Gönderen Konu: Ses izolasyonu için öneriniz var mı?  (Okunma sayısı 14137 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
Ynt: Ses izolasyonu için öneriniz var mı?
« Yanıtla #60 : Mart 10, 2012, 21:48:52 »
Benim forumla ilk tanışmam 2008 model MMT Corollam ile olmuştu, bende fren sesi probleminden çok şikayetci olmama rağmen Corolla'yı satıp Avensis alan hatta Avensis'i satıp tekrar Corolla alan ve yine fren sesinden şikayet eden biri olmama rağmen Corolla'dan vazgeçemiyorum. Bu nedenle ufak tefek sorunları kafa takmıyorum, takılırsam da bu konuda ne yapılabileceğini araştırıyorum. Aracınızın garantisi varsa servise gidip şikayetlerinizi iletmekten çekinmeyin sonuçta çözmek zorunda olduklarını biliyorlar ve çoğu zaman sorunu ilk seferde çözüyorlar.

Piyasadaki birçok araçta sorun var ve kullanıcıları şikayetci aynı bizim forumdaki gibi ama bizim forumdaki şikayetlerin çoğu ses şikayeti, diğer araçlardaki sorunlar ile karşılaştırılınca çok ciddiye alınası sorunlar olmadığı için kendimi şanslı hissediyorum.
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #60 : Mart 10, 2012, 21:48:52 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2005 avensis 1.6 Elegant
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #61 : Mart 10, 2012, 22:35:50 »
Mehmet Ali Bey; Araç benim içinde sadece ulaşım aracı değil , bazıları anlamasada tutku. Toyota da, ilk tercih ettiğim, sağlamlığına servis kalitesine güvendiğim bir marka , Auris ise gerek dış tasarımı ki ön tasarım bir harika , gerek iç tasaramı nı beğenerek aldığım ve sürmekten zevk aldığım bir araç .  Tabiki her marka olduğu gibi toyotoda da sıkıntılar çıkabilir diğer markalarda bu oran daha da yüksektir buna da inanıyorum araç ömrü ve motor öbrü açısından bakıldğında ya da servis maaliyeti ve yayıt ekonomisi açısından bakıldığında hep ön saflarda . Ama marka olarak toyota sağlam araç kusursuz servis kalitesi ve müşteri memnuniyeti ile en çok tercih sebebi. Sıkıntılara Bu ALLAH yapısı değil kul yapısı tabiki problem olablir mantığıyla yaklaşan ve toyota markasına güvenerek bu sıkıntıların kesinlikle çözüleceği umudunuyla servse giden bir kullanıcıyım . ancak Gerek serviste yaşadıklarım gerekse Toyota ile yaptığım telefon görüşmeleri bu kaliteye leke sürüyor. Örnek farlarla stoplardaki buğulanma sorunu .Servisin gözümün içine baka baka sıkıntı yok normal bu , hava koşullarınından kaynaklanıyor demesi toyotanında efendim servisin verdiği cevabın dışında birşey diyemeyiz yaklaşımı , başka hiçbir auiris yada toyotada (sıkıntı var diye bir sürü auris ve toyotayı test ettim) görmediğim debriyaja bastığımda pedalın altından gelen tık sesine servisin debriyaj müşüründen gelen normal ses demesi , sol ön koltuğun değiştirilmesi sırasında sol ön kapı kaporta eşiğine verdikleri göçük ve boya hasarı , ön kaputa yine bu şekilde yaptıkları ufak bir sürtme ,aracın 80-100 km de gelen vınlama gibi türbülans sesine 140 km deneme sürüşü yaparak antenden olduğunu anladık ama başka hiçbir araçta bu sesi duymadığımız için toyota teknik guruba yazdık aracınız teknik gurup bu sesi incekeyecek biz çözüm bulamadım demeleri ve üstünden 10 gün geçmesine rağmen ne arayanın ne soranın olması , yani her şey tamam sonuçta servistir diyorsunuz toyotayı arıyorsunuz şikayet ediyorsunuz yaklaşımın hiçde beklediğiniz gibi olmadığını görüyorsunuz . elimde kalan tek hamle artık tüketici hallarına şikayet yada japonyaya mail atmak .Burada bunları yazmamın amacı yada bu sitede gündeme getirmemin amacı markayı yada aracı kötülemek değil ki insan kendi bindiği dalı kesmez . benzer sıkıntılar yaşayan varsa onların bulabildikleri çözümler ve çözüm yolları , sadece bu .Aracımı seviyorum ve almadan önceki kalite açısından konuşulan ve söylenen beklentileri karşılaması. Herkeze hazasız belasız günler dilerim.teşekkür...

Mutlu bey, umarım sorunlarınıza en kısa zamanda çözüm bulursunuz. Yazdıklarınıza tamamen katılıyorum. Servis şikayetlerinizi e-posta ile toyota genel müdürlüğünüze yazdığınızda çözüm bulacağınızı düşünmekle birlikte, eğer çözüm bulamazsanız mutlaka Japonya'ya bildirmenizi öneririm.

2005 Avensis 1.6 Elegant
Küçükyalı/İSTANBUL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 127000
  • Model Yılı: '15
  • 787 kere teşekkür etti
  • 155 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #62 : Mart 12, 2012, 10:12:49 »
bende 2 aylık auris babamda 2011 corolla iki aracında gostergenin sol kısmından torpido üstü küçük cam havalandırma ızgarsına yakın biyerden ses geliyor aynı yerden. bastırınca kesılıyor. orada nevar cok merak edıyorum. su on gogusun şeması varmı acaba :) oradan ne gecıyor cok merak edıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 26 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #63 : Mart 12, 2012, 11:27:27 »
Benim hanımın 99 model Polo'sunda dahi ön konsolda gram ses yok kaya gibi.Umarım yeni kasa Auris'te artık hallederler şu işleri.
VW Golf 7 1.4 TSI Highline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 127000
  • Model Yılı: '15
  • 787 kere teşekkür etti
  • 155 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #64 : Mart 12, 2012, 17:34:40 »
Benim hanımın 99 model Polo'sunda dahi ön konsolda gram ses yok kaya gibi.Umarım yeni kasa Auris'te artık hallederler şu işleri.
inşallah çözerler !!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2005 avensis 1.6 Elegant
  • Araç: Avensis
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #65 : Mart 13, 2012, 01:03:42 »

Can bey; avensisde var mı ses?
2005 Avensis 1.6 Elegant
Küçükyalı/İSTANBUL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 26 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #66 : Mart 13, 2012, 09:45:50 »
Çetin bey yok şuan için olsa zaten huzur vs kalmaz.:)
VW Golf 7 1.4 TSI Highline