Gönderen Konu: 2013 Corolla  (Okunma sayısı 369361 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 72000
  • Model Yılı: '13
  • 45 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
Ynt: Yeni Corolla
« Yanıtla #2560 : Ekim 09, 2013, 00:56:02 »
CC de yan hava yastığı açılmadımı ben mi göremedim. Allah cümlemizi korusun böyle durumlardan.
Azrail son noktayı koyana kadar, virgülle yaşamaya devam.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2561 : Ekim 10, 2013, 13:31:09 »
yeni corolla çarpışma testi faciası. yorumlar sizin.

2014 Toyota Corolla small overlap IIHS crash test

abi bu test yeni hani sen facia olarak tanımlamışsın ama dikkat ettiysen eğer aracın en mukavemetsiz yerine vurduruyorlar diğer videolarıda bir izle istersen çünkü hepsi hemen hemen aynı hasarı alıyor ben bu testte tekeri akstan ayrılan araba bile gördüm bu iyi hali yine

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2013 Corrola Advance 1.6 CVT /İnci Beyazı
  • Kan Grubu: A+
  • 222 kere teşekkür etti
  • 102 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2562 : Ekim 11, 2013, 23:16:15 »
Merhaba,

2013 Aurisimi  Yeni Corrola ile değiştirdim ve nasipse yarın teslim alacağım. Corrola dünyayı ikiye bölmüş gördüğüm kadarıyla. Olumlu ve olumsuz yanları muhakkak vardır fakat hepsi göreceli ama bence tek göreceli olmayan nokta ise güvenlik. Small overlap konusunda  Corrola pek başarılı değil bu açıkca ortada ( bir çok model gibi) ve yapılacak yeni düzeltmeler ile eminim ki Toyota bununda kısa sürede üstesinden gelecek. Honda sahibi arkadaşların yüzü gülüyordur bu small overlap testi sonuçlarına.

Açıkcası şu an için ben bu konu hakkında konuşmanın bizi bir yere getireceğini sanmıyorum. Bu konu hakkında yapabileceğimiz tek şey bu tip bir kazaya yol açmadan emniyetli bir şekilde yol alıp hem kendimizi hem de diğer sürücüleri korumak.

Açıkcası aracı kısa bir süre kullandım ve çok fazla yorum yapmak haddime değil fakat aracın çok daha olgun davrandığını söylemeliyim, Aurise göre. Auris ile eğlenceli sakin ve güvenli 15K yol yaptım ama Aurisimi çok arayacağımı söyleyemem, cam tavanı hariç.

CVT ise çok farklı bir his. DSG kullanmış biri olarak CVT nin çok daha zevkli ( bence) olduğunu söylemeliyim. Yapacağım km ler ile deneyimlerimi aktaracağıma emin olabilirsiniz.

Ben aracın içinide dışınıda çok sevdim. Bence olmuş ama tabii beğenmeyende çok. Zaten beğenmeyen insanlarada zorla Toyota vermiyorlar değil mi?

Fiyatı konusu... Türkiye de zaten her araca gereğinden fazla ödüyoruz. Honda Vw Toyota vb. markalar zaten basit ve ucuz araçlar. Bu küçümseme değil lütfen yanlış anlamayın. Bu araçlar çoğunluk tarafından alınabilinecek araçlar olsun diye üretiliyor. Bizim ülkemizde  araba alırken sevgili devletimizede birtane daha alıyoruz ya da yarım tane. Yine bu konuda  " Tecavüz kaçınılmaz ise tadını çıkartın" sözünü hatırlamakta fayda var diyorum. Bizim arabaya Devletinde Vergiye ihtiyacı var ( Üretmeyen ülke olunca.... )

Evet... Yarından itibaren başınızı ağrıtmaya başlarım.

Saygılar sevgiler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • DEPREMDE ŞEHİT OLAN MESLEKTAŞLARIMA AÐLIYORUM...
  • 13 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2563 : Ekim 12, 2013, 00:16:29 »
Hayırlı olsun, güle güle kullanın aracınızı...
2013 TOYOTA COROLLA D4D ADVANCE MANUEL
İNCİ BEYAZI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 15000
  • Model Yılı: '16
  • 62 kere teşekkür etti
  • 85 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2564 : Ekim 12, 2013, 00:25:57 »
Merhaba,

2013 Aurisimi  Yeni Corrola ile değiştirdim ve nasipse yarın teslim alacağım. Corrola dünyayı ikiye bölmüş gördüğüm kadarıyla. Olumlu ve olumsuz yanları muhakkak vardır fakat hepsi göreceli ama bence tek göreceli olmayan nokta ise güvenlik. Small overlap konusunda  Corrola pek başarılı değil bu açıkca ortada ( bir çok model gibi) ve yapılacak yeni düzeltmeler ile eminim ki Toyota bununda kısa sürede üstesinden gelecek. Honda sahibi arkadaşların yüzü gülüyordur bu small overlap testi sonuçlarına.

Açıkcası şu an için ben bu konu hakkında konuşmanın bizi bir yere getireceğini sanmıyorum. Bu konu hakkında yapabileceğimiz tek şey bu tip bir kazaya yol açmadan emniyetli bir şekilde yol alıp hem kendimizi hem de diğer sürücüleri korumak.

Açıkcası aracı kısa bir süre kullandım ve çok fazla yorum yapmak haddime değil fakat aracın çok daha olgun davrandığını söylemeliyim, Aurise göre. Auris ile eğlenceli sakin ve güvenli 15K yol yaptım ama Aurisimi çok arayacağımı söyleyemem, cam tavanı hariç.

CVT ise çok farklı bir his. DSG kullanmış biri olarak CVT nin çok daha zevkli ( bence) olduğunu söylemeliyim. Yapacağım km ler ile deneyimlerimi aktaracağıma emin olabilirsiniz.

Ben aracın içinide dışınıda çok sevdim. Bence olmuş ama tabii beğenmeyende çok. Zaten beğenmeyen insanlarada zorla Toyota vermiyorlar değil mi?

Fiyatı konusu... Türkiye de zaten her araca gereğinden fazla ödüyoruz. Honda Vw Toyota vb. markalar zaten basit ve ucuz araçlar. Bu küçümseme değil lütfen yanlış anlamayın. Bu araçlar çoğunluk tarafından alınabilinecek araçlar olsun diye üretiliyor. Bizim ülkemizde  araba alırken sevgili devletimizede birtane daha alıyoruz ya da yarım tane. Yine bu konuda  " Tecavüz kaçınılmaz ise tadını çıkartın" sözünü hatırlamakta fayda var diyorum. Bizim arabaya Devletinde Vergiye ihtiyacı var ( Üretmeyen ülke olunca.... )

Saygılar sevgiler.

hayırlı olsun abi güle güle kullan...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 13000
  • 17 kere teşekkür etti
  • 9 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2565 : Ekim 12, 2013, 00:52:10 »

Yukarıdaki sözler Cenk EĞRİGÖZ arkadaşımın sözlerinden alıntıdır. Bu sözleri destekleyecek sayısal verileri kabaca size vermek istiyorum.26 ağustos 2013 tarihinde 52.000 TL'ye 1.6 advance corolla satın aldım. Faturadaki tutara baktığımda arabanın ham fiyatı 32.000 tl civarı buna %18 KDV (7.000 tl)  ve %25 ÖTV (13.000 tl) olduğunu gördüm ve gözlerime inanamadım. Yani 52.000 TL'nin 20.000 TL'si VERGİ.......Varın gerisini siz düşünün. Benzin vergi, araba vergi,mtv,........v.s.......! 
Burhan İNCE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2566 : Ekim 12, 2013, 09:55:04 »
Merhaba,
2013 Aurisimi  Yeni Corrola ile değiştirdim ve nasipse yarın teslim alacağım.
Saygılar sevgiler.
Cenk bey hayirli olsun yeni araciniz. Kazasiz, belasiz binmeniz dilegiyle....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 222 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2567 : Ekim 12, 2013, 09:59:43 »

Cenk bey hayirli olsun yeni araciniz. Kazasiz, belasiz binmeniz dilegiyle....

Teşekkürler Kadir Bey,

Şu an evden çıkıyorum aracı teslim almam için :) Fakat hatun şimdiden kapıda beni bekliyor :)))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2568 : Ekim 12, 2013, 10:06:56 »
Teşekkürler Kadir Bey,

Şu an evden çıkıyorum aracı teslim almam için :) Fakat hatun şimdiden kapıda beni bekliyor :)))
Fazla bekletme bence :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 222 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2569 : Ekim 12, 2013, 10:07:59 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 222 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2570 : Ekim 12, 2013, 11:44:00 »
yeni kızımız burda :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2571 : Ekim 12, 2013, 11:51:06 »
yeni kızımız burda :)

Hayırlı olsun Cenk bey, eskiden Auris kullanan bir kullanıcı olarak karşılaştırmalı yorumlarınızı bekliyoruz :-)
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2572 : Ekim 12, 2013, 11:52:05 »
Hayırlı olsun, ailece hep güzel günlerde binmeniz dileğiyle..
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Corolla 1.6 advance multidrive S
  • 56 kere teşekkür etti
  • 98 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2573 : Ekim 12, 2013, 12:06:35 »
Hayırlı olsun iyi günlerde kullanın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 222 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2574 : Ekim 12, 2013, 12:18:09 »
Teşekkürler arkadaşlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 327 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2575 : Ekim 12, 2013, 13:19:15 »
Hayırlı olsun güzel günlerde kullanın.
2001 1.4 Terra Special

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 103000
  • Model Yılı: '12
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2576 : Ekim 12, 2013, 13:30:25 »
Hayırlı olsun kazasız belasız iyi günlerde kullanma dilegiyle
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 222 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2577 : Ekim 12, 2013, 14:03:29 »
Güzel dilekleriniz için teşekkürler :)

Aracımızı teslim aldık ve otoparkımıza park ettik. Kasko için bekliyorum, sigortacımın geri dönüş yapmasını.

Hemen NEGATİF notlar düşeyim :)

- Fan çalıştığında belirli bir hızın üstünde ince bir ses geliyor. Bu sesi hava akımını ikiye bölerek giderebilirsiniz ( ama olmaması gereken bir ses). Aracın ısısı istediğiniz düzeye geldiğinde otomatiğe alırsanız hava akışı az olduğundan bu ses AUTO modda çıkmayacak.

- Bagajı " abanarak " kapatmak işe yaramıyor :)) Kapağı sonuna kadar kapatıp biraz yük uygulayınca sorunsuzca ?!?! Kapanıyor ( yine bu şekilde olmamalı)

- Aracın içi çok aydınlık :))) Cam tavanı özlemeyeceğim galiba :))) Bu sebebden dolayı ekran ve KAMERA PARLAKLIĞINI en üste getirin ve gündüz modunu aktivr edin derim.

Artılar ise;

- direksiyon gerçekten yumuşak ( muadillerine göre) ve çok konforlu
- arka koltukları huzur verici
- on koltuklar daha konforlu sanki? Dolgu malzemesinde bir farklılık var ( 2013 ve 2012 auirise göre)
- Hız sınırlayıcıyı denemedim ama cruise harika çalışıyor. Haramidere yokuşunda kilima açık yokuş çeyereğinde cruise u aktif hale getirdim ve zorlanmadan istediğim hızı tuttu. Tabii gıcık olurum ben araç üzerinde manuel kontrolüm olmayınca :)) ve hemen iptal ettim :))
- CVT !!! Yerim ben onu ya :))) Okadar sessiz ve yumuşak gidiyorki araç ( motor sesi ve vites geçişlerinde bahsediyorum)  insanı fazlası ile daha lüks bir araç kullanıyormuş gibi hissettiriyor. Daha detaylı yorum için çok erken.
- aracın içi renklerden dolayı daha bir ferah ( kastım boyutlar değil) eski aracım siyah döşemeliydi.
-torpido kapagının hemen üzerinde mavi bir ışık var ? O ne oluyor ki ? Ama şık durmuş.

Şimdilik bukadar. Kasko olmayınca kullanmak dertli Pistanbulda.

Bir de ses sistemi daha iyi ya da dizel in sesi olmayınca öyle geldi ?

Sevgiler,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Dostluk
  • Kilometre: 30000
  • Model Yılı: '11
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2578 : Ekim 12, 2013, 14:24:42 »
Aracınızı güle güle kullanın,hayırlı olsun :)
Ön cam görüşü bana biraz kısıtlı gibi geldi;yanılıyormuyum acaba bu konuda sizin görüşünüz nedir?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 222 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2579 : Ekim 12, 2013, 14:27:59 »

Aracınızı güle güle kullanın,hayırlı olsun :)
Ön cam görüşü bana biraz kısıtlı gibi geldi;yanılıyormuyum acaba bu konuda sizin görüşünüz nedir?

Teşekkürler,

Öncam ? Dikkatimi çekmedi fakat değişik araclar kullandığımdan bu konuda bir körlük başlamış olabilir. Bir daha ki sürüşte dikkat eder ve notumu alırım.