Gönderen Konu: 2013 Corolla  (Okunma sayısı 369379 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
Ynt: Yeni Corolla
« Yanıtla #2340 : Ağustos 15, 2013, 23:15:47 »
Mondeo makyajlı kasa çok güzel bir araç abi ya :D

Sen bıde yenı kasasını gor yurt dısında satısa bıle sunuldu ama bıze daha geldigi yok :)

Neyse yenı kasa ıcın bı ara konu acılırsa bol bol konusuruz bunları :)
2004 Ford Mondeo 2.0i Ghia X, G. Gri OV.
2011 Toyota Yaris 1,4 D4D Manuel...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 26 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2341 : Ağustos 15, 2013, 23:22:19 »
Yeni kasa Mondeo hakikaten dehşet resimler bile ağzını sulandırıyor insanın..
VW Golf 7 1.4 TSI Highline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • YB276
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 190 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2342 : Ağustos 16, 2013, 00:29:07 »
Sen bıde yenı kasasını gor yurt dısında satısa bıle sunuldu ama bıze daha geldigi yok :)

Neyse yenı kasa ıcın bı ara konu acılırsa bol bol konusuruz bunları :)
İnşallah oğuz abi :)
Yeni kasa Mondeo hakikaten dehşet resimler bile ağzını sulandırıyor insanın..
Geçen yıl olan Auto Show'a gittiğimde gördüm.Çok güzel bi araç olmuş A5 kadar oturaklı diyebilirim.1.0 Ecoboost motor seçeneğide olacakmış.
2011 Toyota Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Special Edition
Beni en çok çeken şey mazotun köpürmesi,dizelin çalışırken yaptığı sesi Anlayamazsınız. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 26 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2343 : Ağustos 16, 2013, 01:00:34 »
2014 den önce gelmesi zor diyorlar..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2344 : Ağustos 16, 2013, 15:09:32 »
1'0 ecoboostu denemiş biri olarak herkeze onerırım cok guzel performanslı motor. Ama kullanım ömrünü bilmem.
2004 Ford Mondeo 2.0i Ghia X, G. Gri OV.
2011 Toyota Yaris 1,4 D4D Manuel...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Araç: ---
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '23
  • 278 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2345 : Ağustos 17, 2013, 23:49:04 »
Arkadaşlar bugün eşimle Erzuruma gittik gitmişkende Toyotaya bir uğrayıp yeni corollaya bakalım dedik. :) Dış görüntüsü gerçekten gelde al beni diyor, dış tasarımı çok hoşuma gitti, içinin genişliğine ve ferahlığınada diyecek söz yok ancak ön konsol bütün heyecanımı kırdı :( o nasıl bir konsoldur yahu. Bizim 95 torosumuz vardı bir zamanlar aynı onun gibi dimdik duruyo sanki insanın üzerine gelecekmiş gibi. Malzeme kalitesinede diyecek lafım yok gerçekten becermişler bu sefer :) ama ön göğüsü hanım bile beğenmedi yanında avensis vardı bunun görünümü daha güzel dedi :) Test etme imkanım olmadı ama eminim ki çok hoş bir kullanımı vardır. Alanlar güle güle kullansınlar.
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • 50 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2346 : Ağustos 19, 2013, 23:19:32 »
 Selamlar aracımı akşama doğru aydın parmaksızlardan teslim aldım cvt benzinli aydından didime hareket etmeden önce 150 tl lik benzin aldım yola çıktım izlenimleri aktarayım 7 yıldan beri corolla araç kullandığım için ve aracımdanda memnun olduğum için objektif yorum yapmakta zorlanırmıyım bilmiyorum ama arac hakkında bilgi sahibi olmak isteyenleri yanlış yönlendirmek istemem önce plazada aracı biraz daha incelemek istedim işlemleri yapılırken örneğin bağaj kapısını cok eleştirenler vardı 3 defa carptım kapanmadı falan diye anahtardan bagajı actım hemen acıldı kalktı yukarı görevli arkadaşa dedimki böyle yorumlar var acıkladı abi tam ortasından logonun oldugu yerden elini tut hafifce itikle dedi yaptım hemen kapandı 4-5 kez denedim her defasında tek seferde rahat bi şekilde kapandı dedim bu masalı aracı kötülemek için uydurmuşlar veya onu yazan kişilerin aracında sorun var veya kapatma tekniğini bilmiyolardı neyse içerden telefonuma bluetooth bağlantımı yaptım eşimi aradım ses olayı harika cok beğendim aracın içi yayla gibi çok geniş kişiden kişiye değişir ama göğüslük bana hiçte garip gelmedi tam tersi hoşumada gitti aracın ön panel görüntüsü cok hoş koltuklar rahat arka diz mesafesi cok iyi neyse benzinimi aldım yola cıktım yolu bilen arkadaşların bildiği gibi yaklaşık 100 km kadar hgs almadığım için otobandan değil incirli ovadan gittim söke yoluna aracın ilk kmlerinde bigisayar tüketimi 9.6 larda gösterdi bende bi şafak attı tüp mü atacaz diye arac gayet sessiz arkadaşlar motor sesi düşük hızda hiç yok gazı köklediğinde cvt bayılmıyo ama biraz ses geliyo hızlanma rayına girdğinde 120-130 bile olsa yol ve rüzgar sesi teker sesi gelmiyo dersem yeridir. 25  km kadar gittim baktım bigisayrda ortalama 8.6 ya düştü aracı teslim alırken sorumlu gence dedim rodajta nasıl kullanayım neye dikkat edeyim diye sordum abi bunlarda bişeye dikkat etmeye gerek yok istediğin gibi kullan sabit hızda gitme bas bide cok ani fren yapma o kadar dedi dedim daha 0 araba 150 falan yapimi yani dedim yap bişey olmaz abi dedi bende boş yolda biraz abandım arabaya 150-160 yaptım dokununca hemen hızlanıyor araba pekte bağırmıyor arabanın yalıtımını beğendim kısacası bu arada geçen hafta didimden izmir adnan menderes havalimanına  bacanağımın golfuyla kızımı almak için yolculuk yaptım  o da dsg otomatik mukayese etmek için golf le gittim özellikle arkadaşlar golf te kesinlikle çok çok iyi bi araç ve yalıtımı cok cok iyi konforu çok iyi sürüş rahatiği cok iyi aracı kullanırken benim corolla geldiğinde bu sürüş keyfinin biraz yakınını versin razıyım dedim gerçekten güzel araba golf şimdi bazı arkadaşlar sunu diyebilir doğal olarak o zaman niye golf almadın diye otomatik şartım vardı eşimde aracı kullanıyor dsg ye güvenemedim bide 4-5 ay beklemek başka bir facia ayrıca doğuşun tavrıda beni korkuttu neyse konuya döneyim aracı kullanırken golf aklıma geldi ve bu arac hiçte golftan aşagı degil yalıtımda dedim yol tutuşu gayet iyi araç beni fazlasıyla memnun etti arkadaşlar söke didim kavsagından sonra akköy de 250-300 metre kadar parke yol var orda biraz sert sürdüm aracı baktım öyle absört bişey yok akköyü geçtim 80 km civarı yol oldu bu arada yakıt ortalaması 7.3 e düştü sevindim zaten toyotadaki gençte demişti abi bilgisayara kafanı takma özellikle 1000  km ye kadar sürekli düşecek demişti rahatladım 7.2 görünce bide yokuş kalkış desteği için laf edenler çoktu onu denemek için bizim sagturda büyük anadolu otelinin önünde sert bir yokuş var orda denedim çok rahat bir şekilde devreye girdi sorun olmadı şimdilik izlenimlerim bunlar arkadaşlar şunu gördüm aracı karalamak isteyenler gereksiz yere çamur atmışlar hiç alakası yok uzaktan yakından test sürüşü yapmadan milletin sözüyle karar vermeyin gerçekten güzel araç yapmışlar biraz zaman geçsin km ilerlesin bozuk yollarda aracı kullanayım tekrar değerlendirme yaparım sorusu olanlara elimden geldiğince dilim döndüğü kadar cevap veririm hoşca kalın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '23
  • 278 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2347 : Ağustos 19, 2013, 23:33:18 »
abi hayırlı olsun Allah kaza bela vermesin. Mutlu güzel günlerde kullanın. Yeni corolla gerçekten çok güzel, benim ön konsol için yaptığım yorum ise gözün alışmasına bağlı biraz :) Tekrar hayırlı olsun :)
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 50 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2348 : Ağustos 19, 2013, 23:39:54 »
   sağol selman cok daha iyisi senin olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 112000
  • Model Yılı: '09
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2349 : Ağustos 19, 2013, 23:52:25 »
Hayırlı olsun Vedat abi , güle güle kullan.

Siz yazınca merak ettim , buraya gelse de test etsek.
Camry 3.5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2350 : Ağustos 19, 2013, 23:54:48 »
Vedat bey, hayırlı olsun, hep güzel günlerde kullanmanız dileğiyle, mükemmel bir araç aldınız.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 26 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2351 : Ağustos 19, 2013, 23:55:36 »
hayırlı olsun yeni kuzunuz,iyi günlerde binin.Bu arada Golf için yaptığınız objektif yorum için teşekkürler..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 50 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2352 : Ağustos 20, 2013, 00:39:05 »
   Çok teşekkürler arkadaşlar çok daha iyisi sizin olur insallah.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2353 : Ağustos 20, 2013, 01:09:04 »
Vedat abi hayırlı olsun kazasız belasız cezasız kullanırsın inşallah :)

Bugün bende corollayı test ettim beğenmediğim tek özelliği malesef arka amortisörleri onun dışında gerçekten harika araç yapmışlar yalnız üst devirleri biraz ölü gibi geldi 5000-6000 arasında araba biraz düşünüyor gibi ama muhtemelen alışmasıdır rodajdır vs  diye düşünüyorum ama performansta ciddi anlamda bir törpülenme var hani kendi aracımla kıyaslıyorum aynı gidiyorlar belki bizimki az buçuk biraz daha hızlıdır diyebilirim ilk 1-2 vites için onun dışında yalıtım harika fakat tüm camlar kapalı sadece klima açıkken duyduğum az birşey yol sesiydi lastik sesini hafif yansıtıyor ki sorduğumda görevliye evet o olay var dedi ama lastikten kaynaklı bridgestone var üzerinde dedi. Onun dışında gayet güzel arka diz mesafesi oturuş pozisyonu görüş açısı aynalar direksiyon yumuşacık aynalar büyük ve kullanışlı ses sistemini bu sefer yapmayı becermişler takdir ettim yol tutuşuda iyi sadece arka amortisöler çok zıplattırıyor o da malesef torsiyon çubuğundan kaynaklı ama genel itibari ile güzel araç olmuş fakat bir auris değil bunu da belirtmek isterim :)"
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #2354 : Ağustos 20, 2013, 10:56:16 »
.....sadece arka amortisöler çok zıplattırıyor o da malesef torsiyon çubuğundan kaynaklı

Torsiyon çubuğunun yaylanmaya bir etkisi yoktur, tekerlekleri gövdeye bağlayan ve yere hangi açıyla basmasına karar veren bir sistemdir. Aracın yaylanmasını sağlayan parçanın ismi helezon yay ve ani yol darbelerini emmeye yarayan parça da amortisördür, bunlara yol tutuş ve konfor konularında destek veren parçayada lastik denir. Bu 3 parçanın sert oluşu sizi üzmüş olabilir, torsiyon çubuğu konfora ters yönde etki etmez fakat çok bağlantılı sistemli araçların virajlarda yere daha oturaklı görünmesi daha çok hoşuma gidiyor diyorsanız, virajlarda torsiyon çubuklu diye savrulan araç henüz duymadım. Arka taraf ne kadar stabil olursa virajlara o kadar hızlı girilebilir.   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kendi Halinde Bir Mecnunum :)
  • Kilometre: 135500
  • Model Yılı: '05
  • 234 kere teşekkür etti
  • 174 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2355 : Ağustos 20, 2013, 11:51:32 »
Vedat abi hayırlı olsun en güzel günlerde kazasız belasız kullanın İnşallah ;)
Ya ALLAH' a Baş Eğer Hiç Kimseye Eğmezsin; Ya da Herkese Baş Eğer Hiçbir şeye Değmezsin...

Ex '12 Corolla D-4D (0-31.000)
'05 Laguna 1.6 16V (133.700-...)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2356 : Ağustos 20, 2013, 12:12:02 »
Torsiyon cubugu yol tutusuna etki ediyor demedim dikkatli okunursa anlasilabilir. Torsiyon cubugu neden konur ? Bagimsiz suspansiyona Ve cok noktali suspansiyon sistemine sahip olmayan araclarda kullanilir. Torsiyon cubugunu en belirgin olarak nerde goruruz sahin dogan vs direk altina egilmeden gorebiliyoruz gercekten ne kadarda yeni bir teknoloji degil Tekin abi ? Aurisin benzinli versiyonu bagimsiz suspansiyona sahipken dizeli tam tersine sahip degil ama corollada hicbiri bagimsiz degil. Ayrica gidip bozuk yolda yeni brnzinli aurisi kullanip ardindanda dizeli kullanirsaniz ne demek istedigimi anlarsiniz torsiyon cunuklu bir sistemde sekme oluyor mu mu olmuyor mu net bir sekilde anlasilir.
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 26 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2357 : Ağustos 20, 2013, 12:40:49 »
Yaa ben şunu anlamıyorum niye daha iyisi olan birşeyi sürekli savunulmak zorunda kalınıyor.Bağımsız süspansiyon torsiyon çubuğundan her yerde her koşulda iyidir.Ha alan aracını bilip o şekilde almıştır ona kimse birşey diyemez.Volkswagen dizellerdede aynı hadise vardır ama kimse gidip torsiyon çubuğunu övmüyor.Aksine ilk geldiğinde insanlarda çok tepki topladı.benzinlilerde dört tekerde bağımsız.Kötüye kötü deyin ,bundan zarar gelmez..Çekik gözlüler en iyisini yapar gibi bir mantık yok..Siz hiç torsiyon çubuklu BMW Mercedes gördünüz mü?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #2358 : Ağustos 20, 2013, 13:01:58 »
Bence Torsiyon çubuğu olayı kafalara fazla takılıyor, hani sadece Türkiyede çıkan ve ithal edilen araçlara konsa, bize has bir uygulama deyip yakınsak tamam, aynı araçlar dünyanın her ülkesinde torsiyon çubuklu çıkıyor ve bizden başka şikayet eden yok. Amacım bir sistemi savunmak değil ama bahsedildiği kadar da kötü bir sistem olduğunu düşünmüyorum. Şöyle bir şey olabilir; Yere daha yakın olması istenen ve daha fazla hız yapabilen modellerde belki çok nokta bağlantılı sistemler daha verimlidir.

Kuş serisi arkadan itişlidir, gördüğünüz şey diferansiyeldir, helezon yayları vardır.
Renault 12, arkadan eğilmeden gördüğünüz sabit dıngıl yine helezonlarla yaylanmaktadır.
Renault 9 serisinde, Toyotaların ve kullanılan diğer tüm markaların torsiyon çubuklarını aracın altına girmeden görme şansınız yoktur.

Renault 9 serisinde helezon yay kullanılmamıştır, yaylanmayı torsiyon çubuğu yapmaktadır, amortisör takviyelidir.
Toyotada, torsiyon diyoruz ama aslında burulma kirişidir, görevi sadece tekerlerin yere basma açısını düzenlemektir, yaylanmayı helezonlar yapmaktadır bu helezonlar benzinli çok kollu bağlantılıda kullanılanlarla aynı görevi görür.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2359 : Ağustos 20, 2013, 13:06:12 »
Burda sorun eğilip görülmesi değil. 2001 corollamızda çok noktadan bağlantılı arka amortisör sistemi bulunurken neden e12den itibaren tekrar torsiyona geçiş var bu yeterince saçma bir durum teknoloji ilerlerken bir amortisör sistemini eskiye çevirmek ne kadar akılcı ? Testten sonra sorunu gördüğüm yerden bir kendi arabamızla geçtim herhangibir sekme yok yaylanma var en basit örneği bu.