Gönderen Konu: opel forumundan kovuldum :) :)  (Okunma sayısı 14820 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: A+
  • 4 kere teşekkür edildi
opel forumundan kovuldum :) :)
« : Aralık 31, 2011, 12:27:13 »
merhaba arkadaşlar ;
doğru söyleyeni 9 köyden kovarlarmışya şimdi bu atasözünü çok iyi anladım... :)

avensisi almadan önce vectra olduğu için opel forumuna üye olmuştum. opeli satıp toyota aldığımda sizlere neden toyota aldığımı anlatmıştım. opelin bitmek tükenmek bilmeyen elektronik arızalarından bıkmıştım çünkü. şimdi 6 ay oldu kafam rahat hakkaten toyota kolay kolay arıza yapmıyormuş

gelelim asıl meseleye, arkadışın birisi avensis mi alayım yoksa süperb mi yada jetta mı demiş. lpg takacam demiş bende tsi motorlara lpgde sorun yaşayacağını en iyisi avensis olacağını söyledim.
hooopppp oradan modun birisi atladı toyota reklamı yapıyorsun demezmi, biride çıkıp toyota bomboş araba nesini alacan demezmi, bende toyota al dediğim için forumdan kovuldum.... zaten aşırı toyota düşmanlıkları var adamların toyotanın opel kadar sık arıza yapmadığınıda bir türlü kabullenmiyorlar :) nedense anlatmak istedim. :alkis: :alkis: :alkis:

Toyota Club Türkiye

opel forumundan kovuldum :) :)
« : Aralık 31, 2011, 12:27:13 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
Ynt: opel forumundan kovuldum :) :)
« Yanıtla #1 : Aralık 31, 2011, 12:29:09 »
ben o yüzden bu forumu seviyorum, burada çoğu kişi objektif, kimse marka fanatikliği yapmıyor...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 31, 2011, 12:32:26 »
ben o yüzden bu forumu seviyorum, burada çoğu kişi objektif, kimse marka fanatikliği yapmıyor...

uğur bunu beğendi  :alkis: :alkis: :alkis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Aralık 31, 2011, 12:46:52 »
Dostum kızma ama bir konuda onlara hak veriyorum:
Alıntı
Forum kurallarına aykırı tutumundan dolayı forumdan süresiz olarak ihrac edilmiştir.

09- Tüm üyeler mesaj yazarken Türkçe' deki imla ve anlatım kurallarına gerekli hassasiyeti göstermelidir.

Yani mesajlarının içeriği ile alakalı değil ama sunumun ile alkalı bir durum. Hiç nokta virgül yok, mesajlarını okumak oldukça zor.

İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Aralık 31, 2011, 13:00:15 »
Ona kalsa ben 4 senedir burada honda reklamı yapıyorum, çoktan kovmaları gerekirdi

!!!!!!!!!!!!!!???????????????.........

belkide yakında kovarlar

aslında kovulmadan ben sıvışsam daha iyi olacak galiba

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Aralık 31, 2011, 13:14:31 »
2004 corolla terra sedan 1.6 benzinli toyotama sadece bu güne kadar yağ,filtreler,lastik ve radyatör suyu hariç hiç bir şey değişmedim.arabam 78000 km de.başka bir şey anlatmama gerek var mı?öğretmenim.üstüne üstlük istanbul'da yaşıyorum.
hayat 3 ile 4 arasındadır.ya 3,5 atarsın ya da 4 4 lük yaşarsın......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Aralık 31, 2011, 14:37:42 »
uğur abi ne alakası var imla kuralları ve sanırım cağrı abilerin uyarılarını dikkate almamışsın...
ben bugünde diyorum opel forumundada diyorum toyota forumunundada toyotadahiç bir zaman opel kadar donanım olmadı 2004 corollamız var sende biliyorsun arabada donanım namına en ufak birşey yok git birde 2004 astra elegance bak neler var neler...benim astramda hiç arıza yapmadı saadece egr valfini iptal ettirdim onun haricinde genel bakımları haricinde 1 tl para harcamadık arabaya alırsanız eşşek niyetine binilmiş opelleri arıza yapar tabi.
ve yazındaki toyotada donanım yok diyende benim bu arada. bana katılmayan varsa yukarıda verdiğim araçları karşılaştırsınlar. bariz donanım farkını anlarlar...
Opel VecTRa C 2oo5 Comfort
Toyota CoroLLa E12 2004 Sol...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Aralık 31, 2011, 14:47:16 »
Corollada donanım olmadıgını söylüyorsun fatihc..Şimdi iki aracında en üst donanımı hehalde.Elegance astranın en üst donanımı corolla sol specialde corollanın en üst donanımı ..Astra yı sen yakından takip ediyorsun ve donanımlarını iyi biliyorsun.Bende 6 yıl 2004 sol hb kullandım.Sen astranın kileri yaz bende onlar yoktu diyeyim.2004 coroll hb sol special ile 2004 astra elegance arasındaki donanım farklarını yazsana..bunuda ögrenmek için yazıyorum gerçekten yanlış anlaşılma olmasın.
ayrıca fransızlarda bol oyuncaklı.ama çabuk bozulan kalitesiz çin oyuncakları gibi..
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Aralık 31, 2011, 14:59:38 »
Alıntı
ya gece gece başka marka araçların forumlarını gezdim bi bakındım yahu  ford ve vw de ne kadar tuhaf sorunlar oluşuyormuş adamların bahsettiği sorunların hiç birini bu forumda görmedim bide opeli yerden yere vururlar valla bunları okuduktan sonra en sorunsuz araçlardan birisi opel
adamlar yeni focus 2 ve cmax dan ne kadar yakınıyorlar neredeyse hepsi aldığına pişman hatta yeni kasa coralla için efsane bitmiş diyorlar bu konuda sizin görüşleriniz nedir
uğur abi şu mesajlarınıda arada bir hatırlarsan sevinirim... opel kullanırken opel toyota kullanırken yerden yere vurmak olmaz...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Aralık 31, 2011, 15:04:43 »
uğur abi ne alakası var imla kuralları ve sanırım cağrı abilerin uyarılarını dikkate almamışsın...
ben bugünde diyorum opel forumundada diyorum toyota forumunundada toyotadahiç bir zaman opel kadar donanım olmadı 2004 corollamız var sende biliyorsun arabada donanım namına en ufak birşey yok git birde 2004 astra elegance bak neler var neler...benim astramda hiç arıza yapmadı saadece egr valfini iptal ettirdim onun haricinde genel bakımları haricinde 1 tl para harcamadık arabaya alırsanız eşşek niyetine binilmiş opelleri arıza yapar tabi.
ve yazındaki toyotada donanım yok diyende benim bu arada. bana katılmayan varsa yukarıda verdiğim araçları karşılaştırsınlar. bariz donanım farkını anlarlar...

fatih, meselenin aslı imla kuralları değil kardeşim, bugüne kadar kaç kere kırmızı renkte yazı yazdım hiçbir uyarı almamıştım,
 o konuda hatırlarsan avensisin resimleri eklemiştim ona çok kızmış mod beyyyyyy dikkat ettiysen o resimler kaldırıldı konudan
birde bana mesaj yazmış marka fanatikliği diye istersen savaş abiye sor. ben üyeliğimin iptalini istedim ama ihraç yazmışlar çok komikler

bunu sende biliyorsun adamların toyataya karşı anormal çekememezlikleri var halbuki konuyu ben mi açtım yokk adam avensis nasıl demiş bende anlattım buna bile tahammülleri yok

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Aralık 31, 2011, 15:07:37 »
uğur abi şu mesajlarınıda arada bir hatırlarsan sevinirim... opel kullanırken opel toyota kullanırken yerden yere vurmak olmaz...

yahu sanki vw ford dahamı iyi onlar opelden de beter meselenin aslı bu değilki fatih ben opel kullanırkende toyota corollamız vardı fatihçim 1993 yılından beri hiluxla başladık 2012 hala toyata kullanırız kardeşim yanlışın var fatihçim ben 2 defa vectra aldım ikisindede mi kronik aynı arızlar oluşur şimdi astra g var o da aynı arızalar

ben opel forumunda hiç opel kötüdür allah beasını versin opelin, toyota kral arabadır yazdığımı gördün mü espiriyle karışık belki konuya atfen gırgır niyetinie birşeyler yazmışımdır
malum konuya avensis  resimlerini  eklediğim için sıkıntı oluştu önce uyardı resimleri kaldır fanatiklik yapma dedi
bende özgür bir forum olduğunu belirttim hatta forumun sahibi yeliz hanım bile başka marka  araba kullanıyor dedim
sonra lafı çevirdi kalın ve kırmızı yazma yazlıarı dedi
bende madem yasak neden yazı stili seçeneklerini koydunuz dedim
yöneticiler tarafından toyota reklamı yapıyorsun diye takip ediliyorsun dedi
bende üyeliğimi iptal edin dedim
ihraç yazmışlar çok komik yaaa sanki ynında çalışan elemanımda ekmeğimi o veriyorda aman paşam diyecem sandı herhalde :)

yahu adam lpg takacam diyor adamlar ısrarla tsi motor diyor akıl var mantık var fatih toyotayı bir türlü kabullenmiyorlar ne diyeyim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Aralık 31, 2011, 15:12:28 »
Corollada donanım olmadıgını söylüyorsun fatihc..Şimdi iki aracında en üst donanımı hehalde.Elegance astranın en üst donanımı corolla sol specialde corollanın en üst donanımı ..Astra yı sen yakından takip ediyorsun ve donanımlarını iyi biliyorsun.Bende 6 yıl 2004 sol hb kullandım.Sen astranın kileri yaz bende onlar yoktu diyeyim.2004 coroll hb sol special ile 2004 astra elegance arasındaki donanım farklarını yazsana..bunuda ögrenmek için yazıyorum gerçekten yanlış anlaşılma olmasın.
ayrıca fransızlarda bol oyuncaklı.ama çabuk bozulan kalitesiz çin oyuncakları gibi..
valla fransızları bilmemde temiz kullanılmış opel toyota ile eş değerdir.
ben sol kullanıcısıyım 2004 corolla sol var
8 airbag dijital klima sis farı cd çalar başka birşey yok araçta
special sol donanımını bilmiyorum e12 kasada special sol yok sanırım yada bana hiç denk gelmedi.
2004 astranın elegance'de
8 airbag
dijital klima
cd çalar
hız sabitleyicisi
yağmur sensörü
far sensörü
%80'ninde sunroof var
yol bilgisayarı
maun gögüs kaplaması
marşpiyel :) benim için bir arabada olmazsa olmaz
kararan dikiz aynası ve konfor ışığı
elektronik gaz pedalı (corollanın hala telli bizdekinde)
katlanabilir pedal ve direksiyon (bunlar toyotada olması lazım tam bilmiyorum ama vardır herhalde)
tek dokunuşla açılan küllük (detay bildiriyorum corolladada varsa böyle detayla bilmek isterim)

yanlış anlaşılmasın 2004 corolla specialde bu kadar donanım varsa helal olsun diyorum ayrıca opeldeki yol tutuşuda corolloda yok.
ben opel seven bir insanım senelerce l300 minibüsümüz vardı japon arabalarınıda kullandık şimdi vectra ve corolla var.
astrayı almadan önce opele en ufak bir tutkum yoktu ama araba beni kendine aşık etti nedense corollayı aldığımız zaman bu hissi bana bir türlü veremedi. şehir efsanesi gibi opel çok arıza yapar lafını çok duyduk almadan önce ama allaha şükür olsun 3 kuruş fazla verdik temiz araç aldık başımızı ağrıtmadı. başı ağrıyan  insanlarda genelde ya ustanın bilgisizliği yüzünden aracını tamamen mahvettirenler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Aralık 31, 2011, 15:21:53 »
fatih, meselenin aslı imla kuralları değil kardeşim, bugüne kadar kaç kere kırmızı renkte yazı yazdım hiçbir uyarı almamıştım,
 o konuda hatırlarsan avensisin resimleri eklemiştim ona çok kızmış mod beyyyyyy dikkat ettiysen o resimler kaldırıldı konudan
birde bana mesaj yazmış marka fanatikliği diye istersen savaş abiye sor. ben üyeliğimin iptalini istedim ama ihraç yazmışlar çok komikler

bunu sende biliyorsun adamların toyataya karşı anormal çekememezlikleri var halbuki konuyu ben mi açtım yokk adam avensis nasıl demiş bende anlattım buna bile tahammülleri yok
yahu sanki vw ford dahamı iyi onlar opelden de beter meselenin aslı bu değilki fatih ben opel kullanırkende toyota corollamız vardı fatihçim

ben opel forumunda hiç opel kötüdür allah beasını versin opelin toyota kral arabadır yazdığımı gördün mü resimleri eklediğim için sıkıntı oluştu herhalde
abi adamların neden çekememezlikleri olsun bak yeliz ablaya opelle alakası bile yok artık kia servisinde çalışıyor cüneyt abi passata biniyor forumda daha önce çok abartıldı hyundai kia konuları gırgır olsun diye çok uzatıldı foruma dışarıdan giren bir adam vay be hyundai kiaya bak opelden daha iyi  gibi bir yorumda bulunabilecek kadar konu vardı bunu engellemek için sert kurallar koydular. bunların hepsi bizim yüzümüzden oldu abarttıkta abarttık.

şimdi toyota az arıza yakıyor diyorum kabul ediyorum ama opelde sanki sanayiden çıkmıyormuş gibi yorumlar var ben buna kızıyorum sende burda konu açmışsın lanet ettim opele her gün bir arıza falan benim akrabalarımın çoğu opel kullanıyor hiçbiri böyle sorun yaşamadı 2004 'te astra h alan babamın kuzeni daha bakım haricinde sanayiye girmedi adam. benimde dediğim toyota kaliteli araba ama donanım seviyesi olarak çok düşük. detaylar az diyorum. kötü bir araba olsa zaten ben binmem 1.dk  satarım geçerim babamın oğlu değil ya markalar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Aralık 31, 2011, 15:24:31 »
abi adamların neden çekememezlikleri olsun bak yeliz ablaya opelle alakası bile yok artık kia servisinde çalışıyor cüneyt abi passata biniyor forumda daha önce çok abartıldı hyundai kia konuları gırgır olsun diye çok uzatıldı foruma dışarıdan giren bir adam vay be hyundai kiaya bak opelden daha iyi  gibi bir yorumda bulunabilecek kadar konu vardı bunu engellemek için sert kurallar koydular. bunların hepsi bizim yüzümüzden oldu abarttıkta abarttık.

şimdi toyota az arıza yakıyor diyorum kabul ediyorum ama opelde sanki sanayiden çıkmıyormuş gibi yorumlar var ben buna kızıyorum sende burda konu açmışsın lanet ettim opele her gün bir arıza falan benim akrabalarımın çoğu opel kullanıyor hiçbiri böyle sorun yaşamadı 2004 'te astra h alan babamın kuzeni daha bakım haricinde sanayiye girmedi adam. benimde dediğim toyota kaliteli araba ama donanım seviyesi olarak çok düşük. detaylar az diyorum. kötü bir araba olsa zaten ben binmem 1.dk  satarım geçerim babamın oğlu değil ya markalar...

darkmoon hakanın meseleside benimle aynı oda hyundai yüzünden göze battı sonra bahane arıyorlardı
madem senin dediğin gibiyse çağrı oraya kocaman neden marka fanatikli yapma yazdı açılan konunun içinde opelin adı bile geçmiyordu
yok fatih son zamanlarda kendi kendilerine bile kzımaya başladılar birisi konu açtı astra j lanet olsun nereden aldım diye onu bile banladılar 2 yıldır insigniayı öve öve öküz ettiler ama bir türlü lpgye çözüm bulamadılar lpg taknların elinde patladı arabalar onu bile kabullenmek istemediler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Aralık 31, 2011, 15:26:36 »
darkmoon hakanın meseleside benimle aynı oda hyundai yüzünden göze battı sonra bahane arıyorlardı
madem senin dediğin gibiyse çağrı oraya kocaman neden marka fanatikli yapma yazdı açılan konunun içinde opelin adı bile geçmiyordu
ben bunun için bi başlık açayım o zaman bakalım ne cevap verecekler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Aralık 31, 2011, 15:28:05 »
ben bunun için bi başlık açayım o zaman bakalım ne cevap verecekler...

ilgilenmiyorum aç bakalım yazacağı şey kırmızı yazı ile cevap yazdı ıondan gönderdik diyecektir, böyle basit bir bahane olabilirmi sence? bak anket bölümüne o konu hala orada avensisi resimlerini kaldırmış dikkat ettiysen
konuyu açan adamı yanlış yönlendiriyorlar son mesajda emre ünan süper b ile jetta arasında kaldım yazmış yahu adam lpg takacam diyor inat ettiler tsi motora nasıl lpg olacaksa

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Aralık 31, 2011, 15:35:26 »
yok fatih son zamanlarda kendi kendilerine bile kzımaya başladılar birisi konu açtı astra j lanet olsun nereden aldım diye onu bile banladılar 2 yıldır insigniayı öve öve öküz ettiler ama bir türlü lpgye çözüm bulamadılar lpg taknların elinde patladı arabalar onu bile kabullenmek istemediler
astra j lanet olsun diyen adam daha önce üye olan birisiymiş bu bi ara üyelik iptali isteyenlerden biriymiş.
insigniaya tüp takmaya başlamışlar cagridan aldığım bilgiye göre. 50 bin km yapmış adamın biri hiç sıkıntı yaşamamış yağlamalı sistem taktırmış sanırsam...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Hergün biraz TURBO iyi gelir-di...Artık vtec...:)
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Aralık 31, 2011, 15:37:16 »
bende toyotayı (auris)  satıp opel (astra gtc) alanlardanım  ve cidden donanım olarak kesinlikle opel çok çok üstün  ve hani saymakla bitmez diyemem ama en basitinden , ids+ diye birşey varki astramda  gerçekten tadından yenmez birşey.Bir sport tuşuna basmak bir arabada bu kadar mı fark yaratır... fakat toyotanın sorunsuzluğuna da kolay kolay kimse laf atamaz bence,  diyelim attı  istatiksel gerçekler var ortada :)..

Tuncay abi inan bana donanım olarak çok ciddi farklar var...istersen aurisin en full'ü ile astranın en full'ünü resmi sitelerinden bir değerlendir...farkı göreceksin :)
özelliklede günün birinde yolun düşerde ankaraya gelirsen misafirimiz ol sana şu sport tuşunun farkını bi göstereyim :) inan bana onun için bile yeni jenerasyonda opeli seçebilirsin :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Aralık 31, 2011, 15:38:04 »
astra j lanet olsun diyen adam daha önce üye olan birisiymiş bu bi ara üyelik iptali isteyenlerden biriymiş.
insigniaya tüp takmaya başlamışlar cagridan aldığım bilgiye göre. 50 bin km yapmış adamın biri hiç sıkıntı yaşamamış yağlamalı sistem taktırmış sanırsam...
yağlamalı değil fatih iyi öğren.

enjektörlerin ısınmasına göre benzine geçip soğutuyor tekrar tüpe geçiyor ısınınca tekrar benzin bu  ne yahuuu :) %20 tasarruf alabilmişler zaten çok yakıyor :) 1.6 motor araba 13-14 lt benzin mi yakarmış

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Aralık 31, 2011, 15:40:38 »
valla aslında pek ilgilenmiyorum yağlamalı dedi yüksek devirlerde direk benzine  geçiyormuş. anladığım oydu zaten yeni yılda yeni kitler geliyor demiş brc falan  aynı d4 motorlara dondu zaten yılan hıkayesi gibi ama çok istek olduğu için kitler gelir mecburen...