0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Sayin üyeler Türkçe imla kurallarina biraz dikkat ederek yazmanizi rica ediyoruz. Her noktayi virgülü düzgün yazmanizi da beklemiyoruz ama bu konuda yazilan mesajlarin büyük bir çogunlugu da bir tane noktasi bile olmayan mesajlardan ibaret.
ben o yüzden bu forumu seviyorum, burada çoğu kişi objektif, kimse marka fanatikliği yapmıyor...
bende yaşım gereği falan diyince sandımki 30 yaşında falan daha 18 yaşındasın bende 20 yaşındayım ama çok arabaya bindim corolla astra golf falan hikaye e46 şahane ama 99 cdnin donanımı neredeyse sol kadar + süper yol tutuyor daha az lastik sesi alıyor nesine aşık oldun sorunsuzluk dersin şimdi gülerim benide burda banlıyacaklar bu arada uğur abi genel kanı olarak sen konuyu ne edip edip toyotaya getiriyormussun marka fanatikliğine giriyor diyorlar...
Uğur konuyu baştan sana kadar okudum.Forumların kuraları vardır ve bu kurallara uymak yada karşı çıkma hakkı her zaman vardır.Kurallar kişiye ters gelirse üyelik iptali ister olur biter.Ki sen de opel forumundan bir şekilde ayrılmışsın.Bana kalırsa artık bu konuyu sonsuza kadar kapatmalısın.Aksi helde devamlı söylenen sözler karşı tarafa söz hakkı verir ve polemige neden olur.Sonuçsuz polemik ise kaosa neden olur. (Opelden kendi isteği ile ayrılanlardan biriyim.İyi ve bilgili arkdaşlar çok, ancak farklı düşüncelere sahibiz...)
hatta otomatik di.. astrayla otobanda 3 ten 4 e geçmediği için 6-7 binlerde gittiğimizi de hatırlıyorum
valla fransızları bilmemde temiz kullanılmış opel toyota ile eş değerdir.ben sol kullanıcısıyım 2004 corolla sol var8 airbag dijital klima sis farı cd çalar başka birşey yok araçta special sol donanımını bilmiyorum e12 kasada special sol yok sanırım yada bana hiç denk gelmedi.2004 astranın elegance'de 8 airbag (Var)dijital klima (Var)cd çalar (Var)hız sabitleyicisi (Var)yağmur sensörü (Var)far sensörü (Var)%80'ninde sunroof var (Var)yol bilgisayarı (Var)maun gögüs kaplaması (Yumuşak ön göğüs var)marşpiyel benim için bir arabada olmazsa olmazkararan dikiz aynası ve konfor ışığı (Var)elektronik gaz pedalı (corollanın hala telli bizdekinde) (Var) 2005 sonrası tüm toyotalarda gaz pedalı elektroniktirkatlanabilir pedal ve direksiyon (bunlar toyotada olması lazım tam bilmiyorum ama vardır herhalde) (Var)tek dokunuşla açılan küllük (detay bildiriyorum corolladada varsa böyle detayla bilmek isterim) (gereksiz birşey)yanlış anlaşılmasın 2004 corolla specialde bu kadar donanım varsa helal olsun diyorum ayrıca opeldeki yol tutuşuda corolloda yok.ben opel seven bir insanım senelerce l300 minibüsümüz vardı japon arabalarınıda kullandık şimdi vectra ve corolla var.astrayı almadan önce opele en ufak bir tutkum yoktu ama araba beni kendine aşık etti nedense corollayı aldığımız zaman bu hissi bana bir türlü veremedi. şehir efsanesi gibi opel çok arıza yapar lafını çok duyduk almadan önce ama allaha şükür olsun 3 kuruş fazla verdik temiz araç aldık başımızı ağrıtmadı. başı ağrıyan insanlarda genelde ya ustanın bilgisizliği yüzünden aracını tamamen mahvettirenler...
Arkadaşım yazdıklarının yanına kırmızı ile 2005 corolla Sol de olanları yazdım extra olarak ısıtmalı yan dikiz aynaları + ön sis farları + ön kol dayama + amortisörlü ve ışıklandırmalı torpido gözü + gecikmeli kararan iç aydınlatma lambası + yükseklik ayarlı şoför koltuğu + fileli kumaş koltuk kaplaması + yükseklik ve derinlik ayarlı hidrolik direksiyon + hidrolik debriyaj pedalı + 15 inç Aluminyum alaşımlı Jantlar + sournsuzluk var daha yazayımmı ? ? ?
abi ben yazacaktım bu şekilde klavyemden aldın, benden uzun yaşayacan ... toyotaya donanımsız diyorlar ve arızasından geçilmeyen araçları üstün tutuyorlarya bu durum pek garibime gidiyor
spor tuşuna bastıysanız olabilir...
Arkadaşım yazdıklarının yanına kırmızı ile 2005 corolla Sol de olanları yazdım extra olarak ısıtmalı yan dikiz aynaları + ön sis farları + ön kol dayama + amortisörlü ve ışıklandırmalı torpido gözü + gecikmeli kararan iç aydınlatma lambası + yükseklik ayarlı şoför koltuğu + fileli kumaş koltuk kaplaması + yükseklik ve derinlik ayarlı hidrolik direksiyon + hidrolik debriyaj pedalı + 15 inç Aluminyum alaşımlı Jantlar + sournsuzluk var daha yazayımmı ? ? ? Not : yazmayı unuttuklarım : - Optitron gösterge paneli - Deri direksiyon - Deri vites topuzu- Direksiyondan kumandalı müzik sistemibuda 2005 model E12 2005 te sıfır aldım ve 2011 de 130,000km de iken 22,500 TL ye sattım kaç araba markası 2. elde bukadar değerlidir ?
ooo ben diyorumki 2004 sol sen diyorsunki 2005 sol 2005 cosmo astra h bakmanızı tavsiye ederim ekstra olarak yazdıklarınızla yazmayı unuttuklarınız zaten bizim araclarda var o kadar detaya ınmedım.bir tek optrion göstergemi nedir o yok onunda farkını anlayamadım corolladavar farları acınca ışık siddeti düşüyor falan beyaz ledle bizim araçlara yapanlarda var gerek yok ama özellik özelliktir tabi ...toyota 2005 geçtiği elektronık gaz pedalına opel 5 sene önce geçmiş en basit örneği... ve resimlere tekrar baktımda dijital klima demişsiniz aracınzda dijital klima göremedim bizim sol'de böyle değil dijital klima.ayrıca araç piyasalarında haberiniz yok sanırım bugün astra h cosmoyu 28 29'dan aşağı bulamazsınız temiz eli ayağı düzgününü...
Fatih ben benim aracım SOl demedim dikkatli oku olurmu benim aracım 2005 Sport ayrıca bu yazdığım özelliklerin tamamı 2004 Solde mevcut sadece gaz pedalı telli onun dışında saydıklarımın hepsi 2004 te var, ayrıca bahsettiğin araç kaç model 29 tl bi link verde görelim
bence donanımsal olarak farklara bakmak istiyorsanız direk sıfır astra ile sıfır full bir aurisi kıyaslayın zaten farklar çok açık ortada...bir defa astradaki flexride özelliği bence fark olarak yeterde artar bile...kaldı ki mükemmel iç tasarım ve daha birçok donanımsal fark bence incelemeye bile gerek bırakmıyor donanım olarak opel ile toyota arasındaki farkları görmek için...tabi bu tasarımsal detaylar için şunuda göz önünde bulundurmak lazım auris sanırım 2007 de çıktı ilk olarak astranın son kasasının çıkalı şurda 2 sene bile olmadı sanırım.ama yinede şöyle bir gerçek var ki şuan ki en full auris ile benim astram bile nerdeyse aynı hatta bende fazladan özellikler vardir da ki var biliyorum eksik olarakda sadece anahtarsız çalıştırma yok bende ama o da bende yok. diğer astralarda(eski kasa) da olanlarda var yani.biliyorum kızanlar olacak belki ama opel ile toyota arasındaki donanımsal farkları yazmaya gerek bile yok bence. opel teknoloji kokuyor