0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Aracım 5 ileri düz vites , zaten merakım da buradan doğdu. Turbo üzerindeki model numarasını aradım ama bulamadım , görünmesi zor bir yerde galiba. Nasıl anlarız kesin olarak bu işi? Bahsettiğim kısmın fotolarını çekeyim, daha anlaşılır olur bahsettiğim parçalar.İyi akşamlar
ufuk hocam ...piston ve sekman değişimi önerildi toyota genel merkezden. peki bu değişim yapıldığında aracın 2.el değeri düşmeyecek mi sizce? alıcı adam demez mi bunun motoruyla oynanmış diye
Ufuk Bey tekrar iyi günler,Baya bir araştırma yaptım internette, büyük bir çoğunluk yeni nesil 6 ileri dizel araçlarda bakım süresine kadar 1,5-2 litre yağ eksiltmesinin araçların motor teknolojisi ve düşük yakıt sarfiyatına bağlı olarak gelişen gayet normal bir durum olduğunu söylüyor. Toyota genel merkezden arayan yetkililer de sağlıklı bir motorun bu verilen oranlarda yağ eksiltmesinin gerekli olduğunu üzerine basa basa söylüyorlar.Şuan 30 bin bakım sonrası 1000 km yi geçti aracım ve yağ kontrolünde maksimum seviyesinde olduğunu görüyorum.Ufuk Bey bu yağ çubuğunun altında bulunan minumum seviyesinin altına düştüğünde araçta ne kadar yağ kalmış demek oluyor?Size sormak istediğim bir başka şey ise, ben bu araca gönül rahatlığıyla senelerce sağlam bir şekilde binebilir miyim? Bu yağ eksilmesi motora uzun vadede zarar verir mi? Yoksa yağ ekleyip devam etmem yeterli olur mu?
Ufuk Bey tekrar iyi günler,Baya bir araştırma yaptım internette, büyük bir çoğunluk yeni nesil 6 ileri dizel araçlarda bakım süresine kadar 1,5-2 litre yağ eksiltmesinin araçların motor teknolojisi ve düşük yakıt sarfiyatına bağlı olarak gelişen gayet normal bir durum olduğunu söylüyor. Toyota genel merkezden arayan yetkililer de sağlıklı bir motorun bu verilen oranlarda yağ eksiltmesinin gerekli olduğunu üzerine basa basa söylüyorlar.
...Yağı kontrol ettim maksimumun da üzerinde yağ gözüküyor herhalde sinyal yakma süresini mümkün olduğunca uzatmaya çalıştılar bolca koyarak.
Turbonun üstündeki parça , resimlerde görülmüyor ama alt kısmından bir mil çıkıp salyangoza doğru giriyor gibi.. muhtemelen kanatçıkları kontrol ediyor. EGR üstündeki parçadan da ince bir boruyla bu turbo üstündeki parça kontrol ediliyor. Bir de resmini burada koymadığım radyatör tarafında turbu basınç sensörü var.Turbo değişken kanatçıklımı yoksa yanılıyorum bu dump valf / blow off v.s. gibi şeyin kontrol sisitemi mi?Bu arada , belirgin bir yağ eksiltme yok.
sanirim muhendislik toleranslarinda sorun var cubukta son seviyede yag olmasi 1,5-2 , cubukta hic yag yoksa 2-2,5 lt oldugunu gosterdigini soledin ufuk arkadasim sencede bu rakamlar biraz garip degilmi?
selam arkadaşlar,sıfır auris 6 ileri dizel almaya hazırlanıyorum haftaya inşallah. şimdi rastladım bu durumlara okuyunca. tereddütde kaldım. bu halen geçerli bir sorunmu ve varsa bile gideriliyor diye anlıyorum. ne yapayım, kafam karıştı.Selamlar
Artık hiç bir şey bilemiyorum bakalım 30 bin sonrası yağ sinyali kaç km de yakacak aracım. Yağı kontrol ettim maksimumun da üzerinde yağ gözüküyor herhalde sinyal yakma süresini mümkün olduğunca uzatmaya çalıştılar bolca koyarak. Yinede durumun anlaşılacağını sanıyorum yağ sinyali yaktığında. Bekleyip görelim arkadaşlar yeniden sizlerle paylaşırım. Ufuk bey cevabınız için teşekkür ederim. Bilmek istediğim de buydu tam olarak. Yani bu kadar yağ eksilmesi normal birşey değilmiş kısacası. Birdahaki eksilmede yağ eklenmesini kabul etmeyeceğim şayet olursa ama anladığım kadarıyla bana söylemiyorlar ama aracımın turbosunu değiştirmiş olabilirler çünkü aracın çekişi de fark etti artık yokuş yukarı giderken yığılmıyor. Ancak Tekrarlanan hata olmasın diye servis bu durumu gizli tutmaya çalışmış olabilir kanımca.Eğer bu sorunumu çözdüyse ben bu durumdan şikayetçi olmam ama birdaha 1.250 gram yağ koyduk yalanını yutturamaz bana kimse. onlara standard ölçüleri hatırlatırım direk.Çok sağolun arkadaşlar ilgi ve alakanız için.Sıfır araba sahibi birisi olarak bunları yaşamak gerçekten çok sıkıcı bir durum. Keşke hiç yaşanmasaydı.Gelişmelerden haberdar edeceğim sizleri.İyi günler.
Ufuk Bey tekrar iyi günler,Baya bir araştırma yaptım internette, büyük bir çoğunluk yeni nesil 6 ileri dizel araçlarda bakım süresine kadar 1,5-2 litre yağ eksiltmesinin araçların motor teknolojisi ve düşük yakıt sarfiyatına bağlı olarak gelişen gayet normal bir durum olduğunu söylüyor. Toyota genel merkezden arayan yetkililer de sağlıklı bir motorun bu verilen oranlarda yağ eksiltmesinin gerekli olduğunu üzerine basa basa söylüyorlar.Şuan 30 bin bakım sonrası 1000 km yi geçti aracım ve yağ kontrolünde maksimum seviyesinde olduğunu görüyorum.Ufuk Bey bu yağ çubuğunun altında bulunan minumum seviyesinin altına düştüğünde araçta ne kadar yağ kalmış demek oluyor?Size sormak istediğim bir başka şey ise, ben bu araca gönül rahatlığıyla senelerce sağlam bir şekilde binebilir miyim? Bu yağ eksilmesi motora uzun vadede zarar verir mi? Yoksa yağ ekleyip devam etmem yeterli olur mu? Emin bey size de geçmiş olsun. Kanımca garanti kapsamında yapılan işlemler aracın ikinci el değerini düşürmez. Umarım bu tamirle birlikte sorununuz son bulur. Ve umarım bende aynı şeyi yaşamak zorunda kalmam.Emin bey bu karar verilmeden önce aracınız yağ kaybı oranları neydi kilometrede? Birde aracınızın özellikle yokuşlarda yığılma durumu oluyor muydu?
Aracınızın kilometresi nedir ve hangi şikayet üzerine revizyon işlemi önerildi? Yetkili serviste yapılan motor revizyon işleminin aracınızın ikinci el değerini etkilyeceğini düşünmüyorum.ufuk hocam aracım 24.000 km de.. yağ eksiltme sorunu nedeniyle takipliydi.. hatta sizle şasi numarasından turboya bakmıştık. servise turbonun eski nesil olduğunu belirtmeme rağmen onlar turbonun sağlam çalıştığını ve değiştirilmesi gerekmediğini söylediler.. sorunu japonya ile paylaştıklarını ve onların da çözüm olarak piston sekman değişimi yapılması gerektiğini söylemişler toyota türkiye genel merkeze ben hala ne yapacağıma karar veremedim.. ayrıca araç yokuşlarda çok yığılma yapıyor !
Toplam 4.3Lt. yağ düşünün çubuk bunun en üst 1.5-2Lt. kadarının gösterir, çubuğun yağ göstermemesi (yada çubuğun en ucunun yağa değdiğini farzedersek) demek araçta maksimum 2-2,5Lt. yağ kaldığını göstermezmi?
Onur Andaç bey aracınızla maruz kalmış olduğunuz bu durumu uzun zamandır forumdaki diğer arkadaşlar gibi ben de takip etmekteyim.. umarım bahsettiğiniz üzere sorun hallolmuştur ve ailenizle ve sevdiklerinizle arabanıza rahat rahat ve huzurlu bir şekilde binersiniz..
UFUK ARKADAŞIM ANLADIĞIM KADARIYLA 4.3 LT YAĞIN, YAĞ ÇUBUĞUNDA MAKSİMUM ÇİZİSİNDE GÖRDÜĞÜMÜZ YAG MİKTARI 1,5-2 LT,YAĞ ÇUBUĞUNDA YAĞ GÖRMEMEMİZ 2-2,5 LT YAĞ KALDIĞINI BELİRTİYOR DOĞRUMU ANLADIM