0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bir müjde daha.Yeni kasa 1,4 dizel Corollaların ECUsunda CC yazılımı var.Kablo tesisatı yok.
Ahmet bey nasıl cektiricegiz bu tesisatı
ECU'dan çıkan kablolardan ECU içindeki CC'u kontrol etmenin imkansız olduğunu düşünüyorum, ECU içindeki CC programına ulaşım sağlamak üzere skart/jug/fiş girişi varsa, uğraşılabilir.Yoksa, hiç birşey yapılamaz.
ECU çıkışında onlarda var.Ama ECU çıkışından itibaren kablo tesisatı yok.
merhaba ahmet bey bende yeni kasa 1.4 d4d mmt premium corolla varbu araca cc takmak mümkünmü şimdi, ben çok anlamadım bu iştenanladığım ecudan direksiyona kadar olan tesisat yokonların bi listesi varmı temin etmek için.ben cc taktırmak istiyorum.bu konuyu servisteki satıcı arkadaşa sordum sisteme zarar vermedikten sonra?? garantiyi bozmaz dedi.ben uzun yola çok gidecem gibi bu yıl o yüzden cc elzem gibi bişey..birde yaris dizel manuellerde cc var orjinalde opsiyon olarak takılabiliyor acaba benzer parçalar varmıdır?
Evet aracınıza CC mümkün.Ancak parça olarak alabileceginiz sadece CC kolu ve bu CC kolu ile spiral kablo arasına takılan kablo.Bunların fiyatı 140/160 TL tutar.Diğer tesisat ise arabanın ana tesisarı, bunu değiştirmek istersen 1500/2000 TL civarı tutar.Ama yanına kablo çekerim derseniz en fazla 20/30 TL tutar.Önemli olan neyi neyere bağlayacagını bilen birini bulmanız.
cc kolu var daha önce almıştım o kolu hava yastığının altındaki sokete bağlayan yaklaşık 15 cmlik bi kabloda vardı ama kaybettim sanırımdiğer tesisat derken o tesisat komplemi oluyo yani bi kablo için tüm kablolarımı almak gerekiyo tam anlamadım??tabi böyle bi durup düşününce 20 lira nere 2000 nere tabiki o kabloların yanından bi kablo çekmek daha mantıklı.
EvetFabrikadan çıkışta bacak kalınlıgındaki kablo demetinden bahsediyoruz.O demette bu kablo yok.
iş bi kabloya bakıyorsa denemeye değer bence birde yaris manuelde olan cc opsiyonu mmtde niye yok servistekiler bişey diyemedibenim aracımda sonuçta mmt olduğu için, bi şeymi eksik veya fazla bu sistemin debriyajıda algılaması gerekiyor yanılmıyorsam ondanmı acaba?devre şeması gibi bişeyden kontrolmu etsek gerçi siz daha iyi bilirsiniz ama?
Bende devre şemalarını bekliyorum.Çok yeni model oldugu için ulaşması henüz biraz zahmetli.
Devre şemalarını inceledim.1,4 dizelin CC sistemi digerlerinden çok farklı.Şemalardan anladıgım kadarı ile motor ECUsunda olması gereken CC yazılımını sadece bu iş için yaptıkları çok küçük bir ECU yapıyor.CC koluda bu ECU ya takılıyor.CC ECUsuda CANBUS hattı ile arabanın sinir agına baglanarak hız vb bilgileri alıyor ve bir kablo ile motor ECUsuna yapması gerekeni bildiriyor.Yine CANBUS hattı üzerinden KM göstergesindeki CC lambasını akif ediyor.Malzeme listesine şimdi bide CC kontrol ECUsu eklendi.
bunlar kc 142 yi taklit mi etmişler ne ondada bi ecu ve ayrı bi yazılım yokmu yanlış anlamadıysam?yüksel bey patent alsaymış iyi olurmuş canbus ne olduğunu bilmiyom ama onudamı almak lazımbu cc ecusunun tahmini maliyeti ne kadar olur acaba?birde benim araç premium lamba yerine ortada bilgi ekranı varbu şeyleri yaparsak bu ekranda gözükürmü?