0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Merhaba Ufuk Bey, Ben araç kullanmak dışında motor aksamından, işleyişinden anlayan birisi değilim.Anladığım kadarıyla arabalar konusunda oldukça bilgilisiniz. Benim size sormak istediğim şey şu: Toyota gibi sağlam isim yapmış bir firmanın ürettiği bir dizel motorun şehir içi kullanımlarda 6000-8000 km arası yağ uyarı sinyali yakması yada uzun yolda 3000-4000 km arasında aynı sinyali yakması yetkili servis ve genel servisin söylediği gibi "NORMAL" midir? Ayrıca motor kapağının üzerinde siyah yağ lekeleri olması da mı normaldir? Ve bakım aralarında aracın eksilen yağını sürekli olarak ekleyip gezmek genel merkezin söylediği gibi bizim görevimiz midir? Bunun için mi 53 bin lira ödedik? Ortada ciddi bir sorun yok mu? Benim aracımın Turbosunun yeni nesil olduğunu söylediler ayrıca. Benim daha önceki aracım 1.4 HDI motordu 5 yıl bindim bir kere sorun yaşamadım, bakımlar dışında (ki 15000 aralığında ve daha ekonomikti) servis yüzü görmedi bu araç ve en önemlisi yağ eksiltmiyordu. keza ondan önceki araçlarımda da böyle bir sorun yaşamadım.Toyota'nın sağlamlığına güvenerek, sorunsuz ve ekonomik ve bir okadar da güvenilir bir araç olmasına inandığım için 4 yıllık kredi borcuna katlanarak ve ekonomik sınırlarımı zorlayarak uzun yıllar binmek umuduyla aldım ben bu aracı. Yağ eksilten arabanın ömrü kısa olur diyorlar. Sizce bu problem arabaya uzun vadede ne gibizararlar verir? Ufuk Bey.Teşekkürler.
Arkadaşlar, araçta 4.5litre yağ bulunmakta ve 500gr azaldığında dahi sadece uyarı amaçlı ikaz yada bilgi vermesi diyebiliriz.Aracın yağ yakması demek çok yanlış, 1.4 motor 1.5 litrelik yağ ile gitmektedir yani geriye kalan 3litre zaten fazla yağdır, aracın yarım kilo yada 1 kilo yağ eksiltmesi gayet normal ve olması gerekendir, aah aah bir bilseniz Toyotanın neler yaptığını.
2.çentiğin yarısı gitmiş bizimkinde 11.000 de bakıma girdi 17.000 de şu an.
Serviste sorun yok diyor, aslında aracın yakıt tüketimi de normal seyirinde, ancak en son eksilttiğinde minimum çizgisinin de altında taa çubuğun ucunda yağ kalmıştı. İşin garibi bu. Resmi verilere göre araçta 1 litreden az yağ kalmış gözüküyor ama servis bana 1 litre 250 gram yağ eklediğini ve sorun olmadığı yönünde rapor veriyor. Aptala yattım şimdilik. 30 000 bakımından çıktı araç. Sizin turbo yeni nesil değişimine gerek yok dediler. ilk gittiğimde vakum pompasını değiştirdiler. Aracın alışma süresi içerisinde ilk 20 bin km de biraz yağ eksiltmesi normal ama bakım süresi geçmeden yağ sinyali yakan bir arabaya ilk defa sahip oluyorum. Daha önceki aracımda 15 bin de bir bakım yapılırdı ve bir kez dahi yakmadı uyarı sinyalini. Birde benim corollamla aynı model araçlar var hiç eksiltmeyen. PEki onlara ne diyorsunuz? O araçlarda mı var bir anormallik o zaman? Kimse bu konuda doğru bir fikre sahip değil sanırım.Birde enteresan bir şekilde bu forumlarda Yağ Eksiltme, Yağ Yakma başlıklı konular alt klasörlere taşınıyor sanki ve sonrasında tartışmalar yarım kalıyor...Bunlardan birisinde bir arkadaş yağ çubuğunun seviyelerini ve aralarında ne kadar yağ eksildiğinin gerçek değerlerini vermişti onu bulabilirsem tekrar burada sizlerle paylaşacağım. Yani servis 1.7 litrenin üzerinde yağ kaybetmiş araçları 1.2 litre felan gösteriyor ve kitapta yazan normlara uygun tutuyor. 30.000 gözleminde aynı hata tekrar edecek olursa servise gitmeden önce ekspertiz raporu alacağım araca. Yağ kaybının ne kadar olduğunu rapor ettireceğim sonra götüreceğim.Burada bir sorun var ve üretici bunu yüklenmek istemiyor bence... Serviste yapılan sortilerde bunun kanıtıdır.Allah kimsenin hakkını kimsede bırakmaz çok şükür.Görelim bakalım ne olacak.
sercan bey toyota servisi gibi konuştunuz aynı
Çünkü Servisin içinden biriyim ve de bilgi sahibi olarak konuşuyorum Efe bey.
yani sizce benim corollanın yağ eksiltmesi normalmi sizce (18500 km de)
Evet Serkan bey,aracım 5000 km den bu tarafa aynı sorunu verdi ikinci kez. Genel merkezle konuştum. Onlarda Yetkili servisle iletişim kurduklarını konuyu araştırdıklarını bu durumun normal olduğunu söylediler ayrıca yağı eksilen aracı sürekli kontrol edip eksilmelerde yağ eklemek benim görevimmiş aynen böyle dediler. Yoksa sorumluluk müşterinin olurmuş. Sıfır aldığım bu araçtan çok soğudum, güven içinde binemiyorum. Sürekli bir tedirginlik var acaba ne kadar yağ eksiltti diye...Ayrıca bu sorunu çıkarmayan araçlar mevcut, normal ise bu durum o araçlarda niye yok?3. kez tekrar ederse notere gideceğim ve ihtar çekeceğim ve öncesinde ekspertiz raporu hazırlatacağım servis öncesi.
Merhaba Onur Bey;...Şayet 2007-2010 yılları arasında üretilmiş bir Corolla aracınız olsaydı en az daha önce kullandığınız 1.4 HDI kadar sorunsuz ve ekonomik olabilirdi,ama bunun sebebinin ..Saygılar.
Konu tekrar canlanmışken bir hususun açıklığa kavuşmasını istiyorum. Ufuk Bey , çok daha önceki turbolarla ilgili mesajını okumuştum , makyajlılarda kullanılan yeni değişken geometrili turbolarda ( torku biraz daha fazla olan modellerde ) bu olay görülüyor diye açıklamıştınız. Bu araçlarda yanılmıyorsam 2010 da devreye girmişti galiba, yanılıyorsam düzeltmeleri yapınız.Ben bu açıklamayı , makyajsız 2009 kasa dizellerde sabit kanatçıklı turbolar var diye algıladım. Daha sonra aracımın turbosuna baktığımda turbo kanatçıklarını kontrol etme mekanizması olduğunu düşündüğüm sistemin benim araçta olduğunu gördüm, yanılıyormuyum yoksa gördüğüm mekanizma farklı bir şey mi , gerekirse resim çeker buraya koyarım. Araç 2009 Mart ayında alındı , Güney Afrika üretimi.Eğer düşündüğüm doğruysa, 2009 modeller içinde de değişken geometrili turbo var mı merak ediyorum.