mesela bir yol bilgisayarında bir sürü modül var ne gereği var bu kadar karmaşaya belli başlı 2-3 şey koy yeter
mesela arıza kodları toyotanın 2 katı kadar arıza uyarısı var (efh58)... gibi
mesela kumandadan cam kaldırıp indiriyo yok far yakıyor toyotada yok böle birşi ve iyikide yok = arızada o derece az
mesela girin şikayet var'a vw arızası kaç katı toyota nın ...
mesela...

astra j bakmaya başladım opel forumuna üye oldum keşke olmasaydım bir sürü kişi 1.4T lerde emme manifoldu falan değiştirmiş, TSI deseniz öyle, toyota da kabak tadı verdi. en güzeli şahin alacağım bi tane!
MEhmet bey sizin de yorumlar gerçekten tuhaf olmuş hani ben sorun derken onları kasdetmedim. Onlar çok yararlı ve konforlu özellikler. O saydığınız özelliklerin hepsinin ayrı ayrı yararı çook oluyor bana Süleyman beyin de anlattığı gibi... Daha hiç arızasını görmedim... Benim kasdettiğim motorda ki ufak tefek sorunlar... Benim aracım da darbe yok hiç bişe yok kız gibi bakılmış her 9 bin de bir yetkili serviste bakıma girmiş ama buna rağmen sorunlar çıkartabiliyor ufak ufak... Bunları kasdediyorum. Ama ne kadar sorunsuz olursa olsun paramı Toyota'ya vermek istemem. Şu an itibariyle ben Passat hastasıyım belki ileri de başka bi arabaya kayabilir bu hayranlık... Ancak şu an belli klasmanlar için de passat en üstün arabadır benim gözüm de oturuş duruş performans özellik ve daha niceleri maalesef Toyota'da bulamıyorum her zaman önemli olan beklenti. Varsın olsun arada ufak arızalar versin önemli olan kullandığın araçtan zevk almaktır...
Yorumlar gerçekten süper olmuş yaMEhmet bey sizin de yorumlar gerçekten tuhaf olmuş hani ben sorun derken onları kasdetmedim. Onlar çok yararlı ve konforlu özellikler. O saydığınız özelliklerin hepsinin ayrı ayrı yararı çook oluyor bana Süleyman beyin de anlattığı gibi... Daha hiç arızasını görmedim... Benim kasdettiğim motorda ki ufak tefek sorunlar... Benim aracım da darbe yok hiç birşe yok kız gibi bakılmış her 9 bin de bir yetkili serviste bakıma girmiş ama buna rağmen sorunlar çıkartabiliyor ufak ufak... Bunları kasdediyorum. Ama ne kadar sorunsuz olursa olsun paramı Toyota'ya vermek istemem. Şu an itibariyle ben Passat hastasıyım belki ileri de başka bir arabaya kayabilir bu hayranlık... Ancak şu an belli klasmanlar için de passat en üstün arabadır benim gözüm de oturuş duruş performans özellik ve daha niceleri maalesef Toyota'da bulamıyorum her zaman önemli olan beklenti. Varsın olsun arada ufak arızalar versin önemli olan kullandığın araçtan zevk almaktır...
Mehmet kardeşim valla sen beni güldürdün, Allah da seni güldürsün, akşam akşam.
1. Yol bilgisayarı adı üstünde "bilgisayar"dır, bilgi saymaktır işi, toplama çıkarma işini abaküsle de yapabilirsin, ama şu an elinin altında bilgisayar var, arıza yapar diye korkuyorsan sat kurtul bilgisayar/cep telefonundan. Ne kadar çok bilgi gösterirse o kadar "yararlıdır". Ve yol bilgisayarının sorun çıkardığını ömrü hayatımda görmedim, duymadım.
2. Arıza kodu sayısı ne kadar çoksa araçta bilinmeyen arıza çıkması olasılığı o kadar az olur; yani bir yerinde bir arıza varsa toptan parça değiştirmek yerine nokta atışı yapılır, sorun daha az maliyete çözülmüş olur; yazılımsal bir sorunsa da yine aynı şekilde, günlerce "bu nedir acaba" diye sormak yerine direkt olarak arıza kodu okunur, çözülür.
3. Kumandadan cam kaldırma modülü taktırmayı düşünen Toyota sahipleri o kadar çok ki, bu bir avantajtır, konfordur; örneğin yazın sıcağında kaynamış arabaya binmek yerine önden camları indirirsin, azıcık serinler binersin, misal. Arabayı kapatırken de tüm camları tek tek kapatacağına basarsın kumandadan kapanır. Bu da bir konfor ve kolaylıktır.
4. Buradaki sorunları isterseniz bir gün toparlayıp tek bir başlık altında açayım, hangilerinin bahsettiğiniz internet sitesinde olduğunu bulalım, olmayanları bizzat ben ekleyeceğim. İnsanlar "Toyota arıza çıkarmaz" diye diye kendi psikolojilerini de ona göre ayarlamışlar, sorunları bile sorun olarak görmüyorlar; yağ yakan bir dizel motora "sorun yok bunda ya, ne var ki" diyen bile var.
Donanım koymamak sorun çıkarmamak değildir, sorundan kaçış yoludur; yani, "biz koymuyoruz, koyduğumuz da anca bu kadar çalışıyor, kendimize güvenmiyoruz"un açıklaması, bahanesidir bu. Marka olan marka, "büyük" olan marka kullanıcısını düşünür, ona değer verir, rahatlığını da hesaba katarak ürün çıkarır.
76 Anadola binmiştim bir kere, inanın bana hiiiiiiiç sorun çıkarmıyordu, motoru da ford motoruydu, çünkü hiç donanımı yoktu; Toyota mantığı.
Bunlar tamamen "Biz babadan böyle gördük, Toyota sorunsuzdur dediler, donanım olmasa da sorunsuz-olan sorunlar da görmezden gelinir-, parasını da verdik, o yüzden en iyi araba benim arabam" demenin avuntusudur.
?
doğrudur ancak bunuda herkes bilir ve savunur ne kadar çok elektronik=o kadar sorun çıkar oğuz abi
Ya tabi ki haklısınız MEhmet dediğin gibi elektronik ne kadar bol olursa riskte o kadar yükseliyor doğru o bir gerçek... O konu bir yerde kalsın. Toyota yürür aksam olarak motor ve şanzıman olarakta daha sorunsuz Vw'den...
Alacaksın bir mercedes hem güçlü hem oturaklı hem bol oyuncaklı hemde sorunsuz mükemmel bir araç... Ancak o aracı da alırsak forum diye birşe kalmaz arada bir araçlarımız arıza çıkartıyorlar da sohbet ediyoruz![]()
toyota ile vw yi aynı kefeye koydunuz ya ne diyeyim bilmem... toyotanın yanında vw çırak kalır ancak. neymiş efendim satışları toyota ile aynıymış. marka bazında toyota ile vw yi kıyaslarsak vw 20 yıl geriden geliyor. ayrıca bu karşılaştırmaları türiyeye göre yapmayalım. unutmayınki lexus da bol elektronik oyuncaklı ama yıllardır amerikada en sağlam ve sorunsuz araç seçiliyor keza camryde bol oyuncaklı ama amerikanın en çok satanı arap ülkelerini saymıyorum zaten global karşılaştırma yaparsak vw toyotanın yanından geçemez.
bir tsi-dsg tutturdunuz gidiyorsunuz. avrupa haricinde dünyada turbo araç kullanan varmı geri kalan ülkelerin hepsi v6 atmosferik kullanıyor. neymiş efendim yeni teknolojiymişte bilemem hızlı vites geçiyormuşta 1.4 tsi 160 hpimişte falanda filanda
yanlışşsa söyleyin
toyota ile vw yi aynı kefeye koydunuz ya ne diyeyim bilmem... toyotanın yanında vw çırak kalır ancak. neymiş efendim satışları toyota ile aynıymış. marka bazında toyota ile vw yi kıyaslarsak vw 20 yıl geriden geliyor. ayrıca bu karşılaştırmaları türiyeye göre yapmayalım. unutmayınki lexus da bol elektronik oyuncaklı ama yıllardır amerikada en sağlam ve sorunsuz araç seçiliyor keza camryde bol oyuncaklı ama amerikanın en çok satanı arap ülkelerini saymıyorum zaten global karşılaştırma yaparsak vw toyotanın yanından geçemez.
bir tsi-dsg tutturdunuz gidiyorsunuz. avrupa haricinde dünyada turbo araç kullanan varmı geri kalan ülkelerin hepsi v6 atmosferik kullanıyor. neymiş efendim yeni teknolojiymişte bilemem hızlı vites geçiyormuşta 1.4 tsi 160 hpimişte falanda filanda
yanlışşsa söyleyin
Ayrıca o oyuncak dediğiniz ekipmanlardan birinin Toyota'da da olması için (forumda gezerken buldum) imza kampanyası bile başlatılmış, japonya merkeze kadar ulaşılmaya çalışılmış, demekki neymiş o oyuncaklar da birer İHTİYAÇmış.
iyi de süleyman abi ben bunu kendim de yazdım toyotaya ( hız sabitleyiciden bahsediyorsunuz heralde )
dizel araçlara hız sabitleyici takıldığı zaman arıza riski artıyormuş(teknik detayını bilemem ama...)
dediğim gibi toyota az elektronik az arıza diyor lütfen bunu ayırt edin...
İşte bu da bu forumda gördüğüm bir mantık; o zaman araba almayayım, hayatım boyunca sorun çıkması olasılığım sıfır olsun.
Toyota "beceremiyorum" diyemediğini böyle kıvırıyor demekki; ya Allah aşkına onlarca mühendise ne diye para veriyor o zaman bu toyota? Bir hız sabitleyicisi dahi sorun yapıyorsa (ki bunu ilk defa burada, toyotada duyuyorum; kaldı ki yabancı forumları bile en ince ayrıntılarına kadar okurum), toyota bunu dahi beceremiyorsa ne diye para veriyor bu insanlar? Bu nasıl bir bahanedir? Özrü kabahatinden büyük dedikleri şey budur işte.
Yanlış.
Neden diyecek olursanız; VW ve Toyota'nın satışıyla kalitesi arasında bağ kurmak kadar saçma bir şey yok, satış sayısı asla ve asla kaliteyi yansıtmaz; bir Bentley (fiyatını boşverin, gerçi fiyatı da kalitesinden kaynaklı orası ayrı bir konu) dünyada kaç tane satıyor? Az satıyor değil mi? Yoksa kalitesizliğinden mi? Yapmayın Allah aşkına...
Ayrıca yazdıklarınızı okuyunca cidden gülmekten kendimi alamıyorum, siz ya hayatınızda ilk olarak Toyota'da arabayla tanıştınız, ya size Toyota'dan başka araç göstermiyorlar ya da Toyota'dan fabrikasında yaşıyorsunuz da başka markaları ve onlarında kalitelerini görmüyorsunuz. VW ' le uzaktan yakından bir alakam olmamasına rağmen sizin bu sözlerinize karşılık bir şeyler yazmak istedim, yanlış bilinen ve yanlış aktarılmaya çalışılan şeyleri görünce dayanamıyorum; yani bir markaya ancak bu kadar gözü kapalı, bu kadar kalıplaşmış, bu kadar karşılaştırma ve kıyaslamadan yoksun gözlerle, subjektif olarak bakılabilir...
Yeni dünya düzeninde, küresel ısınma şartlarında ve fosil yakıtların tükenmeye başladığı ve doğayı ne denli kirlettiği bariz bir şekilde her ortamda ortaya koyulan bir dönemde küçük hacimli ve hacime-yaktığına göre çok güç üreten, az yaktırmaya çalışılan motorların üretilmesi "BİR ŞART" artık. Paranız bolsa, torunlarınızı zerre kadar düşünmüyorsanız gidin siz de bir V6 Toyota alın, size engel olan yok.
Toyota'ya karşı, ona rakip olarak çıkarılan (siz öyle gördüğünüz için diyorum) teknolojilere neden bu denli karşı olduğunuzu da anlayamadım, sanki birileri "sizin" pazarınıza el atıyor, aracınıza laf söylüyor, tekerinize taş koyuyormuş gibi tepkiler vermişsiniz, çok ilginç, sizi bu kadar rahatsız eden nedir merak ettim doğrusu.
Kaliteli birşeylerden bu kadar rahatsız olmayın, aksine (ürünlerini beğendiğiniz demiyorum) "taraftarı olduğunuz" markanın ar-ge'ye daha fazla önem verecek olmasından dolayı sevinin, bu sayede yatan ve ürettiğini yiyen bir Toyota yerine, üreten geliştiren rekabete giren bir Toyotanız olur.
Ayrıca yanlış hatırlamıyorsam ilk sayfada bir link paylaşmıştım, o sayfaya bir bakın ve dünyaca ünlü ve tüm çevrelerce kabul gören bir araştırma grubunun her sene hangi motorlara ödüller verdiğini inceleyin, geçen senenin en iyi (önceki sene de olabilir, tam hatırlayamadım) motoru hangisi seçilmiş bir bakın; ha siz derseniz ki "kimmiş onlar", "onların verdiği oylardan bana ne", o zaman jüriyi inceleyin ya da herşeyi kapatıp sanayideki Hasan ustaya, sokaktaki Ahmet Beye danışın veya kendi inandığınıza inanmaya devam edin, tamamen sizin tercihiniz, saygım sonsuz.
DSG konusunda da bir çok araçta sorun çıkaran bir şanzıman sistemi, ona lafım yok, haklısınız, ama tekrar söylüyorum ki tıpkı toyotanın mmt şanzımanı gibi...
Ayrıca o oyuncak dediğiniz ekipmanlardan birinin Toyota'da da olması için (forumda gezerken buldum) imza kampanyası bile başlatılmış, japonya merkeze kadar ulaşılmaya çalışılmış, demekki neymiş o oyuncaklar da birer İHTİYAÇmış.
yokluk işte ne yapalım alamadık bir passat binemedik ne yapalım kader... vw gibi bir premium markaya erişmek için daha çok çabalayacağım. inşallah ileride alırım. birde passata binelim bakalım nasılmış.(bu arada beni zerre kadar tanımamışsınız bakınız tanışma bölümü... 
Uğur Bey, ya ben derdimi anlatamıyorum, ya siz gerçekten anlamamak için üstün bir çaba gösteriyorsunuz; hybrit otomobil ne alaka şimdi? Siz vermediniz mi v6 Toyota örneğini? Siz neyden bahsediyorsunuz? Neyin peşindesiniz?? Ben verdiğiniz örneğe cevap veriyorum. VW yaptığı tsi motorların "tamamında" düşük yakıt tüketimi sunuyor, Toyota sadece prius ile (artık kaç kişide varsa(!) ) bunu vaadediyor. Teknik verilere bir zahmet açıp okursanız hangi aracın (örneğin resminizdeki avensis ile o alamadığınız, içinizde ukte(!) kalan passsat 1.4tsi) daha az yaktığını görürsünüz. Öyle bir tane şifa niyetine hybrit oto yapmakla bitmez bu iş, her kesime ulaşabilmektir marifet.
Avensis 1.6 8,5 lt / 5,5 lt Corolla 1.4 d4d 5,8 lt / 4,3 lt
Passat 1.4 tsi 7,5 lt / 5,3 lt Jetta 1.6 tdi 5,7 lt / 3,9 lt
Corolla 1.6 8,5 lt / 5,5 lt Avensis 2.0 d4d 7,1 lt / 4,6 lt
Jetta 1.4 tsi 8,2 lt / 5,1 lt Passat 2.0 tdi 7,8 lt / 4,8 lt
Küresel ısınma, torunlar mevzularına örnekler de bunlar oluyor Uğur Bey, öyle bir tane priusla iş yürümüyor ne yazık ki.. Fark öyle dağlar olmasa da Toyota'dan daha çok düşündüğü aşikar.
Valla diğer taraftan varlığınızın yokluğunuzun bekçisi ben değilim, cüzdanınızın derdi bana düşmedi, istediğinizi alırsınız, istediğinize binersiniz, zerre kadar umurumda da değil, orası ayrı konu; sizi tanımak gibi bir derdim sıkıntım hevesim de yok, hangi araçları kullandığınız da beni ilgilendirmiyor, illa bir bilgi isterseniz ben de bu güne kadar 7 ayrı marka/modelde araç kullandım, hem de öyle 2 turluğuna değil, en az kullandığım 9 ay, ayrıca sadece Türkiye değil yabancı forum sitelerini de takip ediyorum, yani öyle orda burda duyduklarımı satmaya çalışmıyorum, sadece yazdıklarınızdaki yanlış gördüğüm bilgilere ithafen bir mesaj yazdım, tekrar okursanız neden bahsettiğimi anlayabilirsiniz, gayet açık, anlaşılır bir dille yazmaya gayret ettim.
Ben artık pes ediyorum, bir şeyler anlatmak (bu konuda) gerçekten çok zor, bu konudaki son mesajımdır, hatam olduysa affola...
Futbol takımı tutar gibi marka savunulursa, kurulan diyalog da ancak bu kadar olur.
süleyman bey, yazdığınız çoğu şeye katılıyorum. başından beri takip ediyorum konuyu fakat son iletinizdeki prius mevzusuna katılamayacağım. bugüne kadar dünya üzerinde 4 milyon adet satmış bir araç prius. tasarımı tartışılabilir orası ayrı. ülkemizde satılamıyor olması tamamen geri kafalı vergilendirme sistemimiz ile ilgili. avrupa'da belirli miktardan az karbondioksit salınımı yapılan araçlardan "road tax" adlı vergi alınmıyor. insanlar teşvik ediliyor.
camry, yaris bunlardan haberi yok artı lexusun neredeyse tüm modellerinin hybrit olduğundan da haberi yok tartışmaya gerek yok bir konuda tartışacaksak o konu hakkında bilgi sahibi olmak gerek. ayrıca bu güne kadar 2 passat 1 bora 2 polo sahibi olduğumdan da haberi yok.
Ya yok olmuyor, valla olmuyor, Uğur Bey konu kahramanlarından biri "TOYOTA" değil mi? Toyotanın da en meşhur hybridi prius değil mi? Şimdi burada size bütün hybridleri tek tek sayayım mı? Onu mu istiyorsunuz? Hybrid otolar hakkında sınav mı yapacaksınız?
Uğur Bey inanın bana dünya hakkındaki bilgimi sizinle yarıştıracak değilim, hele hele böyle bir ortama hiç düşürmem, merak etmeyin, o konuda sıkıntı yok, içiniz rahat olsun.
O kadar yazının içinden de 2 kelimeye takılan (ona bile doğru mantıklı bir yerinden takılamayan), hiç birine somut bir cevap veremeyen, seviyeli bir tartışma ortamını bile sağlayamayan biriyle de zaten fikir paylaşımı yapmaya çalışmanın yararı olmayacaktır. Bence de kapatalım gitsin konuyu; dediğim gibi futbol takımı tutar gibi tartışma yapılmaz, yapılırsa da böyle olur. Saygılar, iyi akşamlar.
kısa ve net