0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arkadaşlar, herkes değişik şekilde düşünebilir ancak bazı yorumlar bilgiye dayalı değil maalesef. Benzinli-dizel arasındaki konfor farkını ya da Benzinli-dizel arası yağ değişim ücreti farkını verebilirseniz daha anlamlı olur. Açıkçası dizel yakıt üretimi maliyeti benzine nazaran daha düşüktür, ayrıca dizel motorlu araçların emisyon değerleri de günümüzde benzinli emsallerine nazaran oldukça düşüktür(ülkemizdeki olası vergi düzenlemesi için). Diğer yandan dizel aracın bazı moor parçaları benzinliden daha yüksektir ancak günümüz benzinli araçlarının motorları da komplike hale geldiğinden(dizel teknolojisini takip ederler) maaliyetler arasındaki fark oldukça azalmıştır. Keza 10 yıl öncesinde oldukça yüksek olan turbo maliyetleri bile bunun yaygınlaşması ile günümüzde daha makul düzeylere gelmiştir. Yine dizel motorlu araçların düşük yakıt tüketimi potansiyeli benzinli akranlarından çok daha gelişmiştir. Belli motor yüklerinde bu fark daha da artmaktadır. Tüm bunların yanında sürüş karakterleri farklı olduğundan, kullanıcıların öznel düşünceleri de seçimde önemlidir. Çoğunluk dizelden vazgeçip benzinli araca yöneldiğinde ise yeniden dizel yakıt pompa ücretleri de düşecektir.
dizel araç az yakıyor ekonomik ama çok nazlı pompasıydı enjektörüydü en basit yağ değişiminde bile benzinliye oranla kaç kat para çıkıyor
hakan bey doğrudur ancak 2008 yılı toyota için konuşursak benim benzinli tercihimde bulunma sebeplerim : benzinlide hız sabitleyici, anahtarsız çalıştırma sistemi, bej renkli döşeme (bu değişti) olmassı bunların dizelinde olmaması idi.ayrıca ikinci el araç alacak olsam dizelden korkarım nasıl yakıt kullanılmış bakımı zamanında yapılmışmı diye dizel ilk kalkışta seri olabiliyor ama bence benzinli araç nedense daha seri ve sorunsuz geliyor tabi sizinde dediğiniz gibi kişisel ihtiyaçlar ve de tercihler işin içine girince farklı düşünceler doğuyor.
Alakası yok 2010 model 206 Plus aldım corolladan sonra dizel ve çok memnunum yakıtı şehir dışı 140 kuruş , şehir içi en fazla 165 kuruşgelelim servis masrafına benzinli corolla bakıma kaç bin km de bir periyodik bakıma giriyor ? 10,000km değilmi ?206 Plus Dizel 20,000km de bir giriyor mesela diğer dizel araçlarda en düşük 15,000km de yani benzinliden çok daha uzun süre bakıma ihtiyaç duymuyor
her benzinli araç 10.000 KM de gitmiyor servise, bence o araçtan araca değişen bir durum..Zira beraber çalıştığım meslektaşımın renault marka aracı benzinli olmasına rağmen ilk periyodik bakımı için 20.000 km de çağırdılar, yetkili servis o şekilde bilgi vermişti..
Daha neler öyle birşey olamaz olmamalı 20.000km olayında yanlış bir durum vardır... Hemde ilk...
İlginç gerçekten teknokoji fazla ilerledi ben hala sanayide kaldım sanırım Ben şahsen 20.000km aynı yağ ile kullanmam aracımı....
Ahmet'im bir Renault servisinin web sayfasından alıntı:Bakım PeriyotlarıBenzinli araçlar için Renault bakımı: Her 15.000 km veya 1 yılDizel araçlar için Renault bakımı: Her 15.000 km veya 1 yılMaster araçlar için Renault bakımı: Her 15.000 km veya 1 yılTüm araçlar için genel bakım: Her 60.000 km veya 4 yıl***Yeni Megane Sport Tourer, Grand Scenic, Fluence için Renault bakımı: Her 20.000 km veya 1 yıldır.***özel seri 2.0 lt ve V6 benzinli araçlar için Renault bakımı: Her 10.000 km veya 1 yıldır***Benzinli ve Dizel taksi araçlar için Renault bakımı: Her 10.000 km veya 1 yıldırKaynak: http://www.sesa.biz.tr/WebSite/Hizmetler.aspx?A=1
Dizel bir aracın Benzinliye göre ilerleyen dönemlerde arıza çıkarma olasılığı daha fazladır çok daha fazla motor için hayati önem taşıyan parçaları mevcuttur turbo yakıt pompası enjektörler vs vs Toyota'nın turbo sorunlarını hepimiz biliyoruz bu sorunlar garanti bittikten sonra ortaya çıkınca maliyetlerinin ne olacağı da bilinmektedir kullandığınız yakıtın kalitesi çok önemlidir ve bakım maliyetleri kim ne derse desin daha fazladır sadece ülkemizde kullanılan dizelin kalitesiz olmasına istinaden Honda Türkiye'ye dizel motorlu versiyon hiç bir model araç göndermemektedir farzedelim ilerleyen dönemlerde motorla ilgili bir arıza yaşadığımızda atmosferik bir benzinli motora oranla 2-3 katı bir onarım maliyeti çıkacaktır konu yine gittikçe Dizel mi Benzinli mi yönüne doğru akıyor bu tamamen kişilerin kendi tercihidir bazı arkadaşlar dizel aracın sürüş keyfinin benzinliden daha iyi olduğunu falan belirtmiş ben buna sadece gülerim evet dizel bir araç torkunun yüksek olmasından dolayı sadece rampalarda bir avantaj sağlar ama ani hızlanmalarda kalkışlarda ve konforda benzinli ile boy ölçüşemez kaldı ki ilerleyen yıllarda motor sesinden bahsetmiyorum bile bu arada Dizel Corolla'yı epey test yapma imkanım oldu tecihim Benzinliden yöne oldu bunda düşük km yapmamın da rolü çok kim bilir belki tüm araçlarımın benzinli olmasının da bir rolü vardır. 1985 den beri Benzinli araç kullanıyorum hiç bir sorun yaşamadım bunu da belirteyim.
Bahsettiğiniz Corolla eğer 9,2 litre yakıyorsa bence çok fazla..VW TSI motorlar ortalama 6-7 litre yakıyormuş ortalama..O motorlara göre düşünülürse bence benzinli almak çok daha mantıklı GOLF TSI HIGHLINE 49 bin TL,TDI HIGHLINE 58 bin TL...
corolla'nın valvematic olanı var mı ayrıca wv nin sitesinde ps gücü en yüksek olan 1.4 lt tsi motorun jetta daki ş. içi yakıt değeri 8.2 lt görünüyor sanki
Bence dizel araç almanın daha öncesinde de bir mantığı yoktu hele şu anki pompa fiyatlarına göre hiç kalmadı nedenine gelince ilk olarak yılda 6000-8000 km yol yapan biri olarak ve aradaki fiyat farkı düşünüldüğünde gayet abesle iştigal üstüne dizel aracın bakım maliyetleri ve bilhassa turbo sorunları ile olan arızalar düşünüldüğünde, ilerleyen yaş ve kilometrelerde size eksi yönde döneceği kesin size katılmadığım tek konu ikinci elde dizel aracın daha yüksek ve çabuk satılacağıdır bununda nedeni dizel araçların hemen hemen yüzde 90 aşırı km lerde olacağıdır burada da şahsi fikrim sıfır bir dizel araç düşünmezken ikinci elde kimin nasıl kullandığını bilmediğim ve yüksek km li bir dizel araca bakmam bile ama bu herkesin kendi ekonomi ve bakış açısıdır
Toyota Resmi İnternet Sitesi'nde Corolla 1.6 Benzinli arac icin verilmis sehirici tuketim degeridir.Valvematic olup olmadigini bilmiyorum, amacim benzinli oldugunu vurgulayabilmekti. Toyota Resmi İnternet Sitesi'nden kontrol edip Dual VVT-i DOHC olarak degistirdim.Yazimda aracin daha cabuk satilacagina dair bir ifade yok. Ayrica bahsettigim durum dikkat ederseniz ayni kondisyonda araclar icin gecerli, yuksek km'li dizel arac ile dusuk km'li benzinli arac sanirim ayni kondisyona sahip olamaz.Edit : Motor bilgisi.
Evet Gökhan kardeşim haklısın yazından alıntı yaparken aynı kondisyona sahip araçlar kısmını gözden kaçırmışım kusura bakma fakat bu benim için değişmez aynı kondisyonda da olsalar ikinci elde de sıfır da olduğu gibi dizel tercih etmem