0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Nasıl normalmiş arkadaş anlamıyorum yahu. İnsan bunu söylerken utanır biraz. Yani motorun, yağın yarısını yemesi normalmiş öyle mi? Pöh... Peki bu durum başka marka 6 ileri vitesli dizellerde de var mıymış?Varsa neden varmış? 5 ileride olmayan şey, vites bir adet büyüyünce neden ortaya çıkıyormuş?Mühendis olmayan ben bu soruları sorabiliyorsam, bu mühendisler bu soruları sorup cevaplarını alamıyorlar ve de motoru buna uygun hâle getiremiyorlar mıymış?Bence atlatılıyorsunuz arkadaşım. Bunlar şeytana külahını ters giydirirler. Bankacılara, avukatlara ve yetkili servislere güvenmeyeceksin...
Mustafa Bey Katılıyorum Başka Hiç Bir Sıfır Araçta Yok BuOlay vw.ford vs Sadece ilk 10.000 binde çok ufak bir eksiltme oluyor sıfır diye.bendede 2010 d4-d var manuel 65.000 binde turbo değişti genede eksiltme var ama biraz azldı motor km yapınca azaltır demişti bir arkadaşım haklıymış.Merak ettiğim bir konu var 2.5 lt yağ ile acaba sağlıklı bir yağlama yapabiliyormu bu motor
Sağlıklı bir yağlama için 1,5Litre yetmektedir. (1.400cc)
Teşekkürler Sercan Bey Garantim Bitiyor sizce Tam Sentetik Yağmı Kullanmalıyım Aracıma servim 10-40 yarı sentetik denilen markası nedir bilmediğim bir yağ koyuyor
benim araca 20.000 bakımında 15-40 yağ koydular bu sefer, motor yağ eksilttiği içinmi yoksa urfadıyım diyemi anlamadım
Onur bey son durum nedir tam olarak bilemiyorum ama Toyotanın garanti konusunda en iyi firmalardan olduğunu söyleyebilirm bir arkadaşımızında başına yağ yakma problemi gelmişti aracın isterse değişimini isterse yeni motor tercihini sundular kendisi yurtdışında olduğu için bilgi alamadık ama aracı yenileyeceğini söylüyordu. Yani acaba sizin yanlış yaptığınız bir işlem oldumu?
İnşallah sorun giderilmiştirde sizin keyfiniz yerine gelir, parça değişimi oldu ise muhakkak bunu servis kağıdında belirtmek durumundalar sebebi ise Garantiden değişen parçanın Genel merkeze gönderilmesi yani diyelimki değişti ve servis bilgi kağıdında da yazmıyor o zaman o servis onu kendi cebinden ödemiş olur. Bence öyle bir ihtimal yok ama sizin yerinizde olsam değişim isterdim.Umarım sorun giderilir ve sizinde başınız ağrımaz.
Merhaba arkadaşlar,2010 D4D aracımın turbo ve vakum pompası değiştikten sonra yağ eksilme problemi kalmadı..
Doğru söylüyorsunuz Sercan bey servis bu parayı cepten ödemek istemez ama kağıt altından genel merkezle böyle bir önlem almış olmaları da ihtimal dahilinde. Ama kimsenin günahını almak istemem. Ancak yağ eksiltme sorunu ile ilgili çok fazla şikayet ve iade talebi var. Toyotanın başını çok ağrıtıyor bu durum. Açılmış bir çok dava var... Bunun önüne geçmek istiyor olabilirler.Her ne yapıyorlarsa sorunum çözülecekse bana göre hava hoş. Ben bu arabaya yıllarca güvenle binmek ve tepe tepe sorunsuzca eskitmek istiyorum özetle niyetim bundan ibaret.40 bin bakımında sorunun çözülüp çözülmediğini anlayabiliriz sanıyorum.
Onur bey sorununuz hala çözülmediyse Ankara ALJ ye gidip servis müdürü Deniz bey ile görüşürseniz yardımcı olacaktır size. Saolsun çok ilgili kendileri.