Gönderen Konu: VW Golf 1.4 TSI 122 Hp  (Okunma sayısı 32934 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
Ynt: VW Golf 1.4 TSI 122 Hp
« Yanıtla #100 : Haziran 22, 2012, 23:50:48 »
süleyman bey, yazdığınız çoğu şeye katılıyorum. başından beri takip ediyorum konuyu fakat son iletinizdeki prius mevzusuna katılamayacağım. bugüne kadar dünya üzerinde 4 milyon adet satmış bir araç prius. tasarımı tartışılabilir orası ayrı. ülkemizde satılamıyor olması tamamen geri kafalı vergilendirme sistemimiz ile ilgili. avrupa'da belirli miktardan az karbondioksit salınımı yapılan araçlardan "road  tax" adlı vergi alınmıyor. insanlar teşvik ediliyor.

Hakan Bey, ben de zaten eldeki "somut" veriler ışığında böyle bir bilgiden bahsettim; bahsi geçen araçların ülkemizdeki satış ve kullanılabilirlik durumunu aynen siz de belirtmişsiniz. Hatta öyle ki Civic hybridi priustan çok görüyorum yollarda, hele hele son zamanlarda daha sık görür oldum. Ee böyle bir ortamda ve durumda daha az yakan, daha kullanılabilir araçların ön plana çıktığından ve bunlar arasında da en az tüketime sahip(sözkonusu iki marka arasından) modellerden bahsettim, fakat Uğur Bey sağ olsun diyecek bir şey bulamayınca topu hybritlere attı, ben de en bilindik toyota hybridi olan priusu örnek verdim.

Bu arada Uğur Bey; Ford KA, Opel Vectra, Toyota corolla 1.6 xei, doğan slx, seat ibiza, seat leon, fiat albea, chevrolet kalos, mazda 323 (azönce 7 tane demişim ama son iki sırada yazdıklarımı unutmuşum) bunlar da benim kullandığım araçlar.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #100 : Haziran 22, 2012, 23:50:48 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #101 : Haziran 22, 2012, 23:52:38 »
arakadaşın daha hybritten haberi yok sadece prius sanıyor. :) camry, yaris bunlardan haberi yok artı lexusun neredeyse tüm modellerinin hybrit olduğundan da haberi yok tartışmaya gerek yok bir konuda tartışacaksak o konu hakkında bilgi sahibi olmak gerek. ayrıca bu güne kadar 2 passat 1 bora 2 polo sahibi olduğumdan da haberi yok.

hybrid konusunda her an her şey olabilir. şu anda vw grubu araçlarının seri üretim hybrid versiyonu olmasa da devam eden çalışmaları var. le mans yarışlarında iki firma hybrid araç kullanıyor: audi ve toyota. audi'nin aracı dizel hybrid üstelik. bunlara şimdi mazda da katılacak. 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #102 : Haziran 23, 2012, 00:00:33 »
Hakan Bey, ben de zaten eldeki "somut" veriler ışığında böyle bir bilgiden bahsettim; bahsi geçen araçların ülkemizdeki satış ve kullanılabilirlik durumunu aynen siz de belirtmişsiniz. Hatta öyle ki Civic hybridi priustan çok görüyorum yollarda, hele hele son zamanlarda daha sık görür oldum. Ee böyle bir ortamda ve durumda daha az yakan, daha kullanılabilir araçların ön plana çıktığından ve bunlar arasında da en az tüketime sahip(sözkonusu iki marka arasından) modellerden bahsettim, fakat Uğur Bey sağ olsun diyecek bir şey bulamayınca topu hybritlere attı, ben de en bilindik toyota hybridi olan priusu örnek verdim.

Bu arada Uğur Bey; Ford KA, Opel Vectra, Toyota corolla 1.6 xei, doğan slx, seat ibiza, seat leon, fiat albea, chevrolet kalos, mazda 323 (azönce 7 tane demişim ama son iki sırada yazdıklarımı unutmuşum) bunlar da benim kullandığım araçlar.

kardeş sen beni zorla banlatacaksın. banane senin diğer markalarından konu toyota ve vw değilmi.... söyleyecek birşey bulamamışımda falanda filanda. dalga mı geçiyorun dön önceki yazdıklarına bir bak şaka yapıyorsun galiba kapat şu konuyu yahu ben senle tatışmam önce neyin ne olduğunu öğren hala olayı türkiyeye yoruyorsun. forumdonanımhaberdekiler gibisin yahu. sen tsinin ne kadar çevreci torunlarımızı düşündüğünü falan filan yazarsan bende sana hybriti örnek gösteririm tabi...  topu atmışım allah allah.. bide yakıt oranlarını yazmış şaka gibi yahu vw nin 100 kmde 3 litre yakan bir tane aracını göstersene ben sana torunlarımızı düşünün markanın toyota olduğunu rahatlıkla ıspatlarım sende vw ıspatla o zaman yıllardır en az karbon salınımı hangi markada bir öğren yahu... senin otomoblin o sundan haberin yok daha ....bitti daha mesajlarına cevap yazmam

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #103 : Haziran 23, 2012, 00:16:19 »
kardeş sen beni zorla banlatacaksın. banane senin diğer markalarından konu toyota ve vw değilmi.... söyleyecek birşey bulamamışımda falanda filanda. dalga mı geçiyorun dön önceki yazdıklarına bir bak şaka yapıyorsun galiba kapat şu konuyu yahu ben senle tatışmam önce neyin ne olduğunu öğren hala olayı türkiyeye yoruyorsun. forumdonanımhaberdekiler gibisin yahu. sen tsinin ne kadar çevreci torunlarımızı düşündüğünü falan filan yazarsan bende sana hybriti örnek gösteririm tabi...  topu atmışım allah allah bitti daha mesajlarına cevap yazmam

Kardeş, ya bana ne senin kullandığın boradan passattan? Sen neden örnek veriyorsun o zaman? Ayrıca konu başlığından bile haberin yok ki tsi'ı örnek veriyorsun diye yakınıyorsun, önce bir konu başlığını oku istersen. Konu tsi, tsi benzinli bir motorsa ayrı bir kategoriden örnek atmanın anlamı yok! Hybridleri tartışacaksak ayrı bir konu açarsın, oturur konuşuruz doya doya.
Karşında her zaman umduğun gibi boş insan olmaz, tartışırken ölç tart öyle başla konuya. Hangi foruma ne kadar takılıyorsun bilemem ama benim öyle boş yerlerde işim olmaz, vaktim de yok. Ayrıca emir kipleri sıklaşmaya başladı, "konuşma" kapat şu konuyu" filan gibi, lütfen seviyeyi koruyun.
Neyse moderatör arkadaşlar konuyu kilitlese iyi olacak, hepten bozulmaya başladı, kırıcı olunmadan, kimsenin kalbi kırılmadan gerçekten konuyu kapatalım. Tekrar insanlık namına hatam olduysa affola, umarım başka konularda daha seviyeli tartışabiliriz, saygılar, iyi akşamlar.

Bu arada mesajda değişiklik yapmışsınız, hemen cevabınızı vereyim; http://binekarac.vw.com.tr/polo-bluemotion-teknik-bilgi.aspx
bu linkte en altta yakıt tüketimi yazar bir normal dizel aracın, hybrit filan da değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #104 : Haziran 23, 2012, 03:03:55 »
Şu yazılanları 2011 tsi golf ü satıp, 2012 tsi passat alıp, birkaç sene sonrada  CC alacak biri olarak gülümseyerek okuyorum.
Bu vw kötüleme durumu sadece forumda değil toyota plazada da mevcut. Golf ün bakımını 10. Binde bir olduğunu iddia eden bakım masrafınin 500 tl oldugünu söyleyen gerçekten ve bilgiden yoksun satış görevlileri var.
Her araç değistirmek istediğimde Toyota almaya niyetleniyorum inceliyorum. Ne konforu ne donanımı ne özellikleri hiçbiri beni cezbetmiyor. Tekrar Vw alıyorum.
5 aydır 1.4 tsi bluemotion passat kullaniyorum. Yakıtı,konforu, özellikleri ve duruşundan çok çok çok memnunum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 66 kere teşekkür etti
« Yanıtla #105 : Haziran 23, 2012, 09:28:48 »
Şu yazılanları 2011 tsi golf ü satıp, 2012 tsi passat alıp, birkaç sene sonrada  CC alacak biri olarak gülümseyerek okuyorum.
Bu vw kötüleme durumu sadece forumda değil toyota plazada da mevcut. Golf ün bakımını 10. Binde bir olduğunu iddia eden bakım masrafınin 500 tl oldugünu söyleyen gerçekten ve bilgiden yoksun satış görevlileri var.
Her araç değistirmek istediğimde Toyota almaya niyetleniyorum inceliyorum. Ne konforu ne donanımı ne özellikleri hiçbiri beni cezbetmiyor. Tekrar Vw alıyorum.
5 aydır 1.4 tsi bluemotion passat kullaniyorum. Yakıtı,konforu, özellikleri ve duruşundan çok çok çok memnunum.

yakalamışken sorayım 1.4 tsi sahibi biri olarak golf ile kaç km yaptınız ? periyodik bakımları ne kadar tutuyor ? herhangi bir sıkıntı yaşadınız mı bugüne kadar ? birinci ağızdan duymak istiyorum çünkü biz de golf'ün yeni kasasına niyetleniyoruz sanırım 2013 gibi çıkacak.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #106 : Haziran 23, 2012, 18:11:13 »
 Arkadaşlarr ortada gereksiz yere büyük bi tartışma var lütfen o konuyu kapatalım... Ben hem toyota kullanıyorum hemde vw aynı anda... Süleyman beye de katılıyorum. Passat'ımın yanında toyota çin malı gibi duruyor... Sürüşü zevk vermiyor performans zevk vermiyor kalite zevk vermiyor donanım zevk vermiyor. 120'yi geçiyorsun araç sağa sola gidiyor yola oturmuyor... Neyi var sorunsuzluğu var o da eskide kalıyor git gide o sorunsuzluk efsane kasalarda kaldı... Fanatikliği bırakın artık bizene lexus'tan yabancı ülkeden sen Türkiye'de yaşıyorsun ve Toyota'ya biniyorsun adam sana Lexus satmıyor burda bırak yabancı ülkeleri yabancı araçları. Biz bunları toyota yapamaz mı diyoruz en hakikisini yapar ama yapmıyor. Eğer yapmıyorsa bende gidip almam arkadaş çekik gözlülerin arabasını gider içime sinen arabayı alırım... Ben sırf Toyota'yı kötülememek için kendi diğer aracımı kötüledim halbuki passat ufacık bi arıza bile çıkarmadı bana... İnsan araba sürdüğünü anlıyor vw'den inip Toyota'ya bindiğim zaman attan inip eşeğe binmiş gibi oluyorum...
 Şimdi yazdığımı okuyorum da vw'yi bulutlara çıkarmış toyotayı yerin dibine sokmuşum gibi oldu ama gerçekten öyle değil bir doğan'dan bile daha sert süspansiyona sahip corolla'ya bindikçe çıldırıyorum ben...
 Tekrar söylemek isterim olay sadece beklentiden ibarettir... Ben bu yorumları kendi adıma yapıyorum ve benim beklentilerimi karşılamıyor.
 Bunu tekrar söylüyorum Toyota'nın tek artısı sorunsuzluktur...
VW, Toyota'dan daha üstün bi araçtır TABİ Kİ BENİM GÖZÜMDE....

Bir passatı al uzun bi yol kullan üstüne bide avensisi aynı şekil kullan... Sonuca bak eğer yine de avensis dersen eğer demek ki senin zevklerin şase yapmış ;) (bu mesajım da genellemedir şahsen kimseye lafım yoktur)
2004 Ford Mondeo 2.0i Ghia X, G. Gri OV.
2011 Toyota Yaris 1,4 D4D Manuel...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '15
  • 36 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #107 : Haziran 23, 2012, 18:23:19 »
Aslında ikisini de kullanmadım ama bu kadar da fark olduğunu düşünmüyordum..tabi deneyimli birinden duyunca inanmak zorunda kalıyorsun..Ben tam bir Avensis hayranıyım..Sitedeki arkadaşlar şahittir :) Ama henüz alamadım o ayrı :) Bu yüzden de bu yorumunuz beni hayal kırıklığına uğrattı
Allah herkese önce sağlık versin..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #108 : Haziran 24, 2012, 10:35:30 »
Aslında ikisini de kullanmadım ama bu kadar da fark olduğunu düşünmüyordum..tabi deneyimli birinden duyunca inanmak zorunda kalıyorsun..Ben tam bir Avensis hayranıyım..Sitedeki arkadaşlar şahittir :) Ama henüz alamadım o ayrı :) Bu yüzden de bu yorumunuz beni hayal kırıklığına uğrattı
Bahadır abi o şahitlerden biri de benim... Bende avensisi çok beğenen bi insanım ancak ne kadar aynı segmentte olsa ben aynı kefeye koyamıyorum ben ikisini de kullandım arada gerçekten çok fark var.. Vw'ye alışan bi insanı avensis asla sarmaz... Size diyorum ya ikisiyle de uzun yolda hatta yüksek süratlarla bi seyahat edin... VW'de ki o yola tutunuş o ses sistemi, rüzgar sesinden eser yok... Avensiste bulamazsınız bunları. Hele de şehir içinde gezerken o amortisörlerden gelen tıs tıs sesi sanki otobüs kullanıyorsun bilmiyorum ya çok farklı bi araba ben aynı kefeye koyamam kesinlikle... Toyota'lar yolda uçuyorlar... Corolla'yı satabilirsem bi tane daha passat alacam benzinli versiyonu...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '15
  • 36 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #109 : Haziran 24, 2012, 11:11:37 »
Aslında beni Avensise iten en önemli özelliklerden biri de motorunun LPG'ye uyumlu olması...VW TSI şahane bir motor ancak uzun vadede ekonomik olur mu bilmem
Allah herkese önce sağlık versin..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 66 kere teşekkür etti
« Yanıtla #110 : Haziran 24, 2012, 13:18:25 »
Aslında beni Avensise iten en önemli özelliklerden biri de motorunun LPG'ye uyumlu olması...VW TSI şahane bir motor ancak uzun vadede ekonomik olur mu bilmem

almışken 1.6 tdi bluemotion passat alın bir daha otomobil almanıza gerek kalmaz sanırım. uzun vadeli kullanacağınız için aradaki fiyat farkını kapatacaktır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • 8 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #111 : Haziran 24, 2012, 13:34:29 »
Mehmet kardeşim valla sen beni güldürdün, Allah da seni güldürsün, akşam akşam. :D
1. Yol bilgisayarı adı üstünde "bilgisayar"dır, bilgi saymaktır işi, toplama çıkarma işini abaküsle de yapabilirsin, ama şu an elinin altında bilgisayar var, arıza yapar diye korkuyorsan sat kurtul bilgisayar/cep telefonundan. Ne kadar çok bilgi gösterirse o kadar "yararlıdır". Ve yol bilgisayarının sorun çıkardığını ömrü hayatımda görmedim, duymadım.
2. Arıza kodu sayısı ne kadar çoksa araçta bilinmeyen arıza çıkması olasılığı o kadar az olur; yani bir yerinde bir arıza varsa toptan parça değiştirmek yerine nokta atışı yapılır, sorun daha az maliyete çözülmüş olur; yazılımsal bir sorunsa da yine aynı şekilde, günlerce "bu nedir acaba" diye sormak yerine direkt olarak arıza kodu okunur, çözülür.
3. Kumandadan cam kaldırma modülü taktırmayı düşünen Toyota sahipleri o kadar çok ki, bu bir avantajtır, konfordur; örneğin yazın sıcağında kaynamış arabaya binmek yerine önden camları indirirsin, azıcık serinler binersin, misal. Arabayı kapatırken de tüm camları tek tek kapatacağına basarsın kumandadan kapanır. Bu da bir konfor ve kolaylıktır.
4. Buradaki sorunları isterseniz bir gün toparlayıp tek bir başlık altında açayım, hangilerinin bahsettiğiniz internet sitesinde olduğunu bulalım, olmayanları bizzat ben ekleyeceğim. İnsanlar "Toyota arıza çıkarmaz" diye diye kendi psikolojilerini de ona göre ayarlamışlar, sorunları bile sorun olarak görmüyorlar; yağ yakan bir dizel motora "sorun yok bunda ya, ne var ki" diyen bile var.

Donanım koymamak sorun çıkarmamak değildir, sorundan kaçış yoludur; yani, "biz koymuyoruz, koyduğumuz da anca bu kadar çalışıyor, kendimize güvenmiyoruz"un açıklaması, bahanesidir bu. Marka olan marka, "büyük" olan marka kullanıcısını düşünür, ona değer verir, rahatlığını da hesaba katarak ürün çıkarır.

76 Anadola binmiştim bir kere, inanın bana hiiiiiiiç sorun çıkarmıyordu, motoru da ford motoruydu, çünkü hiç donanımı yoktu; Toyota mantığı.
Bunlar tamamen "Biz babadan böyle gördük, Toyota sorunsuzdur dediler, donanım olmasa da sorunsuz-olan sorunlar da görmezden gelinir-, parasını da verdik, o yüzden en iyi araba benim arabam" demenin avuntusudur.

Mesele bu kadar basit. Ne kadar köfte, o kadar ekmek.
Bunları söylediğim için beni linç edecekti toyotaforum kullanıcıları.
Tebrikler kardeşim.  :alkis:

Şu marka fanatizminden kurtulabilsek Toyota daha güzel araçlar üretmeye başlayacak ama kraldan fazla kralcılar olunca, adamlar "nasıl olsa satıyoruz" diyerek hiç üstünde bile durmuyorlar.
Bir gün öleceğinin idrakinde olanlar, asla kalp kırmaz!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • 8 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #112 : Haziran 24, 2012, 13:49:16 »

Futbol takımı tutar gibi marka savunulursa, kurulan diyalog da ancak bu kadar olur.

Esas mesele bu malesef. Herkes bindiği aracın en mükemmel olduğunu savunuyor.
Sanki o marka babasının malı. Önceki aracım olan Reno'da da durum böyleydi, şimdiki aracım Toyota'da da durum bu.
Arkadaşlar bu markalar sizin değil, sadece o markaya ait bir aracınız var.
Bu markaları savunmamalı, bilakis eleştirmelisiniz ki daha iyilerine binebilesiniz.
Böyle yapmadığımız takdirde, iki makyaj yapıp fiyatı 5 bin lira arttırılmış araçlara binmeye mahkûm oluruz.
Fanatizmi bırakalım. Fanatizmin bütün çeşitleri; takım fanatizmi olsun, parti fanatizmi olsun, otomobil fanatizmi olsun, insanların düşüncesini sınırlara mahkûm eden pırangalardır. Bu pırangalardan kurtulamadığımız sürece daha iyiyi bulmamız mümkün olmaz.
Hep mevcutla yetinmeye devam ederiz.
Bir gün öleceğinin idrakinde olanlar, asla kalp kırmaz!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #113 : Haziran 24, 2012, 14:46:43 »
Esas mesele bu malesef. Herkes bindiği aracın en mükemmel olduğunu savunuyor.
Sanki o marka babasının malı. Önceki aracım olan Reno'da da durum böyleydi, şimdiki aracım Toyota'da da durum bu.
Arkadaşlar bu markalar sizin değil, sadece o markaya ait bir aracınız var.
Bu markaları savunmamalı, bilakis eleştirmelisiniz ki daha iyilerine binebilesiniz.
Böyle yapmadığımız takdirde, iki makyaj yapıp fiyatı 5 bin lira arttırılmış araçlara binmeye mahkûm oluruz.
Fanatizmi bırakalım. Fanatizmin bütün çeşitleri; takım fanatizmi olsun, parti fanatizmi olsun, otomobil fanatizmi olsun, insanların düşüncesini sınırlara mahkûm eden pırangalardır. Bu pırangalardan kurtulamadığımız sürece daha iyiyi bulmamız mümkün olmaz.
Hep mevcutla yetinmeye devam ederiz.

Mustafa Bey, öncelikle size teşekkür ederim, ancak bu teşekkürün nedeni asla ve asla dediklerimi onayladığınız, desteklediğiniz için değil; anlatmak istediğimi anlamış olmanızdandır. Söylediklerimi kabul etmiş, onaylamış gibi asla algılamadım, kabul etmeyin isterseniz, o kadar memnun olurum ki, çünkü fikirler çoğaldıkça değerlenir, sadece tekrar söylüyorum ki dediklerimi tam olarak "anlamış" olmanızdan ötürü size en büyüğünden bir teşekkürü borç bilirim.
Bu foruma üye olurken Toyota markasının sorunsuzluğunu "bilerek" geldim, bakın duyarak demiyorum "bilerek" diyorum; özellikle 90-01' arası modellerin (özellikle efsane kasaların) sorunsuzluğu dillere destandır ve daha önce de kullanmışlığım var bu aracı(98 1.6xei modeli). Yani ben bilmiyormuyum Toyota'nın ne kadar sağlam araçlar ürettiğini, bilmiyormuyum sorun çıkarma olasılığının bir çok markadan az olduğunu, biliyorum elbette, o yüzden zaten bu foruma geldim de başka forumlara gitmedim; ancak bu yukarıda sizin de kırmızıyla vurguladığınız kısımda belirtmek istediğim gibi körü körüne bir markaya bağlanmanın yanlış olduğunu, bir sorun varsa bunu dürüstçe kabul etmek olduğunu, kul yapısı olan bu aletlerin de bozulabileceğini kabul etmek bir erdemdir, çünkü malını bu denli benimseyen insan için bu çok da kolay olmuyor, en azından burada gördüğüm bu yönde oldu. Ayrıca başka markaların da kalitesi aynı sebeplerle görmezden geliniyor olması, sırf Toyota'nın yüceltilmesi için diğer markaların -gerçekten kaliteli olduğu bilinen ve dünyaca kabul edilmiş olan- yerin dibine sokulmaya çalışılmasıdır beni rahatsız eden ve anlatmaya çalıştığım(Şu an ne o marka aracım var, ne o markayla bir bağlantım var, sadece yanlış bilinenleri düzeltmek amacım). Ha, sorun yok mu sözkonusu marka/modelde? Var elbette, isterseniz şuracıkta yerin dibine sokabilirim kendi sözlerimle o markayı, ama bir söz var, "yiğidi öldür, hakkını yeme"
Tekrar teşekkürler beni en azından anlamaya çalıştığınız için; hatam olduysa, sürç-i lisan ettiysem affola, iyi günler, saygılar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #114 : Haziran 24, 2012, 15:19:08 »
Bahadır abi uzun vadede kullanacaksan dizel öneririm. Sıkıştır biraz daha kendini al bi dizel... Özellikle de 1.6 tdi bi vw. 105 bg. ama maşallah iyi performans var ancak yüksek hızlarda fark atabiliyorum düşük hızlarda neredeyse kafa kafaya gidecez ve yakıtı da inanılmaz düşük... Uzun vade düşünüyorsanız tek tercih dizeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 26 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #115 : Ağustos 23, 2012, 20:25:08 »
Arkadaşlar dün itibari ile Golf 1.4 Tsi comfortline  düz vites aracımı almış bulunmatayım.Dün İzmir'den alıp yaklaşık 350 km lik bir yol yapıp Çanakkale'ye geldim.Yol boyunca full klima açık 6.2lt yaktı.İleride çok daha aşağı düşer.
İlk İzlenimlerim olarak çok keyifli bir araç. Turbodan dolayı kullanımı çok değişik çok alt devirlerden itibaren vites büyültüyorsunuz böylece motor sesini duymadan çok konforlu bir yolculuk  geçiriyorsunuz.Aracın çekişi çok çok başarılı kaz dağları gibi bir yerde keçi gibi tırmanıyor.Bagaj göreceli yeterli.İç malzeme kalitesi inanın çok çok başarılı.Güncel kasa Makyajlı Avensis hariç tüm Toyota modellerinden açık ara üstün.Araca otorduğunuzda sınıfının hakkını çok iyi veriyor.
Bu arada genelde Hankook lastiklerle gelen Golf'ler benim şansıma Michelin Energy Saver takılı olarak geldi.Buna ayrıca sevindim.Araçta çok ayrıntılı ve hayatı kolaylaştıran detaylar var.Bir aksilik olmadığı sürece önümdeki 5-6 yıl araç düşünmem.Yeni kasa çıkacak olmasına rağmen hiç düşünmedim zira hem dizayn olarak mechul hemde en az %15 lik bir fiyat farkı ile gelecek yeni kasalar.Ayrıca yeni gelenlerde oluşabilcek sıkıntılar vs de cabası.
VW Golf 7 1.4 TSI Highline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #116 : Ağustos 23, 2012, 20:44:11 »
hayırlı olsun abi, Allah kazasız belasız kullanmayı nasip etsin...
ilerleyen zamanlarda da görüşlerini bize aktarırsın...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #117 : Ağustos 23, 2012, 20:45:24 »
hayırlı olsun kazasız belasız kullan. kalite olarak auris ve corolladan üstün olduğu konusunda sana katılıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 26 kere teşekkür etti
« Yanıtla #118 : Ağustos 23, 2012, 20:53:18 »
hayırlı olsun kazasız belasız kullan. kalite olarak auris ve corolladan üstün olduğu konusunda sana katılıyorum.
Oktay bey inanın aracı sattığımdan beri Toyota'nın kulllanmadığım modeli kalmadı ama hiç biri tam olarak içime sinmedi.Kısmet Golf imiş.Teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 26 kere teşekkür etti
« Yanıtla #119 : Ağustos 23, 2012, 20:53:54 »
hayırlı olsun abi, Allah kazasız belasız kullanmayı nasip etsin...
ilerleyen zamanlarda da görüşlerini bize aktarırsın...
Oğuzhan bey çok teşekürler.Aktarırım tabi ki...