Gönderen Konu: Avensis Takıntım Geçmiyor  (Okunma sayısı 19794 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2005 avensis 1.6 Elegant
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
  • 13 kere teşekkür edildi
Ynt: Avensis Takıntım Geçmiyor
« Yanıtla #40 : Şubat 21, 2012, 16:00:50 »
Hiç sormayın..yılandan da beter :) inşallah bu yaz kurtulacaksınız benden..Avensis alınca tabi

İkinci el aynı fiyata alabileceğiniz D sınıfındaki araçları parça, işçilik, servis olarak karşılaştırdığınızda mutlaka farklılıklar vardır, biz yine de 3 aşağı 5 yukarı aynı kabul edersek (avensis diğerlerinden her konuda ekonomik olması bile toplamda diğer D sınıflarından ekonomiktir), avensisin asıl en önemli farkı sorunsuzlukta çıkmaktadır. İnternette yapılan yorumlardan bir tanesinde avensis sahşplerinin servisin yolunu unuttukları ifade edilmektedir. Benim için bu önemli bir kriter. Yolda kalıp sıkıntı yaşamak, işden güçten kalmak, sürekli serviste ya da sanayide vakit ve para kaybetmek, sürekli arabanın bir yerlerinde sorunlar ve çalışmayan aksamının bulunması (diğer D segmenti araçların hepsinde bu sorunlar var demiyorum fakat tüm dünyada avensis sorunsuzlukta rakiplerinden açık ara öndedir) benim hoşuma gitmeyen durumlar.
Bu çerçevede; Avensis=Sorunsuzluk=Konfor=Fiyat/Performans=Konfor.
Yazdıklarım 2. el D segmenti araçları içindir. Avensis D segmentinde Türkiye'de ve tüm dünyada en fazla satan 0 araç değildir. 0 araçta kriterler değişir.
Tercih sizlerin.
2005 Avensis 1.6 Elegant
Küçükyalı/İSTANBUL

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Şubat 21, 2012, 16:00:50 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B-
« Yanıtla #41 : Şubat 21, 2012, 18:16:56 »
Bence bir defa kullanın kendı aracımda oda c+ sınıfı dıye gecıyor ama benım corollamdan kat kat geniş ve motor olarak şahane araç corollayı kötülemiyorum kımse yanlıs anlamasın forumdakıler bılır corollayı ne kadar sevdiğimi ve aracıma ne kadar bağlı oldugumu ama oyuncakları benı benım gözümü aldı :D

oyuncaklardan yaşınız ilerledikçe vazgeçersiniz   :)   
ama kaliteden ve sorunsuzluktan vazgeçilmez    :)

japonlar gözlerini kısarak baktıkları için daha dikkatli bakıyor ve daha dikkatli yapıyor .  lar  .
Kanaat-i acizanemce deme.
Kanaatin varsa,aciz değilsin.

2005 HONDA ACCORD 2.4 EXECUTIVE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #42 : Şubat 21, 2012, 18:20:34 »
Bahadır bey avensis den şaşmayın derim. Az km yapıyor iseniz 2.0 benzinli  bile alabilirsiniz . Konfor , güvenlik , güç , kalite = avensis.
Fransız arabalarına sıcak bakan biri değilim .İş yerinde dizel fluence( 2012 model )kullanıyorum. Araba düşük devirlerde resmen bayılıyor ;şöyle gaza sonuna kadar basıyorsunuz motor tepkiyi 2 - 3 sn sonra veriyor yani hiç seri değil . Araştırdım neymiş turboyu alçak devirlerde açmıyormuş mış mış.Yani kardeşim sana alçak devirlerde turbo ne lazım seri kullanma demek istiyor. Yanlış anlaşılmasın hız meraklısı değilim hız kurallarına uyarım uymayanı uyarırım ," 2 dakika geç git ama sağ salim sağlıklı git" derim .
Adamlar yağ kontrol çubuğunu bile plastikten imal etmişler gerisini siz düşünün.
Bir de anlık yakıt göstergesinde bir kurnazlık yapmışlar ilk kalkışta beyin ne kadar yakıt yakıldığını göstermiyor ---- kesik çizgiler çıkıyor ekranda ,araç momentum kazandıktan sonra anlık yakıtı gösteriyor yani böylelikle dizel fluence nin ortalama yakıt tüketimi veri okuması bilerek yapılmadığı için düşük çıkıyor nasıl kurnazca değil mi ? Kalkışta 40 - 50 litre yaktığını görmediğiniz için sizinde moraliniz bozulmuyor harika . Hakkını vermek lazım bu uygulama "araç kullanıcısının  psikolojisini "düşünerek yapıldığı öngörerek alkışı hak ediyor  değilmi.
" Bu da geçer yahu "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #43 : Şubat 21, 2012, 21:09:07 »
oyuncaklardan yaşınız ilerledikçe vazgeçersiniz   :)   
ama kaliteden ve sorunsuzluktan vazgeçilmez    :)

japonlar gözlerini kısarak baktıkları için daha dikkatli bakıyor ve daha dikkatli yapıyor .  lar  .

:alkis: :alkis: :alkis:

Demek püf nokta: çekik gözler  :)
2005 Avensis 1.6 Elegant
Küçükyalı/İSTANBUL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '15
  • 36 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #44 : Şubat 21, 2012, 22:31:20 »
İkinci el aynı fiyata alabileceğiniz D sınıfındaki araçları parça, işçilik, servis olarak karşılaştırdığınızda mutlaka farklılıklar vardır, biz yine de 3 aşağı 5 yukarı aynı kabul edersek (avensis diğerlerinden her konuda ekonomik olması bile toplamda diğer D sınıflarından ekonomiktir), avensisin asıl en önemli farkı sorunsuzlukta çıkmaktadır. İnternette yapılan yorumlardan bir tanesinde avensis sahşplerinin servisin yolunu unuttukları ifade edilmektedir. Benim için bu önemli bir kriter. Yolda kalıp sıkıntı yaşamak, işden güçten kalmak, sürekli serviste ya da sanayide vakit ve para kaybetmek, sürekli arabanın bir yerlerinde sorunlar ve çalışmayan aksamının bulunması (diğer D segmenti araçların hepsinde bu sorunlar var demiyorum fakat tüm dünyada avensis sorunsuzlukta rakiplerinden açık ara öndedir) benim hoşuma gitmeyen durumlar.
Bu çerçevede; Avensis=Sorunsuzluk=Konfor=Fiyat/Performans=Konfor.
Yazdıklarım 2. el D segmenti araçları içindir. Avensis D segmentinde Türkiye'de ve tüm dünyada en fazla satan 0 araç değildir. 0 araçta kriterler değişir.
Tercih sizlerin.

değerlendirmeniz için teşekkür ederim..ben de avensisin özellikle çok sağlam bir  araç olduğunu duymuştum zaten..benim için de en önemli kriterlerden biri sağlamlık..çünkü şu anki arabam megane 2 hb'den ne çekdiğimi bir Allah bir ben bir de eşim bilir :))
Allah herkese önce sağlık versin..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #45 : Şubat 21, 2012, 23:03:24 »
Ben de bir toyotacı olarak Avensis diyorum. Geçen yaz 110000 bakımını yaptırdım.349TL. Sorunsuz bir araç için AVENSİS...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #46 : Şubat 22, 2012, 01:07:39 »
değerlendirmeniz için teşekkür ederim..ben de avensisin özellikle çok sağlam bir  araç olduğunu duymuştum zaten..benim için de en önemli kriterlerden biri sağlamlık..çünkü şu anki arabam megane 2 hb'den ne çekdiğimi bir Allah bir ben bir de eşim bilir :))

Bahadır bey;
Önceki yazdıklarım yanlış anlaşılmasın, avensisi 6 ay önce aldım. 6 ay önce sizin durumunuzdaydım ben de. Bu sebeple sizi çok iyi anlıyorum. Maalesef her yönüyle dört dörtlük araba yok ama çok fazla seçenek var. Hepsinin artısı eksisi farklı, ben yazmış olduğum yaklaşımla avensisden yana kullandım tercihimi 6 aydır pişmanlığım yok (olmaz inşaallah). Araba alana kadar bu kararsızlığı yaşayacaksınız.

Herkesin öncelikleri dolayısıyla tercihi farklı, gönlünüze göre olmasını dilerim.
2005 Avensis 1.6 Elegant
Küçükyalı/İSTANBUL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2015 Honda Civic Beyaz :)
    • Online Matematik
  • Araç: Corolla
  • Model Yılı: -
« Yanıtla #47 : Şubat 22, 2012, 01:13:30 »
Çetin Bey;

Ben sahip olduğunuz kasayı (nazar değmesin) yeni kasaya göre daha çok beğeniyorum. Gel gelelim düşük kilometresini bulamadığımdan avensis hayallerimi hep bir başka bahara ertelemek zorunda kalıyorum. Birkaç ay daha pusudayım. Bakalım kısmetimizde ne var. Kulağınıza çalınırsa düşük kilometre bir avensis aklınızda olayım :)

Sevgiler...
Matematik sever, öğretir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #48 : Şubat 22, 2012, 01:23:25 »
Çetin Bey;

Ben sahip olduğunuz kasayı (nazar değmesin) yeni kasaya göre daha çok beğeniyorum. Gel gelelim düşük kilometresini bulamadığımdan avensis hayallerimi hep bir başka bahara ertelemek zorunda kalıyorum. Birkaç ay daha pusudayım. Bakalım kısmetimizde ne var. Kulağınıza çalınırsa düşük kilometre bir avensis aklınızda olayım :)

Sevgiler...

Memnuniyetle, inşaallah buluruz.
düşük km.den kastınız kaç? örneğin ben 2005 modeli 85bin km.de aldım.
galeride 2005 modelin 56bin km.de olanını, şimdiki aracım kadar temiz olmadığı için tercih etmemiştim.
2005 Avensis 1.6 Elegant
Küçükyalı/İSTANBUL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Online Matematik
« Yanıtla #49 : Şubat 22, 2012, 01:30:33 »
düşük km.den kastınız kaç? örneğin ben 2005 modeli 85bin km.de aldım.

Ben araçlarımın tamamını 100 binden önce aldım 100 binden önce sattım. Bu hem kullanırken kendimi daha keyifli ve güvende hissetmemi sağlarken hemde ticari olarak beklentilerimi karşılamamı sağlıyor.

Aslında istiyorum ki donanımıyla, kilometresiyle (20-30-40 bin gibi) tatmin edici bir avensis bulayım 5-6 yıl bineyim diyorum. Normal şartlar altında pek mümkün olmayacak bir beklenti haliyle.

Yinede umudum var :)

Herzaman araç değiştirmenin arefesinde kafalar karışık olur. Hep yaşadım yine yaşıyorum ama eminim ki burada aşılır o kafa karışıklıkları.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 26 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #50 : Şubat 22, 2012, 14:23:32 »
Benim araç 76000km de :)
VW Golf 7 1.4 TSI Highline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Online Matematik
« Yanıtla #51 : Şubat 22, 2012, 17:59:45 »
Benim araç 76000km de :)

Satıyor musun abi? :)  bir de 2.0 sa ona tüp takılmıyordu değil mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 26 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #52 : Şubat 22, 2012, 18:28:47 »
Ben taktırmadım ama forumdan Kerem bey taktırdı kullanıyor, LPG konusunda çok bilgim yok.
VW Golf 7 1.4 TSI Highline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '15
  • 36 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #53 : Şubat 22, 2012, 20:13:10 »
Bugün Linea alıcak arkadaşımı ikna ettim Avensis bakıcaz 2. el :) 45-46 bin civarı..yarın da mersin toyota bayiine gidip bir test sürüşü yapacağız..İnşallah arkadaşım da beğenir de alır bir Avensis..Ben alamıyorum bari yakınımdaki birileri alsın da ben de sevinirim :))
Allah herkese önce sağlık versin..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #54 : Şubat 22, 2012, 21:07:49 »
Bugün Linea alıcak arkadaşımı ikna ettim Avensis bakıcaz 2. el :) 45-46 bin civarı..yarın da mersin toyota bayiine gidip bir test sürüşü yapacağız..İnşallah arkadaşım da beğenir de alır bir Avensis..Ben alamıyorum bari yakınımdaki birileri alsın da ben de sevinirim :))

:alkis: Harikasınız  :alkis:

test sürüşü sonuçlarınızı bekliyorum, ben hala deneme sürüşü yapamadım.
2005 Avensis 1.6 Elegant
Küçükyalı/İSTANBUL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #55 : Şubat 22, 2012, 21:31:52 »
Satıyor musun abi? :)  bir de 2.0 sa ona tüp takılmıyordu değil mi?

lpg de sorun yok,sıkıntı yok yola devam...
Sabahları tek marş maşallah..
km sini söylesem şaşırırsınız.
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #56 : Şubat 22, 2012, 21:52:54 »
Ben araçlarımın tamamını 100 binden önce aldım 100 binden önce sattım. Bu hem kullanırken kendimi daha keyifli ve güvende hissetmemi sağlarken hemde ticari olarak beklentilerimi karşılamamı sağlıyor.

Aslında istiyorum ki donanımıyla, kilometresiyle (20-30-40 bin gibi) tatmin edici bir avensis bulayım 5-6 yıl bineyim diyorum. Normal şartlar altında pek mümkün olmayacak bir beklenti haliyle.

Yinede umudum var :)

Herzaman araç değiştirmenin arefesinde kafalar karışık olur. Hep yaşadım yine yaşıyorum ama eminim ki burada aşılır o kafa karışıklıkları.

Sabırlı olur acele etmezseniz gönlünüze göresini bulabilirsiniz diye  düşünüyorum.
2005 Avensis 1.6 Elegant
Küçükyalı/İSTANBUL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #57 : Şubat 22, 2012, 21:53:19 »
lpg de sorun yok,sıkıntı yok yola devam...
Sabahları tek marş maşallah..
km sini söylesem şaşırırsınız.

şaşırt bizi??
2005 Avensis 1.6 Elegant
Küçükyalı/İSTANBUL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 167 kere teşekkür etti
« Yanıtla #58 : Şubat 22, 2012, 22:06:10 »
şaşırt bizi??

6 ayda yaklaşık 10 bin km yaptım :)

160 bin bakımına gireceğiz bakalım 220-300 arası oda tam bakım yapılırsa 300 ; normal 250 civarı bi fiyat bekliyor beni :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 167 kere teşekkür etti
« Yanıtla #59 : Şubat 22, 2012, 22:07:45 »
Sabırlı olur acele etmezseniz gönlünüze göresini bulabilirsiniz diye  düşünüyorum.

Abi en düşük 56 bindemi ne gördüm ben kırmızıydı rengi, heralde ondan dedim :) ama sanmıyorum varsada şüphelenirim km si ile oynanmıştır derim.