Gönderen Konu: Dizel almanın bir mantığı kaldı mı?  (Okunma sayısı 20917 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • hayatımın anlamı biricik kızım seni çok seviyorum
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
Ynt: Dizel almanın bir mantığı kaldı mı?
« Yanıtla #20 : Mart 16, 2012, 13:44:52 »
  Arkadaşlar, herkes değişik şekilde düşünebilir ancak bazı yorumlar bilgiye dayalı değil maalesef. Benzinli-dizel arasındaki konfor farkını ya da Benzinli-dizel arası yağ değişim ücreti farkını verebilirseniz daha anlamlı olur.

Açıkçası dizel yakıt üretimi maliyeti benzine nazaran daha düşüktür, ayrıca dizel motorlu araçların emisyon değerleri de günümüzde benzinli emsallerine nazaran oldukça düşüktür(ülkemizdeki olası vergi düzenlemesi için). Diğer yandan dizel aracın bazı moor parçaları benzinliden daha yüksektir ancak günümüz benzinli araçlarının motorları da komplike hale geldiğinden(dizel teknolojisini takip ederler) maaliyetler arasındaki fark oldukça azalmıştır. Keza 10 yıl öncesinde oldukça yüksek olan turbo maliyetleri bile bunun yaygınlaşması ile günümüzde daha makul düzeylere gelmiştir.
 Yine dizel motorlu araçların düşük yakıt tüketimi potansiyeli benzinli akranlarından çok daha gelişmiştir. Belli motor yüklerinde bu fark daha da artmaktadır.
 Tüm bunların yanında sürüş karakterleri farklı olduğundan, kullanıcıların öznel düşünceleri de seçimde önemlidir.
 Çoğunluk dizelden vazgeçip benzinli araca yöneldiğinde ise yeniden dizel yakıt pompa ücretleri de düşecektir. ;) :)

hakan bey doğrudur ancak 2008 yılı toyota için konuşursak benim benzinli tercihimde bulunma sebeplerim :
benzinlide hız sabitleyici, anahtarsız çalıştırma sistemi, bej renkli döşeme (bu değişti) olmassı bunların dizelinde olmaması idi.
ayrıca ikinci el araç alacak olsam dizelden korkarım nasıl yakıt kullanılmış bakımı zamanında yapılmışmı diye
dizel ilk kalkışta seri olabiliyor ama bence benzinli araç nedense daha seri ve sorunsuz geliyor
tabi sizinde dediğiniz gibi kişisel ihtiyaçlar ve de tercihler işin içine girince farklı düşünceler doğuyor.  ;)
2008 elegant corolla gri kaplanım :) (gittiiiii gitti gitti)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Mart 16, 2012, 13:44:52 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • TOYOTA SEVER,ESKİ TOYOTA SAHİBİ.
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '10
  • 19 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Mart 16, 2012, 13:52:07 »
dizel araç az yakıyor ekonomik ama çok nazlı pompasıydı enjektörüydü en basit yağ değişiminde bile benzinliye oranla kaç kat para çıkıyor

periyodik bakım yada yağ değişimlerinde kat ile ifade edilecek kadar bir farklılık yok.20.000 ve katlarında değişen dizel yakıt filtresi en büyük farklılığı oluşturan etken ve 50 bilemedin 60 TL' lik bir fark oluşturuyor. bakım ücretleri birbirine yakın. turbolu,dizel aracın sürüş keyfi ona göre. masraf çıkardığı zaman ki dikkat ederseniz böyle bir durum yaşanmıyor eh olacak o kadar. bu iş eve televizyon almayayım bozulur, zevkim için playstation almayayım bozulur gibi bişeye benziyor. yakıt fiyatları bir yana dizelin sürüş keyfini benzinli yada lpg'li araca değişmem. ha sıfır km alacak olsam fiyat farkının benim aracımı aldığım döneme göre fazlasıyla artmasından dolayı benzinliyi tercih ederdim içinde bulunduğumuz dönem 0 km araç fiyatlarını göz önünde bulundurursam.
2021 Corolla HYBRID Dream (AKTİF)
2013 Hyundai İ30 1,6 GDİ ELİTE (AKTİF)
1991 Mazda 323 HB AT. (AKTİF)
2010 MERCEDES C180 KOMPRESSOR (satıldı)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Mart 16, 2012, 13:53:11 »
hakan bey doğrudur ancak 2008 yılı toyota için konuşursak benim benzinli tercihimde bulunma sebeplerim :
benzinlide hız sabitleyici, anahtarsız çalıştırma sistemi, bej renkli döşeme (bu değişti) olmassı bunların dizelinde olmaması idi.
ayrıca ikinci el araç alacak olsam dizelden korkarım nasıl yakıt kullanılmış bakımı zamanında yapılmışmı diye
dizel ilk kalkışta seri olabiliyor ama bence benzinli araç nedense daha seri ve sorunsuz geliyor
tabi sizinde dediğiniz gibi kişisel ihtiyaçlar ve de tercihler işin içine girince farklı düşünceler doğuyor.  ;)
İşte bu konuda da çok önemli bence tercihlerde Gökhan bey. Donanımlar göz ardı edilemeyecek etmenler.
 İlk kalkışta aslında benzinli araçlar daha seridir ancak özellikle ara hızlanmalar ve rampa çıkışı yollarda turbo dizeller fark yaratır benzinli kardeşlerine göre. Elbetkide dizel araçlarda ikinci elde daha titiz olmak gerek, hep derim, bence araca değil sahibine bakmak gerek. Diğer yandan Lpg dönüşümü yapılmış benzinli araçlar için de durum bundan farklı değil bence.
 Belki bir süre sonra elektrikli ya da melez araçlar daha da gelişecek, ulaşılabilir olacak ve onları da göz ardı edemeyeceğiz. Şartlar uygun olsa Prius bence düşünülecek bir araç ama işte o şartlar için zaman ve idari yönelimler lazım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Mart 16, 2012, 14:02:38 »
dizel araç az yakıyor ekonomik ama çok nazlı pompasıydı enjektörüydü en basit yağ değişiminde bile benzinliye oranla kaç kat para çıkıyor

Alakası yok ;)

2010 model 206 Plus aldım corolladan sonra dizel ve çok memnunum yakıtı şehir dışı 140 kuruş , şehir içi en fazla 165 kuruş

gelelim servis masrafına benzinli corolla bakıma kaç bin km de bir periyodik bakıma giriyor ?  10,000km değilmi ?

206 Plus Dizel 20,000km de bir giriyor mesela diğer dizel araçlarda en düşük 15,000km de yani benzinliden çok daha uzun süre bakıma ihtiyaç duymuyor

gelelim servis fiyatlarına

2005 HB corollamda 10,000 km de bir girdiğim en düşük bakım 230TL idi satmadan önce normal periyodik bakım  filtre yağ vs vs

2010 Model 206 Plus dizel aracımda ise 20,000km de ilk bakımına girdi ve maliyeti 215TL  standart bakım filtre yağ vs vs

gelin şimdi aradaki farkı hesaplıyalım

Corolla 2 x 10,000 bakımı  yani 20.000km de 2 bakım ücreti  ,  200TL x 2 =  400TL

Dizel araç 206 Plus 20.000 km de periyodik bakım  1 adet = 215TL

şimdi sizce hangisi daha uygun ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Mart 16, 2012, 14:28:02 »
Alakası yok ;)

2010 model 206 Plus aldım corolladan sonra dizel ve çok memnunum yakıtı şehir dışı 140 kuruş , şehir içi en fazla 165 kuruş

gelelim servis masrafına benzinli corolla bakıma kaç bin km de bir periyodik bakıma giriyor ?  10,000km değilmi ?

206 Plus Dizel 20,000km de bir giriyor mesela diğer dizel araçlarda en düşük 15,000km de yani benzinliden çok daha uzun süre bakıma ihtiyaç duymuyor

her benzinli araç 10.000 KM de gitmiyor servise, bence o araçtan araca değişen bir durum..Zira beraber çalıştığım meslektaşımın renault marka aracı benzinli olmasına rağmen ilk periyodik bakımı için 20.000 km de çağırdılar, yetkili servis o şekilde bilgi vermişti..
tevazu erdemdir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Mart 16, 2012, 14:37:12 »
her benzinli araç 10.000 KM de gitmiyor servise, bence o araçtan araca değişen bir durum..Zira beraber çalıştığım meslektaşımın renault marka aracı benzinli olmasına rağmen ilk periyodik bakımı için 20.000 km de çağırdılar, yetkili servis o şekilde bilgi vermişti..

Daha neler öyle birşey olamaz olmamalı 20.000km olayında yanlış bir durum vardır...  Hemde ilk...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Mart 16, 2012, 14:42:38 »
Daha neler öyle birşey olamaz olmamalı 20.000km olayında yanlış bir durum vardır...  Hemde ilk...

şu an kendisine tekrar sordum..20.000 dedi..özellikle servis öyle demiş, keza 20000 km yi geçince bakım ışıgı yanıyordu, 20 000 km ye gelmeden göstergeye bastıgında bakıma kaç km kaldıgını gösteriyordu..ben de şahidim.
tevazu erdemdir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Mart 16, 2012, 14:44:09 »
hatta birdahaki bakım için 40.000 km de gitti..her 20 binde bir çagırıyor renault servisi..
tevazu erdemdir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 208 kere teşekkür etti
« Yanıtla #28 : Mart 16, 2012, 14:47:18 »
İlginç gerçekten teknokoji fazla ilerledi ben hala sanayide kaldım sanırım :lol:  Ben şahsen 20.000km aynı yağ ile kullanmam aracımı....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Mart 16, 2012, 14:49:35 »
İlginç gerçekten teknokoji fazla ilerledi ben hala sanayide kaldım sanırım :lol:  Ben şahsen 20.000km aynı yağ ile kullanmam aracımı....

Ahmet'im bir Renault servisinin web sayfasından alıntı:

Bakım Periyotları

Benzinli araçlar için Renault bakımı:    Her 15.000 km veya 1 yıl
Dizel araçlar için Renault bakımı:    Her 15.000 km veya 1 yıl
Master araçlar için Renault bakımı:    Her 15.000 km veya 1 yıl
Tüm araçlar için genel bakım:    Her 60.000 km veya 4 yıl

***Yeni Megane Sport Tourer, Grand Scenic, Fluence için Renault bakımı: Her 20.000 km veya 1 yıldır.
***özel seri 2.0 lt ve V6 benzinli araçlar için Renault bakımı: Her 10.000 km veya 1 yıldır
***Benzinli ve Dizel taksi araçlar için Renault bakımı: Her 10.000 km veya 1 yıldır

Kaynak: http://www.sesa.biz.tr/WebSite/Hizmetler.aspx?A=1
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Mart 16, 2012, 14:59:50 »
Ahmet'im bir Renault servisinin web sayfasından alıntı:

Bakım Periyotları

Benzinli araçlar için Renault bakımı:    Her 15.000 km veya 1 yıl
Dizel araçlar için Renault bakımı:    Her 15.000 km veya 1 yıl
Master araçlar için Renault bakımı:    Her 15.000 km veya 1 yıl
Tüm araçlar için genel bakım:    Her 60.000 km veya 4 yıl

***Yeni Megane Sport Tourer, Grand Scenic, Fluence için Renault bakımı: Her 20.000 km veya 1 yıldır.
***özel seri 2.0 lt ve V6 benzinli araçlar için Renault bakımı: Her 10.000 km veya 1 yıldır
***Benzinli ve Dizel taksi araçlar için Renault bakımı: Her 10.000 km veya 1 yıldır

Kaynak: http://www.sesa.biz.tr/WebSite/Hizmetler.aspx?A=1

hah işte kendisininki de fluence zaten  ::)
tevazu erdemdir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 208 kere teşekkür etti
« Yanıtla #31 : Mart 16, 2012, 15:03:00 »
Heralde kuzenim bir yağ firmasının batı karadeniz dağıtım bayii diye benim bu rahatlığım :D 10bin olmadan değiştiriyorum filtreleride yağıda... Normal  hava filtre kullanıyorsam zaten yazın sürekli bagajda yedek ::)  Mali abi bende mi arabım acaba :lol:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '14
  • 48 kere teşekkür etti
  • 146 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Mart 16, 2012, 15:08:40 »
Dizel bir aracın Benzinliye göre ilerleyen dönemlerde arıza çıkarma olasılığı daha fazladır çok daha fazla motor için hayati önem taşıyan parçaları mevcuttur turbo yakıt pompası enjektörler vs vs Toyota'nın turbo sorunlarını hepimiz biliyoruz bu sorunlar garanti bittikten sonra ortaya çıkınca  maliyetlerinin ne olacağı da bilinmektedir  kullandığınız yakıtın kalitesi çok önemlidir ve bakım maliyetleri kim ne derse desin daha fazladır sadece ülkemizde kullanılan dizelin kalitesiz olmasına istinaden Honda Türkiye'ye dizel motorlu versiyon hiç bir model araç göndermemektedir farzedelim ilerleyen dönemlerde motorla ilgili bir arıza yaşadığımızda atmosferik bir benzinli motora oranla 2-3 katı bir onarım  maliyeti çıkacaktır konu yine gittikçe Dizel mi Benzinli mi yönüne doğru akıyor bu tamamen kişilerin kendi tercihidir bazı arkadaşlar dizel aracın sürüş keyfinin benzinliden daha iyi olduğunu falan belirtmiş ben buna sadece gülerim evet dizel bir araç torkunun yüksek olmasından dolayı sadece rampalarda bir avantaj sağlar ama ani hızlanmalarda kalkışlarda ve konforda benzinli ile boy ölçüşemez kaldı ki ilerleyen yıllarda motor sesinden bahsetmiyorum bile bu arada Dizel Corolla'yı epey test yapma imkanım oldu tecihim Benzinliden yöne oldu bunda düşük km yapmamın da rolü çok kim bilir belki tüm araçlarımın benzinli olmasının da bir rolü vardır. 1985 den beri Benzinli araç kullanıyorum hiç bir sorun yaşamadım bunu da belirteyim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kilometre: 66000
  • Model Yılı: '20
  • 2025 kere teşekkür etti
  • 2549 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Mart 16, 2012, 15:46:59 »
Dizel Corolla'larda çıkan turbo arızalarının hemen hemen hepsi garanti kapsamında değiştirilmiştir, bunlar üretim hatasıdır, teknoloji hatası değildir, bu tip arızaların oluşması, turboların sorun kaynağı oluşturan parçalar olarak algılanması yanlış olur.

Çok kısa bir süre sonra, küçülen motorların güçlerini ve ekonomilerini artırıp, emisyonlarını düşürmek için bütün firmalar turbo benzinli modeller üretecektir.

Yakıt kalitesinden dolayı, Honda'nın diesel motor göndermediğini düşünmüyorum, eğer öyle olsaydı Honda'dan önce arıza yaşamak istemeyen bir çok marka vardır.

Eğer yakıt kalitemiz çok kötü olsaydı, benzinli araçlarda da kullanılan yakıt pompaları ve enjektörler arıza yapardı, arızaları genellemeyiniz.

Diesel ile Benzinli motorlar arasındaki bakım farkları, konu edecek kadar yoktur. Hangisi daha iyidir diye bir şey olamaz, siz o motorlu aracı nerede kullanacaksınız/yılda kaç km yapacaksınız ile ilgili bir konudur.

Kullanım maliyeti anlamında ise, eğer o araca uzun yıllar sahip olacaksanız, diesel'e tek mevcut alternatif benzinli Hybrid'tir.

Not: Herhangi bir marka 2. el araç alırken herkes tam servis bakımlı diye o aracın üzerine atlar, aldıktan sonrada servisinin nerede olduğunu dahi bilmez, ama yanlış ve eksik bakımlardan dolayı da bazı insanlarımızın şikayetleri hiç bitmez. 
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Mart 16, 2012, 15:50:56 »
Dizel bir aracın Benzinliye göre ilerleyen dönemlerde arıza çıkarma olasılığı daha fazladır çok daha fazla motor için hayati önem taşıyan parçaları mevcuttur turbo yakıt pompası enjektörler vs vs Toyota'nın turbo sorunlarını hepimiz biliyoruz bu sorunlar garanti bittikten sonra ortaya çıkınca  maliyetlerinin ne olacağı da bilinmektedir  kullandığınız yakıtın kalitesi çok önemlidir ve bakım maliyetleri kim ne derse desin daha fazladır sadece ülkemizde kullanılan dizelin kalitesiz olmasına istinaden Honda Türkiye'ye dizel motorlu versiyon hiç bir model araç göndermemektedir farzedelim ilerleyen dönemlerde motorla ilgili bir arıza yaşadığımızda atmosferik bir benzinli motora oranla 2-3 katı bir onarım  maliyeti çıkacaktır konu yine gittikçe Dizel mi Benzinli mi yönüne doğru akıyor bu tamamen kişilerin kendi tercihidir bazı arkadaşlar dizel aracın sürüş keyfinin benzinliden daha iyi olduğunu falan belirtmiş ben buna sadece gülerim evet dizel bir araç torkunun yüksek olmasından dolayı sadece rampalarda bir avantaj sağlar ama ani hızlanmalarda kalkışlarda ve konforda benzinli ile boy ölçüşemez kaldı ki ilerleyen yıllarda motor sesinden bahsetmiyorum bile bu arada Dizel Corolla'yı epey test yapma imkanım oldu tecihim Benzinliden yöne oldu bunda düşük km yapmamın da rolü çok kim bilir belki tüm araçlarımın benzinli olmasının da bir rolü vardır. 1985 den beri Benzinli araç kullanıyorum hiç bir sorun yaşamadım bunu da belirteyim.

Yerden göğe haklısın Zafer
tam ana noktalara parmak basmışsın
Dizel motorların ağırlığı da fazla olduğu için ön takıma , yürüyen aksama
extra yük biner .. üstelik genel bir metal yorgunluğuna da sebep olur bu ağırlık
dizeller birazda bu yüzden çabuk dökülür

Her mazotu alıp kullanamazsın, dinlenmiş temiz mazot bulmak zorundasın
gönül rahatlığıyla herhangi bir pompaya çekip deponu dolduramıyorsun

Bakımları masraflı , parçaları pahalı , motor sesi rahatsız edici , seriliği tartışılır..... uzar gider bu liste

Tercih edilmesinin tek nedeni ekonomi ama şimdi o da çok zayıfladı, çok yakında mazot ve benzin fiyatı aynı seviyeye çıkar
hatta dizel araç satışları bu tempoyla giderse mazot benzinden daha bile pahalıya çıkar,
malum devletimiz allah zeval vermesin arabası olanı yolacak kaz olarak görüyor, hangisi çok satııyorsa ona bindiriyor vergiyi

Dizelin torku, sürüş zevki, vs vs hepsi hikaye, tek avantajı yakıt, o da giderek ayvayı yiyor
sanırım yine benzinli araçlara ve tüpe rağbet çoğalacak

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Bir memleket gibidir gemi...
    • 9GAG - Just For Fun
  • Kilometre: 140
  • Model Yılı: '06
  • 1 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Mart 16, 2012, 15:58:18 »
Bahsettiğiniz Corolla eğer 9,2 litre yakıyorsa bence çok fazla..VW TSI motorlar ortalama 6-7 litre yakıyormuş ortalama..O motorlara göre düşünülürse bence benzinli almak çok daha mantıklı GOLF TSI HIGHLINE 49 bin TL,TDI HIGHLINE 58 bin TL...

Toyota Resmi İnternet Sitesi'nde Corolla 1.6 Benzinli arac icin verilmis sehirici tuketim degeridir.

corolla'nın  valvematic  olanı var mı ??? ayrıca wv nin sitesinde ps gücü en yüksek olan 1.4 lt tsi motorun jetta daki ş. içi yakıt değeri 8.2 lt görünüyor sanki :)

Valvematic olup olmadigini bilmiyorum, amacim benzinli oldugunu vurgulayabilmekti. Toyota Resmi İnternet Sitesi'nden kontrol edip Dual VVT-i DOHC olarak degistirdim.

Bence dizel araç almanın daha öncesinde de bir mantığı yoktu hele şu anki pompa fiyatlarına göre hiç kalmadı nedenine gelince ilk olarak yılda 6000-8000 km yol yapan biri olarak ve aradaki fiyat farkı düşünüldüğünde gayet abesle iştigal üstüne dizel aracın bakım maliyetleri ve bilhassa turbo sorunları ile olan arızalar düşünüldüğünde, ilerleyen yaş ve kilometrelerde size eksi yönde döneceği kesin size katılmadığım tek konu ikinci elde dizel aracın daha yüksek ve çabuk satılacağıdır bununda nedeni dizel araçların hemen hemen yüzde 90  aşırı km lerde olacağıdır burada da şahsi fikrim sıfır bir dizel araç düşünmezken ikinci elde kimin nasıl kullandığını bilmediğim ve yüksek km li bir dizel araca bakmam bile ama bu herkesin kendi ekonomi ve bakış açısıdır

Yazimda aracin daha cabuk satilacagina dair bir ifade yok. Ayrica bahsettigim durum dikkat ederseniz ayni kondisyonda araclar icin gecerli, yuksek km'li dizel arac ile dusuk km'li benzinli arac sanirim ayni kondisyona sahip olamaz.

Edit : Motor bilgisi.
Beşiktaş JK Kongre Üyesi - TMMOB JMO Üyesi - Beşiktaş'ın Şövalye Ruhlu Semt Çocuğu - Bahriyeli

'06 Corolla HB 1.6 16V VVT-I Sol Spec. (SR + CC)  A/T - /////ALPINE PMX-F640 SBE-1243BR SPG-17CS SXE-1325S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 48 kere teşekkür etti
« Yanıtla #36 : Mart 16, 2012, 16:13:41 »
Dizel Corollalarda ki yağ yakma sorunundan dolayı turbo değişimleri garantiden değişti bende garanti bittikten sonra değişmeyenler ve bundan dolayı çıkacak olan maliyetten bahsettim bu risk her zaman için güncel tüm turbo araçlarda turbo başlı başına bence sorun kaynağıdır

Evet sadece yakıt kalitesinden dolayı Honda dizel araç göndermiyor ben biliyorum ve konunun  hakimi bir çok kişiden duydum

Yakıt kalitemiz maalesef kötü bu özellikle Diesel de böyle  benzinli aracın yakıt pompası ve donanımı dizele oranla çok değişik ekipmanlar dizel araç daha fazla yakıt seçiyor bunun aksini söyleyemezsiniz sanırım tabiki eğer aldığınız yakıt kirliyse benzinli aracın enjektörlerini de tıkayacaktır ama tamir masrafı da dizele göre daha az olacaktır.

Benzinli bir motora oranla dizel bir motorun tekrar motor yapılma aşamasında masrafı aynı mı diyorsunuz?

İkinci elde dizel araçlar daha yüksek km olmaları ve haliyle de daha fazla yıpranmış olmaları doğaldır problem çıkarma riski daha fazladır en azından ben kesinlikle tercih etmem

Son olarak alıntı yapmamışsınız ama benim yazıma istinaden yazdığınızı düşünerek yanıt verdim ekonomik olmasından vazgeçtim konfor olarak sizce hangi motor daha iyidir?

Benim sadece sessiz oluşundan dolayı bile  Benzinli motor tercihimdir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Mart 16, 2012, 16:25:07 »
   Bir de herkes elindekini övme hastalığından kurtulsa :foto: Mesele ekonomi ise herkesin ekonomisi kendisine, ekonomim elverse 300- 400 hp lik benzinli motorlu (dizele kim bakar, onunla kim uğraşır) bir araca binerdim. Bana göre dünyanın en iyi arabası benzinli yaris şu sıralar, 5,8 litre şehir içi benzin ortalaması tutturdum. Yokuşları torksuz çıkıyorum. Yarış yapmıyorum, bir yerden, bir yere gitmekte kullanıyorum, iş görüyor. :D
2012 Yaris 1.33 Cool MultidriveS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 48 kere teşekkür etti
« Yanıtla #38 : Mart 16, 2012, 16:25:36 »
Toyota Resmi İnternet Sitesi'nde Corolla 1.6 Benzinli arac icin verilmis sehirici tuketim degeridir.

Valvematic olup olmadigini bilmiyorum, amacim benzinli oldugunu vurgulayabilmekti. Toyota Resmi İnternet Sitesi'nden kontrol edip Dual VVT-i DOHC olarak degistirdim.

Yazimda aracin daha cabuk satilacagina dair bir ifade yok. Ayrica bahsettigim durum dikkat ederseniz ayni kondisyonda araclar icin gecerli, yuksek km'li dizel arac ile dusuk km'li benzinli arac sanirim ayni kondisyona sahip olamaz.

Edit : Motor bilgisi.

Evet Gökhan kardeşim haklısın yazından alıntı yaparken aynı kondisyona sahip araçlar kısmını gözden kaçırmışım kusura bakma fakat bu benim için değişmez aynı kondisyonda da olsalar ikinci elde de sıfır da olduğu gibi dizel tercih etmem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Bir memleket gibidir gemi...
    • 9GAG - Just For Fun
  • Kilometre: 140
  • Model Yılı: '06
  • 1 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Mart 16, 2012, 16:31:13 »
Evet Gökhan kardeşim haklısın yazından alıntı yaparken aynı kondisyona sahip araçlar kısmını gözden kaçırmışım kusura bakma fakat bu benim için değişmez aynı kondisyonda da olsalar ikinci elde de sıfır da olduğu gibi dizel tercih etmem

Estagfurullah ne kusuru.

Zaten yazida anlattigim kesinlikle dizelin ustunlugu gibi birsey degildir. Onemli olan yapilacak km ve aractan beklenen surus ve konfor acisindan bakarak arac tercihi yapmaktir. Zaten ben bu nedenle ayni marka, model ve donanimda yakitlari farkli iki araci karsilastirmak istedim. Her zaman bir urunu alirken (otomobil olmasa da) beklentiyi tartip ona gore alisveris yapilmali diye dusunuyorum.
Beşiktaş JK Kongre Üyesi - TMMOB JMO Üyesi - Beşiktaş'ın Şövalye Ruhlu Semt Çocuğu - Bahriyeli

'06 Corolla HB 1.6 16V VVT-I Sol Spec. (SR + CC)  A/T - /////ALPINE PMX-F640 SBE-1243BR SPG-17CS SXE-1325S