Gönderen Konu: opel forumundan kovuldum :) :)  (Okunma sayısı 14929 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
Ynt: opel forumundan kovuldum :) :)
« Yanıtla #40 : Ocak 01, 2012, 05:17:30 »
Sayin üyeler Türkçe imla kurallarina biraz dikkat ederek yazmanizi rica ediyoruz. Her noktayi virgülü düzgün yazmanizi da beklemiyoruz ama bu konuda yazilan mesajlarin büyük bir çogunlugu da bir tane noktasi bile olmayan mesajlardan ibaret.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Ocak 01, 2012, 05:17:30 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: A+
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Ocak 01, 2012, 17:59:02 »
Sayin üyeler Türkçe imla kurallarina biraz dikkat ederek yazmanizi rica ediyoruz. Her noktayi virgülü düzgün yazmanizi da beklemiyoruz ama bu konuda yazilan mesajlarin büyük bir çogunlugu da bir tane noktasi bile olmayan mesajlardan ibaret.
Murat abi haklısın.  Ama, işte bazen dikkatten kaçıyor. Yoksa eminimki forumda pek çok üye bilmediği için değil, dikkat etmediği için böyle yazıyor. Bemde buna dahilim yoksa bir kasıt yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Omega 2.5 - V6
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 198000
  • Model Yılı: '99
  • 85 kere teşekkür etti
  • 83 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Ocak 01, 2012, 19:34:15 »
ben o yüzden bu forumu seviyorum, burada çoğu kişi objektif, kimse marka fanatikliği yapmıyor...

+1992
Misal toyotayı hiç sevmem hep eksikliklerinden söz ederim :D
94 D.slx / 88 Mercedes B.230E / 99 Pug 306 / 07 Corolla / 74 Taunus / 84 T.131 / 91 taunus / 87 Gold Taunus(mefta) / 96 Vectra cd / 03 TDCI Mondeo /  İmpreza 08 / Mini Çupra İbiza / 99 Omega

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Toyosundan uzakta, harap ve bitap...
  • Araç: Corolla
  • 25 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #43 : Ocak 01, 2012, 21:57:49 »
bende yaşım gereği falan diyince sandımki 30 yaşında falan daha 18 yaşındasın :) bende 20 yaşındayım ama çok arabaya bindim corolla astra golf falan hikaye e46 şahane ;) ama 99 cdnin donanımı neredeyse sol kadar +  süper yol tutuyor daha az lastik sesi alıyor :D  nesine aşık oldun :D sorunsuzluk dersin şimdi gülerim :D benide burda banlıyacaklar :D
bu arada uğur abi genel kanı olarak sen konuyu ne edip edip toyotaya getiriyormussun marka fanatikliğine giriyor diyorlar...
yani çocukluk halinden çok sevmişim astrayı :D yol tutuşu daha iyiydi tabi.. donanımı da iyiydi.. sorun deseniz onlarda iyiydi astranın ;) :D ama corolla 5.5 yılı geçti daha tık demedi niğdenin kışı serttir bi ankara gibi..dizel ama sabahları soğukta babama 2. marşı isterim demedi hiç :)
..modifiye, modifiye dediğin nedir ki gülüm, ben senin için stock gezmeyi göze almışım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 25 kere teşekkür etti
« Yanıtla #44 : Ocak 01, 2012, 21:59:25 »
hatta otomatik di.. astrayla otobanda 3 ten 4 e geçmediği için 6-7 binlerde gittiğimizi de hatırlıyorum :D
..modifiye, modifiye dediğin nedir ki gülüm, ben senin için stock gezmeyi göze almışım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #45 : Ocak 01, 2012, 22:40:12 »
Uğur konuyu baştan sana kadar okudum.Forumların kuraları vardır ve bu kurallara uymak yada karşı çıkma hakkı her zaman vardır.Kurallar kişiye ters gelirse üyelik iptali ister olur biter.Ki sen de opel forumundan bir şekilde ayrılmışsın.Bana kalırsa artık bu konuyu sonsuza kadar kapatmalısın.Aksi helde devamlı söylenen sözler karşı tarafa söz hakkı verir ve polemige neden olur.Sonuçsuz polemik ise kaosa neden olur.    (Opelden kendi isteği ile ayrılanlardan biriyim.İyi ve bilgili arkdaşlar çok, ancak farklı düşüncelere sahibiz...)
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #46 : Ocak 02, 2012, 00:58:41 »
Uğur konuyu baştan sana kadar okudum.Forumların kuraları vardır ve bu kurallara uymak yada karşı çıkma hakkı her zaman vardır.Kurallar kişiye ters gelirse üyelik iptali ister olur biter.Ki sen de opel forumundan bir şekilde ayrılmışsın.Bana kalırsa artık bu konuyu sonsuza kadar kapatmalısın.Aksi helde devamlı söylenen sözler karşı tarafa söz hakkı verir ve polemige neden olur.Sonuçsuz polemik ise kaosa neden olur.    (Opelden kendi isteği ile ayrılanlardan biriyim.İyi ve bilgili arkdaşlar çok, ancak farklı düşüncelere sahibiz...)

bende iptalini istemiştim ama banlamışlar. sağlık olsun, zaten opelle işimiz kalmadı, artık toyotacıyız

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #47 : Ocak 02, 2012, 01:26:01 »
hatta otomatik di.. astrayla otobanda 3 ten 4 e geçmediği için 6-7 binlerde gittiğimizi de hatırlıyorum :D
spor tuşuna bastıysanız olabilir...
Opel VecTRa C 2oo5 Comfort
Toyota CoroLLa E12 2004 Sol...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #48 : Ocak 02, 2012, 08:21:54 »
valla fransızları bilmemde temiz kullanılmış opel toyota ile eş değerdir.
ben sol kullanıcısıyım 2004 corolla sol var
8 airbag dijital klima sis farı cd çalar başka birşey yok araçta
special sol donanımını bilmiyorum e12 kasada special sol yok sanırım yada bana hiç denk gelmedi.

2004 astranın elegance'de

8 airbag  (Var)
dijital klima  (Var)
cd çalar  (Var)
hız sabitleyicisi (Var)
yağmur sensörü (Var)
far sensörü  (Var)
%80'ninde sunroof var  (Var)
yol bilgisayarı (Var)
maun gögüs kaplaması  (Yumuşak ön göğüs var)
marşpiyel :) benim için bir arabada olmazsa olmaz
kararan dikiz aynası ve konfor ışığı  (Var)
elektronik gaz pedalı (corollanın hala telli bizdekinde)  (Var) 2005 sonrası tüm toyotalarda gaz pedalı elektroniktir
katlanabilir pedal ve direksiyon (bunlar toyotada olması lazım tam bilmiyorum ama vardır herhalde)  (Var)
tek dokunuşla açılan küllük (detay bildiriyorum corolladada varsa böyle detayla bilmek isterim) (gereksiz birşey)

yanlış anlaşılmasın 2004 corolla specialde bu kadar donanım varsa helal olsun diyorum ayrıca opeldeki yol tutuşuda corolloda yok.
ben opel seven bir insanım senelerce l300 minibüsümüz vardı japon arabalarınıda kullandık şimdi vectra ve corolla var.
astrayı almadan önce opele en ufak bir tutkum yoktu ama araba beni kendine aşık etti nedense corollayı aldığımız zaman bu hissi bana bir türlü veremedi. şehir efsanesi gibi opel çok arıza yapar lafını çok duyduk almadan önce ama allaha şükür olsun 3 kuruş fazla verdik temiz araç aldık başımızı ağrıtmadı. başı ağrıyan  insanlarda genelde ya ustanın bilgisizliği yüzünden aracını tamamen mahvettirenler...

Arkadaşım yazdıklarının yanına kırmızı ile 2005 corolla Sol de olanları yazdım ;) ;) ;)

extra olarak

ısıtmalı yan dikiz aynaları + ön sis farları + ön kol dayama + amortisörlü ve ışıklandırmalı torpido gözü + gecikmeli kararan iç aydınlatma lambası + yükseklik ayarlı şoför koltuğu + fileli kumaş koltuk kaplaması + yükseklik ve derinlik ayarlı hidrolik direksiyon + hidrolik debriyaj pedalı + 15 inç Aluminyum alaşımlı Jantlar + sournsuzluk
var ;) daha yazayımmı ? ? ?

Not : yazmayı unuttuklarım :

-  Optitron gösterge paneli
-  Deri direksiyon
-  Deri vites topuzu
-  Direksiyondan kumandalı müzik sistemi

buda 2005 model E12  2005 te sıfır aldım ve 2011 de 130,000km de iken 22,500 TL ye sattım  kaç araba markası 2. elde bukadar değerlidir ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 44 kere teşekkür etti
  • 45 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #49 : Ocak 02, 2012, 10:36:59 »

Arkadaşım yazdıklarının yanına kırmızı ile 2005 corolla Sol de olanları yazdım ;) ;) ;)

extra olarak

ısıtmalı yan dikiz aynaları + ön sis farları + ön kol dayama + amortisörlü ve ışıklandırmalı torpido gözü + gecikmeli kararan iç aydınlatma lambası + yükseklik ayarlı şoför koltuğu + fileli kumaş koltuk kaplaması + yükseklik ve derinlik ayarlı hidrolik direksiyon + hidrolik debriyaj pedalı + 15 inç Aluminyum alaşımlı Jantlar + sournsuzluk

abi ben yazacaktım bu şekilde klavyemden aldın, benden uzun yaşayacan :D... toyotaya donanımsız diyorlar ve arızasından geçilmeyen araçları üstün tutuyorlarya bu durum pek garibime gidiyor ;)
94' reno broadway :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #50 : Ocak 02, 2012, 11:44:50 »
abi ben yazacaktım bu şekilde klavyemden aldın, benden uzun yaşayacan :D... toyotaya donanımsız diyorlar ve arızasından geçilmeyen araçları üstün tutuyorlarya bu durum pek garibime gidiyor ;)

Emrah Amin Amin hepimiz uzun yaşayalım kardeşim :)

Emrah ayrıca unutmuşum çok büyük bir artı bu diğer araçlarda o yıllarda hiçbir araçta yoktu bu özellik ;) Optitron gösterge paneli ;)   dur daha yazmayı unuttuklarım var şimdi aklıma geldi listeye ekledim kırmızı ile :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 25 kere teşekkür etti
« Yanıtla #51 : Ocak 02, 2012, 12:03:26 »
spor tuşuna bastıysanız olabilir...
yok abi bildiğin arızaydı yani :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #52 : Ocak 02, 2012, 14:56:58 »

extra olarak

Not : yazmayı unuttuklarım :

-  Optitron gösterge paneli
-  Deri direksiyon
-  Deri vites topuzu
-  Direksiyondan kumandalı müzik sistemi

buda 2005 model E12  2005 te sıfır aldım ve 2011 de 130,000km de iken 22,500 TL ye sattım  kaç araba markası 2. elde bukadar değerlidir ?

ooo ben diyorumki 2004 sol sen diyorsunki 2005 sol :D 2005 cosmo astra h bakmanızı tavsiye ederim ekstra olarak yazdıklarınızla yazmayı unuttuklarınız zaten bizim araclarda var  o kadar detaya ınmedım.bir tek optrion göstergemi nedir o yok onunda farkını anlayamadım corolladavar farları acınca ışık siddeti düşüyor falan beyaz ledle bizim araçlara yapanlarda var gerek yok ama özellik özelliktir tabi :)...toyota 2005 geçtiği elektronık gaz pedalına opel 5 sene önce geçmiş en basit örneği... ve resimlere tekrar baktımda dijital klima demişsiniz aracınzda dijital klima göremedim bizim sol'de böyle değil dijital klima.

ayrıca araç piyasalarında haberiniz yok sanırım bugün astra h cosmoyu 28 29'dan aşağı bulamazsınız temiz eli ayağı düzgününü... :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #53 : Ocak 02, 2012, 15:36:19 »
astra h cosmo eksikler var diye tahmin ediyorum :D bu kadar az olmamalı :)

far sensörü
ABS
ASR
ESP
EPS
Airmatic
BAS (lastik basınç sensörü)
Yokuş Kalkış Desteği
Hava Yastığı (Sürücü)
Hava Yastığı (Yolcu)
Hava Yastığı (Yan)
Hava Yastığı (Perde)
Isofix
Merkezi Kilit
Immobilizer
Deri / Kumaş Koltuk
Elektrikli Ön Camlar
Elektrikli Arka Camlar
Klima (Dijital)
Otm.Kararan Dikiz Aynası
kapı aydınlatma
16'' jantlar
gecikmeli kararan iç aydınlatma
soğutmalı torpido ışıklandırması zaten var :D
Ön Kol Dayama
Arka Kol Dayama
Anahtarsız çalıştırma (bazılarında var)
Fonksiyonel Direksiyon
Ayarlanabilir Direksiyon
Deri Direksiyon
Koltuklar (Ön Isıtmalı)(olanları gördüm hepsinde varmı yine tam bilmiyorum)
Hız Sabitleyici
Yol Bilgisayarı
Far (Bi Xenon)
Far (Sis)
Far (Adaptif) AFL
Far Yıkama
Aynalar (Elektrikli)
Aynalar (Katlanır)
Aynalar (Isıtmalı)
Park Sensörü (Arka)
Alaşımlı Jant
Krom Ön Izgara
Panoramik Cam Tavan(opsiyonel)
Yağmur Sensörü
Arka Cam Buz Çözücü
Radyo - MP3 Çalar
AUX
6+ Hoparlör HIFI ses sistemi

ve eksiklerim varsa uğur abi eklesin :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #54 : Ocak 02, 2012, 18:39:14 »
ooo ben diyorumki 2004 sol sen diyorsunki 2005 sol :D 2005 cosmo astra h bakmanızı tavsiye ederim ekstra olarak yazdıklarınızla yazmayı unuttuklarınız zaten bizim araclarda var  o kadar detaya ınmedım.bir tek optrion göstergemi nedir o yok onunda farkını anlayamadım corolladavar farları acınca ışık siddeti düşüyor falan beyaz ledle bizim araçlara yapanlarda var gerek yok ama özellik özelliktir tabi :)...toyota 2005 geçtiği elektronık gaz pedalına opel 5 sene önce geçmiş en basit örneği... ve resimlere tekrar baktımda dijital klima demişsiniz aracınzda dijital klima göremedim bizim sol'de böyle değil dijital klima.

ayrıca araç piyasalarında haberiniz yok sanırım bugün astra h cosmoyu 28 29'dan aşağı bulamazsınız temiz eli ayağı düzgününü... :)

Fatih ben benim aracım SOl demedim dikkatli oku olurmu ;)  benim aracım 2005 Sport ;)   ayrıca bu yazdığım özelliklerin tamamı 2004 Solde mevcut ;) sadece gaz pedalı telli onun dışında saydıklarımın hepsi 2004 te var,  ayrıca bahsettiğin araç kaç model 29 tl bi link verde görelim ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #55 : Ocak 03, 2012, 01:52:18 »
Fatih ben benim aracım SOl demedim dikkatli oku olurmu ;)  benim aracım 2005 Sport ;)   ayrıca bu yazdığım özelliklerin tamamı 2004 Solde mevcut ;) sadece gaz pedalı telli onun dışında saydıklarımın hepsi 2004 te var,  ayrıca bahsettiğin araç kaç model 29 tl bi link verde görelim ;)
2004 solde 3 senedir ararım hala cruze kontrol yok yağmur sensörü far sensörü esamesi bile yok :D ya bizim arabadan çaldılar donanımları yada yok...her ihtimale karşı ruhsat fotokopisi vardı cuzdan da ona baktım sol yazıyor terramı yoksa bizimki diye:)
link vermeme gerek yok 2006 2005 astra cosmo yada elegance donanımına bakabilirsiniz sahibindene ben dayıma alacktım 1 parça boyalı demişti adam ben 3 parçayı gözden çıkartmıştım yinede ama adam 29250'den aşağı inmedi :D onu geçtim siz 2005 satmışsınız 22500'e ben 2001 astra sattım 17800'e ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #56 : Ocak 03, 2012, 02:02:34 »
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-full-full-cosmo-43447578/detay
içim rahat etmedi gerçekten temiz bir araba ararsanız 27'den aşağı bulamazsınız mutlaka bir pürüzü oluyor aracın  bir abimiz bakıyor kendine cosmo sahibindendekilerin yarısı cosmo değil az bi ucuzuda dağılmış çıkıyor buna bakmaya gidecem diyordu gidememiş daha :)
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-temiz-kullanilmis-55447496/detay
üsttekide iyi duruyor iyi araçların fiyatları bu :)

şunuda şimdi gördüm galeride sanırım vardır bir numarası ama hadi hayırlısı elegance'de böyle gidiyor 3 aşağı 5 yukarı
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-sahibinden-bakimli-masrafsiz-elegance-sporline-lpg-li-68561716/detay#

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Hergün biraz TURBO iyi gelir-di...Artık vtec...:)
  • 1 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #57 : Ocak 03, 2012, 12:48:12 »
bence donanımsal olarak farklara bakmak istiyorsanız direk sıfır astra ile sıfır full bir aurisi kıyaslayın zaten farklar çok açık ortada...bir defa astradaki flexride özelliği bence fark olarak yeterde artar bile...kaldı ki mükemmel iç tasarım ve daha birçok donanımsal fark bence incelemeye bile gerek bırakmıyor donanım olarak opel ile toyota arasındaki farkları görmek için...tabi bu tasarımsal detaylar için şunuda göz önünde bulundurmak lazım auris sanırım 2007 de çıktı ilk olarak astranın son kasasının çıkalı şurda 2 sene bile olmadı sanırım.
ama yinede şöyle bir gerçek var ki şuan ki en full auris ile benim astram bile nerdeyse aynı hatta bende fazladan özellikler vardir da ki var biliyorum eksik olarakda sadece anahtarsız çalıştırma yok bende  ama o da bende yok. diğer astralarda(eski kasa) da olanlarda var yani.
biliyorum kızanlar olacak belki ama opel ile toyota arasındaki donanımsal farkları yazmaya gerek bile yok bence. :) opel teknoloji kokuyor :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #58 : Ocak 03, 2012, 16:03:26 »
bence donanımsal olarak farklara bakmak istiyorsanız direk sıfır astra ile sıfır full bir aurisi kıyaslayın zaten farklar çok açık ortada...bir defa astradaki flexride özelliği bence fark olarak yeterde artar bile...kaldı ki mükemmel iç tasarım ve daha birçok donanımsal fark bence incelemeye bile gerek bırakmıyor donanım olarak opel ile toyota arasındaki farkları görmek için...tabi bu tasarımsal detaylar için şunuda göz önünde bulundurmak lazım auris sanırım 2007 de çıktı ilk olarak astranın son kasasının çıkalı şurda 2 sene bile olmadı sanırım.
ama yinede şöyle bir gerçek var ki şuan ki en full auris ile benim astram bile nerdeyse aynı hatta bende fazladan özellikler vardir da ki var biliyorum eksik olarakda sadece anahtarsız çalıştırma yok bende  ama o da bende yok. diğer astralarda(eski kasa) da olanlarda var yani.
biliyorum kızanlar olacak belki ama opel ile toyota arasındaki donanımsal farkları yazmaya gerek bile yok bence. :) opel teknoloji kokuyor :)
işte budur yani...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #59 : Ocak 03, 2012, 18:11:35 »
siz ne demek istediğimi anlamadınız.sonundaki 3 noktayı da farklılık anlaşılsın diye eklemiştim.
her zaman efendi yorum yaptığımı eski yorumlarımdan görebilirsiniz 2007 den beri.
2010 toyota avensis 1.6 elegant