0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Hayırlı olsun, güle güle kullanın, araç dizeldiyse 5w/30 yağ konulması gerekmez miydi
Öncelikle teşekkür ederim.Bakım kağıdında 10W40 yazıyordu.Şimdi kullanıcı kitapçığına baktım ve tercihedilen 5W30 yazıyor ve ekstradan da şu bilgi verilmiş.W harfinin önündeki sayı ne kadar küçük olursa o kadar daha soğuk havada çalışabiliyormuş.Buradaki 30 sayısıda yüksek hız ve aşırı yük altındaki çalışma durumunu gösteriyormuş.Bu sayı ne kadar büyük olursa o kadar daha yüksek hızlarda ve aşırı yüklerde çalışabiliyor.Biz İstanbulda yaşadığımız için 5 ya da 10 olması çok önemli değil çünkü havalar aşırı soğuk olmuyor.Ama 30 yerine 40 olması bence daha iyi çünkü aracı yeri geliyor yüklü bir şekilde kullanıyoruz.
Asıl önemli olan husus 10/40 yarı sentetik eski teknoloji, 5w/30 ise tam sentetik bu durumda 5/30 veya 5/40 daha iyi olurdu.
Evet doğru söylüyorsunuz aslında tam sentetik olması daha iyi olurdu.Ama servisler daha çok para kazanmak için midir nedense hep 10W40 kullanıyorlar.En iyisi kendimiz götürelim yağımızı birdahaki bakıma inşAllah.
Yetkili servisler de artık tam sentetiğe geçti dışarıdan almanıza gerek kalmadı aslında ama siz özel servise gittiniz galiba.
Evet TOYOTRONİC özel servise gittik.Şunuda sormak isterim eğer bilginiz varsa yarı sentetik ve tam sentetik arasında bariz bir fark var mıdır?Araca bir zararı olur mu yarı sentetiğin?
Arkadaşlar bende bugun 2008 corollamı 80.000 bakımına götürdüm.Yapılan işlemler,motor yağı, 80tlşanzıman yağı 60tlyağ filtresi,18tlhava filtresi, 35tlpolen filtresi, 25tlmazot filtresi, 45tlhidrolik 15tlişçilik 80tl
Nerede yaptırdınız? Dörtnalda mı?
Evet Hüseyin Bey.Dörtnalda yaptırdık.İşciliklerinden ve ilgilerinden memnun kaldım diyebilirim
merhaba,2010 model 1.d.4d4 coralla aldım. Aracım 165 km de. Bundan önce servis bakımlı. Sormak istediğim ne zaman servise gitmeliyim ve yapılması gereken önemli bakım var mı.