0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arkadaşlar 110 bin km de dizel corollamın bakımını yaptırdım.Dizel yakıt filitresini hangi aralıkta değiştirmeliyim?Çok ufak rölantide oynama hissediyorum. Bunun yakıt filitresi ile ilişkisi olabilir mi sizce?
Geçen hafta 39800km de aldığım, Corollam şu an 41500 km ye ulaştı, bakımını daha fazla km. geçmeden yaptırmak istiyorum Denizli servisten 560TL fiyat almıştım, zamanım olmadığı için yaptırmadım, şimdi Elazığ servisi , 600TL fiyat verdi, filtreler ve fren hidroliği değişiyormuş, ege de olsa Tokullara götürürdüm yine. Sizce fiyat normal mi.
@Aydın Ülger (31869) Yetkili servise göre normal sayılır yetkili servisler arası fiyat farklarının da fazla olmaması gerekir.
Aracımı Çarşamba günü, Elazığ ELPA bayisine 40bin km bakımına götürdüm, ilk önce fiyat konuştuk tabi, başka bir servis 460TL fiyat verdi diye yem attım , hesapladı hesapladı tamam dedi bizde yaparız bu fiyata dedi tamam dedim, aracı bıraktım, bakımını yapmışlar, - Yağ 4,1LT- Yağ Filtresi- Yakıt Filtresi- Hava Filtresi- Fren Hidroliği 0,5lt- Karter Tapa Contasıdeğiştirmişler, Polen filtresi ve Enjektör Temizleyici niye atmadınız diye sorduğumda, Polan filtresini kontrol ettik temizdi cevabı verdi, enjektör temizlieyici ise 30bin km.de katmışlar şimdi 50bin de katalım cevabı verildi. Sanırım bu 2 materyalden çalıp fiyat düştüler sizce, fiyat nasıl ? Yoksa bu 2 eksik için kafalarına bineyimmi, bu arada klasik olarak arka balatalar zayıf dedileri 150TL fiyat verdiler, bende kalsın dedim.
selam benim 2009 sedan 1.4 d 1.4 dizel corollamı 180 bin bakımı nerede yaptırmalıyım bilgi ve önerilerinizi bekliyorumavrupa yakası tercihim özel yada yetkili servis
Öncelikle cümleten Selamın Aleyküm 2 gün önce 2008 model corollamızı 70000 (yetmiş bin) bakımı için 350 TL para harcadık.Yapılan işlemleri yazarsam: motor yağ 10W40 90 tl, yağ filitresi 35 tl, karter kapağı contası 2.8 tl, molikolt gres 7 tl, klips 6 tl, hava filtresi 47 tl, polen filtresi 42 tl, mazot filtresi 72 tl, 70000 periyodik bakım 75 tl toplamda 377 tl tuttu peşin 350 tl ödedik.Hizmet gerçekten mükemmeldi.Bunların yanında antifriz kontrolü,akü kontrolü,fren kontrolü,emniyet kemeri bakımı, hava akış metre temizliği,lastik diş derinliği ölçümü,direksiyon sıkılık testi,alt süspansiyon sıkıldı,kapı gerginliği kontrol edildi ve yağlandı. Babam servise gidelim demişti bende servis pahalı olur diye gitmeyelim dedim ve internette biraz araştırma yaptım ve TOYOTRONİC özel servisi buldum.Asıl yeri merter miş.Fakat biz bilmediğimiz için İkitelli deki yerine gittik.Genelde orada ağır arızaları yapıyorlarmış.Sağolsun yinede baktılar.Bizim arabanın bakımını yapan Mithat ustanın oğluydu.Adam 2 saat bizim araba ile uğraştı ve 50 tl ücret aldı.Bakım yaptıracaklara kesinlikle tavsiye ederim.