Gönderen Konu: opel forumundan kovuldum :) :)  (Okunma sayısı 14821 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
Ynt: opel forumundan kovuldum :) :)
« Yanıtla #60 : Ocak 03, 2012, 18:22:27 »
İronik yazdığının farkındayız Burak ;) Senin bugüne kadar ki tutumununda farkındayız ancak demek istediğimiz bu söylemin sana/bize yakışmadığı ;) Anlayışın için teşekkürler şimdiden ;)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #60 : Ocak 03, 2012, 18:22:27 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #61 : Ocak 03, 2012, 22:16:07 »
What ? anlamadı son 2 yorum ben ne güzel gidiyordukne oldu yavvv :)
Opel VecTRa C 2oo5 Comfort
Toyota CoroLLa E12 2004 Sol...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #62 : Ocak 06, 2012, 16:49:21 »
EE niye cevap gelmiyor ya :D uğur abi nerelerdesin ya :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #63 : Ocak 06, 2012, 21:01:30 »
EE niye cevap gelmiyor ya :D uğur abi nerelerdesin ya :)

burdayım burdayımmm ne olduki ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #64 : Ocak 06, 2012, 22:23:17 »
yorumlar kesildi :D bir gerginlik olmuş ondan sonra konu güme gitti :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #65 : Ocak 06, 2012, 23:17:59 »
Konu zaten ölü doğmuştu :lol:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Müngke Tengriyin Küçüdür.
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #66 : Ocak 06, 2012, 23:50:24 »
Determinizm;

Sebep:opel forumundan kovuldum

Sonuç:Toyotaclub'ta yerimi buldum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #67 : Ocak 07, 2012, 01:18:34 »
Determinizm;

Sebep:opel forumundan kovuldum

Sonuç:Toyotaclub'ta yerimi buldum.

ben mevlana torunuyum. mevlana derki gel ne olursan ol yine gel.
günümüze uyarlarsak, ister opelci ol ister toyatacı ol ama yinede gel sözüne  uydum geldim toyotaclub dergahına :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #68 : Ocak 07, 2012, 11:25:59 »
Yanmaya hazırsanız hoş geldiniz Uğur Bey :)
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #69 : Ocak 07, 2012, 14:34:30 »
:D mevlana kentinde olduğundandır abi :) ne olursan ol yine gel :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #70 : Ocak 07, 2012, 17:13:53 »
Yanmaya hazırsanız hoş geldiniz Uğur Bey :)

6 aydır üyeyim zaten :)

yanma derken araba hakkında mı ?
valla sene 1993 te sıfır hilux almıştık 2006 yılına kadar bizi hiç yakmadı allah hiluxtan razı olsun.sene 2007 de babama corolla aldık o da hiç yakmadı bizi
sonra ben vectraya yöneldim yanmak neymiş gördüm. sattım başka vectra aldım yine yandım. sattım passat aldım, ocağıma incir ağacı dikecekti. sattım astra aldım. o da aynı
en son kendime avensis aldım 6 aydır şükür allahım diyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #71 : Ocak 07, 2012, 19:58:04 »
6 aydır üyeyim zaten :)

yanma derken araba hakkında mı ?
valla sene 1993 te sıfır hilux almıştık 2006 yılına kadar bizi hiç yakmadı allah hiluxtan razı olsun.sene 2007 de babama corolla aldık o da hiç yakmadı bizi
sonra ben vectraya yöneldim yanmak neymiş gördüm. sattım başka vectra aldım yine yandım. sattım passat aldım, ocağıma incir ağacı dikecekti. sattım astra aldım. o da aynı
en son kendime avensis aldım 6 aydır şükür allahım diyorum.
uğur bey bu yeni çıkan yeni kasa astra 1.3 cdtı hakkında ne düşünüyorsunuz opel forumunda bu model araçtan şikayet eden varmıydı ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #72 : Ocak 07, 2012, 21:09:30 »
abi burdan bir abi aldı hasan mildan olması lazım adı... performasn beklentisi olmadığı için çok memnun olduğunu söylüyor. tabi performans isterseniz 1.4turbo yada 1.6 turboya yönelmelisiniz. artık lpg sorunuda çözüme kavuştu lpg taktırıp binebilirsiniz...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #73 : Ocak 07, 2012, 21:10:55 »
opel 1.3 dizellerde elektronik arızası çok diye duydum ama nedir tam bilmiyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #74 : Ocak 08, 2012, 01:18:07 »
hangi kasadan bahseiyoruz öncelikle h kasamı yoksa en son çıkan j kasamı ? h kasaların ilk çıktığı zaman cim modülü arızası vardı. o sorunda giderildi.şuanda hiçbir problemi yok. kullananlar çok memnun.  1.3 motorun performansı size bağlı şimdi ışıklarda bile heran biriyle kapışmak için bekleyen birisyseniz uzak durun. yok ama bana ekonomi lazım vergiside düşük olsun derseniz tam size göre. şehir içi 5.3 - 5.6 lt ortalaması var. j kasa yeni çıkan bir araç ama kullananlar gayet memnun. gerek görsellik gerek verdiği donanımlar olarak muhteşem bir araç. zaten taraflı tarafsız herkesin  beğenisini kazanmıştır iç mekan kalitesi olarak c segmenti bir araçta olması gerek kalitede ve hatta üstünde bile diyebilirim cosmo donanımında özellikle plastik kalitesini incelemenizi tavsiye ederim...
opel çok arıza yapar sanayiden çıkmaz diyen adamlara kulak asmayın derim 2001 astram vardı sanayi yolunu bilmedim şimdi 2005 vectra var maaşallah oda aynısı arıza vs.görmedim. ama piyasada çok kurcalanmış araç var ince eleyip sık dokuyun  temiz bir opel bulun donanım + kalite + yol tutuşunu bir arada yaşayın...;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #75 : Ocak 08, 2012, 13:15:54 »
Fatih bey yardımınız için teşekkür ediyorum ben son çıkan yeni kasa astraları beğeniyorum 13 dizelleri gerçi 1.4 dizel corolla da ışıklarda çok pasif kalıyor opelin kasası çok güzel hoş bi sadece elektronik arızası turbo v egr valf arızalarının çok ça rastlandığını kullanan arkadaşlardan duydum ama nev varki opelin yeni kasası harika kaygım alıpta zırt pırt servise gitmek.bide corolla yı mumla aramayalım.yani bukadar arızasından bahseden varken aklıma şu geliyor ateş olmayan yerden duman çıkmaz gibi...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #76 : Ocak 08, 2012, 13:31:06 »
opel forumunun mantığına göre fatihi bu forumdan atın :)

şaka bir yana
astra h 1.3 cdti, daha doğrusu 1.25 cc lik motordur. 90 hp ve yanılmıyorsam 190 yada 195 tork olması lazım, üzerindeki motor tanıdık bir motor fiatın 1.3 mültijet motoru, sorunlu bir motor değil. bilinen birkaç kronik arızası var, cim modülü bunlardan birisi ve turbo selenoid valfi arızası ve volant dişlisi ve egr valf arızası  sık karşılaşılan arızalarıdır. easytronic vitesi çok narindir heran patlak verebilir, onun haricinde 1250 kglik astra için küçük bir motordur. Performans beklemiyorsanız fena değildir. iç malzeme kalitesi güzeldir ama o motora göre bana sorarsanız alınıp binilecek araba değildir.

yeni kasalarıda görüntü olarak çok güzel ama yine aynı motorun oynanmış versiyonunu kullanmışlar, tek fark 95 hp olması
 opel forumunda çok görmüştüm. ilk alanlar çok şikayetçiydi hatta servisten çıkamadım lanet olsun astra j ye diyenler bile vardı
 bildiğim ilk çıkan kasaların arka stop farlarında problem vardı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #77 : Ocak 08, 2012, 13:44:53 »

şaka bir yana
astra h 1.3 cdti, daha doğrusu 1.25 cc lik motordur. 90 hp ve yanılmıyorsam 190 yada 195 tork olması lazım, üzerindeki motor tanıdık bir motor fiatın 1.3 mültijet motoru, sorunlu bir motor değil. bilinen birkaç kronik arızası var, cim modülü bunlardan birisi ve turbo selenoid valfi arızası ve volant dişlisi ve egr valf arızası  sık karşılaşılan arızalarıdır. easytronic vitesi çok narindir heran patlak verebilir, onun haricinde 1250 kglik astra için küçük bir motordur. Performans beklemiyorsanız fena değildir. iç malzeme kalitesi güzeldir ama o motora göre bana sorarsanız alınıp binilecek araba değildir.

yeni kasalarıda görüntü olarak çok güzel ama yine aynı motorun oynanmış versiyonunu kullanmışlar, tek fark 95 hp olması
 opel forumunda çok görmüştüm. ilk alanlar çok şikayetçiydi hatta servisten çıkamadım lanet olsun astra j ye diyenler bile vardı
uğur bey yardımınıza teşekkür ediyorum 1.4 d-4d mi yeni kasa astramı derlerse artık corolla diyeceğim çünkü anlattığınız arızalar bizim arkadaşlarda da vardı şimdi emin oldum 50 küsür lira veripte bu araba bizi rezil edermi? eder.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #78 : Ocak 08, 2012, 14:18:11 »

şaka bir yana

o lanet olsun diye isyan eden adam banlanıpta tekrar üye olan birisiymiş astra j 'si yokmuş :) kamer vardı bir ara hatırlarsın belki onda hala var bakımdan bakıma gidiyorum diyo sıkıntısı yokmuş hatta bir kaç kişi daha var şeytan kulağına kurşun diyor adam. o selenoid arızası volan falan ilk çıktığı zaman çok karşılaşılmıştı doblolardada vardı hatta ama şimdi çok çok nadir duyuyorum. size en iyi bilgiyi hasan mildan abi verebilir oda buraya üye eski toyotacı çok memnun olduğunu söylüyordu. ayrıca d4d motorunda 100 cc farkla opelin kullandığı motordan çok performanslı olacağını düşünmüyorum tabi tork oranıda önemli ancak öyle çok çok fark olmaz yani...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Hergün biraz TURBO iyi gelir-di...Artık vtec...:)
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #79 : Ocak 08, 2012, 20:21:29 »
uğur bey yardımınıza teşekkür ediyorum 1.4 d-4d mi yeni kasa astramı derlerse artık corolla diyeceğim çünkü anlattığınız arızalar bizim arkadaşlarda da vardı şimdi emin oldum 50 küsür lira veripte bu araba bizi rezil edermi? eder.

biz çalışan mühendisimize aldık 1.3 dizel astra j....3-4 ay oldu bir sıkıntı yada şikayet yok.kendimde var gtc turbo .bende öyle birşey yaşamadım.

ama objektif olmak gerekirse toyota sanayiye daha az gidecektir ilerki yıllarda bu da kesin.
fakat ben olsam 50.000 lira veripte donanım olarak yeni astraya yaklaşamayacak bir corollaya binmezdim.çünkü gerek tasarım gerekse donanım bence astradır(şuan için bu fiyatlarda)..bide zaten sıfır aldığınızdan öyle inanılmaz bir şanssız değilseniz normal bir astraya denk gelirseniz bence sıkıntısız 4-5 yıl binersiniz..zaten sıfırın mantığıda bu değil mi? 4-5 yıl sıkıntı yaşamamak sonrasında tüm arabalar gidecektir illa ki sanayiye...ama tabiki toyota daha az gidecektir çünkü opeldeki şeylerin çoğu yok :) öyle olunca sanayiye gitme olasılığıda düşüyor...
tabikide tercih sizin :)
ama olurda ankaraya gelirseniz, gelin sizinle bir tura çıkalım benim astrayla farkları hissettireyim :)

birde corolladaki d4d motorunuda aurisimde aylarca kullanmış biri olarak bana performanslı diyebilecek kimse olamaz sanırım araba 10 lt yakıyordu 100 km de ama linea geliyordu yanıma boy boy açıyordu arayı :D astrdada çok farklı olmaz zaten çünkü bunlar performans için üretilmiş motorlar değil...ben olsam yinede gerek tasarım gerek donanımsal olarak  astra alırdım ki öyle de yaptım :)