0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Testten sonra sorunu gördüğüm yerden bir kendi arabamızla geçtim herhangibir sekme yok yaylanma var en basit örneği bu.
İki araç arasındaki yaylanma oran farkı torsiyondan dolayı değil de, helezonun çap ve boy farkından oluşmuş olabilir mi?
Burda sorun eğilip görülmesi değil. 2001 corollamızda çok noktadan bağlantılı arka amortisör sistemi bulunurken neden e12den itibaren tekrar torsiyona geçiş var bu yeterince saçma bir durum teknoloji ilerlerken bir amortisör sistemini eskiye çevirmek ne kadar akılcı ? Testten sonra sorunu gördüğüm yerden bir kendi arabamızla geçtim herhangibir sekme yok yaylanma var en basit örneği bu.
Ben tamamen maliyetleri düşürmek olduğunu düşünüyorum başka bir açıklaması olamaz.Herşeyden kırptığı gibi bundan da kırpmış Toyota.
2001 Corolladaki arka süspansiyon bagımsız degildir.MChaperson tipidir.Oda bagımsız ile burulma kirişinin arasında bir yeri vardır.
Bunu sadece toyota yapmıyor diğer markalarda da ondan bundan çalmalar var genel eleştiri olsa daha mantıklı olur sürekli toyota üzerinden bu konu hakkında örnekler verilmemeli güncel wv passat ve jettayı biliyoruz bunlardan öncekileride biliyoruz çalmalar olup olmadığını herkez biliyor.
biraz zaman geçsin km ilerlesin bozuk yollarda aracı kullanayım tekrar değerlendirme yaparım sorusu olanlara elimden geldiğince dilim döndüğü kadar cevap veririm hoşca kalın.
Golf dizellerde de aynı olayın olduğunu az önce yazdım. Ondakide maliyetle alakalı tabiki. Ama Toyota'da bu olay biraz daha fazla üzgünüm ama durum bu..
Mercedes kullananlar buna dikkat etmezler çünkü Mercedes'in böyle birşey yapmasına ihtimal vermezler.Hele bir yapsın bakın nasıl Mercedes'i tefe koyuyorlar görürsünüz.
Mercedesin modellerinde torsiyon çubuğu yok mu?
Toyota sorunsuzluğuyla ünlü bir marka mı?Eğer, Torsiyon çubuğu/Burulma kirişi çok kollu bağlantı sistemine nazaran çok daha az veya hiç sorunsuz ise, bunun yanında maliyet açısından da daha ucuz ise, bunda yanlış olan ne vardır? Konfor konusunda karşılaştırmalar yapılabilmesi için helezonların ve amortisörlerin değerlerinin bilinmesi gerekir, sadece aynı model ama benzinli/diesel diye aynı şeydir şeklinde düşünmemek gerekir. Paraları çok olup, arka süspansiyon sisteminin bağlantı şekline önem vermeyen Mercedes sahiplerinin bile, bizler tarafından beğenilmeyen bu sistemden şikayetlerinin olmamasının sebepleri nelerdir? ki her zaman Mercedes konforuyla anılan bir markadır.
Tekin abiValla bende merak ettim varmı?
Bir kaç yıl öncesine kadar alt sınıfların bazılarında kullanıldı, sanırım Ticarilerde hala kullanılmakta.