Gönderen Konu: 2013 Corolla  (Okunma sayısı 369361 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 15000
  • Model Yılı: '14
  • 65 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
Ynt: Yeni Corolla
« Yanıtla #2520 : Eylül 24, 2013, 11:16:06 »
Ben niyeyse yeni kasa eleştirilerini hiç yapıcı bulmuyorum. Böyle eleştirileri, hep çaresiz bir serzeniş içinde görüyorum. Yani bazı başka marka fanatikleri tarafından eleştiricek yer aranıyor gibi. Fiyat konusu neyse de bu 1.6 dizel muhabbeti bir ilginçleşmeye başladı. Yani 1.6 dizel olmadığı için ben bu arabayı almam deniyor. Bu eleştiriler toyotanın çok da umrunda degil gibi görüyorum.
Dayımın 1.5 dizel Fluence'i var ruhastı göstermeden bizim corollanın 1.4 olduguna inanmadı. Bu da çekiş gücünde öyle aman aman bir fark olmadıgını gösteriyor.
Ben şu an Dubai deyim, burda yollar genelde 12 şerit(6 gidiş 6 geliş) ve inanın 1.4 golfler görüyorum. Kaldı ki Türkiye gibi bir yerde 1.4 dizel büyük bir lütuf. Sanıyorum ki toyota'da bunun farkında ki o kadar muhalif sese karşı 1.4 dizel motor çıkarmakta ısrar ediyor ve her şeye rağmen bu ısrarın karşılığını çok satarak alıyor. Yine de ilerki satış rakamları toyotanın bu ısrarında ne kadar haklı oldugunu gösterecek diye tahmin ediyorum.
1.4 dizelde bile biz bu arabaları bu kadar seviyorsak 1.6 dizel koysalar tadından yenmez demek istiyorlar 1.6 yı savunanlar bence... kötü birşey de demiyorlar. 1.4 yerine 1.6 dizel olsa %100 eminim satışları kafadan %20-25 artar.
2013 - 2018 AURİS
2018 - ??? VW PASSAT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • DEPREMDE ŞEHİT OLAN MESLEKTAŞLARIMA AÐLIYORUM...
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 13 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2521 : Eylül 24, 2013, 11:23:49 »
Tamam bu araç muadillerinden motor hacmi, güç ve tork bakımından daha geride... Fakat büsbütün cılız bir motor değil... Gayet yeterli bir motor d4d... Üstelik yeni corollada çekiş biraz olsun iyileştirilmiş ve sessizlikte benzinlilerle yarışır...
2013 TOYOTA COROLLA D4D ADVANCE MANUEL
İNCİ BEYAZI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2522 : Eylül 24, 2013, 11:41:54 »
Zevklerimiz ayniymis. :)
:)
 Gerçekten de, o boşluk hissi haz vermiyor bana, aynı durum başka marka ve modeller için de böyle bence. Araç büyükte olsa sarmalı iç yapısı ile. Ama tabi bu zevk meselesi, iyi ya da kötü anlamında değil söylediklerim.

1.4 dizelde bile biz bu arabaları bu kadar seviyorsak 1.6 dizel koysalar tadından yenmez demek istiyorlar 1.6 yı savunanlar bence... kötü birşey de demiyorlar. 1.4 yerine 1.6 dizel olsa %100 eminim satışları kafadan %20-25 artar.
Yol doğru ama sonuç böyle olmayabilir bence, şu andaki fiyatlar 1.6 motor gelince olabilecek fiyatlara referans teşkil ederse satışlar o kadar artmayabilir. Tabi bunlar benim görüşlerim. Keza aynı durum Renault için de geçerli oldu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 13 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2523 : Eylül 24, 2013, 13:00:46 »
Sadece 1.6 lt motor yetmez satışları artırmaya... Benzinli modellerindeki donanımı da aynen dizel modellerine koyması gerekir... Bir cc, anahtarsız sistem vs. gibi olmayan özelliklerden dolayı bu aracı almayanları tanıyorum...
İNCİ BEYAZI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 65 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2524 : Eylül 24, 2013, 14:10:03 »
Sadece 1.6 lt motor yetmez satışları artırmaya... Benzinli modellerindeki donanımı da aynen dizel modellerine koyması gerekir... Bir cc, anahtarsız sistem vs. gibi olmayan özelliklerden dolayı bu aracı almayanları tanıyorum...
cruise control ün dizellere koyulmamasının sebebi "bence" 1.4 motorun bazı yerlerde "bayılacağı"nı biliyorlar. herkesin kendi görüşü ama 1.4 motor genel kullanıma yetse de yokuşta bu araba 1.6 istiyorrr istiyor... kullanıyorum, biliyor ve hissediyorum :))
bu arada anahtarsız giriş ve çalıştırma zaten var biliyorum 2013 lerde...
2013 - 2018 AURİS
2018 - ??? VW PASSAT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2525 : Eylül 24, 2013, 14:28:06 »
cruise control ün dizellere koyulmamasının sebebi "bence" 1.4 motorun bazı yerlerde "bayılacağı"nı biliyorlar. herkesin kendi görüşü ama 1.4 motor genel kullanıma yetse de yokuşta bu araba 1.6 istiyorrr istiyor... kullanıyorum, biliyor ve hissediyorum :))

1.4 D4-D MMT Corolla aracımı 7.5 yıl Cruise Control ile kullandım, araçta 5 kişi ve tam kapasite dolu bagajla dahi düşünebileceğiniz ve hayal kurabileceğiniz en dik uzun yokuşları dahi 5. vites ile çok rahat tırmanabildim, kısacası 1.4 motorda performans konusunda hiç bir eksik yok.

Hatta 1.4 Cruise ile çok mükemmel sonuçlar çıkartıyor. Yüksek performans/Fabrika verisi yakıt tüketim değerleri
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 65 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2526 : Eylül 24, 2013, 14:59:46 »
1.4 D4-D MMT Corolla aracımı 7.5 yıl Cruise Control ile kullandım, araçta 5 kişi ve tam kapasite dolu bagajla dahi düşünebileceğiniz ve hayal kurabileceğiniz en dik uzun yokuşları dahi 5. vites ile çok rahat tırmanabildim, kısacası 1.4 motorda performans konusunda hiç bir eksik yok.

Hatta 1.4 Cruise ile çok mükemmel sonuçlar çıkartıyor. Yüksek performans/Fabrika verisi yakıt tüketim değerleri
tekin abi, ben kendimce bi mantık uydurmuştum ama yanılmışım. Madem sorun yok neden koymazlar ki?

sizinki orjinal fabrika çıkışlı mıydı cc, sonradan siz mi taktırdınız?
2013 - 2018 AURİS
2018 - ??? VW PASSAT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 164 kere teşekkür etti
  • 115 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2527 : Eylül 24, 2013, 15:16:37 »
Yiğidi oldürürüm, hakkını yemem.  Çekişi konusunda benim de şikayetim yok.
CC konusunu Siz daha önce paylaşmıştınız. Ancak ben de merak ediyorum Sizin araçta CC nerden geldi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #2528 : Eylül 24, 2013, 15:19:48 »
Malesef fabrika çıkışlı değildi, yurt dışından bir arkadaşa getirtmiştim, 2002-2012 yılları arasındakilerde ECU'da yazılım ve ön hazırlık olmadığından komple beyin ile beraber kendi orjinal donanımını çekerek Yetkili servisimde montajını yapmıştım.

2013 ten itibaren diesel ECU'da yazılımının olduğunu düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2529 : Eylül 24, 2013, 16:19:52 »
Malesef fabrika çıkışlı değildi, yurt dışından bir arkadaşa getirtmiştim, 2002-2012 yılları arasındakilerde ECU'da yazılım ve ön hazırlık olmadığından komple beyin ile beraber kendi orjinal donanımını çekerek Yetkili servisimde montajını yapmıştım.

2013 ten itibaren diesel ECU'da yazılımının olduğunu düşünüyorum.

Tekin abi bende öyle olduğunu düşünüyorum ama henüz bunu doğrulayan bir kaynak veya bir veriye ulaşamadım, yabancı forumları araştırıyorum hala

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #2530 : Eylül 24, 2013, 16:36:34 »
Tekin abi bende öyle olduğunu düşünüyorum ama henüz bunu doğrulayan bir kaynak veya bir veriye ulaşamadım, yabancı forumları araştırıyorum hala

Mesut, böyle düşünmeme sebep olan şey, seninde bildiğin gibi Yarisin diesel  Cool versiyonunda opsiyon olarak sunulması.
Yani, sadece bir kol takıp sistemi aktive edip Cruise Controle sahip olabilirsin, diye düşünüyorum.

Yariste olabilecekse Corollada da olabilir!?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2531 : Eylül 24, 2013, 16:40:26 »

Yeni Corollanın motor devre şemasını önce bulayım.
Sonra gece vardiyasında bi araca CC takarak deneme yaparım.

Ama önce şemalar lazım.

Birde benzinli CVTlerde direksiyonda vites pedleri yok ama kabloları direksiyona geliyor.

MMTnin direksiyonunu CVTye takarak deneme yapacagız sonuçları paylaşırım.

Sadece motor devre şemalarına ulaşmam biraz zaman alabilir.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2532 : Eylül 24, 2013, 16:40:58 »

Benzinli modellerinde var ama Dizellerinde bazı modellerinde geçerli bir durum idi, bundan önceki kasalarda ya da MMT şanzımandan yararlanılarak elde ediliyor diyebilirim.

Yeni Aurise forumdan biri servise danıştım yaptıracağım diyordu durumu izah ettik ve kendi yaptı sanayide.
Alt yapıları hazır tek olan durum Kolun bağlantıları.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
« Yanıtla #2533 : Eylül 24, 2013, 16:42:05 »
Mesut, böyle düşünmeme sebep olan şey, seninde bildiğin gibi Yarisin diesel  Cool versiyonunda opsiyon olarak sunulması.
Yani, sadece bir kol takıp sistemi aktive edip Cruise Controle sahip olabilirsin, diye düşünüyorum.

Yariste olabilecekse Corollada da olabilir!?

Bende aynı düşünceden dolayı denemek istiyorum.
AP900 Cruise control

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Allah cümleye kaza bela vermesin.
  • 38 kere teşekkür etti
  • 70 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2534 : Eylül 24, 2013, 21:43:53 »
Önceleri Yüksel Bey dizel araçlara bir kit ile cc takıyordu, ancak bildiğim kadarıyla bıraktı. Arkadaşlar 2012 dizel aurise cc takmanın başka bir yolunu bilen var mıdır?
2007 Yaris 1.3 Sol M/M
2012 Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Satıldı :(
1996 Corolla 1.6GLİ A/T AC  Satıldı :(

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #2535 : Ekim 01, 2013, 09:09:50 »
Olursa çok iyi olur. Ahmet bey müjdenizi bekliyoruz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 30000
  • Model Yılı: '13
  • 33 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2536 : Ekim 01, 2013, 17:38:31 »
Bende aynı düşünceden dolayı denemek istiyorum.
Ahmet bey paylaşımlarınızı bekliiyoruz.yüksel bey cc uygulaması yapıyordu ama tekin bey altyapısı ile birlikte getirtmiş ve yıllarca kullanmış.eğer siz aracınızda olumlu sonuç elde ederseniz benim aracıma da isterim hemşehrim olarak beni kırmazsınız umarım:))
2013 corolla advance cvt. 30 binde 7 binden sonra lpg li...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
« Yanıtla #2537 : Ekim 01, 2013, 18:30:56 »
Ahmet bey paylaşımlarınızı bekliiyoruz.yüksel bey cc uygulaması yapıyordu ama tekin bey altyapısı ile birlikte getirtmiş ve yıllarca kullanmış.eğer siz aracınızda olumlu sonuç elde ederseniz benim aracıma da isterim hemşehrim olarak beni kırmazsınız umarım:))

Nuri bey

Sanırım birkaç yanlış anlama var.
Bahsi geçen konu yeni Corolla için.
Sizin aracınızda olmadıgı kesin.

Sizin aracınız için yapılacak en kestirme yol CAN BAS destekli harici ünite alarak aracınıza taktırmanız.
TRye Mugen makina sanırım getirtiyor. Fiyatı montaj ile birlikte 350 Euro.

Tekin abimin ve benim araçlarımızda CAN BAS sistemi olmadıgı için normal sistem taktık. Bunun montaj süresi daha uzun sürüyor.

Kısaca siz boşuna umutlanmayın alternatifiniz tek.

Eger yurt dışından uygun fiyata bulursanız montajı için yönlendiririm. İşin en basit kısmı orası.
AP900 Cruise control

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 13 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2538 : Ekim 01, 2013, 19:22:33 »
Yeni Corolla 778,4 km de 45,6 lt mazot tüketip,  5,85 lt/ 100 km yakıt tüketimi gerçekleştirdi... Aracın gösterdiği değer 5,8 lt/100 km... (Tüketim birleşiktir)
İNCİ BEYAZI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 44 kere teşekkür etti
  • 145 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2539 : Ekim 02, 2013, 09:32:46 »
Yeni Corolla 778,4 km de 45,6 lt mazot tüketip,  5,85 lt/ 100 km yakıt tüketimi gerçekleştirdi... Aracın gösterdiği değer 5,8 lt/100 km... (Tüketim birleşiktir)

gayet iyi değerler. bir de aracın yeni olduğunu düşünürsek süper. kullanım nasıl peki? çoğu şehir dışı mı?
2007 Toyota Corolla 1.6 Comfort