0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Farın biri yanmıyor o da benim dikkatimi çekti
3 kapılı olmazmış şuan şaştık kaldık tavsiyelerinizi bekliyoruz
turbo bir araç motor kırar gibi bir genelleme yapmak çok yanlış. Bir aracın motor kırması aşırı besleme olmasından mıdır? turbo araç kullanırken elbette bazı kurallara uymak da fayda vardır. Ancak günümüzde karbon salınımlarını ve yakıt tüketimini azaltmak ve bu arada araçların da gücünü aynı tutmak yada arttırmak adına bir çok firma küçük hacimli turbo motorları tercih etmektedir. (downsizing) BMW bile yıllar sonra atmosferik araç yapmaktan vazgeçti... Hem daha iyi bir hızlanma grafiği hem daha az yakıt ve co2 salınımı... Ben son kullandığım 3 aracımda da turbo beslemeli araçları tercih ettim. Bundan sonra da asla atmosferik bir aracı tercih etmem demiyorum ama hep arka sıralarda kalacağı kesin...
tabiki turbo araç motor kırar diye bir genelleme yapmak mümkün değil, fakat oluşacak arızalarda alınacak risk faktörüde yükselmektedir, yeni nesilde bütün firmalar bahsettiğiniz gibi motor hacimlerini düşürüp aşırı beslemeye yöneldiler, bmw belki bunlar arasında istisna yaratabilir, fakat benim düşüncem bunları önümüzdeki 5yıl daha izleyip ardından araçların kondisyonlarını gözlemlemek, firmalar satışa çıkardıkları turbo motorları sürekli güncelliyorlar, vw grubu şimdiye kadar kaç değişik güçte tsi kullandı ben sayamadım, 100den 200hp ye kadar sanırım bi 10-12değişik motor vardır, ilk kullanılan tsi motorlar misal 1.4tsi 170ps , jetta, niye hala geçerli değil , ve yeni araçlarda kullanılmıyor, neden nerdeyse bütün dsg şanzımanları tork konvertörleri limitlerinde sorunlar yaşıyor, ve neden bir çoğunda şanzımanlardan tıkırtı geliyor. firmalar sürekli arge çalışmalarıyla kendilerini geliştiriyorlar fakat ben her zaman başarılı olduklarını düşünmüyorum