0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Valla bugün arabaya sıçrayan zift midir yoksa bir çeşit yağ mıdır beni 1 saat uğraştırdı... Koyu renk olsa kolay kolay farkedilmez... Elimde bez ve benzin istasyonunda pompacıyla (tanıdık) mililitre ölçülerinde benzinle anca çıkardım...
Bakkaldan Margarin alin surun 5dk bekleyin, bezle silin.ziftin en ucuz cozum yontemi sanirim..
Birde gaz yağı çok iyi bu konuda .
Riskli degil mi
Eskiden gazyağı ile temizlerdik... Benzinlikte bulunmayınca benzinle temizledik... Bu arada margarinli yöntemi ilk defa duyuyorum... Bir daha olursa deneyeceğim...
1.6 dizel + anahtarsız sistem + hız sabitleyici + hız sınırlayıcı + cam tavan opsiyonları ile corolla - auris - avensis - verso modellerinde sunulduğu gün satışların misliyle arttığını ve olumsuz eleştirilerin azaldığını görürüz...
Yeni corollanın sürüş dinamikleri eski kasaya göre çok daha iyi... Ayrıca 2300 km oldu aracım ve iç mekandan şimdilik takırtı tukurtu falan gelmiyor... Aracın beni en sinir eden yanı yan aynaların stop ederken otomatik kapanmaması... Hep araçtan indikten sonra farkediyorum...
Motor sıfır iken, ilk km. lerde, belli miktarda yağ eksilebilir, bunu hemen kötüye yormamak lazım. Keza yağların cinsine(sentetik, yarı sentetik vs.) göre de belli miktarlarda yağ eksilmesi olabilir. Ayrıca aşırı beslemeli araçlarda, olması gerekenden fazla yağ kullanmamak gerekiyor. Açıkçası gerek Auris gerek ise Corolla(yeni kasaları) trafikte görmeye başladım, dıştan gerçekten sportif çizgileri var her ikisininde. Ancak iç yapılarını(dashboard vs.) aynı sportiflikte bulmadım. Açıkçası ben, sürücüye yönelik, kavrayan, ergonomik tasarımlardan hoşlanıyorum.