Gönderen Konu: AVENSİS YENİ KASA  (Okunma sayısı 33596 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2005 avensis 1.6 Elegant
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
  • 13 kere teşekkür edildi
Ynt: AVENSİS YENİ KASA
« Yanıtla #100 : Nisan 03, 2012, 20:53:07 »
Cruzun görünümü çok hoşuma gidiyor ama yakıtı avensisi aratmıyormuş duyduğuma göre.. İçi de çok dar o konuya hiç girmiyorum bile..

1.6 cruze neredyse 2.0 avensisten fazla yakıyor:)
2005 Avensis 1.6 Elegant
Küçükyalı/İSTANBUL

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #100 : Nisan 03, 2012, 20:53:07 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #101 : Nisan 03, 2012, 21:14:05 »
1.6 cruze neredyse 2.0 avensisten fazla yakıyor:)

Ama abi görüntü 10 numara .. Gençlik sıkışmış kalmış bi yerimizde dürtüyor valla
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • DİYARI MEVLANA
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 180000
  • Model Yılı: '03
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #102 : Nisan 03, 2012, 22:01:33 »
arkadaşlar gecen toyota ceosu ali bey,2013  eylül ayında  corollalara ve avensise 1.6 dizel 115 hp ve avensise 1.6 ya ek olarak 2.0 dizel 177 hp motor eklenecegini ve 2014 model olarak satılacagını söylemiş.kaynak sağlam. Corolla yeni kasa adapazarında üretilecekmiş...
şuanki avensis bu fiyata cok uygun ben 2011 ini 52.000 e alıncaya kadar göbegim catladı.Alan yanılmaz Yeni kasa ve yeni motor gelene kadar güncel kasayı alın ve binin derim..... şehir içi ve dışı  karışık 50 tl ye 150 km gidiyorum daha ne isterim......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '15
  • 36 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #103 : Nisan 03, 2012, 22:07:32 »
valla pek inandırıcı gelmedi aslında ama inşallah doğrudur..dizel avensis 1.6 süper olurdu..gerçi benzinli de olsa pek farketmze zaten az yakıyor ve LPG uyumlu
Allah herkese önce sağlık versin..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #104 : Nisan 03, 2012, 22:11:30 »
1.6 dizel olması iyi olur ama satış fiyatı oldukça tuzlu olur, aynı donanımda 6-8 bin fark olur

düzeltme: çok daha fazla oluyor galiba, mondeo için baktım, 1.6 120ps ile 1.6 tdci aynı donanımda 13 bin tl, 1.6 160ps ecobooost ile 1.6 tdci arasında 10 bin tl fark var, böyle olacaksa hiç gerek yok, al 1.6 132 ps lpg uyumlu mootoru bin paşa paşa....  :D
Lise Balıkesir'de, Üniversite İstanbul'da, İş Düzce'de, Memleketse Edirne... :)

Çalıda gül bitmez, Cahile söz yetmez...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '15
  • 36 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #105 : Nisan 03, 2012, 22:13:38 »
tabi fiyat farkı da baya olur..bence 1.6 benzinli bu fiyatlarla en mantıklısı
Allah herkese önce sağlık versin..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #106 : Nisan 03, 2012, 22:32:34 »
Ama abi görüntü 10 numara .. Gençlik sıkışmış kalmış bir yerimizde dürtüyor valla

Haklı olabilirsin, :)
İlk başlarda ben de tasarımını beğeniyordum fakat şu anda eskisi kadar çekici gelmiyor (çok yaktığı şikayetlerinden etkilendiğim için mi, yoksa yeni çıkan araçların tasarımlarını da beğenmemden mi bilmiyorum).
2005 Avensis 1.6 Elegant
Küçükyalı/İSTANBUL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 26 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #107 : Nisan 03, 2012, 22:36:26 »
Avensis tam 30-45 yaş aracı.
VW Golf 7 1.4 TSI Highline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #108 : Nisan 03, 2012, 22:45:13 »
Avensis tam 30-45 yaş aracı.

30 yaş bile erken olabilir.
45 yaşına geldiğinde mercedes gibi daha pahalı bir D sınıfına ya da E sınıfına geçemiyorsan 45 ten sonra da mecburen avensis.
2005 Avensis 1.6 Elegant
Küçükyalı/İSTANBUL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #109 : Nisan 03, 2012, 22:47:19 »
corolla'nın 1.4 d-4d dizeli 60 bin lira (fahiş fiyat diye buna derim bir de ford focus var böyle 1.6 tdci gördüm 71 bin liraya) iken 1.6 lt dizeli kaç para olur bilemem. ya da hangi mantık corolla'ya o kadar para yatırır düşünülmeye açık. toyota her şeyden önce üst üste gereksiz yere bindirdiği zamları geri alsın. bir de adam gibi tasarımcılarla çalışmaya başlasın mümkünse.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #110 : Nisan 03, 2012, 22:57:08 »
corolla'nın 1.4 d-4d dizeli 60 bin lira (fahiş fiyat diye buna derim bir de ford focus var böyle 1.6 tdci gördüm 71 bin liraya) iken 1.6 lt dizeli kaç para olur bilemem. ya da hangi mantık corolla'ya o kadar para yatırır düşünülmeye açık. toyota her şeyden önce üst üste gereksiz yere bindirdiği zamları geri alsın. bir de adam gibi tasarımcılarla çalışmaya başlasın mümkünse.

demekki 60 bine satınca millet alıyor, almasa indirim yapardı değil mi?
bence kabahat bizde, sanki dizel olunca bedavaya mı gidiyor, dizel almak için bu kadar kasarsak adamlarda fiyatları böyle kasar  ;) :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B-
« Yanıtla #111 : Nisan 03, 2012, 23:04:59 »

Arkadaşım 57.000 TL  ye dizel manuel OPEL ASTRA aldı. Hayırlı olsun dedim elbette . Ama bu paraya ne kadar hayırlı olur bilemiyorum. C sınıfı araçlar artık D sınıfıyla yarışıyor fiyatta.
Kanaat-i acizanemce deme.
Kanaatin varsa,aciz değilsin.

2005 HONDA ACCORD 2.4 EXECUTIVE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #112 : Nisan 03, 2012, 23:15:57 »
Arkadaşım 57.000 TL  ye dizel manuel OPEL ASTRA aldı. Hayırlı olsun dedim elbette . Ama bu paraya ne kadar hayırlı olur bilemiyorum. C sınıfı araçlar artık D sınıfıyla yarışıyor fiyatta.

bu durumun tamamen arz talep meselesi olduğunu düşünüyorum,  artık insanlar b sınıfına eskisi kadar talep göstermiyor, ticeri veya bütçesi sınırlı olanların tercihi oluyor, şu an gerek ticari amaçla, gerekse husisi olarak c sınıfına talep fazla, c sınıfına daha fazla talep olunca fiyatlarda artıkça artıyor, hatta üst segmenti bile geçiyor, malesef tüketici olay tek bir noktadan baktığı yada bakmak zorunda bırakıldığı için bunu göremiyor

basit bir hesapla d sınıfında benzinli ile dizel farkı 12 bin tl, 1km de dizelin avantajı 10-12 krş olur yaklaşık, 12 bin lira fark yaklaşık 100bin km sonra amorti edilir, dizel pahalı satılıyor desekte değer kaybı ile benzinliden  12 bin lira yukarı satamayız
herkesin kendi tercihi ama bu pahalı dizel araçların para tuzağı olduğunu düşünüyorum

ekleme: c sınıfında bile 8-10 bin tl fark var aynı donanımda....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 66 kere teşekkür etti
« Yanıtla #113 : Nisan 04, 2012, 00:02:31 »
yeni vergi düzenlemesi ne gibi sonuçlar doğurur bilemem ama şu anki şartlarda en mantıklısı 6 vitesli atmosferik ve çevreci bir benzinli motor gibi gözüküyor toyota açısından (fazla km yapmayanlar için).

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 66 kere teşekkür etti
« Yanıtla #114 : Nisan 04, 2012, 00:07:59 »

keşke yeni i30 alsaymış 56 bine panoramik sunroof'tan geri görüş kamerasına kadar her şeyi mevcut. umarım pişman olmaz. o kasaya 1.3 lt motor komik duruyor. aynı toyota mantığı ile hareket etmiş opel de. fiat'ın 1.6 lt'lik dizelini kullansalar isteyecekleri meblayı veren fazla olmayacağından küçük hacimli motor tercihi yapmışlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 26 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #115 : Nisan 04, 2012, 19:55:53 »
Çoşkun bey kesinlikle katılıyoru,dizel adı altında iteleyebildikleri kadar iteliyorlar.
VW Golf 7 1.4 TSI Highline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #116 : Nisan 04, 2012, 20:20:27 »
bu durumun tamamen arz talep meselesi olduğunu düşünüyorum,  artık insanlar b sınıfına eskisi kadar talep göstermiyor, ticeri veya bütçesi sınırlı olanların tercihi oluyor, şu an gerek ticari amaçla, gerekse husisi olarak c sınıfına talep fazla, c sınıfına daha fazla talep olunca fiyatlarda artıkça artıyor, hatta üst segmenti bile geçiyor, malesef tüketici olay tek bir noktadan baktığı yada bakmak zorunda bırakıldığı için bunu göremiyor

basit bir hesapla d sınıfında benzinli ile dizel farkı 12 bin tl, 1km de dizelin avantajı 10-12 krş olur yaklaşık, 12 bin lira fark yaklaşık 100bin km sonra amorti edilir, dizel pahalı satılıyor desekte değer kaybı ile benzinliden  12 bin lira yukarı satamayız
herkesin kendi tercihi ama bu pahalı dizel araçların para tuzağı olduğunu düşünüyorum

ekleme: c sınıfında bile 8-10 bin tl fark var aynı donanımda....

Güzel özetlemişsiniz,
arz-talep çerçevesinde bir zaman sonra dizel motorlarında fiyatları düşecektir.
2005 Avensis 1.6 Elegant
Küçükyalı/İSTANBUL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 66 kere teşekkür etti
« Yanıtla #117 : Nisan 06, 2012, 11:40:05 »
merak edenler için yeni avensis ayrıntılarıyla beraber toyota-united kingdom web sitesinde mevcut. kendi e-mail adresinize avensis broşürü gönderilmesini de isteyebilirsiniz.

http://www.toyota.co.uk/cgi-bin/toyota/bv/frame_start.jsp?id=CC2-Avensis-landing

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • TOYOTA SEVER,ESKİ TOYOTA SAHİBİ.
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '10
  • 19 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #118 : Nisan 06, 2012, 13:32:50 »
Çoşkun bey kesinlikle katılıyoru,dizel adı altında iteleyebildikleri kadar iteliyorlar.

6-8 ay kadar önce arkadaşım 1.6 benzinli comfort extrayı alaşım jantıyla 38.000 TL küsüre almıştı, şimdiki fiyatı 49.000 TL olmuş, jantıyla de sen 50.000 TL. dediğiniz eylem benzinlide de uygulanmış yani hemde en alasından .) özetle fiyat artışı ve bindirim hepsinde var genel anlamda. d segmentinde benzinli dizel uçurumu daha derin size katılıyorum.
2021 Corolla HYBRID Dream (AKTİF)
2013 Hyundai İ30 1,6 GDİ ELİTE (AKTİF)
1991 Mazda 323 HB AT. (AKTİF)
2010 MERCEDES C180 KOMPRESSOR (satıldı)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #119 : Nisan 06, 2012, 13:59:05 »
yine sunroof yok bi sunroof bu kadar zor mu yaa yani geely lerde bile var ya bu nedir anlamış değilim