Gönderen Konu: Yağ Eksiltme Sorunu  (Okunma sayısı 50958 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
Ynt: Yağ Eksiltme Sorunu
« Yanıtla #100 : Haziran 11, 2012, 16:00:02 »
y

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #100 : Haziran 11, 2012, 16:00:02 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Başka Marka
« Yanıtla #101 : Haziran 11, 2012, 16:04:43 »
bu konuda kucuk bir anektot aktarmak isterim, faydasi olur olmaz bilemem.

agbimin sifir aldigi 2.2 d4d verso dizel araci yag yakiyordu. yeni oldugu icin kabul edilemezdi. toyota servisine goturdugumuzde bunun motorun yapisi geregi yag yaktigini ve normal oldugunu soyledi. bir sure boyle bindikten sonra icine sinmedi ve bor power diye birsey bulmus ondan katki.. ogun bugundur aracin yagi bir gram inmiyor (mus)..
ama arada enjektorler tikanma yapti garantiden degisti ( bunun sebebide dizel yakit icerisinde ki bio yakit mis. toyota motorlari bio dizel yakita uygun degil..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #102 : Haziran 11, 2012, 23:06:58 »
Nasıl normalmiş arkadaş anlamıyorum yahu. İnsan bunu söylerken utanır biraz. Yani motorun, yağın yarısını yemesi normalmiş öyle mi? Pöh... :nija:

Peki bu durum başka marka 6 ileri vitesli dizellerde de var mıymış?
Varsa neden varmış? 5 ileride olmayan şey, vites bir adet büyüyünce neden ortaya çıkıyormuş?
Mühendis olmayan ben bu soruları sorabiliyorsam, bu mühendisler bu soruları sorup cevaplarını alamıyorlar ve de motoru buna uygun hâle getiremiyorlar mıymış?
Bence atlatılıyorsunuz arkadaşım. Bunlar şeytana külahını ters giydirirler. Bankacılara, avukatlara ve yetkili servislere güvenmeyeceksin...  :D

Mustafa Bey Katılıyorum Başka Hiç Bir Sıfır Araçta Yok BuOlay vw.ford vs Sadece ilk 10.000 binde çok ufak bir eksiltme oluyor sıfır diye.
bendede 2010 d4-d var manuel 65.000 binde turbo değişti genede eksiltme var ama biraz azldı motor km yapınca azaltır demişti bi arkadaşım haklıymış.

Merak ettiğim bir konu var 2.5 lt yağ ile acaba sağlıklı bir yağlama yapabiliyormu bu motor ???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #103 : Haziran 13, 2012, 08:35:13 »
Mustafa Bey Katılıyorum Başka Hiç Bir Sıfır Araçta Yok BuOlay vw.ford vs Sadece ilk 10.000 binde çok ufak bir eksiltme oluyor sıfır diye.
bendede 2010 d4-d var manuel 65.000 binde turbo değişti genede eksiltme var ama biraz azldı motor km yapınca azaltır demişti bir arkadaşım haklıymış.

Merak ettiğim bir konu var 2.5 lt yağ ile acaba sağlıklı bir yağlama yapabiliyormu bu motor ???

Sağlıklı bir yağlama için 1,5Litre yetmektedir. (1.400cc)
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #104 : Haziran 13, 2012, 16:06:04 »
Sağlıklı bir yağlama için 1,5Litre yetmektedir. (1.400cc)

Teşekkürler Sercan Bey Garantim Bitiyor sizce Tam Sentetik Yağmı Kullanmalıyım Aracıma servim 10-40 yarı sentetik denilen markası nedir bilmediğim bir yağ koyuyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 312 kere teşekkür etti
« Yanıtla #105 : Haziran 13, 2012, 16:10:00 »
Teşekkürler Sercan Bey Garantim Bitiyor sizce Tam Sentetik Yağmı Kullanmalıyım Aracıma servim 10-40 yarı sentetik denilen markası nedir bilmediğim bir yağ koyuyor
Rica ederim umarım yardımcı olabilmişimdir.
Ben geçen hafta 10.000km bakımına girdim 10-40 koydular ama bundan sonraki bakımlarımda bizzat kendim alıp koyacağım yağı o da 5-40 olacak servisin tercih etmeme sebebi daha yüksek fiyatlı olması ama servistede mecut 5-40 yağ ama arada 100tl kadar bir fark var.
Taklitlerden sakının

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • ozdemir035@hotmail.com
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #106 : Haziran 13, 2012, 20:02:27 »
benim araca 20.000 bakımında 15-40 yağ koydular bu sefer, motor yağ eksilttiği içinmi yoksa urfadıyım diyemi anlamadım :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 312 kere teşekkür etti
« Yanıtla #107 : Haziran 13, 2012, 21:17:44 »
benim araca 20.000 bakımında 15-40 yağ koydular bu sefer, motor yağ eksilttiği içinmi yoksa urfadıyım diyemi anlamadım :)

Urfadan dolayıdır. ;)
Taklitlerden sakının

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • muratdeniz84@hotmail.com
  • Kan Grubu: A+
2010 Corolla 1.4D-4D Yağ Eksiltme Sorunu
« Yanıtla #108 : Temmuz 12, 2012, 11:03:44 »
Herkese Selam,

2010 Toyota Corolla 1.4D-4D aracımı sıfır olarak Ocak 2010 tarihinde almıştım. Araç 6000 km civarında "low oil level" uyarısını verdiğinde servisi aradım ve yağ ilavesi yapmamı söylediler. Araç yeni olduğu için biraz canım sıkılsada durumu çok fazla önemsemedim.
Daha sonra aracın 10000km bakımını yaptırırken servis kayıtlarına sorunu yazdırdım, ve araç 18000km civarında yeniden aynı uyarıyı verince artık motorla ilgili bir sorun olduğuna inandım.

Aracı Ankara Toyan servise götürdüm ve ben talep bile etmeden aracın turbosunu "yeni nesil turbo" tabir ettikleri turbo ile değiştirdiler. Servis yetkilisi ile görüştüğümde ve artık yağ yakmayacak değil mi? diye sorduğumda net bir şey söylemeden takip edeceğiz cevabını verdi. Ve buradan da anladım ki araç yağ yakabilir.

Yaklaşık 15 gün sonra aracı 20000km bakımına götürdüm ve kayıtlara yine yağ eksiltme sorununu yazdırdım. Aracı teslim almaya gittiğimde servis kabul yetkilisine yine aracımın yağ eksiltme sorunu olacak mı diye sordum. Servis yetkilisi kişi "Evet efendim aracınız yağ eksiltecek, Dizel Corollalarda 2009-2011 modellerde bu sorun var, Toyota da bunu kabul ediyor diye cevap verdi. Servis yetkilisi kişinin acemi olduğunu farkettim, bana doğruyu söyledi.

Daha sonra Toyan Plazanın servis müdürüne ve aynı zamanda toyota müşteri ilişkilerine durumu açıklayan ve mağduriyetimin nasıl giderileceğini sorduğum bir mail gönderdim.

Servis müdürü beni aradı ve servis yetkilisi kişinin bana yanlış bilgi verdiğini ve Toyota kitapçığında da aracın yağ eksiltmesinin "normal" olduğunun yazdığını belirtti, Aracım 20000km bakımı öncesi 2.2lt yağ eksiltti ve bunun hiçte normal bir durum olmadığı gayet açık tabi Toyota tarafı bunu kabul etmek istemiyor; çünkü ortada ciddi bir sorun olduğunu ve 2009-2011 model dizel Corollalarda sorun olduğunu servis yetkilisi arkadaş gayet samimi bir şekilde bana söyledi.

Evet durum bu aracımda sorun var ve çözüm yok. 2010 yılında "0" olarak aldığım araç 15-20 yaşındaki araçlardan daha fazla yağ eksiltiyor.

Herkese iyi günler dilerim...
Bazen sessiz kalabilmek en büyük erdemdir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2011 Dizel Corolla MMT Şanzıman
    • Odila Blogger: Hayat Üzerine Felsefik Saçmalamalar
« Yanıtla #109 : Temmuz 13, 2012, 09:08:53 »
Geçmiş olsun Murat Bey, aynı dertten muzdaribiz ve ne servis ne genel merkez çok iyi bildikleri halde bu hatayı kabul etmiyor ve dahası değişim veya iade kabul etmemek için servis raporlarını taraflı tutuyorlar, ben ilk gittiğimde vakum pompasını değiştirdiler ikinci gidişimde birşey yapılmadı dediler ama anladığım kadarıyla aracın turbosu değişmiş olabilir çünkü arabamın çekişi arttı ve yokuşta yığılmayı bıraktı fakat bu değişimi 2. kez aynı sorun tekrar etmiş olmasın diye göstermediklerini düşünüyorum. Ayrıca 30 bin bakımında yağ eksilttiğinden olacak, yağı maksimum seviyesinin de üzerinde doldurmuşlar. Sanki yağ eksilttiği anlaşılmayacak onlar böyle yapınca.

Ben uzun süren davalarla uğraşmak yerine, ekstra garanti yaptırarak olası bir problemin önlemini alarak 2015 yılına kadar aracımı sağlama aldım. İkinci olarak arabanın borcu bitip rehini kalkar kalkmaz elimden çıkartacak ve bir daha Toyota almayacağım. Annemin arabası da Yaris ve onun arabasında hiç bir problem olmadığından ötürü güvenerek almıştım aracımı fakat Toyota gerek genel merkez gerekse servisi olsun ayıplı ürününün arkasında durmayarak bana nasıl bir firma olduğunu kanıtladı.

Size de tavsiyem eğer borcunuz yoksa ve rehinli değilse acilen o aracı elinizden çıkartmanız.

Bu kadar yağ eksilten bir araç, uzun ömürlü ve güvenli değildir bencede...

Onur Andaç Sever

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 312 kere teşekkür etti
« Yanıtla #110 : Temmuz 18, 2012, 17:21:54 »
Onur bey son durum nedir tam olarak bilemiyorum ama Toyotanın garanti konusunda en iyi firmalardan olduğunu söyleyebilirm bir arkadaşımızında başına yağ yakma problemi gelmişti aracın isterse değişimini isterse yeni motor tercihini sundular kendisi yurtdışında olduğu için bilgi alamadık ama aracı yenileyeceğini söylüyordu. Yani acaba sizin yanlış yaptığınız bir işlem oldumu?
Taklitlerden sakının

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 125 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #111 : Temmuz 18, 2012, 21:45:48 »
merhaba
2010 öodel toyota corolla elegant, garantiden turbo ve pompa değişti. şu an 40.000 km bakım sonrası 49125 km de her gün yağ çubuğuna bakıyorum. eksildi. en alt noktada nerede ise. ama bir türlü low oil ikazını vermedi. hatta bu yüzden 48.000 km de servise götürdüm baktılar bunda sorun yok ikaz filan vermez dediler. hakikatten bu gün izmir denizli izmir gittim döndüm. toplam 521 km bayağıda sıkıştırdım. ve sorun yok. 50.000 km bakımı geldi artık bu duruma göre iş çözüldü. bu arada motora kendi götürdüğüm yağı 5w30 tam sentetik mobil1 yağını koydurmuştum. hiç ekletmede yapmadım. sorun yok içim rahatladı 750 km sonra bakıma sokacağım. ilk çalıştırmada ok onayıda hızlı geçiyor. bakıma girerken son durumu gene sizlerle paylaşacağım.
sağlıcakla kalın.
2010 MMT Dizel Corolla Elegance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #112 : Temmuz 20, 2012, 09:08:46 »
Onur bey son durum nedir tam olarak bilemiyorum ama Toyotanın garanti konusunda en iyi firmalardan olduğunu söyleyebilirm bir arkadaşımızında başına yağ yakma problemi gelmişti aracın isterse değişimini isterse yeni motor tercihini sundular kendisi yurtdışında olduğu için bilgi alamadık ama aracı yenileyeceğini söylüyordu. Yani acaba sizin yanlış yaptığınız bir işlem oldumu?

Sercan bey maksimum seviyesinin çok üzerinde yağ eklenmiş son 30 bin bakımında servis tarafından. Bakım sonrası ilk bin km de ölçüm yaptığımda gördüm. turbo değişmiş olsa gerek çünkü araç artık yokuş yukarı yığılmıyor ve motorun üzeründe böyle parça parça siyah yağ izleri çıkmıyor gördüğüm kadarıyla. Ancak servis hiç bir işlem yapmadığını sadece yağ eklediği yönünde bir servis raporu iletti bana. Bilemiyorum belkide doğru söylüyorlardır. Ancak arabanın çekişi ve sesi değişti, güçlendi ve yığılma problemi ortadan kalktı. Bu durum yüzünden emin değpilim ne yaptıklarından. Bildiğiniz gibi aynı sorun 3 kez çözülemediği takdirde aracı iade almak zorunda kalıyor firmalar tüketici kanunları gereği. Bunun önüne geçilmek istenmiş olabilir ama sonuçta garantiden yapılan bir değişim bu firmaya bir maliyet bindirmez neden böyle yapsınlar ki? Buda var. Bilemiyorum doğrusu. Ancak aracı götürdüğümde 2.2 litre yağ eksiltmişti servis raporu eksilmeyi 1.250gr göstererek kitapçıkta yazan sınırlar içerisinde tuttular. Bundan eminim. Çünkü corolla motorların yağ çubuğu seviyesinde nekadar yağ kaldığını gösteren grafik çizimli belge var elimde yine bu forumda bir arkadaş paylaşmış ondan buldum.

Bakalım 40 bin bakıma kadar ne kadar yağ eksilecek turbo değişiminden sonra. Belkide (inşallah) sorunum çözülmüştür ve arabaya güvenle binebilirim.

Sonuçta arabanın yakıtından konforundan her şeyinden memnunum güvendiğim bir marka idi Toyota kim severek aldığı bir aracı bir sürü zahmete girip iade etmek ve yenisi beklemek ister ki. Servisin bu yaklaşımını bu kaliteye yakıştıramadım.

Yağ eksiltme ve bu durum karşısında servis ve genel merkez tarafından takınılan tavır dışında herhangi bir şikayetim yok ne araçtan nede yetkili servisin hizmetinden.

ilginize teşekkür ederim.   
Onur Andaç Sever

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 312 kere teşekkür etti
« Yanıtla #113 : Temmuz 20, 2012, 09:22:04 »
İnşallah sorun giderilmiştirde sizin keyfiniz yerine gelir, parça değişimi oldu ise muhakkak bunu servis kağıdında belirtmek durumundalar sebebi ise Garantiden değişen parçanın Genel merkeze gönderilmesi yani diyelimki değişti ve servis bilgi kağıdında da yazmıyor o zaman o servis onu kendi cebinden ödemiş olur. Bence öyle bir ihtimal yok ama sizin yerinizde olsam değişim isterdim.

Umarım sorun giderilir ve sizinde başınız ağrımaz.
Taklitlerden sakının

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #114 : Temmuz 20, 2012, 15:20:28 »
İnşallah sorun giderilmiştirde sizin keyfiniz yerine gelir, parça değişimi oldu ise muhakkak bunu servis kağıdında belirtmek durumundalar sebebi ise Garantiden değişen parçanın Genel merkeze gönderilmesi yani diyelimki değişti ve servis bilgi kağıdında da yazmıyor o zaman o servis onu kendi cebinden ödemiş olur. Bence öyle bir ihtimal yok ama sizin yerinizde olsam değişim isterdim.

Umarım sorun giderilir ve sizinde başınız ağrımaz.

Doğru söylüyorsunuz Sercan bey servis bu parayı cepten ödemek istemez ama kağıt altından genel merkezle böyle bir önlem almış olmaları da ihtimal dahilinde. Ama kimsenin günahını almak istemem. Ancak yağ eksiltme sorunu ile ilgili çok fazla şikayet ve iade talebi var. Toyotanın başını çok ağrıtıyor bu durum. Açılmış bir çok dava var... Bunun önüne geçmek istiyor olabilirler.

Her ne yapıyorlarsa sorunum çözülecekse bana göre hava hoş. Ben bu arabaya yıllarca güvenle binmek ve tepe tepe sorunsuzca eskitmek istiyorum özetle niyetim bundan ibaret.

40 bin bakımında sorunun çözülüp çözülmediğini anlayabiliriz sanıyorum.
Onur Andaç Sever

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #115 : Ağustos 12, 2012, 20:10:40 »
Merhaba arkadaşlar,
2010 D4D aracımın turbo ve vakum pompası değiştikten sonra yağ eksilme problemi kalmadı..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 312 kere teşekkür etti
« Yanıtla #116 : Ağustos 12, 2012, 22:33:24 »
Merhaba arkadaşlar,
2010 D4D aracımın turbo ve vakum pompası değiştikten sonra yağ eksilme problemi kalmadı..

Yapılan işleme Turbo güncellemesi deniliyor yanılmıyorsam, gayet başarılı.

Doğru söylüyorsunuz Sercan bey servis bu parayı cepten ödemek istemez ama kağıt altından genel merkezle böyle bir önlem almış olmaları da ihtimal dahilinde. Ama kimsenin günahını almak istemem. Ancak yağ eksiltme sorunu ile ilgili çok fazla şikayet ve iade talebi var. Toyotanın başını çok ağrıtıyor bu durum. Açılmış bir çok dava var... Bunun önüne geçmek istiyor olabilirler.

Her ne yapıyorlarsa sorunum çözülecekse bana göre hava hoş. Ben bu arabaya yıllarca güvenle binmek ve tepe tepe sorunsuzca eskitmek istiyorum özetle niyetim bundan ibaret.

Umarım her şey iyi sonuçlarnır Onur bey.
Taklitlerden sakının

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #117 : Ağustos 13, 2012, 08:37:33 »

Onur bey sorununuz hala çözülmediyse Ankara ALJ ye gidip servis müdürü Deniz bey ile görüşürseniz yardımcı olacaktır size. Saolsun çok ilgili kendileri.
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '13
  • 20 kere teşekkür etti
  • 121 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #118 : Ağustos 13, 2012, 10:26:41 »
Geçmiş olsun, umarım çözülmüştür problem...
Milyon defa tartışılmıştı bu konu. Servisler hala yağ yakma "normal" diyorsa, o servis ya nalbanttır, ya da artniyetli...
Kim ne derse desin, toyota eski toyota değil. Her açıdan; araç kalitesi, servis, müşteri memnuniyeti...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #119 : Ağustos 14, 2012, 09:20:18 »
Onur bey sorununuz hala çözülmediyse Ankara ALJ ye gidip servis müdürü Deniz bey ile görüşürseniz yardımcı olacaktır size. Saolsun çok ilgili kendileri.

Serkan Bey çok teşekkür ediyorum Deniz Bey'e ulaştım gerçekten çok ilgili birisi ve sorunu birlikte takip etmeye karar verdik. İçimi de bayağı bir rahatlattı verdiği bilgilerle.
Onur Andaç Sever