Gönderen Konu: VW Golf 1.4 TSI 122 Hp  (Okunma sayısı 32931 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
Ynt: VW Golf 1.4 TSI 122 Hp
« Yanıtla #40 : Mart 13, 2012, 23:59:20 »
golf v6 çıkalı 2-3 -sene oldu.5  seneden önce değişmez vw de toyota gibi.
2011 d4d Corolla

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Mart 13, 2012, 23:59:20 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 26 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Mart 14, 2012, 00:13:54 »
Volkswagen forumlarında öyle demiyorlar ama..
VW Golf 7 1.4 TSI Highline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Mart 14, 2012, 00:27:41 »
2009 gibi çıktı golf 6 lar.Ama golf tasarımı olarak güzel bir arabamı bana göre değil.Astra ondan çok daha iyi.Yeni kasa değilde toyota gibi hafif makyajlama olabilir.Yada bu kasa tutulmadı veya satmıyor gibi yeni bir golf.Örnegin 1999-2002 arası e11 o pörtlek göz corolla lar.Ortalama 5 yıl civarında değiştiriyor bu firmalar.2007 yenic civic 2012  kasa değişmiş civic.2007 corolla ve auris bu aralar bende bu 2 aracın yeni kasası nı bekliyorum.. :)
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 26 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #43 : Mart 14, 2012, 09:00:37 »
Yaa evet bende merak ediyorum Corolla ve özellikle Auris'i.
VW Golf 7 1.4 TSI Highline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #44 : Mart 15, 2012, 10:46:29 »
Golf bu sene degisecek deniyor ki bence degisebilir. Cikmasi 2013'ü bulur diye düsünüyorum.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '15
  • 36 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #45 : Mart 27, 2012, 22:16:51 »
Golf 7 çok yakında piyasaya çıkacakmış..Yani 2012 son ayları gibi..Ama çok da bir değişiklik yok zaten.internette resimleri dolaşıyor şimdiden..Bence de harika bir araç Golf..Küçüklüğümden beri ayrı bir hayranlığım var kendisine :)
Allah herkese önce sağlık versin..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #46 : Mart 27, 2012, 22:21:29 »
DSG şanzıman ile çok uyumlu.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 23000
  • Model Yılı: '14
  • 10 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #47 : Haziran 05, 2012, 12:42:23 »
1.4 tsı kullandım alet fena kaçıyor 122 hp nasıl bu kadar seri olabilir derken öğrendim ki 160hp miş titr dsg :argh:
Herşeyi bilmene Gerek Yok. Haddini Bil yeter !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #48 : Haziran 05, 2012, 17:09:25 »
Autobild Golf VI TSI aracı 100.000 km yıpranma testi.

http://youtu.be/l5ieNGYarRc

http://youtu.be/OvsOxTbq6Zw

O golf u gelsinler tr den alsınlar ondan sonra söksünler tekrar konuşalım..

Neden gitmesin ? tsi tek sıkıntısı turbolarıdır. daha doğrusu turbo şarjlı motorların genel sıkıntısıdır. turbo timer kullanmadanda arıza yapmayan turbo yoktur neredeyse...

Bende twin turbo şarjlılarda arıza olduğunu ve dsg nin arıza esnasında baya ağır bi fatura çıkardığını duydum..
2011 Volkswagen GTI 4dr - Abuse Test

Jantlar Aydın abinin polonunkinden :)

kapılar sağlam :)

Şahsi fikrim güzel ve seri makineler ama gereksiz pahalılar..
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: A+
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #49 : Haziran 05, 2012, 17:22:00 »
acı hatıralarla dolu passat ve bora geçmişimden dolayı bir daha ömrümde asla vw almam çevremdekilerede aldırmam. 1.6 hitler motorlu düz vitesli olan araçlarım başıma ne arızalar açtı kaldiki tsi ve dsg neler çıkarır başımıza allah bilir. tsi ve dsg kısaltmalarını duyunca aklıma tek şey geliyor oda  yürüyen saatli bomba

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #50 : Haziran 05, 2012, 17:31:38 »
VW'in bu motoru çok iyi ve eğer ki turbo araç kullanma kurallarına (dizeldeki gibi ilk marşta ve stop ederkenki beklemeler) uygun kullanılırsa çok rahat birkaç yüz bin km gider, çok sağlam bir motordur.
1.4 turbo beslemeli bir motor özellikle alt devirlerden itibaren yüksek gücünü veriyor, o bakımdan özellikle benim çok sevdiğim yokuşlarda araç sollamak ayrıca keyifli. :)
Yakıt tüketimi konusunda da çok başarılı; 4.7L/100km yaktığını bizzat gördüm, fotoğrafları bile var, şehir dışında gerçek anlamda dizelleri kıskandırır, şehir içi kullanımda da ortalama bir kullanımla maksimum 7-8L arasındadır, ancak sert kullanımda 10L'yi gören SEAT leonlar var, o da gerçekten sert kullanımda.
Malzeme kalitesi zaten tartışılmaz, neredeyse tüm arkadaşların ortak noktası bu yönde.
Ses yalıtımı çok çok iyi, bir akrabamızda var, ara ara yolcu olarak, bazen de direksiyonda ettiğim tecrübelerle çok iyi bu yönde, uzun yolda rüzgar sesi çok az, hiç yok gibi.
Fiyat konusunda da bence hiç de o kadar abartılı değil; malzeme, işçilik ve dayanıklılığının hakkını veriyor. Ayrıca ikinci el bile alsanız normal; kaldı ki(hiç anlamadığım bir noktadır, hala daha da çözemedim) VW grubuna pahalı deniyor fakat Toyota corolla'nın 97-98 model bir aracına(ne abs, hatta bazen ne hava yastığı) 19.000TL istenen bir piyasa mantığında, bu kalite ve donanımdaki araca az bile isteniyor, bu bakımdan ülkemizin "piyasa" mentalitesini çözemedim. (Hatta şimdi baktım; ikinci elde 2006 model corolla 1.6 sol ile golf 1.6fsi comfort. arasında çok bir fark yok, neredeyse aynılar)
Sonuç olarak; alınıp bir ömür sorunsuz kullanılacak bir araç.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #51 : Haziran 05, 2012, 18:11:09 »
ben de vw grubunun pahalı olduğuna katılmıyorum günümüz koşullarında kalite (işçilik ve malzeme)/eder oranı yapıldığında vw toyota'dan önde. toyota tüm araçlarına 5 bin liralık bir indirim uygularsa o zaman tartışılabilir. alaşım jantı olmayan dizel yaris 47 bin lira veya aynı paraya elektrikli arka camı olmayanı da var. 1.4 tsi highline golf 49 bin lira.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #52 : Haziran 05, 2012, 19:04:29 »
ben de vw grubunun pahalı olduğuna katılmıyorum günümüz koşullarında kalite (işçilik ve malzeme)/eder oranı yapıldığında vw toyota'dan önde. toyota tüm araçlarına 5 bin liralık bir indirim uygularsa o zaman tartışılabilir. alaşım jantı olmayan dizel yaris 47 bin lira veya aynı paraya elektrikli arka camı olmayanı da var. 1.4 tsi highline golf 49 bin lira.

bakım maliyeti açısından nasıl durum ? hiç bilmiyorum açıkçası.. birde sorunsuzluk olayı?
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #53 : Haziran 05, 2012, 22:32:34 »
bakım maliyeti açısından nasıl durum ? hiç bilmiyorum açıkçası.. birde sorunsuzluk olayı?

periyodik bakım fiyatlandırmasının vw'de yüksek olduğu aşikar fakat düşünülmesi gereken noktalar da var. örneğin tsi motorun bakım aralığı 15.000 km. sorunsuzluk konusuna gelince de aracına gözü gibi bakan bir kişinin renault markasında bile kolay kolay istisnai durumlar haricinde bir problem yaşayacağını sanmıyorum ki örnekleri de var çevremde. tsi motorlar da turbolu araç kullanım koşullarına uygun olarak kullanıldığında sorun çıkarmıyor olsa gerek. yaklaşık 4 yıldır satılıyor. deneme süresini doldurduğunu düşünüyorum. bu bir risk midir ? evet risk olarak nitelendirilebilir fakat vw ilk defa turbolu araç satmıyor. toyota'nın da turbo dizel maceraları mevcut forumda. insanlar toyota'ya güvenip aldılar ama hüsran yaşadılar. biz 13 yıl tempra kullandık. aracın sadece bir kış kapı kilidi donma durumunda zorlamamız sonucu oluşan sıkıntı ve bir iki kere ampul yanması dışında hiçbir problem yaşamadık. dijital göstergeleri bozulan tempraları çok gördüm. 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '15
  • 36 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #54 : Haziran 14, 2012, 05:25:16 »
Koskoca VW firmasının bu kadar sorunlu bir motor yapacağını sanmıyorum zaten.Kaldı ki ilk çıktığı dönemde ödül almış bir motor TSI..Golf ise zaten sınıfının 1 numarası ban göre.Tabi görsel olarak beğenmeyenler olabilir ancak bir VW bayisine gittiğinizde iki model kalite olarak diğerlerinden farklıdır,Golf ve Passat
Allah herkese önce sağlık versin..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #55 : Haziran 14, 2012, 15:44:46 »
Valla VW grubunun TSI motoruna sorunlu diyen arkadaşlara bilgilendirme amaçlı, incelemelerini tavsiye ederim;

http://www.ukipme.com/engineoftheyear/ieoty.php

yanlış hatırlamıyorsam tsi motor 3 yıldır bu listenin başlarında, yılını tam hatırlamıyorum ama sanırım geçen yılın da 1. sırasındaydı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 312 kere teşekkür etti
« Yanıtla #56 : Haziran 14, 2012, 22:19:45 »
Süleyman bey, arıza yaptığını hepimiz biliyoruz ama bu liste ile alakasını bulamadım, arıza yapıyor diye kaile alınmayacak değil ya.
Taklitlerden sakının

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 84000
  • 1 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #57 : Haziran 14, 2012, 22:31:33 »
 Arkadaşlar çoğu kişi TSI konusun da düz hesap yapıyor. TSI sorunlu bi motor değildir gayet sağlam ve başarılı bi motordur ancak şöyle bi durum var TSİ ve DSG birleştiği zaman sorunlar çıkıyor neden ise DSG'de ki kavrama sorunu bir çok kişi bunu yaşıyor ve şikayetçi DSG 2. viteste aşırı titreme yapıyormuş kavrama mekanizması değiştiği halde 10 bin km. sonra yeniden başlıyormuş bu sorundan dolayı TSI kötü oldu birden yoksa motordan şikayetçi olanı pek duymadım ben... Bu arada DSG 7 ileri olanlar için arızalı deniliyor 6 ileri olanlar da pek sorun yokmuş...
2004 Ford Mondeo 2.0i Ghia X, G. Gri OV.
2011 Toyota Yaris 1,4 D4D Manuel...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #58 : Haziran 14, 2012, 23:10:46 »
Süleyman bey, arıza yaptığını hepimiz biliyoruz ama bu liste ile alakasını bulamadım, arıza yapıyor diye kaile alınmayacak değil ya.

Sercan Bey, TSI motorun çıkardığı sorunları örnekleri, kaynakları ve ispatlarıyla buradan bizlerle paylaşırsanız çok sevinirim; zira yukarıda verdiğim listede seçilen "motorlar" bir çok yönden araştırılıyor, test ediliyor, inceleniyor ondan sonra puanlama yapılarak dünya kamuoyuna sunuluyor. Bu listeyi de size "sorunlu bu motor" diyenler gibi sokakta her daim gördüğümüz kişiler değil hayatını otomobillere adamış, ortlama yaş aralığı 40 olan çok farklı ülkelerden 75(tam sayı bu olmayabilir, 70 civarı diyeyim) kişilik bir jüri belirliyor. İşte bu liste ile olan alakası buradan geliyor.
Oğuz Bey'in de dediği gibi DSG şanzımanda bazı problemler var, Toyota'nın mmt şanzımanında bolca olduğu gibi, bu da daha çok dizel otomobillerde ortaya çıkıyor(tam uyumu hala sağlanamadı sanırım), ancak motoru üst üste birçok alanda ödüllü.
Amacım burada VW motorunu övmek değildir kesinlikle, yanlış anlaşılmasın, sadece bilinen yanlışları düzeltmek istedim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 312 kere teşekkür etti
« Yanıtla #59 : Haziran 14, 2012, 23:14:10 »
Sercan Bey, TSI motorun çıkardığı sorunları örnekleri, kaynakları ve ispatlarıyla buradan bizlerle paylaşırsanız çok sevinirim; zira yukarıda verdiğim listede seçilen "motorlar" bir çok yönden araştırılıyor, test ediliyor, inceleniyor ondan sonra puanlama yapılarak dünya kamuoyuna sunuluyor. Bu listeyi de size "sorunlu bu motor" diyenler gibi sokakta her daim gördüğümüz kişiler değil hayatını otomobillere adamış, ortlama yaş aralığı 40 olan çok farklı ülkelerden 75(tam sayı bu olmayabilir, 70 civarı diyeyim) kişilik bir jüri belirliyor. İşte bu liste ile olan alakası buradan geliyor.
Oğuz Bey'in de dediği gibi DSG şanzımanda bazı problemler var, Toyota'nın mmt şanzımanında bolca olduğu gibi, bu da daha çok dizel otomobillerde ortaya çıkıyor(tam uyumu hala sağlanamadı sanırım), ancak motoru üst üste birçok alanda ödüllü.
Amacım burada VW motorunu övmek değildir kesinlikle, yanlış anlaşılmasın, sadece bilinen yanlışları düzeltmek istedim.
Haklısınız sokakta duyuyorum.
Liste konusuna katılmıyorum.
Bencede DSG çok başarılı hiç sorun çıkardığını görmedim.
Taklitlerden sakının