0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
süleyman bey, yazdığınız çoğu şeye katılıyorum. başından beri takip ediyorum konuyu fakat son iletinizdeki prius mevzusuna katılamayacağım. bugüne kadar dünya üzerinde 4 milyon adet satmış bir araç prius. tasarımı tartışılabilir orası ayrı. ülkemizde satılamıyor olması tamamen geri kafalı vergilendirme sistemimiz ile ilgili. avrupa'da belirli miktardan az karbondioksit salınımı yapılan araçlardan "road tax" adlı vergi alınmıyor. insanlar teşvik ediliyor.
arakadaşın daha hybritten haberi yok sadece prius sanıyor. camry, yaris bunlardan haberi yok artı lexusun neredeyse tüm modellerinin hybrit olduğundan da haberi yok tartışmaya gerek yok bir konuda tartışacaksak o konu hakkında bilgi sahibi olmak gerek. ayrıca bu güne kadar 2 passat 1 bora 2 polo sahibi olduğumdan da haberi yok.
Hakan Bey, ben de zaten eldeki "somut" veriler ışığında böyle bir bilgiden bahsettim; bahsi geçen araçların ülkemizdeki satış ve kullanılabilirlik durumunu aynen siz de belirtmişsiniz. Hatta öyle ki Civic hybridi priustan çok görüyorum yollarda, hele hele son zamanlarda daha sık görür oldum. Ee böyle bir ortamda ve durumda daha az yakan, daha kullanılabilir araçların ön plana çıktığından ve bunlar arasında da en az tüketime sahip(sözkonusu iki marka arasından) modellerden bahsettim, fakat Uğur Bey sağ olsun diyecek bir şey bulamayınca topu hybritlere attı, ben de en bilindik toyota hybridi olan priusu örnek verdim.Bu arada Uğur Bey; Ford KA, Opel Vectra, Toyota corolla 1.6 xei, doğan slx, seat ibiza, seat leon, fiat albea, chevrolet kalos, mazda 323 (azönce 7 tane demişim ama son iki sırada yazdıklarımı unutmuşum) bunlar da benim kullandığım araçlar.
kardeş sen beni zorla banlatacaksın. banane senin diğer markalarından konu toyota ve vw değilmi.... söyleyecek birşey bulamamışımda falanda filanda. dalga mı geçiyorun dön önceki yazdıklarına bir bak şaka yapıyorsun galiba kapat şu konuyu yahu ben senle tatışmam önce neyin ne olduğunu öğren hala olayı türkiyeye yoruyorsun. forumdonanımhaberdekiler gibisin yahu. sen tsinin ne kadar çevreci torunlarımızı düşündüğünü falan filan yazarsan bende sana hybriti örnek gösteririm tabi... topu atmışım allah allah bitti daha mesajlarına cevap yazmam
Şu yazılanları 2011 tsi golf ü satıp, 2012 tsi passat alıp, birkaç sene sonrada CC alacak biri olarak gülümseyerek okuyorum. Bu vw kötüleme durumu sadece forumda değil toyota plazada da mevcut. Golf ün bakımını 10. Binde bir olduğunu iddia eden bakım masrafınin 500 tl oldugünu söyleyen gerçekten ve bilgiden yoksun satış görevlileri var. Her araç değistirmek istediğimde Toyota almaya niyetleniyorum inceliyorum. Ne konforu ne donanımı ne özellikleri hiçbiri beni cezbetmiyor. Tekrar Vw alıyorum. 5 aydır 1.4 tsi bluemotion passat kullaniyorum. Yakıtı,konforu, özellikleri ve duruşundan çok çok çok memnunum.
Aslında ikisini de kullanmadım ama bu kadar da fark olduğunu düşünmüyordum..tabi deneyimli birinden duyunca inanmak zorunda kalıyorsun..Ben tam bir Avensis hayranıyım..Sitedeki arkadaşlar şahittir Ama henüz alamadım o ayrı Bu yüzden de bu yorumunuz beni hayal kırıklığına uğrattı
Aslında beni Avensise iten en önemli özelliklerden biri de motorunun LPG'ye uyumlu olması...VW TSI şahane bir motor ancak uzun vadede ekonomik olur mu bilmem
Mehmet kardeşim valla sen beni güldürdün, Allah da seni güldürsün, akşam akşam. 1. Yol bilgisayarı adı üstünde "bilgisayar"dır, bilgi saymaktır işi, toplama çıkarma işini abaküsle de yapabilirsin, ama şu an elinin altında bilgisayar var, arıza yapar diye korkuyorsan sat kurtul bilgisayar/cep telefonundan. Ne kadar çok bilgi gösterirse o kadar "yararlıdır". Ve yol bilgisayarının sorun çıkardığını ömrü hayatımda görmedim, duymadım.2. Arıza kodu sayısı ne kadar çoksa araçta bilinmeyen arıza çıkması olasılığı o kadar az olur; yani bir yerinde bir arıza varsa toptan parça değiştirmek yerine nokta atışı yapılır, sorun daha az maliyete çözülmüş olur; yazılımsal bir sorunsa da yine aynı şekilde, günlerce "bu nedir acaba" diye sormak yerine direkt olarak arıza kodu okunur, çözülür.3. Kumandadan cam kaldırma modülü taktırmayı düşünen Toyota sahipleri o kadar çok ki, bu bir avantajtır, konfordur; örneğin yazın sıcağında kaynamış arabaya binmek yerine önden camları indirirsin, azıcık serinler binersin, misal. Arabayı kapatırken de tüm camları tek tek kapatacağına basarsın kumandadan kapanır. Bu da bir konfor ve kolaylıktır.4. Buradaki sorunları isterseniz bir gün toparlayıp tek bir başlık altında açayım, hangilerinin bahsettiğiniz internet sitesinde olduğunu bulalım, olmayanları bizzat ben ekleyeceğim. İnsanlar "Toyota arıza çıkarmaz" diye diye kendi psikolojilerini de ona göre ayarlamışlar, sorunları bile sorun olarak görmüyorlar; yağ yakan bir dizel motora "sorun yok bunda ya, ne var ki" diyen bile var. Donanım koymamak sorun çıkarmamak değildir, sorundan kaçış yoludur; yani, "biz koymuyoruz, koyduğumuz da anca bu kadar çalışıyor, kendimize güvenmiyoruz"un açıklaması, bahanesidir bu. Marka olan marka, "büyük" olan marka kullanıcısını düşünür, ona değer verir, rahatlığını da hesaba katarak ürün çıkarır. 76 Anadola binmiştim bir kere, inanın bana hiiiiiiiç sorun çıkarmıyordu, motoru da ford motoruydu, çünkü hiç donanımı yoktu; Toyota mantığı.Bunlar tamamen "Biz babadan böyle gördük, Toyota sorunsuzdur dediler, donanım olmasa da sorunsuz-olan sorunlar da görmezden gelinir-, parasını da verdik, o yüzden en iyi araba benim arabam" demenin avuntusudur.
Futbol takımı tutar gibi marka savunulursa, kurulan diyalog da ancak bu kadar olur.
Esas mesele bu malesef. Herkes bindiği aracın en mükemmel olduğunu savunuyor.Sanki o marka babasının malı. Önceki aracım olan Reno'da da durum böyleydi, şimdiki aracım Toyota'da da durum bu.Arkadaşlar bu markalar sizin değil, sadece o markaya ait bir aracınız var.Bu markaları savunmamalı, bilakis eleştirmelisiniz ki daha iyilerine binebilesiniz.Böyle yapmadığımız takdirde, iki makyaj yapıp fiyatı 5 bin lira arttırılmış araçlara binmeye mahkûm oluruz.Fanatizmi bırakalım. Fanatizmin bütün çeşitleri; takım fanatizmi olsun, parti fanatizmi olsun, otomobil fanatizmi olsun, insanların düşüncesini sınırlara mahkûm eden pırangalardır. Bu pırangalardan kurtulamadığımız sürece daha iyiyi bulmamız mümkün olmaz.Hep mevcutla yetinmeye devam ederiz.
hayırlı olsun kazasız belasız kullan. kalite olarak auris ve corolladan üstün olduğu konusunda sana katılıyorum.
hayırlı olsun abi, Allah kazasız belasız kullanmayı nasip etsin...ilerleyen zamanlarda da görüşlerini bize aktarırsın...