Gönderen Konu: opel forumundan kovuldum :) :)  (Okunma sayısı 14819 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • değişmeyen tek şey değişimin kendisidir.
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: opel forumundan kovuldum :) :)
« Yanıtla #80 : Ocak 08, 2012, 20:27:14 »

biz çalışan mühendisimize aldık 1.3 dizel astra j....3-4 ay oldu bir sıkıntı yada şikayet yok.kendimde var gtc turbo .bende öyle birşey yaşamadım.

ama objektif olmak gerekirse toyota sanayiye daha az gidecektir ilerki yıllarda bu da kesin.
fakat ben olsam 50.000 lira veripte donanım olarak yeni astraya yaklaşamayacak bir corollaya binmezdim.çünkü gerek tasarım gerekse donanım bence astradır(şuan için bu fiyatlarda)..bide zaten sıfır aldığınızdan öyle inanılmaz bir şanssız değilseniz normal bir astraya denk gelirseniz bence sıkıntısız 4-5 yıl binersiniz..zaten sıfırın mantığıda bu değil mi? 4-5 yıl sıkıntı yaşamamak sonrasında tüm arabalar gidecektir illa ki sanayiye...ama tabiki toyota daha az gidecektir çünkü opeldeki şeylerin çoğu yok :) öyle olunca sanayiye gitme olasılığıda düşüyor...
tabikide tercih sizin :)
ama olurda ankaraya gelirseniz, gelin sizinle bir tura çıkalım benim astrayla farkları hissettireyim :)

birde corolladaki d4d motorunuda aurisimde aylarca kullanmış biri olarak bana performanslı diyebilecek kimse olamaz sanırım araba 10 lt yakıyordu 100 km de ama linea geliyordu yanıma boy boy açıyordu arayı :D astrdada çok farklı olmaz zaten çünkü bunlar performans için üretilmiş motorlar değil...ben olsam yinede gerek tasarım gerek donanımsal olarak  astra alırdım ki öyle de yaptım :)

1.4 motora 10 litre yaktırma hariç katılıyorum.o sizin beceriniz yada beceriksizliğiniz.... ancak sanayiye bir vida için gitmekle ecu için gitmek farklı hem de çok farklı.opelin elektronik aksamını sanayide kaç babayiğit tamir edebiliyor.ya da kaç yerden yedek parçayı sorunsuz temin edebiliriz.evet opel toyotadan kesinlikle daha donanımlı.ama almanyanın en kötü arabası.ve opelde toyotada general grubun araçları hatta bazı modellerinde kullanılan benzinli motorlar aynı...sonuç :sedan dizelse opel ,,,,benzinli sedan ise toyota...
2011 YARİS 1.0

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #80 : Ocak 08, 2012, 20:27:14 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Hergün biraz TURBO iyi gelir-di...Artık vtec...:)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #81 : Ocak 08, 2012, 20:58:39 »
1.4 motora 10 litre yaktırma hariç katılıyorum.o sizin beceriniz yada beceriksizliğiniz.... ancak sanayiye bir vida için gitmekle ecu için gitmek farklı hem de çok farklı.opelin elektronik aksamını sanayide kaç babayiğit tamir edebiliyor.ya da kaç yerden yedek parçayı sorunsuz temin edebiliriz.evet opel toyotadan kesinlikle daha donanımlı.ama almanyanın en kötü arabası.ve opelde toyotada general grubun araçları hatta bazı modellerinde kullanılan benzinli motorlar aynı...sonuç :sedan dizelse opel ,,,,benzinli sedan ise toyota...

biraz fanatikce ve üzülerek söylüyorum ki birazda saygısızca bir tutun olmuş sizinkisi ama benim beceriklerim bana yetiyor çok şükür...
10 lt yakmasının sebebine gelince 18" jant ve benim performanslı kullanmak istememden kaynaklanıyordu..yazıdada belirtmek istediğim 10 lt yakacak şekilde kullanıyordum genede gitmiyordu anlamında..bu şartlarda araç bu kadar yakıyordu ki ankara tayfasıda şahittir yani...aracın kendisini aşağıdaki linkinden görebilirsiniz...
1965 yılından bu yana sanayide oto servisimiz var. heralde opel astra o kadar problemli bir araba olsa salak değilizki bir tane sıfır ,bir tanede kendime  böyle bir araba almam...siz nerden duyuyorsunuz bilmiyorum ama abartıldığı kadar çok problemli bir araç değil opel.olsa bile sıkıntısı gelin ben çözdüreyim kendi ustalarımıza...kulaktan dolma bilgilerle değil sürekli sanayi ortamında olduğum için söylüyorum bu sözleri...sizin tanıdığınız on tane usta varsa bizim bugüne kadar birlikte çalıştığımız  veya tanıdığımız usta sayısını bi tahmin etmeyi deneyin?...yedek parça opele bulamıyorsanız zaten fazla sanayiye gitmemişsinizdir gittiğiniz yerler sanayi değil şahısa özel garaj filandır sanırım :)  siz şimdi sonuç istersiniz, söyleyeyim ; siz en iyisi bir ara gerçek bir sanayiye gidin ve kulaktan duyma herşeye inanmayın ...daha doğru bilgi edinirsiniz...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Hilux
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 184000
  • Model Yılı: '13
  • 32 kere teşekkür etti
  • 59 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #82 : Ocak 08, 2012, 21:56:25 »
Konu nerelere gidiyor, gerek yok. Kilit.