Gönderen Konu: Piranha Dispatcher 8.0 inç Navigasyonlu Toyota Corolla Görüntü Sistemi  (Okunma sayısı 79166 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 149000
  • Model Yılı: '09
  • 341 kere teşekkür etti
  • 233 kere teşekkür edildi
Arkadaşlar,
Ben de bu gün Dispatcher'i monte ettirdim. Sağolsun Necati EKİZ'in bir tanıdığına gittim. Çok güzel bir işçilik ile montaj yaptı. Şimdi sırası ile yukarıdaki konuları açıklayayım.

Direksiyondan kumanda; cihazı monte ettikten sonra ayarlar menüsünden ses ayarlarını açarsanız oradan eşleştirebiliyorsunuz. Erdi usta benim direksiyon kumandalarını bire bir uyumladı ve şu anda direksiyon kumandalarım tam fonksiyonu ile çalışıyor. Ses açıp kapatıyor, mode değiştiriyor, kanal değiştirebiliyor.

Anten montajı; Caner'in dediği gibi anten soketi farklı. Usta anten soketini kesti ve diğer tip anten soketi monte etti. Sorun olacağını sanmıyorum.

Renk: Göğüs 2011 modellerde siyah ancak Dispatcher füme rengi. Ben de monte ettirmeden önce rengi epey düşünmüştüm ama monte ettirince çok gözü rahatsız etmediğini gördüm ve memnun oldum.

Geri vites kamerası: Kamera gündüz gayet net gösteriyor. Geri vitese takar takmaz kamera devreye giriyor. Gece görüşü biraz sıkıntılı ama bu sıkıntı ekrandan değil kameranın özelliğinden dolayı diye düşündüm. Kamerayı tampona monte ettim. Montaj için özel matkap ucunu bile koymaları bir ekstra. İleride daha kaliteli bir gece görüşlü kamera ile değilştireceğim.

Radyo: Radyonun ses düzeni orjinal radyodan daha kaliteli geldi bana. Ses ayar menüsü ile gayet ince detayda ayarlayabiliyorsun. Önlere, arkalara veya sağ-sol ses dağıtımını istediğin şekilde değiştirebiliyorsun. Sınırsız sayıda kanal ayarlayabiliyorsun. Ben Ankara'da yayın yapan bütün radyoları kaydettim. Kanalları elle girebildiğin gibi otomatik olarak da girebiliyorsun.

Müzik Çalıcı: Flash bellekte kayıtlı müzikleri MP3, WAV ve WMA9 formatlarında destekliyor. Kerem'in dediği gibi Müzik Çalar seçildiğinde sadece müzikleri, Film Oynatıcı seçildiğinde sadece filmleri gösteriyor. Filmde de müzik çalarda da tatmin edici bir seviye gördüm. Ekran çok hassas bir HD ekran bence görüntü oldukça kaliteli.

Film Oynatıcı: 1 TB kadar harici HDD desteklediğinden gerek harici HDD üzerinden gerekse Flash Bellek üzerinden film izlenebiliyor. Ayrıca kafalıkların arkasına monte edilecek monitörlere de görüntü çıkışı mevcut. Diğer yandan araç içi video girişi de var. Yani bir konuda bahsedildiği gibi araç içi kamera da bağlanabiliyor.

Televizyon: TV özelliği de karasal yayınları alan analog bir TV tuneri olduğu için çok net olmamakla birlikte idare eder seviyede.

İlave Özellikler; ekstra olarak oyunlar, hesap makinası, e-kitap okuyucu gibi özellikleri var. Zaten içinde kullanım klavuzu da kayıtlı. İhtiyaç halinde kullanım klavuzunu açıp okuyabilirsiniz. 8-10 tane oyun var. 

Navigasyon yazılımı: Karşılaştığım tek sıkıntı bu oldu. Navigasyon yazılımı cihazın içindeki SD Kartta olması gerekirken mevcut değildi. Piranha'nın müşteri temsilciliğini aradım. Ama maalesef çağrı merkezindeki kız tam bir maldı ve ne demek istediğimi bile anladığını sanmıyorum. Piranhanın sitesinden girip mail atarsam konuyu teknik servisin inceleyeceğini söyledi. Birazdan siteye bir mesaj bırakacağım. Ayrıca kitapçığından diğer navigasyon yazılımları ile de çalıştığı yazıyordu. Yarın İGO8 ile bir deneme yapacağım. Piranhanın el tipi olanlarına SD kart ile diğer bir navigasyon programını yükleyince çalışıyordu bu da çalışır diye düşünüyorum. Bina dibinde bile 7-8 tane GPS uydusu buldu. Uydu bulma konusunda bir sıkıntı olmayacağını düşünüyorum.

Kötü yanı: Bence en kötü yanı, Piranha'nın teknik servisinin sadece İstanbulda olması. Ancak firmaya Ankarada cihazı monte ettirebileceğim bir servis olup olmadığını sorduğumda bana herhangi bir oto elektirkçisinde taktırabileceğimi yazdılar. Bu da herhangi bir sıkıntı anında yetkili servis dışında monte ettirmişsiniz garanti geçersi diyemeyecekler anlamına geliyor.

Usta Yorumu; fiyat-performans olarak çok çok iyi olduğunu söyledi. Bu paraya bu özelliklerde bir cihaz bulmanız mümkün değil dedi. Piyasada buna en yakın ürün 500$ civarında bu ise 399$ tutuyor.

Almayı düşünen arkadaşlara tavsiye ederim.
2009, Lacivert, Jeep Cherokee 2.8 CRD Limited, A/T, C/C,

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
Seyit ve Volkan bey hayırlı uğurlu olsun..

2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
hayırlı olsun seyit direksiyon tuşlarını az önce bende ayarladım bir tek anten le ilgili sıkıntım kaldı birde sana tuş renklerini sorucam tuşlar bende mavi yanıyor ve değiştiremedim bir türlü sen ne yaptın tuş rengini ayarlyabildinmi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 341 kere teşekkür etti
hayırlı olsun seyit direksiyon tuşlarını az önce bende ayarladım bir tek anten le ilgili sıkıntım kaldı birde sana tuş renklerini sorucam tuşlar bende mavi yanıyor ve değiştiremedim bir türlü sen ne yaptın tuş rengini ayarlyabildinmi

Sana da hayırlı olsun. Ben de akşam eve dönerken farkettim mavi yandığını. Renklerini değiştirip değiştiremeyeceğimi bilmiyorum ama benim işime geldi. Benim arabamın rengi de mavi. İyi oldu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
arka kamerayı nasıl yaptım ben artıyı gerivitese eksiyide şaseye bağladım ancak çalışmadı av tuşuna basınca calıştı seninkini nasıl bağladılar keremin dediği gibi eksiyi teypteki geri döndür kablosunaömı bağladılar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 12100
  • Model Yılı: '15
  • 13 kere teşekkür edildi
seyit bey bu cihazda direksiyon kumanda tanıtma özellik yazmıyor nasıl bağlantı yaptınız?
44 MALATYA 44
2007  verso comfort

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Arkadaşlar,
Ben de bu gün Dispatcher'i monte ettirdim. Sağolsun Necati EKİZ'in bir tanıdığına gittim. Çok güzel bir işçilik ile montaj yaptı. Şimdi sırası ile yukarıdaki konuları açıklayayım.

Direksiyondan kumanda; cihazı monte ettikten sonra ayarlar menüsünden ses ayarlarını açarsanız oradan eşleştirebiliyorsunuz. Erdi usta benim direksiyon kumandalarını bire bir uyumladı ve şu anda direksiyon kumandalarım tam fonksiyonu ile çalışıyor. Ses açıp kapatıyor, mode değiştiriyor, kanal değiştirebiliyor.

Anten montajı; Caner'in dediği gibi anten soketi farklı. Usta anten soketini kesti ve diğer tip anten soketi monte etti. Sorun olacağını sanmıyorum.

Renk: Göğüs 2011 modellerde siyah ancak Dispatcher füme rengi. Ben de monte ettirmeden önce rengi epey düşünmüştüm ama monte ettirince çok gözü rahatsız etmediğini gördüm ve memnun oldum.

Geri vites kamerası: Kamera gündüz gayet net gösteriyor. Geri vitese takar takmaz kamera devreye giriyor. Gece görüşü biraz sıkıntılı ama bu sıkıntı ekrandan değil kameranın özelliğinden dolayı diye düşündüm. Kamerayı tampona monte ettim. Montaj için özel matkap ucunu bile koymaları bir ekstra. İleride daha kaliteli bir gece görüşlü kamera ile değilştireceğim.

Radyo: Radyonun ses düzeni orjinal radyodan daha kaliteli geldi bana. Ses ayar menüsü ile gayet ince detayda ayarlayabiliyorsun. Önlere, arkalara veya sağ-sol ses dağıtımını istediğin şekilde değiştirebiliyorsun. Sınırsız sayıda kanal ayarlayabiliyorsun. Ben Ankara'da yayın yapan bütün radyoları kaydettim. Kanalları elle girebildiğin gibi otomatik olarak da girebiliyorsun.

Müzik Çalıcı: Flash bellekte kayıtlı müzikleri MP3, WAV ve WMA9 formatlarında destekliyor. Kerem'in dediği gibi Müzik Çalar seçildiğinde sadece müzikleri, Film Oynatıcı seçildiğinde sadece filmleri gösteriyor. Filmde de müzik çalarda da tatmin edici bir seviye gördüm. Ekran çok hassas bir HD ekran bence görüntü oldukça kaliteli.

Film Oynatıcı: 1 TB kadar harici HDD desteklediğinden gerek harici HDD üzerinden gerekse Flash Bellek üzerinden film izlenebiliyor. Ayrıca kafalıkların arkasına monte edilecek monitörlere de görüntü çıkışı mevcut. Diğer yandan araç içi video girişi de var. Yani bir konuda bahsedildiği gibi araç içi kamera da bağlanabiliyor.

Televizyon: TV özelliği de karasal yayınları alan analog bir TV tuneri olduğu için çok net olmamakla birlikte idare eder seviyede.

İlave Özellikler; ekstra olarak oyunlar, hesap makinası, e-kitap okuyucu gibi özellikleri var. Zaten içinde kullanım klavuzu da kayıtlı. İhtiyaç halinde kullanım klavuzunu açıp okuyabilirsiniz. 8-10 tane oyun var. 

Navigasyon yazılımı: Karşılaştığım tek sıkıntı bu oldu. Navigasyon yazılımı cihazın içindeki SD Kartta olması gerekirken mevcut değildi. Piranha'nın müşteri temsilciliğini aradım. Ama maalesef çağrı merkezindeki kız tam bir maldı ve ne demek istediğimi bile anladığını sanmıyorum. Piranhanın sitesinden girip mail atarsam konuyu teknik servisin inceleyeceğini söyledi. Birazdan siteye bir mesaj bırakacağım. Ayrıca kitapçığından diğer navigasyon yazılımları ile de çalıştığı yazıyordu. Yarın İGO8 ile bir deneme yapacağım. Piranhanın el tipi olanlarına SD kart ile diğer bir navigasyon programını yükleyince çalışıyordu bu da çalışır diye düşünüyorum. Bina dibinde bile 7-8 tane GPS uydusu buldu. Uydu bulma konusunda bir sıkıntı olmayacağını düşünüyorum.

Kötü yanı: Bence en kötü yanı, Piranha'nın teknik servisinin sadece İstanbulda olması. Ancak firmaya Ankarada cihazı monte ettirebileceğim bir servis olup olmadığını sorduğumda bana herhangi bir oto elektirkçisinde taktırabileceğimi yazdılar. Bu da herhangi bir sıkıntı anında yetkili servis dışında monte ettirmişsiniz garanti geçersi diyemeyecekler anlamına geliyor.

Usta Yorumu; fiyat-performans olarak çok çok iyi olduğunu söyledi. Bu paraya bu özelliklerde bir cihaz bulmanız mümkün değil dedi. Piyasada buna en yakın ürün 500$ civarında bu ise 399$ tutuyor.

oncelikle hayirli olsun abi. size sormak istedigim bikac soru var cevaplarsaniz sevinirim.
okudugum kadariyla cihazda cd/dvd oynatici yok degil mi? bunun olmamasi eksiklik his ettiriyor mu abi? sonra cihaz 2007 ve sonrasi yani yeni kasa butun corollalara uyar mi? ne bileyim konsola tam oturuyor mu degil mi bunlari cevaplarsaniz sevinirim abi. tekrar iyi gunlerde kullanin

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 167 kere teşekkür etti
Seyit ve caner benden size iki soru..

direksiyon kumandasından gelen kaç kablo var ?
navigasyon yada radyo açıkken ekranda küçük bi şekilde görünüyormu? yani 2. uygulamayı ekrana küçük veriyormu?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Uzun zamandır nete giremıyodum konuyu açtığım iyi olmuş sanırım ürünü 2-3 arkadaşımız almış ama cd-dvd girişi olmaması kötü ama bu fiyata ürün gayet başarılı sanırım :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 167 kere teşekkür etti
Uzun zamandır nete giremıyodum konuyu açtığım iyi olmuş sanırım ürünü 2-3 arkadaşımız almış ama cd-dvd girişi olmaması kötü ama bu fiyata ürün gayet başarılı sanırım :)

Ufuk millet aldı, taktık, nasıl bir ürün olduğunu konuşmaya başladık bile..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
okudum yazılanların hepsini abi ürün yorumlarda olumlu bende almayı düşünüyorum 1-2 gün içinde cd dinlemeyi veririz napalım :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 167 kere teşekkür etti
okudum yazılanların hepsini abi ürün yorumlarda olumlu bende almayı düşünüyorum 1-2 gün içinde cd dinlemeyi veririz napalım :)

Gercekten eksikliğini hissetmiyorsun.. Aynı paraya var cd girişli olanları ama bazı özellikleri farklı.. Evde oturup cd yazıp araba dinlerim derdi yok. CD çizildi derdi yok..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Katılıyorum sana abi tesisatımı bağlamam da sorun yaşamam heralde bu cihaza çıkışlar mevcut çünkü

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 167 kere teşekkür etti
Katılıyorum sana abi tesisatımı bağlamam da sorun yaşamam heralde bu cihaza çıkışlar mevcut çünkü

Ön konsolu kendin sökebiliyorsan hiç başka yere gitme .. Sadece radyo anten girişi esti tip.. Onu da nasıl yapacağını anlattım yukarda..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 167 kere teşekkür etti

arkadaşlar radyo anteni dönüşüm yapılacak şekli..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Ön konsolu kendin sökebiliyorsan hiç başka yere gitme .. Sadece radyo anten girişi esti tip.. Onu da nasıl yapacağını anlattım yukarda..

Kendim sökemem abi zarar felan veririm die korkuyorum çok yakın arkadaşım tesisat işleriyle uğraşıyo o halleder hem tesisatımı bağlar hemde double :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2011 Corolla 1.33 Comfort
  • 1 kere teşekkür edildi
Arkadaşlar,

Can en korktuğum kumanda olayının çözülemeyeceğiydi. Öğrenince sevindim valla, hemen sipariş vereceğim ama çalışmazda cihazı sana yollarım, parayı alırım ona göre :)
“Fırtına gibi esmek mi istersin yoksa Hızır gibi tam zamanında yetişmek mi? Çiçek gibi narin görünmek mi istersin yoksa kaya gibi sağlam durmak mı? Kılıç gibi keskin mi olmak istersin yoksa kalem gibi geleceği yazmak mı? Başkaları gibi olmaya çalışmak mı istersin, kendi yolunu kendin çizmek mi? Kim olmak istersin? Sıradan bir adam mı? Toyota gibi adam mı?”

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 341 kere teşekkür etti
seyit bey bu cihazda direksiyon kumanda tanıtma özellik yazmıyor nasıl bağlantı yaptınız?

Yazmasa da ayarlar menüsünde bir "steering" menüsü var. Bu menüye girdiğinizde tek tek seçerek yüklüyorsunuz. Oradan bir deneyin derim.

oncelikle hayirli olsun abi. size sormak istedigim bikac soru var cevaplarsaniz sevinirim.
okudugum kadariyla cihazda cd/dvd oynatici yok degil mi? bunun olmamasi eksiklik his ettiriyor mu abi? sonra cihaz 2007 ve sonrasi yani yeni kasa butun corollalara uyar mi? ne bileyim konsola tam oturuyor mu degil mi bunlari cevaplarsaniz sevinirim abi. tekrar iyi gunlerde kullanin

Evet CD/DVD player yok. Ancak ben pek bir eksikliğini hissetmedim. Çünkü CD/DVD'yi de bir yılsa kaç kere kullandın dersen bir elin parmaklarını geçmez. Kişiye göre değişebilir. CD/DVD üzerinden dinyeleceğin müzikleri flaş belleğe veya SD karta yükleyerek de dinleyebiliyorsun. Konsola uyma meselesine gelince benim aracım 2011 model ve deyim yerindeyse "cuk oturdu" diyebilirim. Tam bizim araçlara göre yapılmış. Tek sıkıntısı rengi füme ve tek renk üretmişler. Corollaların da elegantında füme konsol var, diğerlerinde konsol siyah. Ama ben montajı yaptırdıktan sonra renk farkı yüzünden iade etmeyi bile düşünmüş olmama rağmen pek gözümü tırmalamadı. Bu da tamamen kişisel bir tercih. Diğer markalar en ucuzu 900 Tl'den başlamak üzere 2500 Tl ye kadar giderken bu fiyata bu performans çok iyi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 341 kere teşekkür etti
Cihazımı taktırdıktan sonra yazdığım yorumda "MobileNavigator.exe" dosyasının cihaza yüklü olmadığını yazmıştım. Piranha.com.tr adresinde yaptığım yazışmada; bu durumun bir arıza veya cihazda bir eksiklik olmadığını, bu dosyanın bir SD kartta yüklü olduğunu ve bu kartı SD kart yuvasına takmadan navigasyonun çalışmayacağını öğrendim. Benim ürün kutumdan bu SD kart çıkmamıştı. HB.com ve piranha.com.tr adreslerine durumu yazdım. Muhtemelen bu kartı ve dosyayı bana ulaştıracaklar. Her gün cihazı kurcalıyarak inini dibini öğreneceğim. Bilahare de burada paylaşırım. 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 341 kere teşekkür etti

Kendim sökemem abi zarar felan veririm die korkuyorum çok yakın arkadaşım tesisat işleriyle uğraşıyo o halleder hem tesisatımı bağlar hemde double :)

Ufuk kardeşim
Bu konuyu sen açtın. Biz aldık taktık ve kullanmaya başladık sen hala nerede ve ne zaman taktıracağını düşünüyorsun. Şaka bir yana bu konuyu yakaladığın ve bize de bu cihazı almamızda ön ayak olduğun için teşekkür ederim. İnşallah pişman olmayız.