Gönderen Konu: Ses izolasyonu için öneriniz var mı?  (Okunma sayısı 15521 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür etti
Ynt: Aurisinden ses gelmeyen var mı?
« Yanıtla #20 : Mart 01, 2012, 12:47:47 »
merhaba arkadaslar bu ses şikayeti aldıgınızdamı basladı yoksa sonradanmı çünkü benim aracımda 18 jant yay olmasına ramen aractan hiçbir ses gelmiyor hiçbir şikayetim yok suan 20bin kmde birde bu ses sorununu servise degilde toyota turkıyeye sıkayet olarak butun problem çeken arkadaslar bildirse belki bu konuyla ilgili bir çözüm bulunur

toyota turkıye iletişim formu

http://www.toyota.com.tr/turkey-local/bize_ulasin.aspx
2003 subaru impreza  :)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Mart 01, 2012, 12:47:47 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '94
  • 2027 kere teşekkür etti
  • 2560 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Mart 01, 2012, 13:01:39 »
Tekin Bey, neden 'dünyadaki bütün HB araçlarda' gövde de daha fazla burulma meydana geliyor ben anlayamadım. Bu çıkarımınızın mantığını açıklayabilir misiniz? Teşekkürler.

Yasin bey,

H/B araçlarda gövdede daha fazla burulma var desem, insanlar bunu sadece bizim ülkemizde oluşuyormuş gibi algılayabilirler, sonuç itibariyle bu bir teknik açıklamadır ve dünyanın bir çok ülkesinde bindiğim birçok farklı marka H/B araçlarda da aynı sorunlar vardı. Hatta aynı sorunlar 4X4, 4X2 lerde bile aynıdır.

Yerine göre sınıfı, modeli farketmeksizin kendi aracım dahil yerden yere vururken, neden her Auris yada Yaris hakkında özellikle menfi açıklama yaptığımda benimle tartışmaya girmeye bukadar heveslisiniz bende bunu anlayabilmiş değilim. Kaldıki söylediklerimden aracı Auris/Yaris olan hiçkimse sizin kadar alınmıyor, bu konuda sizin çıkarımınız nedir?

Diğer taraftan, 5 yıl boyunca 86 model orjinal Japon yapımı Suzuki Swift H/B bir araç kullanmıştım ve aynı sorunlar onda da vardı, ve malesef benim bindiğim araç dahil, şu anda Yaris, Auris, Corolla modellerinde, onda bulunan kokpit malzeme kaliteside yok.

Benim için H/B aracın sedana nazaran sadece 2 +'sı vardır,

- Şehirlerde park bulma kolaylığı
- Koltuklar yattıktan sonra, bagajına büyük, hacimli cisimleri daha rahat yerleştirebilme

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '13
  • 65 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Mart 01, 2012, 13:52:41 »
merhaba arkadaslar bu ses şikayeti aldıgınızdamı basladı yoksa sonradanmı çünkü benim aracımda 18 jant yay olmasına ramen aractan hiçbir ses gelmiyor hiçbir şikayetim yok suan 20bin kmde birde bu ses sorununu servise degilde toyota turkıyeye sıkayet olarak butun problem çeken arkadaslar bildirse belki bu konuyla ilgili bir çözüm bulunur

toyota turkıye iletişim formu

http://www.toyota.com.tr/turkey-local/bize_ulasin.aspx

Büyük parçalar üretmek yerine küçük parçalar üretip birleştirmek daha ekonomik. Blok halinde bir ön konsol elbette ses yapmayacak, ama böyle bir blokta geri dönüşümlü plastik kullanamazsınız, ayrıca bunu üreteceğiniz üretim platformu daha komplike olmak zorunda.  Ama bu kadar şikayetten sonra Toyota tek parça ön konsola geri dönecektir eminim. Ben 5 yılı doldurunca yenisiyle şimdiki aracımı değiştirmeyi umuyorum. Ama  3 talebim var Toyota'dan 
1- Tek parça, kusursuz ön konsol. 2- Arka bağımsız süspansüyon. 3- Daha rahat ve baldır, bel desteği olan koltuklar.
born to ride

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
« Yanıtla #23 : Mart 01, 2012, 14:03:08 »
arkadaşlar benimde aracım 2011 auris aracımda 17'' jant artı spor yaylar ve daha birçok artısı var ama ses yok sesle alakalı sorun yaşıyorsanız müziğin sesini bi tık daha fazla açın ses gelmiycektir
bu kulübün en sadık üyüse olarak tüm kaybedenlere (kaybedenler kulübü) yalnızlık ömür boyu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #24 : Mart 01, 2012, 14:17:57 »
Bu bir çözüm değil, sorundan kaçmak tır
kemal abicim tabiki cözüm degil ama bunun için defalarca servise giden arkadaşlarımız var ve sonuç daha kötü olduğunu paylaştılar sonuçta turkiyede yaşıyoruz ve yollar malum almanların dediği gibi biz turklere asfalt yapmayı öğrettik onlar bize yama yapmayı
bu kulübün en sadık üyüse olarak tüm kaybedenlere (kaybedenler kulübü) yalnızlık ömür boyu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10000
  • Model Yılı: '24
  • 15 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Mart 01, 2012, 14:29:51 »
Yasin bey,

H/B araçlarda gövdede daha fazla burulma var desem, insanlar bunu sadece bizim ülkemizde oluşuyormuş gibi algılayabilirler, sonuç itibariyle bu bir teknik açıklamadır ve dünyanın bir çok ülkesinde bindiğim birçok farklı marka H/B araçlarda da aynı sorunlar vardı. Hatta aynı sorunlar 4X4, 4X2 lerde bile aynıdır.

Yerine göre sınıfı, modeli farketmeksizin kendi aracım dahil yerden yere vururken, neden her Auris yada Yaris hakkında özellikle menfi açıklama yaptığımda benimle tartışmaya girmeye bukadar heveslisiniz bende bunu anlayabilmiş değilim. Kaldıki söylediklerimden aracı Auris/Yaris olan hiçkimse sizin kadar alınmıyor, bu konuda sizin çıkarımınız nedir?

Diğer taraftan, 5 yıl boyunca 86 model orjinal Japon yapımı Suzuki Swift H/B bir araç kullanmıştım ve aynı sorunlar onda da vardı, ve malesef benim bindiğim araç dahil, şu anda Yaris, Auris, Corolla modellerinde, onda bulunan kokpit malzeme kaliteside yok.

Benim için H/B aracın sedana nazaran sadece 2 +'sı vardır,

- Şehirlerde park bulma kolaylığı
- Koltuklar yattıktan sonra, bagajına büyük, hacimli cisimleri daha rahat yerleştirebilme

Tekin Bey, bir iddia ortaya koymuşsunuz, neye dayandığınızı merak ettim, ve sordum. Dikkat ederseniz orda zaten sizin cümlenizi yazdım, ne bir yaris, ne bir auris herhangi bir marka model bahsetmedim. Araç gövdesinde çok burulma oluyor, o da tıkırtı yapıyor diyorsunuz, bence şüpheli. HB araç sedana göre daha çok buruluyor demişsiniz, bu da şüpheli. Teknik(!) bir iddia ortaya koymuşsunuz ama açıklamanız pek çok araç kullandım böyle tecrübe ettim şeklinde.

Sizinle tartışmak gibi bir derdim yok, hatta bilakis başka pek çok paylaşımınızı faydalı buluyorum. Ama bu her yazdığınızı sorgulamadan kabul edeceğim anlamına gelmez. HB araç sedandan daha fazla burulur demek bence üfürmektir, çünkü burulma araç kesitini ilgilendiren bir hadise, araç kesitiyle de araç uzunluğunun alakası yok. Araç ekseninde değil de 2 dıngıl arasındaki eğilme demek istediyseniz, onda da dıngıl mesafeleri aynı olan 2 araçta (ki aynı modelin sedan ve HBleri böyle) birinde daha fazla eğilme olacak diye birşey yok.

Tıkırtı konusuna dönersek, soğuk havalarda özellikle ilk çalıştırmadan sonra biraz bozuk yolda gidersem göğüsten bir tıkırtı geliyor. Motor biraz ısınınca ses kalmıyor. Onun haricinde şimdilik birşey yok, bazen müzik açmadan aracı dinleyerek kullanıyorum ses gelir mi diye. Araç 3000 km'de.

not: dıngıl'i i harfi ile yazınca "muhterem aks kafası" diye bişey çıkıyor, muamma :P

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 127000
  • Model Yılı: '15
  • 788 kere teşekkür etti
  • 155 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Mart 01, 2012, 15:18:51 »
dünden beri göstergenin sol üst köşesiden tırr tırrr diye ses gelmeye başladı.elimle sıkınca geçiyor bırakınca devam. hel parke taşlı yolda çıldırıcam...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '94
  • 2027 kere teşekkür etti
  • 2560 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Mart 01, 2012, 16:16:14 »
Tekin Bey, bir iddia ortaya koymuşsunuz, neye dayandığınızı merak ettim, ve sordum. Dikkat ederseniz orda zaten sizin cümlenizi yazdım, ne bir yaris, ne bir auris herhangi bir marka model bahsetmedim. Araç gövdesinde çok burulma oluyor, o da tıkırtı yapıyor diyorsunuz, bence şüpheli. HB araç sedana göre daha çok buruluyor demişsiniz, bu da şüpheli. Teknik(!) bir iddia ortaya koymuşsunuz ama açıklamanız pek çok araç kullandım böyle tecrübe ettim şeklinde.

Sizinle tartışmak gibi bir derdim yok, hatta bilakis başka pek çok paylaşımınızı faydalı buluyorum. Ama bu her yazdığınızı sorgulamadan kabul edeceğim anlamına gelmez. HB araç sedandan daha fazla burulur demek bence üfürmektir, çünkü burulma araç kesitini ilgilendiren bir hadise, araç kesitiyle de araç uzunluğunun alakası yok. Araç ekseninde değil de 2 dıngıl arasındaki eğilme demek istediyseniz, onda da dıngıl mesafeleri aynı olan 2 araçta (ki aynı modelin sedan ve HBleri böyle) birinde daha fazla eğilme olacak diye birşey yok.

Tıkırtı konusuna dönersek, soğuk havalarda özellikle ilk çalıştırmadan sonra biraz bozuk yolda gidersem göğüsten bir tıkırtı geliyor. Motor biraz ısınınca ses kalmıyor. Onun haricinde şimdilik birşey yok, bazen müzik açmadan aracı dinleyerek kullanıyorum ses gelir mi diye. Araç 3000 km'de.

not: dıngıl'i i harfi ile yazınca "muhterem aks kafası" diye birşey çıkıyor, muamma :P

Yasin bey,

Bakınız, birbirimizi tanımıyoruz ve her hangi bir konuda da alıp veremediğimiz yok, o zaman karşınızdaki kişiye karşı hitab
ederken, "bundan çıkarımınız", "üfürmek" gibi konuyu başka anlamlara çekecek kaba kelimeler kullanmak yerine, benimle aynı görüşte olmadığınız konularda sorular yada yanıtlar verebilirdiniz.

Burulma konusuna gelince, aracınızla dik bir yokuşta, tam yanlamasına park ediniz, bagaj kapağını açıp kapatınız, düz bir zemindeki gibi kapanma meydana geliyormu karşılaştırınız, eğer gelmiyorsa o oranda aracınızın özellikle arka bölümünde burulma vardır, ve bu burulma yol şartlarında tüm gövdeyi devamlı çalıştırmaktadır.

Umarım, aracınızı sahip olduğunuz süreler içinde ve sonrasında da hiç tıkırtı duymaz ve başka konularda da sorun yaşamazsınız, sonuç olarak hepimiz severek, güvendiğimiz bir araca oldukça büyük paralar yatırıyoruz ve üzülmememiz gerekir. Yaptığım açıklamalar markaya yada modeledir, kişilere değil, bugün Toyota kullanıyoruz belki yarın başka bir marka.

Kendimizi araçlarımızla özdeşleştirebiliriz ama bazı eksikleri varsa o bizlerin eksikliği değildir. Yani aracımızla ne gururlanmalıyız nede utanmalıyız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Mart 01, 2012, 16:31:38 »
Alıntı
HB araç sedandan daha fazla burulur demek bence üfürmektir,

Yasin bey;
Oldukça arifim ama anlayamadım
Bu üfürmek ne demek :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #29 : Mart 01, 2012, 16:41:43 »
Tekin Bey, hitap konusuna gelecek olursak Bey büyük harfle yazılır, küçük harf yazmak saygısızlıktır, anti-parantez bildireyim.

İkincisi hala cevap veremediniz, sorum çok basit halbuki, HB sedandan daha fazla burulur dediniz, ispatlayın diyorum. Siz de bana yokuşa gidip kapıyı açın diyorsunuz, e ben bunu neyle karşılaştıracağım? Sedan araç bulup onunla mı karşılaştırmam gerekiyor? Neresinden ölçü alacağım?

Üçüncüsü, üslubum gayet seviyeli, üfürmek sözü hiç de kaba değil, kaba tabiri için 'bi yerden sallamak' kullanır, anlayan anladı. Çıkarım lafından da alınanı ilk defa görüyorum açıkçası. Sözlükten bakabilirsiniz çıkarım ne anlama geliyormuş.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #30 : Mart 01, 2012, 16:48:51 »
Yasin bey;
Oldukça arifim ama anlayamadım
Bu üfürmek ne demek :D

Kemal Bey arif olan understandçilerdensiniz her hal.  :nija: tdk.gov.tr der ki:

-i 
1. -i Üflemek

2. Üfleyerek bulunduğu yerden uzaklaştırmak
"Pencereden ince bir rüzgâr, güneş tozlarını tül perdelere üfürüyor." - A. İlhan

3. nsz Esmek
"Kapının altından rüzgâr üfürüyor." 
4. nsz Üfleyerek çalmak

5. nsz, mecaz Abartarak konuşmak

konudan da saptık ama hazır sayfasındayken diğerini de yazayım da sonra hakarete uğradım diye düşünmesin insanlar.

çıkarım
isim 
1. isim Çıkarma işi

2. mantık Belli önermelerin kabul edilen veya gerçek olan doğruluklarından, yanlışlıklarından, başka önermelerin kabul edilen veya gerçek olan doğruluklarını, yanlışlıklarını çıkarma, istidlal

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '14
« Yanıtla #31 : Mart 01, 2012, 16:53:36 »
Tanıdığım bir KBB ci var (kulak,burun,boğaz) telefonunu istermisin Taylan :rofl: :rofl: :rofl:

Yaşım daha genç Kemal amca ileride inşallah :) inanmayanlara 24 saat kapım açık araba kapının onünde sökeriz arka plakayla plakalıgı deneriz  zati tıkırtı olaydı 50 defa satardım  ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Auris candır...
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Mart 02, 2012, 00:21:08 »
Ben de aracımı daha ocak ayında aldım,aynı sıkıntıdan muzdaribim..... Bu ses gelme durumu sanırım özellikle kıştan kaynaklanıyor,soğuk yüzünden sert plastikte gerilme oluyor ve bağlantı noktalarındaki çok küçük açılmalar yüzünden ses oluyor bence.Çünkü kısa bir süre klima çalıştığında veya aracın içi ısınınca ses tamamen kesiliyor....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 54 ES ?
  • 19 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Mart 02, 2012, 01:34:19 »
Aracı alali daha 1 ay oldu 2000kmde daha tık ses yok maşallah..

Tek sıkıntım içeriye çok fazla yol sesi alıyor..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Valvematic 132 hp
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 11 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Mart 03, 2012, 20:04:31 »
6 yıldır toyota kullanıcısıyım. 2006 da coroola sahibi olarak toyotayla tanıştım. 2 ay önce corollamı satarak auris aldım. Forumda özellikle aurisin ön konsol seslerinden rahatsız olan çok kullanıcı olduğunu gördüm. Corollamda böyle bir sıkıntı yaşamamıştım. Gerçi 6 yıllık araç olduğundan biraz sesler vardı ama rahatsız edici derecede değildi. Şimdiyse auriste böyle bir sorunum yok. Ama forumu okudukça ve arabaya bindikçe bu sesler ne zaman başlayacak diye bir hassasiyet gelişti bende ve iyice işkillendim (amiyane bir tabir ama kusura bakmayın). Tüm auris kullananlarda bu sorun var mı? veya aracından ses gelmeyen var mı? (Bu segment araçlarda mutlaka ses olur ama önemli olan rahatsız edici derecede olmaması)...

Merhaba,

Eylül ayında 1.6 Benzinli versiyonunu aldım ,o günden bu güne aracımı her türlü hava ve yol koşulunda kullandım ki ''Ankara da bilirsiniz mevsimler sert geçer'' henüz hiç bir sorun yaşamadım,ne ses ne de rahatsız edici başka birşey.Tek sorun aleminyum alaşım jantların,parlak bijonlarında kısmen paslanma oluştu o kadar.
R 1 3 5
 └┼┼┤
   2 4 6

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Valvematic 132 hp
  • 11 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Mart 03, 2012, 20:11:48 »
Bizim şirkette şuan 2010 ford focus var. Ara sıra onu kullanıyorum. Auris'ten tek + gördüğüm yanı  yol tutuşu, yolda güven verme hissi daha iyi. Onun dışında aşırı derecede gürültülü toyota'ya göre. İç plastik kalitesi kesinlikle berbat. Yeni bir focus alırsanız 2000 model Ghia'yı arayacağınıza emin olun, eskisi gibi iç mekan kalitesi yok artık yenilerde, ses yalıtımı vs. de onlara göre çok kötü.  Hep söylüyorum  yeni nesil araçlarda  geri dönüşümlü plastik kullanıp, çevreci tasarımlar yapacağız diye plastik kalitesini düşürdüler, bu genel olarak her markada mevcut.
Ben golf almayı düşündüğüm dönemde VW forumlarına da girmiştim. Sonunda fiyat-kalite nedeniyle Aurise karar vermiştim. Oradaki yorumları da hala takip ederim (yorum yazmam) inanın sorunsuzluk ve ses konusunda çoğu Toyota'ya imreniyor. Bizim göğüsten gelen  çıtırtılarla uğraşırken onlar motordan gelen sesler nedeniyle buna vakit bulamıyor. Mesele bu :).

Kesinlikle katılıyorum  :)
R 1 3 5
 └┼┼┤
   2 4 6

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Mart 03, 2012, 20:25:02 »
 Benim aracımdan normal şartlarda anormal bir ses gelmiyor.
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Valvematic 132 hp
  • 11 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Mart 03, 2012, 20:26:55 »
Toyotada böyle, hondada ses mes yok :D

Haklısın Kemal abi, Honda da km de (benzinli otm.) 0.50-0.60 Krş. yakınca onun sancısından ses mes duyulmuyor :D
R 1 3 5
 └┼┼┤
   2 4 6

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Mart 03, 2012, 20:35:42 »
Benim aracımdan normal şartlarda anormal bir ses gelmiyor.

+1 Aynen
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Yan cehennem yan, geliyorum yan yan..
  • 45 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Mart 03, 2012, 21:15:18 »
Bu forumda auris şikayeti okumaktan bıktım artık.
2012 Auris - Beyaz- 06UZ 400- 1.4 D-4D- Dizel Comfort Plus
2013 Avensis - Füme - 06UZ 789 - 1.6 - Benzinli Elegant Ex.
2016 Auris - Açık Mavi  - 06 MBM 96 - 1.6 Benzinli Premium
2015 VW Passat Variant - Mavi - 06UZ 776 - 1.6 TDİ Comfortline