0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Ben niyeyse yeni kasa eleştirilerini hiç yapıcı bulmuyorum. Böyle eleştirileri, hep çaresiz bir serzeniş içinde görüyorum. Yani bazı başka marka fanatikleri tarafından eleştiricek yer aranıyor gibi. Fiyat konusu neyse de bu 1.6 dizel muhabbeti bir ilginçleşmeye başladı. Yani 1.6 dizel olmadığı için ben bu arabayı almam deniyor. Bu eleştiriler toyotanın çok da umrunda degil gibi görüyorum.Dayımın 1.5 dizel Fluence'i var ruhastı göstermeden bizim corollanın 1.4 olduguna inanmadı. Bu da çekiş gücünde öyle aman aman bir fark olmadıgını gösteriyor. Ben şu an Dubai deyim, burda yollar genelde 12 şerit(6 gidiş 6 geliş) ve inanın 1.4 golfler görüyorum. Kaldı ki Türkiye gibi bir yerde 1.4 dizel büyük bir lütuf. Sanıyorum ki toyota'da bunun farkında ki o kadar muhalif sese karşı 1.4 dizel motor çıkarmakta ısrar ediyor ve her şeye rağmen bu ısrarın karşılığını çok satarak alıyor. Yine de ilerki satış rakamları toyotanın bu ısrarında ne kadar haklı oldugunu gösterecek diye tahmin ediyorum.
Zevklerimiz ayniymis.
1.4 dizelde bile biz bu arabaları bu kadar seviyorsak 1.6 dizel koysalar tadından yenmez demek istiyorlar 1.6 yı savunanlar bence... kötü birşey de demiyorlar. 1.4 yerine 1.6 dizel olsa %100 eminim satışları kafadan %20-25 artar.
Sadece 1.6 lt motor yetmez satışları artırmaya... Benzinli modellerindeki donanımı da aynen dizel modellerine koyması gerekir... Bir cc, anahtarsız sistem vs. gibi olmayan özelliklerden dolayı bu aracı almayanları tanıyorum...
cruise control ün dizellere koyulmamasının sebebi "bence" 1.4 motorun bazı yerlerde "bayılacağı"nı biliyorlar. herkesin kendi görüşü ama 1.4 motor genel kullanıma yetse de yokuşta bu araba 1.6 istiyorrr istiyor... kullanıyorum, biliyor ve hissediyorum )
1.4 D4-D MMT Corolla aracımı 7.5 yıl Cruise Control ile kullandım, araçta 5 kişi ve tam kapasite dolu bagajla dahi düşünebileceğiniz ve hayal kurabileceğiniz en dik uzun yokuşları dahi 5. vites ile çok rahat tırmanabildim, kısacası 1.4 motorda performans konusunda hiç bir eksik yok. Hatta 1.4 Cruise ile çok mükemmel sonuçlar çıkartıyor. Yüksek performans/Fabrika verisi yakıt tüketim değerleri
Malesef fabrika çıkışlı değildi, yurt dışından bir arkadaşa getirtmiştim, 2002-2012 yılları arasındakilerde ECU'da yazılım ve ön hazırlık olmadığından komple beyin ile beraber kendi orjinal donanımını çekerek Yetkili servisimde montajını yapmıştım. 2013 ten itibaren diesel ECU'da yazılımının olduğunu düşünüyorum.
Tekin abi bende öyle olduğunu düşünüyorum ama henüz bunu doğrulayan bir kaynak veya bir veriye ulaşamadım, yabancı forumları araştırıyorum hala
Mesut, böyle düşünmeme sebep olan şey, seninde bildiğin gibi Yarisin diesel Cool versiyonunda opsiyon olarak sunulması.Yani, sadece bir kol takıp sistemi aktive edip Cruise Controle sahip olabilirsin, diye düşünüyorum.Yariste olabilecekse Corollada da olabilir!?
Bende aynı düşünceden dolayı denemek istiyorum.
Ahmet bey paylaşımlarınızı bekliiyoruz.yüksel bey cc uygulaması yapıyordu ama tekin bey altyapısı ile birlikte getirtmiş ve yıllarca kullanmış.eğer siz aracınızda olumlu sonuç elde ederseniz benim aracıma da isterim hemşehrim olarak beni kırmazsınız umarım:))
Yeni Corolla 778,4 km de 45,6 lt mazot tüketip, 5,85 lt/ 100 km yakıt tüketimi gerçekleştirdi... Aracın gösterdiği değer 5,8 lt/100 km... (Tüketim birleşiktir)