Gönderen Konu: Ses izolasyonu için öneriniz var mı?  (Okunma sayısı 14141 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür etti
Ynt: Aurisinden ses gelmeyen var mı?
« Yanıtla #40 : Mart 04, 2012, 00:38:00 »
Bu forumda auris şikayeti okumaktan bıktım artık.

+1
2003 subaru impreza  :)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Mart 04, 2012, 00:38:00 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Mart 04, 2012, 00:40:38 »
Bu forumda auris şikayeti okumaktan bıktım artık.

+1
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • toyosan alternatif otomotiv hizmetleri
  • Araç: Camry
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 198000
  • Model Yılı: '07
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Mart 04, 2012, 00:55:23 »
auris corolla ya göre daha sert süspansiyona sahiptir.Ayrıca kullanılan plastik aksamın yeterli izolasyonu yapılmadığından kabinin de dar olması nedeniyle corolla dan daha sesli.
ALTERNATİF OTOMOTİV ÖZEL SERVİS....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Valvematic 132 hp
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 11 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #43 : Mart 04, 2012, 01:39:51 »
auris corolla ya göre daha sert süspansiyona sahiptir.Ayrıca kullanılan plastik aksamın yeterli izolasyonu yapılmadığından kabinin de dar olması nedeniyle corolla dan daha sesli.
Merhaba Murat bey,
Öncelikle Corolla ile Aurisi karşılaştırmak pek uygun düşmez ama madem yazılmış bir şeyler bende fikirlerimi sunayım.
Suspansiyon konusunda haklısınız,Coralladan daha sert buda biraz sarsıntı ve ses yapmıyor değil.Ama Auris'in yol tutuşunun Corolladan daha iyi olmasının nedeni budur.Emniyet daha önemli bazıları için,tabiki tercih meselesi tartışılır.İki aracıda kullandım , ses izalasyonu konusunda farklılık yok,iç mekan konusunda Auris e dar denilemez,diyen olursada içerden değil dışardan bakmış diye düşünürüm,Coralladan daha geniş ve ferah bir mekana sahiptir Auris.Corolla nın tek ve yegane avantajı sedan olmasından kaynaklı bagaj hacmi.Eee oda olsun biri Hb biri sedan değil mi?
R 1 3 5
 └┼┼┤
   2 4 6

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 312 kere teşekkür etti
« Yanıtla #44 : Mart 04, 2012, 01:51:57 »
Merhaba Murat bey,
Öncelikle Corolla ile Aurisi karşılaştırmak pek uygun düşmez ama madem yazılmış bir şeyler bende fikirlerimi sunayım.
Suspansiyon konusunda haklısınız,Coralladan daha sert buda biraz sarsıntı ve ses yapmıyor değil.Ama Auris'in yol tutuşunun Corolladan daha iyi olmasının nedeni budur.Emniyet daha önemli bazıları için,tabiki tercih meselesi tartışılır.İki aracıda kullandım , ses izalasyonu konusunda farklılık yok,iç mekan konusunda Auris e dar denilemez,diyen olursada içerden değil dışardan bakmış diye düşünürüm,Coralladan daha geniş ve ferah bir mekana sahiptir Auris.Corolla nın tek ve yegane avantajı sedan olmasından kaynaklı bagaj hacmi.Eee oda olsun biri Hb biri sedan değil mi?

Çok güzel bi açıklama olmuş Ergün.
Ayrıca Auris daha ağırdır.
Taklitlerden sakının

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #45 : Mart 04, 2012, 19:37:19 »
2,5 aydır 0 km. aldığım Auris'te okuduklarımdan dolayı her sesten irkiliyorum. Ancak olağanüstü bir ses duyamadım. İnşallah da duymam...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 20000
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #46 : Mart 05, 2012, 18:55:33 »
Haklısın Kemal abi, Honda da km de (benzinli otm.) 0.50-0.60 Krş. yakınca onun sancısından ses mes duyulmuyor :D

:D

Auris'11 A/T
Passat B8'15 TSI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 312 kere teşekkür etti
« Yanıtla #47 : Mart 05, 2012, 19:45:26 »
2,5 aydır 0 km. aldığım Auris'te okuduklarımdan dolayı her sesten irkiliyorum. Ancak olağanüstü bir ses duyamadım. İnşallah da duymam...
Umarım duymazsınız. Güzel şekilde davranıldığında duymayacağınızdan eminim.
Taklitlerden sakının

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 20000
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #48 : Mart 05, 2012, 19:59:46 »
Çukurlara girince iç döşemenin sol tarafından ses geliyor gibi :(
Auris'11 A/T
Passat B8'15 TSI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Istırap Çek, Öl ama İnsan Ol...
  • Kan Grubu: 0-
« Yanıtla #49 : Mart 05, 2012, 20:27:44 »
Forumdaki bu konunun adı bence çok ağır. Birkaç münferit şanssız tecrübe yüzünden toyotaya ve aurise şahin muamelesi yapılıyor. Saçmalık.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • KralFerdi
  • Kan Grubu: 0-
  • 12 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #50 : Mart 05, 2012, 20:37:00 »
Forumdaki bu konunun adı bence çok ağır. Birkaç münferit şanssız tecrübe yüzünden toyotaya ve aurise şahin muamelesi yapılıyor. Saçmalık.

Erkan bey hemfikiriz. Aynen katılıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Valvematic 132 hp
  • 11 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #51 : Mart 05, 2012, 21:05:38 »

+ 1

Şimdi şöyle bir durum var benim aracımdan ses gelmiyor ancak ''geliyor diyelim'' ;

Ve mercek altına alalım.Diğer markalar ve Auris... (1.6 Benzinli için)

-Auris , 1.6  Benzinli 132 bg , diğerleri 115 bg , 124 ,bg ,125 bg (GTİ Tarzı araçları hariç tutuyorum)
-VVTİ ve Valvematic motor başlı başına bir icat,FSİ miş TSİ miş motorları yemeye başlayınca görürüm...
-Auris düzgün kullanımda benzinli Şehir içi :100 km 7.5 ile 8.5 lt yakar.Diğerleri 9 lt,10lt hatta 12 lt yakar.
-Auris iç hacmi ferah,diz mesafesi çok iyi arkaya 3 kişi (normal standartlarda boy oranıyla) yayıla yayıla oturur,
Diğerlerine bak, arkaya eciş bücüş binerler.
-Auris yağını suyunu koy yola devam et motorda sorun varmı yok,diğerleri servisten çıkamazsın dünya devi almanlar dahil..
-Auris periyodik bakımı (yağını kendin al) 250TL ile (yağ alma) 400TL arası paşalar gibi servisten çıkar gidersin.Diğerlerinde 500TL den başlar 750 800 lük olursun,ağır bakımlarda servisten kaçmanın yolunu ararsın.
- Auris te cam açma tuşlarında,direksiyondaki fonksiyon tuşlarında ışıklandırma yok diyen arkadaşlar foruma iyi baksınlar ışıklandırma varmı yokmu görsünler artık..

Şimdi soruyorum ses çıkırtı pıtırtı nerede kaldı...Başka marka sahipleri buraya gelip yazıp çizmesinler ben hepsinin ciğerini biliyorum 100 km de 12 lt ye yakan Civic biliyorum,servisten çıkamayan VW leri Opelleri biliyorum  5 yıl yağını pasını tozunu yuttum arabaların.. Hadi kalın sağlıcakla...
R 1 3 5
 └┼┼┤
   2 4 6

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Yan cehennem yan, geliyorum yan yan..
  • Araç: Corolla
  • Model Yılı: -
  • 45 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #52 : Mart 05, 2012, 21:08:50 »
Aurisinden ses gelenler satsın, onlarda bizde kurtulalım, gına geldi.
2012 Auris - Beyaz- 06UZ 400- 1.4 D-4D- Dizel Comfort Plus
2013 Avensis - Füme - 06UZ 789 - 1.6 - Benzinli Elegant Ex.
2016 Auris - Açık Mavi  - 06 MBM 96 - 1.6 Benzinli Premium
2015 VW Passat Variant - Mavi - 06UZ 776 - 1.6 TDİ Comfortline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • YB276
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 190 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #53 : Mart 06, 2012, 17:09:08 »
Aurisinden ses gelenler satsın, onlarda bizde kurtulalım, gına geldi.
Aynen oguzhan abi haklısın,bıktık hergün hergün.
2011 Toyota Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Special Edition
Beni en çok çeken şey mazotun köpürmesi,dizelin çalışırken yaptığı sesi Anlayamazsınız. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #54 : Mart 09, 2012, 23:25:42 »
Selam,

1 yıldır 2011 model Auris Elegan kullanıyorum. Araçta 120 km üstü hızdan sonra yol sesinden başkaca rahatsız edecek seviyede ses duyulmuyor. Daha önceki aracım VW Polo'ydu ön paneldeki tıkırtı sesleri  çok rahatsız ediciydi.  Kullanmakta olduğum Aurıs te anahtarsız çalıştırma özelliği bulunmakta, buna bir türlü alışamadım. Aracın motoru o kadar sesiz ki bazen park ettiğimde motoru kapatmayı dahi unutabiliyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
Ynt: Ses izolasyonu için öneriniz var mı?
« Yanıtla #55 : Mart 10, 2012, 05:33:39 »
Arkadaşalar konu başlığı tarafımdan değiştirilmiştir.Zira bir çok arkadaşımız yorumlarını yazarken bazen güzel açıklamalar yapmış ama bazıları -Ben lafını ortay attım,alan alır;almayan bırakır gider- edası ile konuya müdahilolmuş.Bir iki yorum dışında da çözüm önerisi yok.
Şimdi:Ortada bir sorun var ise çözümüde vardır.

Benim aracım auris değil ancak içeri aşırı ses aldığını düşündüğüm zaman ilk baktığım şey araçta gevşemiş bir parça varmı ?Sonra kapı ve pencere fitillerini kontorol.Ardından bunlarda sorun olmadığını gördüğümde çamurluk davlumbazlarını izolasyon malzemesi ile kaplamakla işe başladım.Sadece çamurlukları izole etmekle % 30 ses azalması elde ettim.Devamıı param oldukça getireceğim.
Arabamı seviyorum eh oda beni seviyor :) Şikayet edip durmak yerine onunla ilgilenmek lazım.

Buluşmalara katılrısanız size şimdilik iki isim yazayım.Hakan Öztürk ve Sercan Karabulut.Lutfen izleyin onları.Arabaları, araba değil adeta sevgili.Bu güne kadar ylda kaldıklarını ve arabalarının kirli olduğu,bakımsız olduğun görmedim.
Ve son cümle - Konuşma,yap!
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • www.odakcatering.com
« Yanıtla #56 : Mart 10, 2012, 13:37:10 »
Türkiye de üretilen aurislerde sanırım kalite sorunu var, aracım 1500 km daha ve koltuk değişti, farlarda buğulanma sorunu var, 80-100 km de içerde türbülans sesi var , debriyaj pedalında tık tık bi ses var . açıkcası ileriki km de korkutuyor araç beni . servis buğulanmaya çözüm bulamadı toyotada çok ilgili değil tüketici kahlarına şikayet edecem. içerderki türbülans sesinide servis antenden kaynaklandığını buldu ancak çözüm yok toyota teknik gurubu gelip bakacak dedi ama 10 gündür arayan yok . Çoğu auristeki ön kolsoldan gelen sesler hakkında servisteki arkadaşla konuştum bende yok ama çoğu aris kullan gibi mutlaka başlayacağını düşünerek , ön kısımın çok parçalı olduğunu ve seslerinde bu çok parçalı olmasından kaynaklandığını söyledi , çözüm olarakda parçalar arası klipsleri silikonladıklarını söylediler . inş bari bu sesler başlamaz aracımda ... ki zaten yeterince can sıkıcı şeyler oldu...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #57 : Mart 10, 2012, 14:00:28 »
Türkiye de üretilen aurislerde sanırım kalite sorunu var, aracım 1500 km daha ve koltuk değişti, farlarda buğulanma sorunu var, 80-100 km de içerde türbülans sesi var , debriyaj pedalında tık tık bir ses var . açıkcası ileriki km de korkutuyor araç beni . servis buğulanmaya çözüm bulamadı toyotada çok ilgili değil tüketici kahlarına şikayet edecem. içerderki türbülans sesinide servis antenden kaynaklandığını buldu ancak çözüm yok toyota teknik gurubu gelip bakacak dedi ama 10 gündür arayan yok . Çoğu auristeki ön kolsoldan gelen sesler hakkında servisteki arkadaşla konuştum bende yok ama çoğu aris kullan gibi mutlaka başlayacağını düşünerek , ön kısımın çok parçalı olduğunu ve seslerinde bu çok parçalı olmasından kaynaklandığını söyledi , çözüm olarakda parçalar arası klipsleri silikonladıklarını söylediler . inş bari bu sesler başlamaz aracımda ... ki zaten yeterince can sıkıcı şeyler oldu...

Murat bey toyota, aurisleri Sakarya da üretiyor.Toyota müşteri hizmetlerine bir an önce şikayetleinizi iletmenizde fayda var.Hatta ingilizce yada japoncanız varsa bir e mail de toyota japonya genel merkeze atınız.Biz tüketiciler uygun ve detaylı geri bildirim yaparsak üreticide bu pazarda yer almayı devam ettirmek istediğine göre sorunların yaşanmaması için gerekli önlem alacaktır.Fakat untulmalı ki burası sadece hayran topluluğu.
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • www.odakcatering.com
« Yanıtla #58 : Mart 10, 2012, 14:25:51 »
Mehmet Ali Bey; Araç benim içinde sadece ulaşım aracı değil , bazıları anlamasada tutku. Toyota da, ilk tercih ettiğim, sağlamlığına servis kalitesine güvendiğim bir marka , Auris ise gerek dış tasarımı ki ön tasarım bir harika , gerek iç tasaramı nı beğenerek aldığım ve sürmekten zevk aldığım bir araç .  Tabiki her marka olduğu gibi toyotoda da sıkıntılar çıkabilir diğer markalarda bu oran daha da yüksektir buna da inanıyorum araç ömrü ve motor öbrü açısından bakıldğında ya da servis maaliyeti ve yayıt ekonomisi açısından bakıldığında hep ön saflarda . Ama marka olarak toyota sağlam araç kusursuz servis kalitesi ve müşteri memnuniyeti ile en çok tercih sebebi. Sıkıntılara Bu ALLAH yapısı değil kul yapısı tabiki problem olablir mantığıyla yaklaşan ve toyota markasına güvenerek bu sıkıntıların kesinlikle çözüleceği umudunuyla servse giden bir kullanıcıyım . ancak Gerek serviste yaşadıklarım gerekse Toyota ile yaptığım telefon görüşmeleri bu kaliteye leke sürüyor. Örnek farlarla stoplardaki buğulanma sorunu .Servisin gözümün içine baka baka sıkıntı yok normal bu , hava koşullarınından kaynaklanıyor demesi toyotanında efendim servisin verdiği cevabın dışında bişey diyemeyiz yaklaşımı , başka hiçbir auiris yada toyotada (sıkıntı var diye bir sürü auris ve toyotayı test ettim) görmediğim debriyaja bastığımda pedalın altından gelen tık sesine servisin debriyaj müşüründen gelen normal ses demesi , sol ön koltuğun değiştirilmesi sırasında sol ön kapı kaporta eşiğine verdikleri göçük ve boya hasarı , ön kaputa yine bu şekilde yaptıkları ufak bi sürtme ,aracın 80-100 km de gelen vınlama gibi türbülans sesine 140 km deneme sürüşü yaparak antenden olduğunu anladık ama başka hiçbir araçta bu sesi duymadığımız için toyota teknik guruba yazdık aracınız teknik gurup bu sesi incekeyecek biz çözüm bulamadım demeleri ve üstünden 10 gün geçmesine rağmen ne arayanın ne soranın olması , yani her şey tamam sonuçta servistir diyorsunuz toyotayı arıyorsunuz şikayet ediyorsunuz yaklaşımın hiçde beklediğiniz gibi olmadığını görüyorsunuz . elimde kalan tek hamle artık tüketici hallarına şikayet yada japonyaya mail atmak .Burada bunları yazmamın amacı yada bu sitede gündeme getirmemin amacı markayı yada aracı kötülemek değil ki insan kendi bindiği dalı kesmez . benzer sıkıntılar yaşayan varsa onların bulabildikleri çözümler ve çözüm yolları , sadece bu .Aracımı seviyorum ve almadan önceki kalite açısından konuşulan ve söylenen beklentileri karşılaması. Herkeze hazasız belasız günler dilerim.teşekkür...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '13
  • 65 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #59 : Mart 10, 2012, 17:05:18 »
Ben bu foruma girip bunları okumasaydım göğüsten gelen ufak tefek sesleri hiç duymadan mutlu mesut yaşayacaktım :). Ama pişmanmıyım değilim, ne forumdan ne Toyota'dan.
born to ride