0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Hiç sormayın..yılandan da beter inşallah bu yaz kurtulacaksınız benden..Avensis alınca tabi
Bence bir defa kullanın kendı aracımda oda c+ sınıfı dıye gecıyor ama benım corollamdan kat kat geniş ve motor olarak şahane araç corollayı kötülemiyorum kımse yanlıs anlamasın forumdakıler bılır corollayı ne kadar sevdiğimi ve aracıma ne kadar bağlı oldugumu ama oyuncakları benı benım gözümü aldı
oyuncaklardan yaşınız ilerledikçe vazgeçersiniz ama kaliteden ve sorunsuzluktan vazgeçilmez japonlar gözlerini kısarak baktıkları için daha dikkatli bakıyor ve daha dikkatli yapıyor . lar .
İkinci el aynı fiyata alabileceğiniz D sınıfındaki araçları parça, işçilik, servis olarak karşılaştırdığınızda mutlaka farklılıklar vardır, biz yine de 3 aşağı 5 yukarı aynı kabul edersek (avensis diğerlerinden her konuda ekonomik olması bile toplamda diğer D sınıflarından ekonomiktir), avensisin asıl en önemli farkı sorunsuzlukta çıkmaktadır. İnternette yapılan yorumlardan bir tanesinde avensis sahşplerinin servisin yolunu unuttukları ifade edilmektedir. Benim için bu önemli bir kriter. Yolda kalıp sıkıntı yaşamak, işden güçten kalmak, sürekli serviste ya da sanayide vakit ve para kaybetmek, sürekli arabanın bir yerlerinde sorunlar ve çalışmayan aksamının bulunması (diğer D segmenti araçların hepsinde bu sorunlar var demiyorum fakat tüm dünyada avensis sorunsuzlukta rakiplerinden açık ara öndedir) benim hoşuma gitmeyen durumlar. Bu çerçevede; Avensis=Sorunsuzluk=Konfor=Fiyat/Performans=Konfor.Yazdıklarım 2. el D segmenti araçları içindir. Avensis D segmentinde Türkiye'de ve tüm dünyada en fazla satan 0 araç değildir. 0 araçta kriterler değişir.Tercih sizlerin.
değerlendirmeniz için teşekkür ederim..ben de avensisin özellikle çok sağlam bir araç olduğunu duymuştum zaten..benim için de en önemli kriterlerden biri sağlamlık..çünkü şu anki arabam megane 2 hb'den ne çekdiğimi bir Allah bir ben bir de eşim bilir )
Çetin Bey;Ben sahip olduğunuz kasayı (nazar değmesin) yeni kasaya göre daha çok beğeniyorum. Gel gelelim düşük kilometresini bulamadığımdan avensis hayallerimi hep bir başka bahara ertelemek zorunda kalıyorum. Birkaç ay daha pusudayım. Bakalım kısmetimizde ne var. Kulağınıza çalınırsa düşük kilometre bir avensis aklınızda olayım Sevgiler...
düşük km.den kastınız kaç? örneğin ben 2005 modeli 85bin km.de aldım.
Benim araç 76000km de
Bugün Linea alıcak arkadaşımı ikna ettim Avensis bakıcaz 2. el 45-46 bin civarı..yarın da mersin toyota bayiine gidip bir test sürüşü yapacağız..İnşallah arkadaşım da beğenir de alır bir Avensis..Ben alamıyorum bari yakınımdaki birileri alsın da ben de sevinirim )
Satıyor musun abi? bir de 2.0 sa ona tüp takılmıyordu değil mi?
Ben araçlarımın tamamını 100 binden önce aldım 100 binden önce sattım. Bu hem kullanırken kendimi daha keyifli ve güvende hissetmemi sağlarken hemde ticari olarak beklentilerimi karşılamamı sağlıyor. Aslında istiyorum ki donanımıyla, kilometresiyle (20-30-40 bin gibi) tatmin edici bir avensis bulayım 5-6 yıl bineyim diyorum. Normal şartlar altında pek mümkün olmayacak bir beklenti haliyle. Yinede umudum var Herzaman araç değiştirmenin arefesinde kafalar karışık olur. Hep yaşadım yine yaşıyorum ama eminim ki burada aşılır o kafa karışıklıkları.
lpg de sorun yok,sıkıntı yok yola devam...Sabahları tek marş maşallah.. km sini söylesem şaşırırsınız.
şaşırt bizi??
Sabırlı olur acele etmezseniz gönlünüze göresini bulabilirsiniz diye düşünüyorum.