0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
1.6 Dizel 2014 yılında olacak. Emisyon şimdiki 1.4'ten daha iyi olabilir. Renault 1.5 dci emisyon : 120, 1.6 dci emisyon:119
Emisyonları karşılaştırırken motor hacminden ziyade ürettikleri güçlere göre karşılaştırma yapılması daha doğru olacaktır.Renault 1.5cc 75 hp ürettiği için emisyonu 1.4 90hp'den düşük çıkması normaldir.
1.6 D-4D gelecekse Avensis'e uygularlar diye düşünüyorum.
Gelen ilk bilgilerle BMW motorunda otomatik şanzımanın da olmayacağı yönünde o da büyük handikap.
Nasıl olmasını bekliyorsun ki?BMW arkadan Toyota önden çekişli
Toyota'nın transaksları genelde hep önden çekişli, herhalde bunu demek istiyor. GT86 bu konuda farklı tabi.
http://www.ford.de/Pkw-Modelle/FordFocusFord, Focus SW'a 1.0 turbo koyunca katliam kabul edilmediğine göre, Avensise'de 1.4 D-4D, CVT konması katliam olmayacaktır. Tam tersine pazarda seçenek artacak ve daha fazla tüketiciye ulaşılacaktır.Bu motor çekmez diyenler ise zaten hiç bir zaman hiç bir motordan memnun olmayanlardır, onlara F1 tavsiye ediyorum ama onada alıştıktan sonra ne olacak? Apollo 11'mi?
bugüne kadar hep 1.6 lt hacimli motora sahip araçlar kullandık ve hepsinden de kullandığımız süre içinde memnun kaldık. ben de bu motor çekmez avensis'i diyorum ve aksine avensis'e 1.4 d-4d'yi yakıştırabilen zihniyete at arabasını öneriyorum neticede 1 hp ve gidiyor. sanırım yeteri kadar "corolla/auris yağ yakıyor" başlığı okumadınız. ayrıca focus ve avensis'in arasındaki sınıf farkını ve teknik verileri görmeye davetlisiniz.avensis >> ağırlık (sürücü hariç): 1395 kg focus 1.0 ecoboost sw >> ağırlık (75 kg'lık sürücü dahil): 1316 kgteknik veriler:1.4 d-4d >> 90 hp (205 nm @ 1800-2800 rpm) dizel1.0 ecoboost >> 125 hp (170 nm @ 1400 rpm) benzinlibenzinli ve dizel motorlar arasındaki performans farklarını bildiğinizi düşünerek daha fazla açıklama yapmıyorum. sadece şunu belirtmek istiyorum ki bu forumda artık bazı üyelerin toyota markası üzerinden kendilerine gelir sağladığını düşünmeye başladım çünkü bazı iletilerin başka bir izahı yok gibi gözüküyor.
Kardeş senide diğer markalar bu forumda toyotaya nekadar camur atabilirsen at die göndermişler gibi bitane yorumunda toyota için olumlu düşüncen yok. Dünyada her yıl yaklasik 8.5 milyon insan afedersin salakmi Toyota'yı tercih ediyor.
... forumda yeteri kadar övgü varken aynı şeyleri yinelemeye gerek yok diye düşündüğüm zamanlar oluyor. toyota'nın son yıllarda attığı adımların çoğunu beğenmediğim doğrudur çünkü bu kadar büyük ve başarılı bir otomobil üreticisine yakıştıramadığım ve müşterilerinin hak etmediğini düşündüğüm hususlar var. herkes burada her şeyi beğenirse birkaç yıl sonra çin malı araçlara benzer toyota araçları yolda görmemiz mümkündür.
1.6 diesel BMW motoru otomatik şanzıman uygulamasıyla beraber enlemesine Corolla veya Avensise uygulanamazmı? Teknik bir engel mi var?
Önden çekişli araçlarda diferansiyel şanzımanın içindedir.Arkadan itişli araçlarda şanzıman motorla yanyana şanzıman çıkışında şaft, sonrasındada tekerlerin arasında diferansiyel vardır.Bu nedenlede ayni kombinasyon mümkün değil olamaz.GT86 ise Toyotanın sahip oldugu Subaru markasından kopyalandıgı için onun teknolojisi ile üretilmiştir.
Önden ve arkadan sistemleri biliyorum, BMW ile aynı kombinasyonda elbette olmayacaktır çünkü aynı kasaya sahip değiller, fakat önceki yorumunuzda; dediğinizde BMW'ye de otomatik şanzıman uygulanamıyor gibi anladım. 1.6 diesel BMW arkadan itiş otomatik şanzıman uygulanabilir,1.6 diesel BMW motoru enlemesine Corollada yine otomatik şanzıman uygulanabilir.Eğer uygulanmayacaksa bu istenmediği içindir, teknik olumsuzluk olduğundan değildir.Yanılıyormuyum?