0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
arkadaşımın 122'lik TSi'ı vardı, şehir içinde yakıtı 10'un altına zor indiriyordu...öte yandan FSi motor zaten pek güzel birşey değil, LPG olayı hakkında halen tam uyumlu bir sistem yok, çeşitli sistemler uyarlanıyor.Kısaca: 1.6 TDi motor dışında Golf'ün her türlüsüne karşıyım...
Tsi ler çok yağ yakıyor bilginize..50 liralık benzin almaya gittiğinizde birde yağ alın eksildikçe doldurun birden bire yağ eksiltme sorunları çok fazla Tsi lerin..Arkadaşımda polo GTi var 1,4 180 ps lik olanları sanırım..3 bin km de 2 litre yağ eksilttiğini söyledi..Motor garanti kapsamından değişicek..Birde garantisi bitmiş motorları düşünün derim..Ama auriste golf ü yakalayamıyacak bir araç ora ayrı konu..
VW iyi diyenler internette azcık araştırsın. Sadece donanımhaber forumlarına bile baksa yeterli olur. Bu günler VW nin iyi günleri. Milletin arabası 100-150 bin km geçsin, araçların da garantisi bitsin o zaman göreceğim ben.
Ne Elazığlıyım ne vw kötülerim ne de toyota severim sizin ki biraz savunmaya geçmiş ?Plaka yok servisinde çalışmıyorum toplu gezilerde gidipte gördüğüm manzaralar bunlar..forum.donanım olsun bir çok sitede bu gibi konularda mevcut abicim..Ben hiç görmedim sağlıklı bir şekilde 100 bine gelen tsi motor ?
+1Kesinlikle katılıyorum Serkan abi..
TSI motor teknolojisi olarak, aşırı beslemeye ait 2değişik sistem kullanan , turboşarj ve süperşarjı kullanan bir sistem, motor aşınması ve ömrünü ilerleyen zaman gösterecektir, tabi tüketici bilincide çok önemli bu konuda, benim üzerinde durduğum, motor teknolojisini geliştirip aynı hacim ve daha düşük egzost emisyonlarıyla daha güçlü atmosferik araçlar üretmek varken, firmalar niye aşırı beslemeye yöneliyor. honda yıllardır atmosferik araçlar üretip satıyor, ve 90-91modellerin hothatch leri dahil hala yürür vaziyette, bunların muhadili bir alman otomobili zaten, nerdeyse yok, veya alsanız bile, yürür hale getirmek için, fiyatının 2 katı daha masraf etmek zorundasınız, aşırı besleme olayıyla güç artımı çok basit bir çalışma, tr de yazılım işiyle uğraşan bir arkadaş, 2.0lt dizel polosuyla 300ps civarına rahatça çıkabiliyor, s3 ler, büyük turbolarla, 500+ ps lere ulaşabiliyor, yani bunu gerçekleştirmekte bir zorluk yok, altyapınızı güçlendirip, aşırı besleme sistemlerin gücünü arttırdığınızda hp limitiniz tamamen harcadığınız paraya bağlı, ama 96 yılında üretilen honda civic type-r ek kasa , 1.6 , 185hp atmosferik, üretim yılını hatırlamamak la beraber s2000 , 2.0lt 240hp atmosferik, gibi araçların muhadilleri başka hiç bir markada yok, almanların zaten bu tür bir verime erişemeyeceklerini düşünüyorum fakat japonlarında bu yolda ilerlememesi hayli garibime gidiyor, onun yerine cr-z gibi oyuncakları piyasaya sürüyorlar, benim tekrar dikkatini çekmek istediğim konu, tsi bence mübah birşey değil, aynı sistemler, 2002 model 1.4 corolla terra ya koysanız, çok daha yüksek güç alırsınız, atmosferik normları yükseltemedikten sonra, geri kalan hiç önemli değil, bende kendi aracımı 160ps ten 230ps sınırlarına getirdim, yaptığım işlem turbo değişimi ve yazılım, maliyet 2bin tl, ve sorunsuz yoluma bir süre devam ettim, benim konu hakkındaki tercihim golftü, ama eğer tsi modeli baz alınıyorsa, tercihimi auristen yana değiştiriyorum
peki birşey sormak istiyorum sizin kadar bilgim yok bu konularda yazdığınız kodlardanda birşey anlamıyorum ama.turbo sadece havamı çekiyor bu havanın yanması içinde ektra benzin yada mazot gerekmiyormu yani hep aynı miktardaki yakıtmı geliyor turbo devreye girince yakıt miktarıd artmıyormu?
emiş ve egzost tarafı olan, salyangoz şeklindeki bu sistemin çalışma prensibini kısaca özetleyeyim, ortasında 1 adet mile bağlı 2 adet pervane mevcuttur, sizin aracınız yanma sonrasında egzost gazı çıkardığında bu egzost gazı öncelikle turbo egzost tarafından geçer ve burdaki pervaneyi çevirir, buna bağlı olan mil de hareket ettiği için diğer pervanede döner(emiş tarafındaki), ve bu diğer pervane havayı emer ve sıkıştırarak yanma odasına gönderir, buda yanma kalite ve şiddetini arttırdığı için çekiş gücü ciddi şekilde yükselir, tabi hava yanma odasına gönderilmeden öncede inter cooler içinden geçerek soğutulur. kısaca çalışma mantalitesi bu , basite indirmgemeye çalıştım, inş yardımcı olmuştur.