Gönderen Konu: 2013 Corolla  (Okunma sayısı 369440 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 164 kere teşekkür etti
  • 115 kere teşekkür edildi
Ynt: Yeni Corolla
« Yanıtla #2460 : Eylül 02, 2013, 11:49:43 »
Yeni zamlar hayırlı olsun. Fiyatlar uçmuş Corolla'da...
Aman da aman, Corolla büyümüş de, Avensis'in fiyatlarını da özenmiş de.... :))
Ülkemizde genel olarak fiyatlar yüksek.... Hayırlısı olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2461 : Eylül 02, 2013, 11:50:17 »
Genel olarak otomobil fiyatlari nereye gidiyor anlamis degilim.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2462 : Eylül 02, 2013, 11:53:07 »
Genel olarak otomobil fiyatlari nereye gidiyor anlamis degilim.

Boş ver abi bende anlamış değilim bazen anlamamak en iyisi .

1.4 - 1.6 motor hacimli bir arabaya sınıfı ne olursa olsun o paralar benim gözümde verilmez ama yapacak bir şey yok . vw 1.4 tsi cc yi 100000 civarına satıyor hemde müşteriye istersen al istemezsen alma umurumda değil ayakları çekiyorlar adamlara helal olsun .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 164 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2463 : Eylül 02, 2013, 12:09:56 »
Boş ver abi bende anlamış değilim bazen anlamamak en iyisi .
1.4 - 1.6 motor hacimli bir arabaya sınıfı ne olursa olsun o paralar benim gözümde verilmez ama yapacak bir şey yok . vw 1.4 tsi cc yi 100000 civarına satıyor hemde müşteriye istersen al istemezsen alma umurumda değil ayakları çekiyorlar adamlara helal olsun .
Hata türk insanında Mahmut. İnsanlar kuzu gibi alıyor ki satıcı da fiyat kırmıyor.
Daha hesaplı, yaklaşık ve ya aynı kalitede bir çok alternatif var, ama biz markacıyız.
Mesela Skoda ve Seat'ın şu anda WV'den kalite farkı yok, farkı fiyatı, %5-10 daha hesaplı. Ama türk insanı bu markalara fırsat vermiyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2464 : Eylül 02, 2013, 13:11:42 »
Hata türk insanında Mahmut. İnsanlar kuzu gibi alıyor ki satıcı da fiyat kırmıyor.
Daha hesaplı, yaklaşık ve ya aynı kalitede bir çok alternatif var, ama biz markacıyız.
Mesela Skoda ve Seat'ın şu anda WV'den kalite farkı yok, farkı fiyatı, %5-10 daha hesaplı. Ama türk insanı bu markalara fırsat vermiyor.

Abi bende sırf marka diye bir şeye fazla para verenleri anlamış değilim ya parayı çok kolay kazanıyorlar yada akıl sağlıklarıyla ilgili problem var . Neyse abi herkesin kendi tercihi ama dediğiniz gibi hata Türk insanında .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Grafiker
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2465 : Eylül 02, 2013, 13:36:38 »
yeni corollanın canlısını görmeden fotoğraflar çok itici gelmişti. ama canlısını yollarda gördükçe tasarım hiç fena olmamış gibi. özellikle önden ve arkadan araç harika görünüyo. sadece yandan bakınca biraz sıkıntı var gibi özellikel kelebek cam tasarımını beğenmemiştim. bende orayı değiştirdim, bu hali bana göre daha iyi duruyo sanki :))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • TOYOTACI
  • Araç: Verso
  • Kilometre: 31000
  • 5 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2466 : Eylül 03, 2013, 14:15:58 »
merhaba  arkadaşlar..Tatilimiz bitti ve alanyaya döndük.. arife günü çıktığımız yaz tatilinde alanya-ereğli, ereğli-istanbul, İstanbul-Çanakkale, Çanakkale-İstanbul, İstanbul- adana, adana- mersin , mersin-alanya (sahil yolundan), alanya -elmalı ve elmalıdan geri dönüş olarak sonlandı.. toplam 5200km ye geldik tatilin sonunda.. yakıt değeri çok güzel 6.3.. aracı 110-120km hızlarda kullandığınızda ve düz otoban kullanımı 6.1 ile 6.3 arası geldi gitti.. 90km hıza sabitlediğimde 5.8-5.9 ları gördüm... mersinden sahil yolundan alanyaya gelirken aracı çok kasmadım yolu bilenler vardır mutlaka sakin kullanım ve 6.3 lük bi değer beni fazlasıyla memnun etti.. tabi bu yolculukta bagaj istiflendi resmen. karınca girecek kadar yer kalmamıştı bagajımda... İstanbul dönüş yolunda 130-140km hızlarla da geldiğimde oldu ve 6.7 ile 7.2 değerleride gördüm.. aracın 110-120 km hızlarda 3000devir altında kalması gerçekten güzel. bağırtı olmadan seyahat ettik. araç gerek otomatik olması ,  gerek konfor yakıt sarfiyatı olarak bence çok çok  başarılı... tüp olayını düşünmüyordum bundan sonrada taktırmam çok ciddi bi yakıt sarfiyatı olmadığı sürece.. ön göğüs geceleri çok güzel okunaklı mavi aydınlatmalar , torpida kapağında bulunan mavi ambiyans aydınlatma hoş.. göstergeler rahat okunaklı. klima aracı gerçekten cok başarılı soğutuyor.. telefona dokunmadan bluetouth ile cvp verme arama gelen aramaları görmek güzel bişeymiş:)) cvt alışkanlık gerektiriyor.. bazen dik yokuş inerken gaza dokunmadan kendi kendine araç hızlanırsa hemen vites düşürmeye başlıyor bağırttırana kadar da uğraşıyor. inişlerde manuel konuma almak gerekli.. lastikler için aynı iyi ifadeleri kullanamayacağım. yurttan çok sesliler korosu gibi.. sert lastikler. bridgestone turanza er300 var üstünde. sert ve gürültülü lastikler. tutunması iyi değil. nokian lastiklerle yaptığım dönüşlerde hızlarda hem daha az ses çıkardı hemde resmen yola yapışıyordu nokianlar. bence Toyota bridgestone dan ya vaz geçmeli yada daha yumuşak hamurlu olanlarından takmalı.. koltukların rahatlığı eski aracıma göre daha güzel olmuş. sırt ağrıması bu araçta hiç yaşamadım.. vw golf te test etmiştim 30km kadar. ses yalıtım rüzgar sesi  vw kadar iyi değil bence.. ama diğer + lar düşünüldüğünde yemişim  vw sini.. 1 dilek hakkım olsa hala onu dilerim:)))))  (Corolla reklamında öle diyor).... benim görüşlerimdi tabiki bunlar daha farklı düşüncesi olan arkadaşlar kullananlar, sizlerinde kullanımlarınızla ilgili yorumlarınızı bekliyoruz
toyota candır,aşktır, tutkudur....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: '14
  • 203 kere teşekkür etti
  • 468 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2467 : Eylül 04, 2013, 16:50:39 »
Toyota Corolla katıldığı EuroNcap çarpışma testlerinden 5 yıldız ile ayrıldı. Önden çarpmalarda kabini sağlam kalan model sürücü ev yolcunun göğüs kafesi dışında her uzvuna maksimum koruma sağlamış. Yandan araç çarpmalarında tüm uzuvlara maksimum koruma sağlayan Toyota Corolla sabit bariyer çarpmalarında bel ve göğüs kafesi dışında tam koruma sağlıyor. Arkadan çarpmalarda da maksimum koruma sağlayan Corolla EuroNcap çarpışma testlerinden 5 yıldız almayı başardı. :alkis:
| Toyota Corolla Sol Sedan
| Opel Astra Cosmo Sedan
| Renault Clio 4 İcon
| Şamp. GALATASARAY

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2468 : Eylül 04, 2013, 17:30:40 »
Hiç dikkatimi çekmemişti.
Avensis ve Corollanın aks aralık mesafesi aynı imiş?

Sınıf farkı olarak sadece duble wishbone kalmış.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 203 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2469 : Eylül 05, 2013, 13:32:01 »
Europe kasa en güzeli bana kalırsa daha prestijli :)
| Opel Astra Cosmo Sedan
| Renault Clio 4 İcon
| Şamp. GALATASARAY

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Toyota Club Türkiye
  • Model Yılı: '13
  • 34 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2470 : Eylül 05, 2013, 13:43:40 »
Her hangi bir cihaz ile kabin içi ses seviyesini ölçmedim ama test ettiğim benzinli Corolla sanki benim dizelden çok daha gürültülü gibi geldi bana yolda. Özelikle devir 3000 i geçtikten sonra.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2471 : Eylül 05, 2013, 15:16:54 »
Artık vites değiştirirken devire bakmıyorum 3500 e geldiği zaman ayağının altında ufak bi titreme oluyor. O sırada vitesi yükseltiyorum ve araç hiç çekişten düşmüyor. Böyle çok daha güzel. Bu arada araç otomatik L 2 3 D. :)
2004 Ford Mondeo 2.0i Ghia X, G. Gri OV.
2011 Toyota Yaris 1,4 D4D Manuel...

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #2472 : Eylül 08, 2013, 00:44:57 »

Arkadaslar oncelıkle Yeni Corolla kullanıcılarına hayırlı olmasını diliyorum
Hem sunroof opsiyon olarak bile olmaması hemde yuksek fiyatları dusundurmekle beraber test surusunde CVT teknolojisine hayran kaldıgımı belırtmek ısterım

Bu arada bugun ''Touch'' diye bir donanımın daha eklendıgını gordum active ile aynı fiyat olmasına ragmen farklılıkları bulamadım
Bilgisi olan var mı acaba?

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #2473 : Eylül 11, 2013, 15:25:11 »
Bugun beni arayan musteri temsilcisinin bahsettigine gore

Touch modeli Active donanımına touch ekran eklenip aliminyum jant cıkartılmıs haliymiş

yani; Touch= Active - AL Jant + Touch multimedya ekran

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 203 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2474 : Eylül 11, 2013, 15:49:50 »
Bugun beni arayan musteri temsilcisinin bahsettigine gore

Touch modeli Active donanımına touch ekran eklenip aliminyum jant cıkartılmıs haliymiş

yani; Touch= Active - AL Jant + Touch multimedya ekran
Toyota Türkiye distribütörü iyice saçmalamaya başladı nasıl bir politikadır akıl sır ermiyor. onu çıkar bunu sok onda bu var şunda bu yok dizel benzlinli ayrımları fln derken batırdılar bana kalırsa bu işi artık !!! auris corolla arasındaki saçma sapan donanım farkları mevcut atıyorum life corolla da olan life aurisde yok active aurisde olan donanımlar active corollada yok :wacko:
| Opel Astra Cosmo Sedan
| Renault Clio 4 İcon
| Şamp. GALATASARAY

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 103000
  • Model Yılı: '12
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2475 : Eylül 11, 2013, 15:54:12 »
Eski tofaşlara benzedi sis farı var ön camlar otomatik :P
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2476 : Eylül 12, 2013, 05:45:35 »
Toyota Türkiye distribütörü iyice saçmalamaya başladı nasıl bir politikadır akıl sır ermiyor. onu çıkar bunu sok onda bu var şunda bu yok dizel benzlinli ayrımları fln derken batırdılar bana kalırsa bu işi artık !!! auris corolla arasındaki saçma sapan donanım farkları mevcut atıyorum life corolla da olan life aurisde yok active aurisde olan donanımlar active corollada yok :wacko:
Selcuk 1.2 VW al hersey mevcut araclarda hemde vergisi az  :argh:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 203 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2477 : Eylül 12, 2013, 09:10:17 »
Selcuk 1.2 VW al hersey mevcut araclarda hemde vergisi az  :argh:
Neresi mevcut abi geri görüş kamerası opsiyonel, akıllı giriş çalıştırma opsiyonel metalik boya opsiyonel (Toyota'nın bütün modelleri yıllardır metaliktir ücrette fark yoktur) corolla jettadan daha donanımlı :)
| Opel Astra Cosmo Sedan
| Renault Clio 4 İcon
| Şamp. GALATASARAY

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 164 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2478 : Eylül 12, 2013, 12:32:19 »
Neresi mevcut abi geri görüş kamerası opsiyonel.
Selçuk hocam, toyotada geri görüş kamerasi standart mı ki? Bunu standart yaptılarsa helal olsun. Keşke bir de dizellere hız sabitleyici olayını çözselerdi.

corolla jettadan daha donanımlı :)
Buna inanıyorsanız ne mutlu Size. Yeni corolla da arka bagaj kapağına bir hidrolik yerlerştirselerdi de ben de inanabilseydim üstün donanımlı olduğuna.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2479 : Eylül 12, 2013, 12:37:53 »
Yeni Diesel Corollada sadece kol takılarak sistemin aktive edilebilmesi büyük olasılık içindedir. Özellikle otomatik dieselde denenmesi gerekiyor.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)