Gönderen Konu: Ses izolasyonu için öneriniz var mı?  (Okunma sayısı 13764 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 20000
  • Model Yılı: '11
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
Ses izolasyonu için öneriniz var mı?
« : Şubat 26, 2012, 13:31:46 »
6 yıldır toyota kullanıcısıyım. 2006 da coroola sahibi olarak toyotayla tanıştım. 2 ay önce corollamı satarak auris aldım. Forumda özellikle aurisin ön konsol seslerinden rahatsız olan çok kullanıcı olduğunu gördüm. Corollamda böyle bir sıkıntı yaşamamıştım. Gerçi 6 yıllık araç olduğundan biraz sesler vardı ama rahatsız edici derecede değildi. Şimdiyse auriste böyle bir sorunum yok. Ama forumu okudukça ve arabaya bindikçe bu sesler ne zaman başlayacak diye bir hassasiyet gelişti bende ve iyice işkillendim (amiyane bir tabir ama kusura bakmayın). Tüm auris kullananlarda bu sorun var mı? veya aracından ses gelmeyen var mı? (Bu segment araçlarda mutlaka ses olur ama önemli olan rahatsız edici derecede olmaması)...
Auris'11 A/T
Passat B8'15 TSI

Toyota Club Türkiye

Ses izolasyonu için öneriniz var mı?
« : Şubat 26, 2012, 13:31:46 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
Ynt: Aurisinden ses gelmeyen var mı?
« Yanıtla #1 : Şubat 26, 2012, 13:36:50 »
Bende bu sorun vardı. 1000 km, 10 bin, 20 bin ve 30 bin km bakımları olmak üzere hepsinde de servise bu şikayetimi ilettim. 30 bin bakımına kadar sorunu çözemediler hatta daha beter yaptılar. 30 bin bakımında arabayı bırakıp gidiyordum ki sonunda çözdüler bu sorunu. Ön konsolu tamamen sökerek izole ettiler. Ön konsoldan artık tık ses gelmiyor ama şimdide sağ kelebek camının ordan bir ses geliyor :D Onuda bir daha ki bakımda göstericem.
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • KralFerdi
  • Kan Grubu: 0-
  • 12 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 26, 2012, 13:52:52 »
2011 132 ps 1.6 comfort ekstra Aurisimi sıfır aldım. 3 ay oldu alalı. Forumda takip ettiğim kadarı ile sesten genelde herkes muzdarip. Bende sizin gibi dikkat kesildim ama çok şükür bende ses yok. Forumda sesi kaybetmek için servise götürüp yaptıran var ama kesileceği yerde daha da artış ve/veya farklı sesler geldiği söylendiği için olursa götürmemeyi düşünüyorum. 3 aylık sıfır aracımda ve de Denizli' nin yeni yapılan üst yapısı yollarında ses yok şu an. Allah hiç kimseye kaza bela vermesin. Herkese saygılarımla.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2010 1.6 Comfort Extra
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 26, 2012, 15:47:18 »
aracınızı kurcalatmayın arkadaslar. Artık her fırsatta dile getiriyorum. Keske sadece ön gögüs gıcırtısıyla devam etseydim. şimdi inanın 90 model araca biniyor gibi hissediyorum. ellerinden bişey gelmedigi gibi iyice bozuyorlar. Yarın hukuki işlem başlatmak icin avukatla görüsücem.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Şubat 26, 2012, 18:43:57 »
2008 model corollamın cam ile torpidonun birleştiği yerden dayanılmaz çıtırtılar geliyordu,servis 1 saatlik uğraş sonunda torpidonun üst bölümünü söküp altına çift taraflı sünger yapıştırdı ,sonra cd çaları söküp  torpido ile öngöğüs sacını  cırt cırt kelepçe ile sıkılaştırdılar .bu uygulamadan sonra seslerin %80 i  kaybolmuştu .
4 ay önce yeni verso aldım aynı sorunun daha fazlası bu araçta da var .ilk servise gittiğimde bu uygulamayı bunada yaptıracağım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Istırap Çek, Öl ama İnsan Ol...
« Yanıtla #5 : Şubat 29, 2012, 15:53:08 »
2010 Confort Extra. Bende ses yok. Hiç olmadı. Ses sorunu aurislerin genel bir sorunu değil. Genel titibariyle forumlarda münferit sıkıntılar paylaşıldığı için sanki ses sorunu bütün aurislerin ortak özelliğiymiş gibi zannediliyor. Seri üretilmiş her araç düşük olasılık da olsa diğerleriyle birebir aynı olmayabiliyor. Bu durumlar her markada yaşanabilir. Sipariş üzerine üretilen pahalı araçların bazılarında bile sıkıntılar çıkabiliyor. Yani bu iş biraz şans işi.  Toyotaya haksızlık etmemk lazım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '02
« Yanıtla #6 : Şubat 29, 2012, 16:02:35 »
3 aylık sıfır aracımda ve de Denizli' nin yeni yapılan üst yapısı yollarında ses yok şu an.
Abi alt yapi calismalari esnasinda Auris'den once aracin var miydi ?
SIU Corolla T-Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 26 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Şubat 29, 2012, 16:09:34 »
Benim 93 model Lada nında orasından burasından ses geliyor.Sorunsuzluksa 3.5 senedir daha bir kere bile yolda bırakmadı.Hem parçalarıda sudan ucuz.O zaman niye Auris alayım:)
VW Golf 7 1.4 TSI Highline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Şubat 29, 2012, 16:43:55 »
Dünyadaki bütün HB araçlarda, gövdede daha fazla burulma meydana geldiğinden dolayı daha fazla sesler çıkmaktadır. Aynı aracın sedanında bu kadar fazla ses oluşmamasının sebebi budur.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • KralFerdi
  • 12 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Şubat 29, 2012, 19:05:08 »
Aurisimden önce 2001 model, Renault Clio vardır Sedanından. Ama kıyas bile edilemez. 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Şubat 29, 2012, 20:12:09 »
Açıkcası bende geçenlerde işkillendim ses gelmiyor fakat yinede burada arkadaşlar yazınca insan sanki bir ses duyacakmış gibi geliyor.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '14
« Yanıtla #11 : Mart 01, 2012, 01:10:49 »
Bu konuda bir şanslı benmiyim :wacko: 2008 auris elegant aracımız var  taşlı yolda tek ses geliyor oda plakalıktan  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Mart 01, 2012, 02:10:03 »
ses için bence kılıf aramayın, bunu tek sebebi üretim maliyetini kısmak için basitleşen malzeme kalitesi,15-20 yıllık toyotaların torpido,kapı döşemesi,koltuk döşemesine bakın ,şimdiki arabalardan  10 gömlek daha kaliteli,şimdikilerin plastik kalitesi resmen dondurma kabı gibi,artık vida bile lükse giriyor ,yer yer plastik sekmanlarla tutturulmuş.bu sadece toyota için geçerli değil bütün markalar  aynı mantıkla basit malzemelerden üretiliyor.o yüzden sağdan soldan gelen tıkırtılar artık doğal karşılanıyor.
bu sesleri büyükşehirlerde  yaşayanlar zor duyar ,anadolunun parke ve dişli asfaltlı yollarında  kendini gösteriyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '13
  • 65 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Mart 01, 2012, 09:00:38 »
6 yıldır toyota kullanıcısıyım. 2006 da coroola sahibi olarak toyotayla tanıştım. 2 ay önce corollamı satarak auris aldım. Forumda özellikle aurisin ön konsol seslerinden rahatsız olan çok kullanıcı olduğunu gördüm. Corollamda böyle bir sıkıntı yaşamamıştım. Gerçi 6 yıllık araç olduğundan biraz sesler vardı ama rahatsız edici derecede değildi. Şimdiyse auriste böyle bir sorunum yok. Ama forumu okudukça ve arabaya bindikçe bu sesler ne zaman başlayacak diye bir hassasiyet gelişti bende ve iyice işkillendim (amiyane bir tabir ama kusura bakmayın). Tüm auris kullananlarda bu sorun var mı? veya aracından ses gelmeyen var mı? (Bu segment araçlarda mutlaka ses olur ama önemli olan rahatsız edici derecede olmaması)...

Bu sesler böyle parçalardan oluşan ön konsolların hepsinde var. Bunu engellemenin tek yolu parçalar arasına nüfüz edecek teflon bazlı bir kayganlaştırıcı. Beni rahatsız etmediği için uğraşmıyorum. Forumda o kadar yazılıyor ki geçenlerde bir tıkırtı geliyor dedim eyvah, baktım torpido gözünde sallanan ir kalemmiş. Kafanıza takmayı ve siniriniz bozmaya değecek birşey değil, fazlaca abartıldı bu. Ama Toyota böyle şeyler yapmamalı, kesin tasarım işine yeni yetme birini karıştırdılar. 
born to ride

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Model Yılı: -
  • 6 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Mart 01, 2012, 09:07:03 »
2008 auris d4d aracımı alalı 3 ay oldu.aynı sorunlar bendede var.Bundan önceki aracım 2000 ford focus ghia idi.120.000 km de sattım.İnanın 2000 model aracımda hiç ses yoktu aurise binince takayamı bindim diye kendi kendime düşündüm hatta ilk başlarda pişman oldum ama sonradan artılarını düşününce eksilerini unutmaya başladım.Bence tabiki ama akırsın ford olursun lord bidahaki aracım kesinlikle gene ford olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kilometre: 10000
  • Model Yılı: '24
  • 15 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Mart 01, 2012, 09:30:13 »
Dünyadaki bütün HB araçlarda, gövdede daha fazla burulma meydana geldiğinden dolayı daha fazla sesler çıkmaktadır. Aynı aracın sedanında bu kadar fazla ses oluşmamasının sebebi budur.

Tekin Bey, neden 'dünyadaki bütün HB araçlarda' gövde de daha fazla burulma meydana geliyor ben anlayamadım. Bu çıkarımınızın mantığını açıklayabilir misiniz? Teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 65 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Mart 01, 2012, 10:29:42 »
2008 auris d4d aracımı alalı 3 ay oldu.aynı sorunlar bendede var.Bundan önceki aracım 2000 ford focus ghia idi.120.000 km de sattım.İnanın 2000 model aracımda hiç ses yoktu aurise binince takayamı bindim diye kendi kendime düşündüm hatta ilk başlarda pişman oldum ama sonradan artılarını düşününce eksilerini unutmaya başladım.Bence tabiki ama akırsın ford olursun lord bidahaki aracım kesinlikle gene ford olur.

Bizim şirkette şuan 2010 ford focus var. Ara sıra onu kullanıyorum. Auris'ten tek + gördüğüm yanı  yol tutuşu, yolda güven verme hissi daha iyi. Onun dışında aşırı derecede gürültülü toyota'ya göre. İç plastik kalitesi kesinlikle berbat. Yeni bir focus alırsanız 2000 model Ghia'yı arayacağınıza emin olun, eskisi gibi iç mekan kalitesi yok artık yenilerde, ses yalıtımı vs. de onlara göre çok kötü.  Hep söylüyorum  yeni nesil araçlarda  geri dönüşümlü plastik kullanıp, çevreci tasarımlar yapacağız diye plastik kalitesini düşürdüler, bu genel olarak her markada mevcut.
Ben golf almayı düşündüğüm dönemde VW forumlarına da girmiştim. Sonunda fiyat-kalite nedeniyle Aurise karar vermiştim. Oradaki yorumları da hala takip ederim (yorum yazmam) inanın sorunsuzluk ve ses konusunda çoğu Toyota'ya imreniyor. Bizim göğüsten gelen  çıtırtılarla uğraşırken onlar motordan gelen sesler nedeniyle buna vakit bulamıyor. Mesele bu :).
born to ride

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Mart 01, 2012, 10:35:09 »
rahatsız edici tıkırtı yok sadece yol sesinden şikayetçiyim alttan izolasyon yaptırmayı düşünüyorum yol sesini yarı yarıya azalttığı söyleniyor bu konuda alman araçları daha başarılı şüphesiz
toyoooo toyota :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Mart 01, 2012, 10:40:05 »
Yazın hiç ses yoktu ama kış ayında başladı sesler.Yazın kesilir tekrar inşallah.
2011 auris d4d comfort extra kar beyaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 65 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Mart 01, 2012, 11:02:03 »
rahatsız edici tıkırtı yok sadece yol sesinden şikayetçiyim alttan izolasyon yaptırmayı düşünüyorum yol sesini yarı yarıya azalttığı söyleniyor bu konuda alman araçları daha başarılı şüphesiz

Yol sesi !  bu konuyu halledebilse fark atacak japon arabaları ama hangi detayı es geçiyorlar bilmiyorum düzeltmediler tam olarak. tabi vw ile kıyaslıyorum. Kesinlikle ford , seat gibi araçlardan iyi yol sesi konusu.
born to ride