Gönderen Konu: 2013 Corolla  (Okunma sayısı 369367 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '23
  • 278 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
Ynt: Yeni Corolla
« Yanıtla #2260 : Temmuz 31, 2013, 00:18:07 »
Vedat abi benim size nacizane tavsiyem, bekleyip daha donanımlı bir araç almak. Eğer bu iki ay araçsız kalamam diyorsanızda geçici olarak başka bir araç alın veyahut takasa girdiğiniz aracınız için bayi ile konuşup yeni aracınız gelene kadar kullanma hakkını isteyin. Zira uzun süreli bir araç kullanacaksınız daha sonra keşke dememek için bekleyin bence.
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 50 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2261 : Temmuz 31, 2013, 01:09:01 »
   Arkadaşlar active ile advance arasında 3 tane temel donanım farkı va 1hız sabitleme 2 touch ekran 3 kararan dikiz aynaları başka fark yok 350 tl karşılığı hız sabitleme taktırıabiliniyor harici nevigasyonda kullanılabilir cok ta elzem gibi gelmiyor sanki insana diger taraftan yaş 52 oldu araçta görsellik arttıkca dikkat dağılımı konsatrasyon güçlüğü sıkıntısıda oluyor artık bu yaşlarda yani görsel ekranları falan kullanmak cok fazla önemli değil benim için ama yinede advance olsa iyiydi ama karalarda bağlayamacağım olmazsa, plaza diyorki hocam tamam 2 ay bekle advance verelim sıraya sokalım sizi ama gelen zamlardan etkilenirsiniz ona birsey yapamayız diyor simdi 2500 tl active advance farkı var birde zam yedim diyelimki 3500-4000 tl gibi bi fark olusursa bunun için değmez diyede düşünüyorum yanılıyormuyum acaba?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • TOYOTACI
  • Araç: Verso
  • Kilometre: 31000
  • Model Yılı: '15
  • 5 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2262 : Temmuz 31, 2013, 01:21:03 »
Vedat bey şunlarda var advance ta active ek olarak.. yağmur ve far sensörü arka park kamerası ve cc... tabi bunlar için beklemeye değer mi?? siz daha iyi bilirsiniz. önceden var mıydı bunlar ve bundan sonra kaç sene daha binersiniz. alırım en az 10 sene değişmem diyorsanız çokta önemli şeyler değil benim kanımca
toyota candır,aşktır, tutkudur....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2263 : Temmuz 31, 2013, 09:25:05 »
Vedat bey şunlarda var advance ta active ek olarak.. yağmur ve far sensörü arka park kamerası ve cc... tabi bunlar için beklemeye değer mi?? siz daha iyi bilirsiniz. önceden var mıydı bunlar ve bundan sonra kaç sene daha binersiniz. alırım en az 10 sene değişmem diyorsanız çokta önemli şeyler değil benim kanımca

Uzun veya kısa sürüşler farketmez, far sensörü, yağmur sensörü, elektronik klima, CC, gibi basit görünen donanımlar aslında çok büyük konfor üreten parçalar. Sadece otomobile sahip olduğunuz sürede dahi standart olacak bu donanımları almakta fayda vardır. Bazı donanımlar başta çokda önemli değilmiş gibi görünsede kullanımlarına alışınca onlarsız otomobil düşünülemiyor. Aynı elektrikli camlar gibi, 80'li yıllarda sadece ön kapılarda vardı ve bir aracın en pahalı donanımıydı, bugün ise kollu cam mekanizmasını bilmeyen ve tanımayan bir gençlik var. Maliyet açısından karşılaştırma yapılırsa, fabrikasyon donanım farkına verilen para ile aynı donanımları dışarda münferit koydurmaya çalışsanız daha pahalıya gelecektir.

Mali açıdan imkan elverdiğince ulaşılabilen en donanımlı araç almak uzun vadede o aracı daha keyifle kullanmaya yardımcı olacaktır.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2264 : Temmuz 31, 2013, 09:35:34 »
Uzun veya kısa sürüşler farketmez, far sensörü, yağmur sensörü, elektronik klima, CC, gibi basit görünen donanımlar aslında çok büyük konfor üreten parçalar. Sadece otomobile sahip olduğunuz sürede dahi standart olacak bu donanımları almakta fayda vardır. Bazı donanımlar başta çokda önemli değilmiş gibi görünsede kullanımlarına alışınca onlarsız otomobil düşünülemiyor. Aynı elektrikli camlar gibi, 80'li yıllarda sadece ön kapılarda vardı ve bir aracın en pahalı donanımıydı, bugün ise kollu cam mekanizmasını bilmeyen ve tanımayan bir gençlik var. Maliyet açısından karşılaştırma yapılırsa, fabrikasyon donanım farkına verilen para ile aynı donanımları dışarda münferit koydurmaya çalışsanız daha pahalıya gelecektir.

Mali açıdan imkan elverdiğince ulaşılabilen en donanımlı araç almak uzun vadede o aracı daha keyifle kullanmaya yardımcı olacaktır.
+1

En basit örnek . Bizim 2001 carismamız otomatik ve hız sabitleyicisine sahipti . 2009 da corolla 1.4 dizelin mmt şanzımanını tavsiye etmediklerinden ve sorunsuz araç istediğimizden bu iki konfor sağlayan donanımı önemsemedik ve corolla aldık . 2010 da tekrar sırf 2009 corolladan sorunsuzluk anlamında memnun kaldığımızdan gene bu iki donanımdan vaz geçtik ve corolla aldık . Fakat bir daha ne olursa olsun otomatik ve hız sabitleme sistemi olan bir aracı alacağım . Sorunsuzluk şans işi fiat alıp yıllarca sorunsuzca binen de var mercedes alıp servisten çıkmayan da .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • TOYOTACI
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2265 : Temmuz 31, 2013, 09:52:43 »
vedat abi sana araba buldum benle irtibata geç... 5319976507

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • TOYOTACI
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2266 : Temmuz 31, 2013, 20:41:46 »
ya ne kadar hoş yapmışlar yeni corollayı:))) bence süper olmuş çukurdan tümsekten geçerken eski corollama göre en az 5 katı daha başarılı ve sessizlik derseniz de öle.. cvt kullanımında dikkat edilecek bişey var mı... mesela ben hala fazla yüklenmeden gaza süratlenmeye çalışıyorum sport tuşuna basmadım yavaş yavaş olsun diyorum.. dikkat edilecek bişeyler varsa paylaşırsanız sevinirim arkadaşlar cvt için... 90 ı geçmedim bir iki kere baktım 100 olmuş hemen 80-90 arasına çekiyorum..bu arada 100 ile 1900devir gibi görmek kadranı çok hoş hadi 2000 diyelim:))) ya ben bu merette bi türlü cc yi aktifleştiremedim direksiyonda üstte ve altta tuşu var ama ikisinede bastım ettim bana mısın demedi devreye alamadım adam o kdar da tanıtımını yaptı anlattı:(((((

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2267 : Temmuz 31, 2013, 20:49:18 »
cc direksiyonda değildir, sağda ayrı bir kolu yok mu?
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #2268 : Temmuz 31, 2013, 21:09:06 »
ya ne kadar hoş yapmışlar yeni corollayı:))) bence süper olmuş çukurdan tümsekten geçerken eski corollama göre en az 5 katı daha başarılı ve sessizlik derseniz de öle.. cvt kullanımında dikkat edilecek bişey var mı... mesela ben hala fazla yüklenmeden gaza süratlenmeye çalışıyorum sport tuşuna basmadım yavaş yavaş olsun diyorum.. dikkat edilecek bişeyler varsa paylaşırsanız sevinirim arkadaşlar cvt için... 90 ı geçmedim bir iki kere baktım 100 olmuş hemen 80-90 arasına çekiyorum..bu arada 100 ile 1900devir gibi görmek kadranı çok hoş hadi 2000 diyelim:))) ya ben bu merette bir türlü cc yi aktifleştiremedim direksiyonda üstte ve altta tuşu var ama ikisinede bastım ettim bana mısın demedi devreye alamadım adam o kdar da tanıtımını yaptı anlattı:(((((

Abi öncelikle hayırlı olsun kazasız belasız güzel günlerde kullanın .

CC için görmediğimden bir şey diyemem . Ama tavsiye isterseniz ilk bir kaç bin km de yaptığınız gibi yüksek hızlardan kaçının birde uzun yola çıkarsanız sürekli aynı hızda gitmeyin . Örneğin 90 la gidecekseniz ara sıra 80 ne kadar inip tekrar 90 na çıkın . Gerçi bunlar eskidendi yeni motorlarda aldığın gibi direk bas diyorlar ama bunları yapmakta araca zarar vermez yararı konusunda çeşitli söylentiler var . :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • TOYOTACI
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2269 : Temmuz 31, 2013, 22:14:47 »
direksiyon üzerinde de düğme var direksiyon altında da kol var:)) galiba kol cc oluyor direksiyon üzerindeki buton ise hız sınırlandırma.. ama ben cc yi devreye alamadım giderken düğmeye basıp kolu biraaz aşağı biraz yukarı tuttum devreye yine alamadım. kendime çekili tuttum ki bu devreden çıkarmaydı yinede yaptım bi numarası yok bi türlü devreye alamadım kesin bişeyleri yanlış yapıyomda acep neyi???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2270 : Temmuz 31, 2013, 22:20:51 »
direksiyon üzerinde de düğme var direksiyon altında da kol var:)) galiba kol cc oluyor direksiyon üzerindeki buton ise hız sınırlandırma.. ama ben cc yi devreye alamadım giderken düğmeye basıp kolu biraaz aşağı biraz yukarı tuttum devreye yine alamadım. kendime çekili tuttum ki bu devreden çıkarmaydı yinede yaptım bir numarası yok bir türlü devreye alamadım kesin bişeyleri yanlış yapıyomda acep neyi???

aracın kullanma kılavuzuna bir göz atsanız nasıl olur ? bence çoktan cevaba ulaşmıştınız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • TOYOTACI
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2271 : Temmuz 31, 2013, 22:21:10 »
Abi öncelikle hayırlı olsun kazasız belasız güzel günlerde kullanın .

CC için görmediğimden bir şey diyemem . Ama tavsiye isterseniz ilk bir kaç bin km de yaptığınız gibi yüksek hızlardan kaçının birde uzun yola çıkarsanız sürekli aynı hızda gitmeyin . Örneğin 90 la gidecekseniz ara sıra 80 ne kadar inip tekrar 90 na çıkın . Gerçi bunlar eskidendi yeni motorlarda aldığın gibi direk bas diyorlar ama bunları yapmakta araca zarar vermez yararı konusunda çeşitli söylentiler var . :)

bana şöyle demiştiler daha önce artık şahin doğan motorları ürettilmiyor keyfine bak hocam.. bi başka usta ise hocam acele etme boş ver 1000km falan 80-90 geçme dedi.. zararı olmaz faydası olur dedi... ama şuna kafam yatıyo artık motor açma muhabbeti kalmamıştır kanımca. 88 reno deyil ya bu meretler. ne açılacak. zaten gideceği yapacağı her şey son teknoloji ile üretiliyor zaten acıktır bence.. ama alışma süresi (metellerin) içinde fazla hızlı gitmesek iii olur heralde..

araç gayet konforlu az yakıyo şimdilik umarım daha da azalır. azalmasada lpg düşünmüyorum..az önce hanımla indik arabanın malzemelerini koymaya(şampuan,parfüm,bebek koltuğu vs. ) ön panel mavi aydınlatmalar gerçekten hoş.. ayrıca ambiyans aydınlatma torpido tarafı süper olmuş

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • TOYOTACI
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2272 : Temmuz 31, 2013, 22:22:19 »
kitapta aynı şeyi diyor yaptım ama devreye alamadım yukarda yazılanlar yazıyor kitapta. ama devreye alamadım acaba uzun mu bekleyecez devreye alsın die bilemedim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #2273 : Temmuz 31, 2013, 22:28:25 »
.....ya ben bu merette bir türlü cc yi aktifleştiremedim direksiyonda üstte ve altta tuşu var ama ikisinede bastım ettim bana mısın demedi devreye alamadım adam o kadar da tanıtımını yaptı anlattı:(((((

Kolun sağ en ucunda On/Off düğmesine bastığınızda, göstergede devrede olduğunu anlayacağınız uyarı ışığı yanar.
39km/h ile sistem çalışmaz, 41km/h veya üzeri süratlerde istediğiniz hızda kolu aşağı bastırarak süratinizi hafızaya alınız, frene dokunduğunuzda veya önceden yavaşlayacağınızı anladığınızda kolu kendinize doğru çekerek sistemi geçici devre dışı bırakabilirsiniz, 40km/h sürati geçtiğinizde kolu yukarı kaldırarak hafızadaki sürate geri dönersiniz.

Başka bir hızı hafızalandırmak için kolu o hızda tekrar aşağı basınız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #2274 : Temmuz 31, 2013, 22:32:47 »
.. bir başka usta ise hocam acele etme boş ver 1000km falan 80-90 geçme dedi..

Evet, ilk 1000km 100km/h geçme diye öneri verilir. Geçersende bir şey olmaz. Güle güle kullanın, hayırlı olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • TOYOTACI
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2275 : Temmuz 31, 2013, 22:33:53 »
teşekkür Tekin Abi.. Tekrar deneyim cuma günü alanyaya inerken. yapacam ben bu işi inşallah sizlerinde yardımıyla:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • TOYOTACI
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2276 : Temmuz 31, 2013, 22:34:51 »
Allah razı olsun. sizlere daha iyisini nasip etsin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #2277 : Temmuz 31, 2013, 22:39:27 »
bana şöyle demiştiler daha önce artık şahin doğan motorları ürettilmiyor keyfine bak hocam.. bir başka usta ise hocam acele etme boş ver 1000km falan 80-90 geçme dedi.. zararı olmaz faydası olur dedi... ama şuna kafam yatıyo artık motor açma muhabbeti kalmamıştır kanımca. 88 reno deyil ya bu meretler. ne açılacak. zaten gideceği yapacağı her şey son teknoloji ile üretiliyor zaten acıktır bence.. ama alışma süresi (metellerin) içinde fazla hızlı gitmesek iii olur heralde..

araç gayet konforlu az yakıyo şimdilik umarım daha da azalır. azalmasada lpg düşünmüyorum..az önce hanımla indik arabanın malzemelerini koymaya(şampuan,parfüm,bebek koltuğu vs. ) ön panel mavi aydınlatmalar gerçekten hoş.. ayrıca ambiyans aydınlatma torpido tarafı süper olmuş

Abi bencede lpg ye gerek yok . Allah kazasız belasız binmeyi nasip etsin . Güvenliği için on binlerce lira verip araç aldıktan sonra aynı aracı binlerce lira verip güvenliğini azaltmak bana mantıklı gelmiyor . Lpg takanları anlıyorum sonuçta benzin olmuş 5 lira ama fazla km yapmıyorsanız benzinle binin ve aracınızın keyfini sonuna kadar çıkarın .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • TOYOTACI
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2278 : Temmuz 31, 2013, 22:49:01 »
ben önceki aracıma taktırmıştım. okula git gel 60 km hergün. okul ile ev ölçümü.. lpg baya rahatlatmıştı.. ama uzun yolda yine benzini tercih ediyordum. pahalı gelmiyor bana benzin şöyle yani lpg 8-10 litre yakıyor benzine bakış benzinde giderken 6-6.5 lt lerde dolaşılıyorsa çok gerek yok lpg ye...ama alım gücü ilede alakalıdır.bence orjinalliği bozmamakta eher zaman fayda vardır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 112000
  • Model Yılı: '09
  • 15 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2279 : Temmuz 31, 2013, 23:10:52 »
Sahibinden.com 'a yeni corolla ilanı düşmüş.
Camry 3.5