0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bende 2007 Model Toyota Corolla HB D-4D 1.4 Terrra var acaba bu ürünü alsam benim aracıma uyar mı yada taktıran var mı? Cevap yazarsanız çok sevindirirsiniz beni.
Arkadaşlar ürünü ilk bozan forum üyesi olarak kendimi takdim ediyorum... Geçen hafta cihazı bir güncelleyim dedim turkey dosyasıyla kendi sitesinde güncelledim sonra dokunmatik ekran tutukluk yapmaya falan başladı, geçer heralde okuyodur kartı ondandır dedim ama 1 haftaya kalmadıve bu gece yola çıkacaktım şansa cihazın dokunmatik ekranı kilitlendi , yandaki düğmeler çalışıyo ama sadece radyo dinleyecez sanırım.... Biraz araştırdım internette rom yüklemek gerekliymiş, baya bir anlatmışlar başka bir forum sitesinde ama bizim cihazın rom linkini bir türlü bulamadım...Bu konuyla daha önce ilgilenen yada rom denilen yazılımı daha önce cihazı bilgisayara bağlayarak yedeklemiş arkadaşlar var ise yardımlarını lütfen benden esirgemesin... Canım çok sıkkın... Moıralim çok bozuk... Bütün yazılım ve navigasyon haritalarınızı yedeklemeyi unutmayın....
arkadaşlar numarasız soket ile 2 numaralı soket (bosta olanlar) prinhanın neresine takılacak veya bunlar nerenın kabloları?teypcının birisine gittim bugün adam ürünü görelim oemmi cercevesi varmı falan sorular sordu olacak olursa 100 tl nı alırım dedi oda yetmezmiş gb bugün olmaz ancak yarın olur dedi
Abi hemen sevinme Senden önce ben bozdum yaklaşık 1 ay oluyor.. Navigasyon haritasını güncellerken hadi dedim yedeğini alayım.Tuttum hafıza kartını kopyala dedim sonra başka bir klasöre yedeğinin koydum.Arkadaşın teybe takınca herşey normal takii navi yi seçinceye kadar. Naviyi seçince cihaz iptal hiç bir düğme çalışmıyor arkadaş ilk önce akü kutup başlarını söküp öyle kapatmış sonra ben resetle kapatmayı buldum Piranha ile görüştük navigasyon yazılımı bozuldu dedik bize 2 gb hafıza kartı gönderdiler şimdi bir sıkıntı yok.. Cihazı kapattıktan sonra hafıza kartını çıkar öyle kullan abi ozaman kilitleme yapmıyor bilgin olsun. Piranha ile irtibatı kesme.. Bizim durum bu sende türkey felam deyince navi. ile alakalı olabileceği geldi aklıma bir dene bence..
Hasan abi ben kendim taktım kamera dahil hepsini. 100 TL den kaçtığımdam değil. Huyum bu bir sıkıntı olursa sonradan halledebilmek için birde meraktan sanırım. Elin yatkınsa sende yapabilirsin. Usta olmaya gerek yok.
1.Alet malesef kasıyor. Navigasyondan radyoya, bluetootha geçmeye resmen korkuyorum. Daha ilk günüm olmasına rağmen reset atmak zorunda bile kaldım. Radyodayken navigasyona döndüğüm zaman eğer navigasyon kapalı ve yeni açılıyorsa, birşeyler açılıyor fakat harita gelmiyor. Çok can sıkıcı bir durum malesef. Yolda 15 dk sonra kendi kendine geldi harita. CEVAP: Abi zaten 1Ghz altında bir cihaz ne bekliyorsunki. Netbooklar bile 1Ghz. Ama verim desen malum, vasat.2.TV yayının İstanbul maslak civarında neredeyse sesi ve görüntüsüyle izlenir bir tv yayını alamadım. Halbuki Sunny marka el televizyonum bile bir çok zorlu koşullarda kendini bana kanıtlamıştı. (Alan ayarını GREECE olarak değiştirince daha iyi bir hal aldı fakat halen vasat bir durumda. Daha güzel bir alan ayarı bulan varsa tecrübesini paylaşırsa sevinirim.) CEVAP: 100Tl ye kadar cebini açarsan daha kaliteli bir anten ile durumu farklılaştırabilirsin.3.Radyo dinlerken dakika başı seste alçalıp yükselmeler oluşuyor. APS tuşuna basıp ekolayzırı açtığımda görüyorum ki kendi kendi kendine bazı ayarları default ayarlardan farklı değerler almış. APS menüsü açıkken, hiç bir ayarın değiştiğini görmedende müziğin alçalıp yükseldiğini, yada derinden geldiği durumlarda oluyor. Orjinal teybin pratikliğini ve kalitesini aratıyor. CEVAP: bak ben bu konuda hiçbir sıkıntı yaşamadım. Cihazında bir sıkıntı olsa gerek.4.Cihazla beraberinde gelen iphone kablosunu malesef çalıştıramadım. İphone üzerinde, bağlanan aksesuardaki parazit nedeniyle şebekede sıkıntı çekilebilir tarzında bir yazı çıktı:S İphone'u şarj edemedim sonuç olarak. CEVAP: Bu konuda da herhangi bir sıkıntım yok. Gerçi İphone çıkışı ile işim olmadı ama Usb çalışıyorsa oda çalışıyordur.*Bundan sonraki kısımlar donanımsal değil daha çok yazılımsal sorunlar; 6.Sağ üstteki Display tusuna Navigasyonda bile basarken trafiğinde etkisiyle eğer eliniz kayarsa tuş çok yumuşak olduğu için radyonun frekansını değiştiriyorsunuz. Trafikte zor bir duruma sokuyor. Radyoyu ayarlayabilmek için tekrar radyo menüsüne dönüp istediğiniz kanalı ayarlamanız gerekiyor. Aletin kastığınıda düşünürsek oldukça moral bozucu. CEVAP: radyoyu direksiyondan ayarlasan. cihaz üzerine dokunmak zorunda kalmazsın sanırım. gerekli tuşlar oradada var zaten.7.Radyo kanalını kaydettiğinizde radyonun ismi değilde kanalı kaydoluyor. Bu tarz bir alette neden frekansın ismi görünüyor kayıt sekmesinde:S, ben frekansları bilsem kendimde ayarlarım CEVAP: ha 89.3 ha x FM ne farkedecek ki.8.Not defterinde numerik not almak neredeyse imkansız, iphone'daki gibi numerik klavyeye geçme sekmesi olması gerekli. 10.Radyonun arayüzü çok berbat. Böyle bir cihaz için çok daha güzel renklerde bir arayüz tasarlanabilir. Bence navigasyonda kullanılan renklerdeki gri tonları, mavi ve yeşilin tonları harika. Kesinlikle orjinal navigasyondaki gibi tonlar kullanılarak menu ve radyo yeniden tasarlanmalı. CEVAP: Bu konuda hak veriyorum.Sonuç olarak;1. Elektronik mühendisi olarak hiç araştırmadan elektronik bir cihaz almanıza şaşırdım,2. İphoen alacak kadar paranız varken; Orjinal bir navigasyon cihazı almayıp neden Piranha yı tercih ettiğinizi ''Ucuz'' diye cevaplayacağınızı düşünerek sormuyorum 3. bütün bu eksilere rağmen fiyatı 699Tl olan bir navigasyon cihazının ancak bu kadar verimli olabileceğini üzülerek söyleme istiyorum. Ancak, bütün bunlara rağmen kendim aldığım gibi 2 arkadaşıma da vesile olduğum için içim rahat, aradığım bütün özelliklere sahip diye düşünüyorum. Kesinlikle Cd/Dvd olayını aramıyorum bile. Bence 1500-2000Tl den daha ucuza alıp taktırabilecekseniz, beklediğiniz kabahat. Umarım yanlış anlamamışsınızdır. Yermedim, sadece soru cevapla düşüncelerimi söyledim 'açıkca'...
yeni konu açmak istemedim.şu ürünü epeydir takip ediyorum. Fiyatı 500 lira ya kadar düştü. Ürün hakkında hiç görüş yazılmamış. Sizin görüşleriniz nedir ? Teşekkürler.http://www.hepsiburada.com/liste/navitech-dm-091-sud-goruntu-sistemi/productDetails.aspx?productId=otdeldm-091&categoryId=17545
bunun yerine http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-elektronik-oto-arac-kafalik-monitoru-usb-kart-girisli-kumandali-kapinda-ode-88599352/detaytavsiye edebilirim
Benim de sıkıntı olarak niteleyebileceğim konular ise; öncelikle şehirlerarası yolda maalesef radyo anteni ve radyo tuneri zayıf olduğu için zaman zaman istasyonu kaçırabiliyor. Şehir içinde ise bazen kısa süreler ile frekans kendiliğinden değişiyor. Direksiyondaki kumanda ile yine eski sitasyonuna getiriyorum.