0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
tamam tekin bey, teşekkür ederim. pazartesi günü termostatı değiştireceğim. umarım bu işlemle sorun giderilir. yarın akşam tekrar görüşmek üzere diyip sözleşelim o zaman
Eğer contadan sa termostat değişimi bi işe yaramaz eğer gözler görülür ibareler varsa ilk önce conta değğişimini öneririm .. konuyu tam okumadım ama teşhis ve onarım sırasını karıştırmayın..conta gidikse..su eksilirhareret yaparmotor çalışması anormalleşiregzozdan su atarsu ilave kabından hava üfler
İyimserliğinize aynen devam edin, gece rahat uyuyun.Termostatınızı öncelikle değiştirin. Eğer yine düzelmezse (ki ondan olma ihtimali yüksek görünüyor) aracınız otomatik olduğu için şanzıman yağını soğutan eşanjöre baktırmanız gerekir (ki bunuda yarın serviste kontrol ettirebilirsiniz). Zannedersem hortumlarda delik yok, V kayışınız kopuk değil ve radyatörünüz tıkalı değil.Termostat söküldükten sonra yenisi takılırken sizde eskisinin testini yapabilirsiniz. Eski termostadı bir su bardağına koyunuz içine oradaki çaycıdan kaynar su koydurunuz. Kendini tam açıyorsa düzgün çalışıyor demektir. Ama ben sizinkinin artık bozuk olduğuna inanıyorum.
Aracınızın motoru hala sağlam, üzülmeyin. Çözümlere en kolay ve ucuz yollardan başlamak gerekiyor. Sanırım aracınız otomatik, sizin aracınıza özel, otomatik şanzıman yağını soğutmak için motorun yanlarında derinliklerde biryerlerde motor suyuyla yan yana geldiği bir parça vardır. Ben buna eşanjör diyorum. Ona ulaşıp gözle ve elle incelemek gerekiyor, yada sökmek gerekebilir. Bu başımıza geldiğinden biliyorum.Bu arada radyatör fanınız devreye giriyormu? Radyatörün içindeki suyu gözlemlediniz mi? devir daim oluyormu? yani radyatör tıkalı mı değil mi? Bunları tek tek kontrol etmelisiniz.