Gönderen Konu: 2013 Corolla  (Okunma sayısı 369417 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
Ynt: Yeni Corolla
« Yanıtla #500 : Mart 30, 2013, 21:16:42 »
1.6 D-4D gelecekse Avensis'e uygularlar diye düşünüyorum.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '16
  • 22 kere teşekkür etti
  • 112 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #501 : Mart 30, 2013, 21:18:10 »
1.6 Dizel 2014 yılında olacak. Emisyon şimdiki 1.4'ten daha iyi olabilir. Renault 1.5 dci emisyon : 120, 1.6 dci emisyon:119  :alkis:
2009-2012 Auris Comfort Extra LS 1.6-132PS Valvematic
2012-2016 Corolla Comfort Extra 1.4 D-4D 90 PS
2016 - Corolla Premium Navi High 1.4 D-4D 90 PS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #502 : Mart 30, 2013, 21:30:32 »
1.6 Dizel 2014 yılında olacak. Emisyon şimdiki 1.4'ten daha iyi olabilir. Renault 1.5 dci emisyon : 120, 1.6 dci emisyon:119  :alkis:

Emisyonları karşılaştırırken motor hacminden ziyade ürettikleri güçlere göre karşılaştırma yapılması daha doğru olacaktır.

Renault 1.5cc 75 hp ürettiği için emisyonu 1.4 90hp'den düşük çıkması normaldir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '16
  • 22 kere teşekkür etti
  • 112 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #503 : Mart 30, 2013, 21:36:16 »
Emisyonları karşılaştırırken motor hacminden ziyade ürettikleri güçlere göre karşılaştırma yapılması daha doğru olacaktır.

Renault 1.5cc 75 hp ürettiği için emisyonu 1.4 90hp'den düşük çıkması normaldir.

Tekin Bey, ben sadece yüksek hacim ile emisyonun doğru orantılı olmadığını göstermek adına vermiştim örneği.

Verdiğim değerler;
1.5 Dci 110 bg = 120 gr.
1.6 Dci 130 bg = 119 gr.

Yani toyotanın çıkaracağı 1.6 dizelde de 1.4 dizelden daha az emisyon salınımı olması yüksek ihtimal.
2009-2012 Auris Comfort Extra LS 1.6-132PS Valvematic
2012-2016 Corolla Comfort Extra 1.4 D-4D 90 PS
2016 - Corolla Premium Navi High 1.4 D-4D 90 PS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #504 : Mart 31, 2013, 04:52:15 »
1.6 D-4D gelecekse Avensis'e uygularlar diye düşünüyorum.

Avensis ve Verso 2014 sonu veya 2015 başı.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #505 : Nisan 10, 2013, 10:40:04 »
Gelen ilk bilgilerle BMW motorunda otomatik şanzımanın da olmayacağı yönünde o da büyük handikap.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
« Yanıtla #506 : Nisan 10, 2013, 15:08:10 »
Gelen ilk bilgilerle BMW motorunda otomatik şanzımanın da olmayacağı yönünde o da büyük handikap.

Nasıl olmasını bekliyorsun ki?

BMW arkadan Toyota önden çekişli
AP900 Cruise control

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #507 : Nisan 10, 2013, 16:43:42 »

Ahmet bey, konuyu biraz daha açarmısınız?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #508 : Nisan 10, 2013, 17:01:38 »
Toyota'nın transaksları genelde hep önden çekişli, herhalde bunu demek istiyor. GT86 bu konuda farklı tabi.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #509 : Nisan 10, 2013, 17:13:30 »
Toyota'nın transaksları genelde hep önden çekişli, herhalde bunu demek istiyor. GT86 bu konuda farklı tabi.

1.6 diesel BMW motoru otomatik şanzıman uygulamasıyla beraber enlemesine Corolla veya Avensise uygulanamazmı? Teknik bir engel mi var? 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #510 : Nisan 10, 2013, 17:44:11 »
:)  http://www.ford.de/Pkw-Modelle/FordFocus

Ford, Focus SW'a 1.0 turbo koyunca katliam kabul edilmediğine göre, Avensise'de 1.4 D-4D, CVT konması katliam olmayacaktır. Tam tersine pazarda seçenek artacak ve daha fazla tüketiciye ulaşılacaktır.

Bu motor çekmez diyenler ise zaten hiç bir zaman hiç bir motordan memnun olmayanlardır, onlara F1 tavsiye ediyorum ama onada alıştıktan sonra ne olacak? Apollo 11'mi?

bugüne kadar hep 1.6 lt hacimli motora sahip araçlar kullandık ve hepsinden de kullandığımız süre içinde memnun kaldık. ben de bu motor çekmez avensis'i diyorum ve aksine avensis'e 1.4 d-4d'yi yakıştırabilen zihniyete at arabasını öneriyorum neticede 1 hp ve gidiyor. sanırım yeteri kadar "corolla/auris yağ yakıyor" başlığı okumadınız. ayrıca focus ve avensis'in arasındaki sınıf farkını ve teknik verileri görmeye davetlisiniz.

avensis >> ağırlık (sürücü hariç): 1395 kg
focus 1.0 ecoboost sw >> ağırlık (75 kg'lık sürücü dahil): 1316 kg

teknik veriler:

1.4 d-4d >> 90 hp (205 nm @ 1800-2800 rpm) dizel
1.0 ecoboost >> 125 hp (170 nm @ 1400 rpm) benzinli

benzinli ve dizel motorlar arasındaki performans farklarını bildiğinizi düşünerek daha fazla açıklama yapmıyorum. sadece şunu belirtmek istiyorum ki bu forumda artık bazı üyelerin toyota markası üzerinden kendilerine gelir sağladığını düşünmeye başladım çünkü bazı iletilerin başka bir izahı yok gibi gözüküyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #511 : Nisan 10, 2013, 17:59:12 »
Hakan! bu yazdıklarına ne fikir beyanı ne de teknik açıklama yapmayacağım.

Benim, senin yaşında oğlum var, sen öncelikle terbiyeni takviye et ondan sonra bu forumda yazmaya devam et.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: '14
  • 203 kere teşekkür etti
  • 468 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #512 : Nisan 10, 2013, 19:00:48 »
bugüne kadar hep 1.6 lt hacimli motora sahip araçlar kullandık ve hepsinden de kullandığımız süre içinde memnun kaldık. ben de bu motor çekmez avensis'i diyorum ve aksine avensis'e 1.4 d-4d'yi yakıştırabilen zihniyete at arabasını öneriyorum neticede 1 hp ve gidiyor. sanırım yeteri kadar "corolla/auris yağ yakıyor" başlığı okumadınız. ayrıca focus ve avensis'in arasındaki sınıf farkını ve teknik verileri görmeye davetlisiniz.

avensis >> ağırlık (sürücü hariç): 1395 kg
focus 1.0 ecoboost sw >> ağırlık (75 kg'lık sürücü dahil): 1316 kg

teknik veriler:

1.4 d-4d >> 90 hp (205 nm @ 1800-2800 rpm) dizel
1.0 ecoboost >> 125 hp (170 nm @ 1400 rpm) benzinli

benzinli ve dizel motorlar arasındaki performans farklarını bildiğinizi düşünerek daha fazla açıklama yapmıyorum. sadece şunu belirtmek istiyorum ki bu forumda artık bazı üyelerin toyota markası üzerinden kendilerine gelir sağladığını düşünmeye başladım çünkü bazı iletilerin başka bir izahı yok gibi gözüküyor.

Kardeş senide diğer markalar bu forumda toyotaya nekadar camur atabilirsen at die göndermişler gibi bitane yorumunda toyota için olumlu düşüncen yok. Dünyada her yıl yaklasik 8.5 milyon insan afedersin salakmi Toyota'yı tercih ediyor.
| Toyota Corolla Sol Sedan
| Opel Astra Cosmo Sedan
| Renault Clio 4 İcon
| Şamp. GALATASARAY

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #513 : Nisan 10, 2013, 19:44:27 »
Kardeş senide diğer markalar bu forumda toyotaya nekadar camur atabilirsen at die göndermişler gibi bitane yorumunda toyota için olumlu düşüncen yok. Dünyada her yıl yaklasik 8.5 milyon insan afedersin salakmi Toyota'yı tercih ediyor.

selçuk bey farkında iseniz biz de aile aracı olarak corolla kullanıyoruz ve çok memnunuz. bunu forumda uygun yerlerde pek çok kez dile getirdim. böyle bir iddaa ortaya sürebilmeniz için üyelik başlangıcımdan bugüne kadar olan tüm iletilerimi okumuş olmanız gerekiyor ki sanmıyorum. sanırım size genellikle eleştiride bulunduğum iletiler denk gelmiş. forumda yeteri kadar övgü varken aynı şeyleri yinelemeye gerek yok diye düşündüğüm zamanlar oluyor. toyota'nın son yıllarda attığı adımların çoğunu beğenmediğim doğrudur çünkü bu kadar büyük ve başarılı bir otomobil üreticisine yakıştıramadığım ve müşterilerinin hak etmediğini düşündüğüm hususlar var. herkes burada her şeyi beğenirse birkaç yıl sonra çin malı araçlara benzer toyota araçları yolda görmemiz mümkündür. kaldı ki son mesajımda toyota'ya çamur atmadım, sadece bir motorun bir modele uymayacağını savunuyorum. lütfen konuyu tartışma yerine çevirmeyelim. ben kendi iletime olan cevabı aldım ve uzatmadım. saygılar.

konunun bozulmaması için bu noktadan sonraki atıflara karşılık vermeyeceğim. konuşmak isteyen özel ileti gönderebilir, ahlâk kuralları dışında yazılar yazdığıma inanan "yönetime şikayet et" butonuna tıklayabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #514 : Nisan 10, 2013, 20:45:33 »
... forumda yeteri kadar övgü varken aynı şeyleri yinelemeye gerek yok diye düşündüğüm zamanlar oluyor. toyota'nın son yıllarda attığı adımların çoğunu beğenmediğim doğrudur çünkü bu kadar büyük ve başarılı bir otomobil üreticisine yakıştıramadığım ve müşterilerinin hak etmediğini düşündüğüm hususlar var. herkes burada her şeyi beğenirse birkaç yıl sonra çin malı araçlara benzer toyota araçları yolda görmemiz mümkündür.

Hakan bey, şu söylediklerinize katılıyorum, diğer taraftan düşüncelerim forumdaki kişiler tarafından beğenilmiş veya eleştirilmiş olsada keşke Toyota benim her fikrimi uyguluyor olsa  :D o zaman bu araçları uzay aracı haline getirirdik. Öyle değil mi?

Bende bu forumda oldukça yeni sayılırım ve benimde öğrendiğim şeyler oluyor. Diğer taraftan benim veya başkalarının her düşündüğü ve çoğunlukla onaylanan şeyler Toyota tarafından dikkate alınıp uygulanacak diye bir şey söz konusu değildir, eğer öyle olsaydı şimdi bütün Toyota modelleri Cruise Control ile çıkıyor olurdu. Bu konuda rahat ol.

Umarım Toyota donanım seviyesini ve motor seçeneklerini artırıp pazarda daha kuvvetli hale dönüşürken bizlerde bir yandan gurur duyar diğer yandan gelecekte yine yeni Toyota otomobillerine binme hayali kurmaya devam ederiz..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
« Yanıtla #515 : Nisan 10, 2013, 20:54:49 »
1.6 diesel BMW motoru otomatik şanzıman uygulamasıyla beraber enlemesine Corolla veya Avensise uygulanamazmı? Teknik bir engel mi var?

Önden çekişli araçlarda diferansiyel şanzımanın içindedir.
Arkadan itişli araçlarda şanzıman motorla yanyana şanzıman çıkışında şaft, sonrasındada tekerlerin arasında diferansiyel vardır.
Bu nedenlede ayni kombinasyon mümkün değil olamaz.

GT86 ise Toyotanın sahip oldugu Subaru markasından kopyalandıgı için onun teknolojisi ile üretilmiştir.
AP900 Cruise control

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kilometre: 6500
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #516 : Nisan 10, 2013, 20:59:22 »
... forumda yeteri kadar övgü varken aynı şeyleri yinelemeye gerek yok diye düşündüğüm zamanlar oluyor. toyota'nın son yıllarda attığı adımların çoğunu beğenmediğim doğrudur çünkü bu kadar büyük ve başarılı bir otomobil üreticisine yakıştıramadığım ve müşterilerinin hak etmediğini düşündüğüm hususlar var. herkes burada her şeyi beğenirse birkaç yıl sonra çin malı araçlara benzer toyota araçları yolda görmemiz mümkündür.

Tekin bey'in söylediklerine katılarak eklemek isterim ki "TOYOTA" adı sadece bir otomobil üreticisinden ibaret değildir.Yönetimi altındaki şirketleri saymaya kalksak dolaylı yoldan tüm dünyayı elinde tutan bir firmadan bahsediyoruz.

En basitinden tüm otomobil üreticilerinin istisnasız kullandığı fabrika montaj robotları "KOMATSU" markasına aittir, Komatsu firması otomobil seri üretiminde kullanılan robotlara ait birçok patentin sahibi olması dolayısı ile karşısında "gerçek" bir rakibi bulunmamaktadır ve tahmin edin bakalım Komatsu firmasının en büyük hissedarı kim?

Yani daha basit bir yolla anlatmak gerekirse siz yılda yüz milyon dolar kazandığınız bir müşterinizi, on milyon dolar için zor durumda bırakırmıydınız?

Sadece bindiğimiz aracın direksiyonundaki ambleme bakarak değil global düşünerek konuşmak gerektiğini düşünüyorum.

Saygılar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #517 : Nisan 10, 2013, 21:07:18 »
Önden çekişli araçlarda diferansiyel şanzımanın içindedir.
Arkadan itişli araçlarda şanzıman motorla yanyana şanzıman çıkışında şaft, sonrasındada tekerlerin arasında diferansiyel vardır.
Bu nedenlede ayni kombinasyon mümkün değil olamaz.

GT86 ise Toyotanın sahip oldugu Subaru markasından kopyalandıgı için onun teknolojisi ile üretilmiştir.

Önden ve arkadan sistemleri biliyorum, BMW ile aynı kombinasyonda elbette olmayacaktır çünkü aynı kasaya sahip değiller, fakat önceki yorumunuzda;

dediğinizde BMW'ye de otomatik şanzıman uygulanamıyor gibi anladım.

1.6 diesel BMW arkadan itiş otomatik şanzıman uygulanabilir,
1.6 diesel BMW motoru enlemesine Corollada yine otomatik şanzıman uygulanabilir.

Eğer uygulanmayacaksa bu istenmediği içindir, teknik olumsuzluk olduğundan değildir.

Yanılıyormuyum?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
« Yanıtla #518 : Nisan 10, 2013, 21:27:28 »
Önden ve arkadan sistemleri biliyorum, BMW ile aynı kombinasyonda elbette olmayacaktır çünkü aynı kasaya sahip değiller, fakat önceki yorumunuzda;

dediğinizde BMW'ye de otomatik şanzıman uygulanamıyor gibi anladım.

1.6 diesel BMW arkadan itiş otomatik şanzıman uygulanabilir,
1.6 diesel BMW motoru enlemesine Corollada yine otomatik şanzıman uygulanabilir.

Eğer uygulanmayacaksa bu istenmediği içindir, teknik olumsuzluk olduğundan değildir.

Yanılıyormuyum?

Teknik olarak olmaması için hiçbir neden yok.
Sadece üretici tercihine kalıyor.

Bildigim kadarı ile BMW 1,6 dizelini 8 ileri otomatik ile satıyor.
Toyotada bu motoru alarak Verso ve Avensis araçlarına koyacak.

Karşılıgındada hibrit teknolojisini BMW ye satacak.
Birde belki fuelcell teknolojisinde ortaklıkta olabilir. Neden buna ihtiyaç duydugunu anlamadım gitti.
Zaten çok iyi noktaya ulaşmış durumda sadece ticarileştirmede çekingen davranıyor.
AP900 Cruise control

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #519 : Nisan 10, 2013, 22:27:53 »
Teknik olarak Toyota'nın BMW ile ortak yürüttüğü projeden Toyota otomobilleri eminim farklılaşacaktır. Toyota Subaru ile ortak geliştirdiği  ve kendi aracına GT86 koyduğu proje çok başarılı.Gt86 nın yakıt sistemine dikkat eden var mı ? Yani şunu demeye getiriyorum Toyota isterse yapar zira Ahmet in dediği ve bizlerinde bildiği üzere mühendislik açısından sorun yok tabi yapısal değişiklikler yapılması gerekir.

Konun özüne dönersek yeni Corolla  yeni olmayan fakat daha önce Corollalarda kullanılmayan bazı teknolojileri kullanacağı söyleniyor. Umarım gerçekleşir
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...