Gönderen Konu: 2013 Corolla  (Okunma sayısı 369361 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
Ynt: Yeni Corolla
« Yanıtla #2840 : Aralık 15, 2013, 20:31:43 »
    Arkadaşalar yeni toyota benzinlilerde 1.6 larda cc takma olayında yeni gelişme varmı duyan oldumu sanırım bişeyler olmuş.

Ne gibi hocam?
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 50 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2841 : Aralık 16, 2013, 01:29:51 »
Bu arada söyleyeyim active manuel ve active multidrive S corollası olan arkadaşlar CC taktırabilirler.. Denedim çalışıyor  kötü haber corolla 1.33 te CC çalışmıyor.. Auris 1.33 te çalışıyordu.. Aurisin de manuel 1.6 active de çalışmıyor CC mereti araştırıyorum nedenini ama bulamadım daha.. bu konu ilginç aslında...başka bir forum sitesinde de sadece kolun takılması gerektiği söyleniyor...ayrıca yeri de hazır vaziyette...tüm devre elemanları ve elektriksel şemaların da uyum sağladığını söylediler...ancak durum nedir gerçekten netleştirmek gerekir bence de...servisler takılamayacağını söylüyor sürekli...hatta komple touch ekranının bile life donanımdaki ile değişemediğini söylüyorlar...çok ilginç...

yakında servislere de bu konular ile ilgili bilgi verileceğini düşünüyorum...
         bunu başka bir siteden alıntı yaptım ahmet hocam sizinde dediğiniz gibi cc takılması için herşey var araça yaoılacak hiçbir olumsuz işlemde yok kış aylarında araç yatıyor uzun yolada nadir cıkıyorum ama bahar geldiğinde toyota hala bu işe el atmazsa cc kolu alıp özel serviste taktırtmayı düşünüyorum tek beklentim ozamana kadar 4-5 ay var belki bu konuda olumlu yönnde bir gelişme olur diyorum.

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #2842 : Aralık 18, 2013, 20:05:14 »
Arka koltuğa oturan olunca emniyet kemeri ışığı yanıyor fakat sesli ikaz vermiyor. bir müddet sonra ikaz da sönüyor. Sesli ikaz da vermesi gerekiyor mu?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2843 : Aralık 18, 2013, 20:42:05 »
Arka koltuğa oturan olunca emniyet kemeri ışığı yanıyor fakat sesli ikaz vermiyor. bir müddet sonra ikaz da sönüyor. Sesli ikaz da vermesi gerekiyor mu?
Sesli ikaz vermiyor diye biliyorum Hakan bey.

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #2844 : Aralık 18, 2013, 20:50:47 »
arkadaslar merhaba...yenı corollanızın yakıt degerlerı ne durumdadır benim ortalama yakıt göstergem suan biraz yuksek gıbı (8.2-8.3)sizcede yüksek degilmi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2013 Corrola Advance 1.6 CVT /İnci Beyazı
  • 222 kere teşekkür etti
  • 102 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2845 : Aralık 19, 2013, 11:10:58 »
7.1 oldu Pistanbulda. Ama Körfezde 5.7 de geziyordu.

1.6 CVT ...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 50 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2846 : Aralık 19, 2013, 12:45:10 »
    Havalar soğudu yakıt tavan yapmaya başladı benim cvt sehiriçi 8-9 ları rahat görüyor artık ama mesafe cok kısa kontak acıyorum 4-5 km gidiyorum yol bitiyor tabii motor hiç ısınmıyo bile doğaldır yinede iyi banagöre.

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #2847 : Aralık 19, 2013, 19:14:16 »
Yanliz benim arac d4d mmt  sizin cvtler belki normal olabilir ama benimyol bilgisayarinin gosterdigi 8.22 8.3 ler cok ucuk rakamlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 50 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2848 : Aralık 19, 2013, 21:32:35 »
Yanliz benim arac d4d mmt  sizin cvtler belki normal olabilir ama benimyol bilgisayarinin gosterdigi 8.22 8.3 ler cok ucuk rakamlar
    Bu çok fazla ya benzinliler gibi yakıyor servise bi sorun bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 415 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2849 : Aralık 19, 2013, 21:44:56 »
Yol bilgisayarını sıfırladınız mı, depoyu doldurduktan sonra? ayrıca bu tüketim değerleri hangi şartlarda yapıldı, kaç km de ölçülen değerler? Yani direk şu kadar litre yaktı demek çok fazla bir şey ifade etmiyor ne yazıkki.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2850 : Aralık 19, 2013, 21:48:28 »
Yol bilgisayarını sıfırladınız mı, depoyu doldurduktan sonra? ayrıca bu tüketim değerleri hangi şartlarda yapıldı, kaç km de ölçülen değerler? Yani direk şu kadar litre yaktı demek çok fazla bir şey ifade etmiyor ne yazıkki.

:alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis:
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '17
  • 156 kere teşekkür etti
  • 401 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2851 : Aralık 20, 2013, 09:20:50 »
Bugün istatistiklere baktım da en çok online olduğum bölüm açık ara "corolla" ymış... Yoksa.... :islik: :blink: :-[
2017 C-HR Hybrid Diamond

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 62500
  • Model Yılı: '13
  • 11 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2852 : Aralık 23, 2013, 14:50:22 »
Baküde tanıdık bir sima :)

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #2853 : Aralık 23, 2013, 22:07:29 »
ben sadece yol bilgisayarındaki verilerden bahsedıyorum bu soyledıllerınızı yaparak olcum yapmadım dogrusu..onuda yapıcam bu depoda bakalım ne olacak eger farklıysa demekkı yol bilgisayarına guvenemıcez..bu arada evet bı kac kez sıfırladım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38800
  • Model Yılı: '10
  • 34 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2854 : Aralık 23, 2013, 22:12:48 »
Veriler yüksek ben benzinde yapıyorum o kadar.

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #2855 : Aralık 23, 2013, 22:25:45 »
aracım 2000 kmde ve tuncelideyim hava -5 derece civarı uzun zamandır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 50 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2856 : Aralık 25, 2013, 22:48:46 »
       Selamlar cvt corollası olan arkadaşlar yokuş inerken frene basıp durduğunuzda  mesela ışıkta dururken aracınızdan harrrrrr harrrrr gibi bir ses geliyormu?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2013 Corrola Advance 1.6 CVT /İnci Beyazı
  • 222 kere teşekkür etti
  • 102 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2857 : Aralık 25, 2013, 23:08:57 »

Selamlar cvt corollası olan arkadaşlar yokuş inerken frene bastığınızda mesela ışıkta dururken aracınızdan harrrrrr harrrrr gibi bir ses geliyormu?

Yokuş aşşağı vites küçüldüğünden oluşan bir devir sesi geliyor fakat ışıkta " haarrrr" diye ses gelmiyor. Yokuş aşşağı da gelen ses zaten dikkat ederseniz duyuyorsunuz ki sanırım bahsettiğiniz bu değil.

Uzun bir cevap oldu ama kısaca hayır demek istemedim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0-
  • 6 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2858 : Aralık 26, 2013, 08:58:28 »
Ekimde aldığımda aracı sakin kullanımda 7.8-8.2 lt arasında gidip geliyordu. Malum kış Kayserideyiz şu anda 9.6 lt çıktı araç. Normal mi çok mu karar veremedim. LPG takıp araca yazık etmek istemiyorum, bir aklımda sat dizel bir araç al diyor ancak 2. el fiyatları da tavan düşecek gibi görünmüyor.

Bu arada Vedat abinin bahsettiği sesi bazen bende hissediyorum ve başka bir olay sağa yaklaşık 90 derecelik virajda ve hafifte yukarı eğimliyse yol viraja girerken biraz gaza basınca sağ ön tekerin oralarda "tak tak " sanki akiste boşluk varda vuruyormuş gibi ses geliyor. 10000 bakımında göstereceğim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 30000
  • Model Yılı: '13
  • 33 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2859 : Aralık 26, 2013, 10:56:24 »
emre bey bende aracımı yeni aldım henüz tam ne yakıyor hesap yapamadım fakat yıllarca dizel kullanan biri olarak benzinli arac biraz sersemletti beni:) ben depo ile ölçüyorum 7,5 lt civarı yakıyor şuan tüpe bende yanaşmak istemiyorum kız gibi dizel 2010 makyajlı kasa mmt aracımı verip 5-5,3 arası yakıyordu bu aracı aldığıma bazen içerleniyorum hayırlısı artık bakalım...
2013 corolla advance cvt. 30 binde 7 binden sonra lpg li...