Gönderen Konu: Piranha Dispatcher 8.0 inç Navigasyonlu Toyota Corolla Görüntü Sistemi  (Okunma sayısı 79158 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
Bu gün arkadaşa aldığımız couger modeli aleti geldi resimler hafta içi burda..
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 149000
  • Model Yılı: '09
  • 341 kere teşekkür etti
  • 233 kere teşekkür edildi
Sipariş verdiğim Dispatcher navigasyon cihazı geldi. İlk intiba olarak malzemeler, geri görüş kamerası falan fiziksel olarak olumlu bir kanı uyandırdı. Üfürükmüş gibi bir görüntüsü yok. Ancak benim için bir problem çıktı. Benim aracımın göğüs rengi iç döşemeleri de siyah olduğu için siyah bana gelen ürün ise füme rengi. Yani göğüse monte ettirecek olursam renk farkı olacak. Şimdilik aldığım siteye siyah rengi olup olmadığını sordum. Var ise değişim isteyip monte ettireceğim. Ancak siyahı yoksa muhtemelen iade edeceğim.
2009, Lacivert, Jeep Cherokee 2.8 CRD Limited, A/T, C/C,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 167 kere teşekkür etti
o da doğru tabii..sanırım servislerde orjinal takılan Navitech marka bir cihaz varmış..o da mı güncelleme için para istiyor

1 güncellemenin 140 tl olduğunu ve yılda 4 güncelleme geldiğini söylemişmiydim..

Sipariş verdiğim Dispatcher navigasyon cihazı geldi. İlk intiba olarak malzemeler, geri görüş kamerası falan fiziksel olarak olumlu bir kanı uyandırdı. Üfürükmüş gibi bir görüntüsü yok. Ancak benim için bir problem çıktı. Benim aracımın göğüs rengi iç döşemeleri de siyah olduğu için siyah bana gelen ürün ise füme rengi. Yani göğüse monte ettirecek olursam renk farkı olacak. Şimdilik aldığım siteye siyah rengi olup olmadığını sordum. Var ise değişim isteyip monte ettireceğim. Ancak siyahı yoksa muhtemelen iade edeceğim.

Boyatma ihtimali yokmu.. Üzüldüm adına.. Bizde aldık bizimki couger modeli siyah geldi..
Bende alıcam benim torpido aliminyum grisi bende siyah alıp çerçeveyi boyatacağım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 149000
  • Model Yılı: '09
  • 341 kere teşekkür etti
  • 233 kere teşekkür edildi

Boyatma ihtimali yokmu.. Üzüldüm adına.. Bizde aldık bizimki couger modeli siyah geldi..
Bende alıcam benim torpido aliminyum grisi bende siyah alıp çerçeveyi boyatacağım..

Maalesef yok. Çünkü füme olan cihazın çerçevesi değil, bizzat ön paneli. Cougar'ı gördüm. Ondan olsa tam rengi olacak, ayrıca cougar'ın çerçevesi var bunda çerçeve yok.
2009, Lacivert, Jeep Cherokee 2.8 CRD Limited, A/T, C/C,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 167 kere teşekkür etti
taze taze cougar.. şimdilik bagajda geziyor bu günlerde arkadaş takacak.. Paylaşırım resim ve özelliklerini..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
arkadaslar bu dispatcherler bu konsola uyumlumudur? yarin almayi dusunuyorum da aldiktan sonra uyumazsa elimizde patlamasin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
dün akşam kamerayı araca bağladım sadece elektiriği bağlamadım daha sonra cesaretlendim ve orjinal teybi yerinden söktüm yenisini bağlamaya çalıştım soketler birebir uyuyor ancak bir soket boşta kalıyor tahminim usb bağlantısının soketi diye düşünüyorum teybin renki arkadaşında dediği gibi füme bizim makyajlı kasalarınki siyah ama ben bunu dert etmiyorum anten girişi uymuyor teybinki eski teyiplerdeki gibi aracın orjinali ise diktörtgen bir soket onu elektrikçi arkadaş halledecek bağlantılrı yaptığımda direksiyondaki tuşlar çalışmadı bilginiz olsun anten işini halledemediğimiz için teybi yerine takmadım, ekran kalitesi güzel ben kullanacağım bu paraya bukadar olur ....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 167 kere teşekkür etti
dün akşam kamerayı araca bağladım sadece elektiriği bağlamadım daha sonra cesaretlendim ve orjinal teybi yerinden söktüm yenisini bağlamaya çalıştım soketler birebir uyuyor ancak bir soket boşta kalıyor tahminim usb bağlantısının soketi diye düşünüyorum teybin renki arkadaşında dediği gibi füme bizim makyajlı kasalarınki siyah ama ben bunu dert etmiyorum anten girişi uymuyor teybinki eski teyiplerdeki gibi aracın orjinali ise diktörtgen bir soket onu elektrikçi arkadaş halledecek bağlantılrı yaptığımda direksiyondaki tuşlar çalışmadı bilginiz olsun anten işini halledemediğimiz için teybi yerine takmadım, ekran kalitesi güzel ben kullanacağım bu paraya bukadar olur ....

Anten için küçük huni gibi bir alet takıyorlar anten bağlantısına ozaman sorunsuz takılıyor..

Biz de bu gün arkadaşa aldığımız 307 için taktırdık. Toplamda geri görüş kamerasıyla 120 tl ye montaj yaptılar.. Kamerası gece görüşlü değil çok da net değil.. Navigasyonu süper ,radyosu süper, video oynatma orta,bluetood güzel telefon rehberi teypte çıkıyor.. Bizde koldan kumandayı çalıştıramadık. Halbuki direksiyon kumandası için tuşları atayabiliyorsun. Klavuz çok açıklayıcı değil bağlantı açısından.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2011 Corolla 1.33 Comfort
  • 1 kere teşekkür edildi
En can alıcı noktalardan biri direksiyon tuşları. Her koşulda bu paraya bu kalite çok iyi bence. ama illaki ayrıntı özellikler var. kerem ve canerin montaj bitmiş hallerini merak ediyorum doğrusu. O zaman tam fikir oturacak kafamda sanırım. Belki o zamana kadar direksiyon olayınıda bulursunuz bende direksiyonla boğuşmak zorunda kalmam :P
“Fırtına gibi esmek mi istersin yoksa Hızır gibi tam zamanında yetişmek mi? Çiçek gibi narin görünmek mi istersin yoksa kaya gibi sağlam durmak mı? Kılıç gibi keskin mi olmak istersin yoksa kalem gibi geleceği yazmak mı? Başkaları gibi olmaya çalışmak mı istersin, kendi yolunu kendin çizmek mi? Kim olmak istersin? Sıradan bir adam mı? Toyota gibi adam mı?”

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
kullanan yok mu hala ya ? yorumlarinizi bekliyoruz arkadaslar. birde cd/dvd siz cihaz mi olur ya. fiyatin uygun olmasi ondanmidir acaba ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 167 kere teşekkür etti
Son yorumlarımı/düşüncelerimi söyleyeyim daha öncede belirttiğim şeyler var ama merak konusu galiba hala..

Navigasyonun yazılım versiyonunu güncellemişler ..
Yazılım değişmiş. Daha kullanışlı olmuş diyebilirim.Önceki el tipi navigasyonum naviekstras.com üzerinden bağlanıp yeni güncellemeleri alıyordu bu cihaz ise piranha ya üye olup ordan alıcakmış güncellemeleri.

Ses çıkışları..
Daha önceki müzik setinden daha güçlü ve güzel bir ses sistemine dönüştü araçta var olan sistem. 5+1 tarzında sinema izlenecek kıvama geldi.
Yanlız şöyle bir durum var ses bölümüne girdikten sonra sadece sesi video bölümüne girdikten sonra sadece videoları izleyebiliyorsunuz..

Video oynatması hakkında..
Deneme yaptığımız filmler yüzünden video yu 16:9 formatında gösteriyor. Diğer görüntü formatlarını dener netlik açısından bişey söylerim.

Geri vites kamerası olayı..
Gelen kamera da gece görüş özelliği yok. Akşam saatlerinde çok kötü gösteriyor. Ekran üzerinden yaklaşma çizgileri var standart. Gündüz deneyemedik.
Eğer görüntü kameradan dolayı kötüyse gece görüşlü bi kamera almanızı değiştirerek kurtulabilirsiniz ,yok ekran çözünürlüğüyle alakalıysa yapacak bişey yok.

Direksiyondan kumanda..
Teyp üzerinde sadece + kumanda kablosu var. Takan kişi abi en az 2 kablo olması lazım dedi .Denedik bişeyler ama malesef uyumsuz çıktı.Halbuki teypte bastığınız tuşu hafızaya alma modu var. Yani tuş atama olayı. Bağlantıyı çözersek her tuşu atayacak kadar boş yer var.

Çerçeve olayı...
Teyp üzerinde 2 adet çerçeve geliyor fakat tahminimce hiç bi araca uygun değil. Satın alırken sahibinden.com olur gitti gidiyor olur aracınızın modeline uygun çerçeveyi almayı unutmayın.

TV..
Analog tv izmir şehir göbeğinde bile net değil ama hiç çekmiyor da değil. Fazla bişey beklememek lazım.

Tasarım olayı..
Menüsü ve dokunmatik ekranı güzel.Çalışması biraz yavaş gelebilir kişiye göre göreceli. Daha önce başka marka kullanmadığım için bişey diyemeyeceğim.

Montajı yapan ustanın yorumu:
Takan usta ise montaj esnasında ön göğüse pararellik açısından kızak ayarlarıyla baya bir oynadı. ustanın teyp hakkındaki görüşü fiyat performans açısından olumlu oldu.Fakat en büyük artısının navigasyon güncellemesinin sınırsız olduğunu söyledi.

Fiyat performans olayı... Benim görüşüm.
2 marka ve model arasında gittik geldik.
Nav dx-9000 (navitek olması lazım) fiyat 900 tl ..
Piranha couger 600 tl 5 gün sonra 700 tl..

Navitec den vaz geçme sebeimiz navigasyon güncelleme olayı diyebilirim. Cd girişinin olmayışı canımı hiç sıkmadı açıkcası 80 gb bi ikinci el hdd bağlamayı düşüyüyorum.Navitec daha kaliteli duruyor kabul ediyorum ama pirandahanın ondan kalır yanı yok.Bu arada tanıtımlarında blirtilmeyen ekstra özellikler var hesap makinası vb.. gibi.
Benim görüşlerim bu kadar  alıp almamak size kalmış . Bu arada biraz cık alet edevatınız varsa kendiniz bile montajı yapabilirsiniz. Benden söylemesi. Boşuna 100 tl para vermeyin. Kamerasız en ucuz 65 tl kameralı 120 tl ye anlaştık biz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
kerem ben hala yapmadım montajı çünki anten girişi olmuyor benim aracım anten soketi aşağıdaki resimdeki gibi cihazın üstündeki eski teyplerin girişi gibi.birde kamera sizde nasıl geri vitese takınca direk çalışıyormu benimki geçmiyor menüdeki ismini hatırlamadığım bir tuşa basınca devreye giriyor.direksiyon tuşları çalışmıyor.birde şunu merak ediyorum denedinizmi navigasyon çalışırken müzik dinleyebiliyormuyuz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
bu da cihazın arka kısmı anten girişi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 167 kere teşekkür etti
kerem ben hala yapmadım montajı çünki anten girişi olmuyor benim aracım anten soketi aşağıdaki resimdeki gibi cihazın üstündeki eski teyplerin girişi gibi.birde kamera sizde nasıl geri vitese takınca direk çalışıyormu benimki geçmiyor menüdeki ismini hatırlamadığım bir tuşa basınca devreye giriyor.direksiyon tuşları çalışmıyor.birde şunu merak ediyorum denedinizmi navigasyon çalışırken müzik dinleyebiliyormuyuz.

Caner sana tavsiyem eğer bu kadar sökebildiysen hiç başka bi yere gitme kendin tak..

İlk olarak senin aracın anten kablosu girişi evet farklı. Bi oto teyp tamiri yapan yerden eski bi anten ucu alıp arabanın anteninin  soketten 10 cm uzağından siyah kalın kabloyu kesmen ve içine bak tek kabloysa yanındaki ince siyahı da kes. Aldığın uca ekle.Muhtemelen aldığın uc kısa gelecektir.Çünki bu teyplerin radyo anten girişi çukurda ama kısa bi aparat var.onunla işini halledersin.

Kameranın direk devreye girmeme sebebi ise kameranın güç aldığı + ucu geri vitese, - ucunu ise tetikleme olarak kullanmak gerek o yüzden direk devreye girmiyor.Bastığın tuş mod tuşu yada menüden aux tan yani harici video girişinden bakıyorsun.
Görüntü nasıl bu arada?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
zaten kendim takıcam paranha servisi anten için aparat var dedi ama öyle bir aparat yok toyota servisini aradım onlarda öyle birşey olmadığını ve kabloyu kesmem halinde elektrik tesisatının herhangi bir sorunda garanti dışı kalacağını söyledi.piranhaya mail attım anten için cevap bekliyorum.
kamerayı bende gece denedim gece görüşlü olmadığı için görüntü kötüydü ancak aydınlıkta güzel bir görüntü alacağımı umuyorum.
kamera olayını biraz daha açık anlatırmısın ben bağlantıyı park sensörüne ceryan alınan yerden yaptım tetikleme falan dedin biraz ayrıntılı anlatsana kerem.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 167 kere teşekkür etti
zaten kendim takıcam paranha servisi anten için aparat var dedi ama öyle bir aparat yok toyota servisini aradım onlarda öyle birşey olmadığını ve kabloyu kesmem halinde elektrik tesisatının herhangi bir sorunda garanti dışı kalacağını söyledi.piranhaya mail attım anten için cevap bekliyorum.
kamerayı bende gece denedim gece görüşlü olmadığı için görüntü kötüydü ancak aydınlıkta güzel bir görüntü alacağımı umuyorum.
kamera olayını biraz daha açık anlatırmısın ben bağlantıyı park sensörüne ceryan alınan yerden yaptım tetikleme falan dedin biraz ayrıntılı anlatsana kerem.

Aparatın piranha ile alakası yok kutudan çıkmıyor, ayrı satılıyor bu tarz teyp takan yerlerde bulursun. 3 cm uzunlugunda. Eski analog tvlerin arkasına takılan antenleri bilirsin. O tarzda bişey lazım bide onun ucuna aparatı takacaksın.
Yarın fotosunu koyarım merak etme .. Şimdilik müdahele etme sen. Gördükten sonra anlarsın.

Geri vites ışığına gelen yerden elektriği al kameranın bi kablosunu oraya tak, diğer kablo ise ön konsola gidecek ordan takılı olan yeri de yarın bakar söylerim yanlış bişey söylemeyeyim.Şimdilik bu kadar.
Toyota garanti konusunda haklılar sonuçta elektrik aksamıyla oynuyorsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
anladım kerem sağol eksi ucu cihazın arkasındaki sarı kırmızı siyah beyaz jak girişlerinden birine takıcam dimi.kamera girişini yaptığım girişlerden birine.elektronikçi bir arkadaşım var ona sordum kesmeden olmaz dedi serviste kesme diyor kesmeden bir çözüm bulmam lazım.benim aracımdaki soket erkek onun karşılığı yani kesmemek için dişisini bulursam olacak.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 167 kere teşekkür etti
anladım kerem sağol eksi ucu cihazın arkasındaki sarı kırmızı siyah beyaz jak girişlerinden birine takıcam dimi.kamera girişini yaptığım girişlerden birine.elektronikçi bir arkadaşım var ona sordum kesmeden olmaz dedi serviste kesme diyor kesmeden bir çözüm bulmam lazım.benim aracımdaki soket erkek onun karşılığı yani kesmemek için dişisini bulursam olacak.

Kamera arkasındaki bi kabloya bağlandı ama rengini hatırlamıyorum işte,diğeride geri vites ışığından elektrik tamam dır..

soketi zor bulursun kesmeden yapmak için kablunun izolesini sıyırarak yaparsın ama yine anlaşılır. Biz öyle yaptık arabayı satacak olursak eski teybi takmak için  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 167 kere teşekkür etti

arkadaşa sordum teybin arkasında ters döndür kablosuna kameradan gelen kabloyu bağlayacaksın...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2010 1.6 Comfort Extra
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
navigoldun auris double in ürünü var. geri görüş kameralı 930 tl fiyat aldım bugün.  bilginiz olsun  :olu: