0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Cruzun görünümü çok hoşuma gidiyor ama yakıtı avensisi aratmıyormuş duyduğuma göre.. İçi de çok dar o konuya hiç girmiyorum bile..
1.6 cruze neredyse 2.0 avensisten fazla yakıyor:)
Ama abi görüntü 10 numara .. Gençlik sıkışmış kalmış bir yerimizde dürtüyor valla
Avensis tam 30-45 yaş aracı.
corolla'nın 1.4 d-4d dizeli 60 bin lira (fahiş fiyat diye buna derim bir de ford focus var böyle 1.6 tdci gördüm 71 bin liraya) iken 1.6 lt dizeli kaç para olur bilemem. ya da hangi mantık corolla'ya o kadar para yatırır düşünülmeye açık. toyota her şeyden önce üst üste gereksiz yere bindirdiği zamları geri alsın. bir de adam gibi tasarımcılarla çalışmaya başlasın mümkünse.
Arkadaşım 57.000 TL ye dizel manuel OPEL ASTRA aldı. Hayırlı olsun dedim elbette . Ama bu paraya ne kadar hayırlı olur bilemiyorum. C sınıfı araçlar artık D sınıfıyla yarışıyor fiyatta.
bu durumun tamamen arz talep meselesi olduğunu düşünüyorum, artık insanlar b sınıfına eskisi kadar talep göstermiyor, ticeri veya bütçesi sınırlı olanların tercihi oluyor, şu an gerek ticari amaçla, gerekse husisi olarak c sınıfına talep fazla, c sınıfına daha fazla talep olunca fiyatlarda artıkça artıyor, hatta üst segmenti bile geçiyor, malesef tüketici olay tek bir noktadan baktığı yada bakmak zorunda bırakıldığı için bunu göremiyorbasit bir hesapla d sınıfında benzinli ile dizel farkı 12 bin tl, 1km de dizelin avantajı 10-12 krş olur yaklaşık, 12 bin lira fark yaklaşık 100bin km sonra amorti edilir, dizel pahalı satılıyor desekte değer kaybı ile benzinliden 12 bin lira yukarı satamayızherkesin kendi tercihi ama bu pahalı dizel araçların para tuzağı olduğunu düşünüyorumekleme: c sınıfında bile 8-10 bin tl fark var aynı donanımda....
Çoşkun bey kesinlikle katılıyoru,dizel adı altında iteleyebildikleri kadar iteliyorlar.