Gönderen Konu: Avensis hararet sorunu...... :/  (Okunma sayısı 13804 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kimi zaman mutlulukta taraf tutar.
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 62000
  • Model Yılı: '10
  • 6 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
Avensis hararet sorunu...... :/
« : Aralık 17, 2011, 10:33:11 »
arkadaşlar öncelikle herkese merhaba. tanışma bölümünde kendimi tanıttım ve bismillah diyip sıkıntımı sizlerle paylaşıyorum.eminim yardımcı olabilecek birileri vardır bana ..

meselenin temelinden başlayalım

2003 avensis 2.0 exe.comf. otomatik vites aracımı 133 bin km de satın aldım .. araç ilk sahibinden ve expertiz raporlu.. herhangi bir sıkıntısı yok idi. ta ki istanbuldn marmarise dönene kadar . şu an araç 136 bin km de.

sıkıntımız burda başlıyor. geçtiğimiz p.tesi günü. sabah saat 7 gibi havanın 10 derece olduğu sıralarda işe gitmek için otoparktan hareket ettiğimde klimanın soğuk üflediğini gördüm. 4-5 km yol gidip hararet normal düzeye gelmesine rağmen herhangi bir değişiklik olmadı. cok umursamadım klimada bir arıza olabileceğini düşündüm. fakat gaza biraz asıldığımda devir 4-5 binlere dayandığında hararetin cok hızlı bir şekilde yükseldiğini farkettim ve hemen sağa çekip motor kaputunu açtım. motorun üstü tamamen plastiklerle örtülü olduğu için müdahale dahi edemedim. normale indiğinde hararet. yoluma devam ettim ağır ağır 3 bin deviri geçmeden 10 km lik yolu bitirdim. akşam işten cıkınca sanayiye yine ağır ağır yol aldım. ustaya gösterdim devirdaimden su kacırıyor dedi. baktım hakikaten iz yapmış değişim gerekiyor. yetinmedik götürdük muğla ya-tu yetkili servisine teşhisi birde onlara teyit ettirdik. 551 tl devir daim + antifiriz + işçilik = 700 tl masraf cıkarttılar. yaptırtmadım. marmarise döndüm , parçayı sipariş verdim(170tl dışarıda aynı parça) velasılkelam dün itibariyle işçilik dahil 260 tl ye sorunu hallettiğimi düşünüyordum. fakat bugun işe gelirken yine aynı sıkıntıyı yaptı hafif bi sıkıştırmayla. dura dura geldim iş yerime. öğlen saatlerinde tekrar baktırtacam. bu konuda bir fikir yürüten başına böyle bir dert gelen var mı.. Benim şahsi kanaatım çok üzülerek ve olmamasına dua ettiğim konu conta yanması.. aklıma başka birşey gelmiyor.  değerli fikirlerinizi paylaşırsanız cok sevinirim..
Mercedes-Benz C180 BlueEffc. AMG - 1.6cc Komp. 156HP | 250 Tork..
Kia Sorento X-Force EX Premium     - 2.5cc CRDI   170HP | 400 Tork..

Toyota Club Türkiye

Avensis hararet sorunu...... :/
« : Aralık 17, 2011, 10:33:11 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B-
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: Avensis hararet sorunu...... :/
« Yanıtla #1 : Aralık 17, 2011, 18:21:35 »
öncelikle geçmiş olsun,umarım çok kısa sürede bu sorun çözülür...yaşadığınız yerde çok iyi ve tecrübeli motor ustaları olabilir ancak naçizane servis garantili bu tür arızaların giderilmesinin daha sağlıklı olacağını düşünüyorum...tekrar geçmiş olsun...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 17, 2011, 18:37:27 »
bu olayı serviste çözmüş olsaydınız tekrarında bi çıkar yol bulmaya çalışacaklardır. diye umuyorum ve konuyu takip ediyorum..
ayrıca conta olsa su eksiltme ve çekişte düşme yaşardınız ayrıca egzozdan gelen suyu saymadım bile..
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Aralık 17, 2011, 20:11:33 »
DEvirdaimda su olmazsa kalorifer nasıl ısıtacak ki.Su pompası arızallı denmiş değiştirilmiş.ASlında başka yerlerde kaçak varmı diye kontrol edilmeli.Sİz aracınızı takip edin ve cok sıkıstırmayın.Yedek su deposunu devamlı kontrol edin eksiltme devam ediyorsa ortada çözülmeyen başka bir sorun var.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Aralık 17, 2011, 20:29:06 »
Merhaba Adem bey,

Öncelikle geçmiş olsun ve foruma hoş geldiniz,

Devirdaimi değiştirmişsiniz, hayırlı olsun, artık sizde bir sorun çıkartmaz. Yalnız değişimi yapan ustanız eksik bir değişimde bulunmuş gibi görünüyor. Böyle durumlarda termostatında değişmesi gerekir zaten aracınızda oldukça km/yıl yapmış.

Sorun: Termostat açmadığından su motor gövdesinde kaynama sıcaklıklarına erişiyor fakat termostat tahliye deliğinden ve aşırı basınçtan yanlarından kısmen kaçırdığından su radyatöre ulaşıyor fakat devamlı 95 c lerde dolanan su buharlaşıp su kabı kapağı basınç limitöründen dışarı çıkıyor ve su seviyeniz düşüyor.

Çözüm: Acilen termostatınızı yetkili serviste uygun dereceli olanla değiştirin. 1 hafta sonra suyunu tekrar tamamlayın, içerde kalan hava kabarcıkları ancak kendini atar.

Not: İnsanları yanıltan genellikle şu oluyor. Yeni teknoloji otomobillerde artık basınçlı ve devirdaimli su kapları kullanıldığından suyun kaynadığını göremiyoruz.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Aralık 18, 2011, 11:08:32 »
ilginiz için cok teşekkür ederim.

aracı tekrar ustaya götürüp kontrol ettirdim. conta'dan kaynaklandığını söyledi.son baktığımda araç cok fazla su eksiltmişti.. conta değişimi ile sorunun çözüleceğini söylüyor. hatta ücret de talep etmiyor çözülmez ise. bilmiyorum bu kadar kendinden nasıl emin olabiliyor.? ama ortada bir gerçek var ki araç hala su eksiltiyor..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #6 : Aralık 18, 2011, 11:26:09 »
Merhaba Adem bey,

Su kaybı contadan olsa hiç kimse bunu ücretsiz değiştirmez.

Çünkü bu motorun üst bölümünün ikiye bölünme işlemidir ki o değişimi yapmak için bayağı uzunca bir süre harcamak ve onlarca parça sökmek takmak anlamına gelir.

Ben yinede servisinize gidip orada orjinal dereceli termostat değişimi yapmanızı tavsiye ederim.

Servisin bürokrasisi ve sıra nedeniyle 0.5 yada 1 saat içinde değişim yapılabilir.

Termostat ve değişimi ucuzdur, kesinlikle pahalıya gelmez.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Aralık 18, 2011, 11:33:08 »
tekin bey;

yanlış anlaşılma olmasın. ustanın söylediği, ben bu işi yaparım düzelmez ise para almam diyor. yani ben eminim ondan olduğuna sorun çözülür ben parama bakarım diyor.. termostat ile ilgili önerinizi göz önünde bulundurup p.tesi günü değiştirtmeyi düşünüyorum..değiştirdikten sonra 1 hafta gibi bir süreden bhsetmişsiniz, bu süre içinde bi sıkıntı cıkartmaz değil mi. aşağı yukarı her gün 20-25 km yol yapıyorum malum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #8 : Aralık 18, 2011, 11:33:48 »
Yanıtınızı tekrar okuduğumda şunu anladım,

Contanızı değiştireceğini ve sorununuz giderilmezse ücret talep etmeyeceği.

Sanayide dahi olsa Conta değişme ücreti 3 rakamlar civarındadır.

Serviste Termostat değişimi 2 rakamlardadır.

Aman dikkat derim..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #9 : Aralık 18, 2011, 11:38:45 »
Bence siz önce termostatınızı değiştirin.

Değişimden sonra elbette suyunuz tamamlanır.

1 hafta sonra tekrar suyunuzu tamamlayın derken hava kabarcıkları nedeniyle çok az su yerleşmesi olur, kesinlikle korkulacak düzeyde olmaz, max 100 gr civarlarında olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Aralık 18, 2011, 11:56:59 »
tamam tekin bey, teşekkür ederim. pazartesi günü termostatı değiştireceğim. umarım bu işlemle sorun giderilir.

yarın akşam tekrar görüşmek üzere diyip sözleşelim o zaman :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #11 : Aralık 18, 2011, 12:06:27 »
Adem bey,

Bu konuda yarınki işlemler ve ücretler hakkında bizleri bilgilendirirseniz çok seviniriz.

Eğer servisiniz LONGLİFE antifreeze önerirse fiyatıda uygunsa onu koydurmanızı tavsiye ederim zira normal antifreeze'lerin kullanım süresi 1 yıldır. Bu süre sonunda değişim yapılmazsa radyatör peteklerini tıkar.

1 hafta sonrasında ki kontrol sonucunuda yayınlarsanız seviniriz.

Şimdiden kolay gelsin ve tekrar geçmiş olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Aralık 18, 2011, 15:22:35 »
tamam tekin bey, teşekkür ederim. pazartesi günü termostatı değiştireceğim. umarım bu işlemle sorun giderilir.

yarın akşam tekrar görüşmek üzere diyip sözleşelim o zaman :)

Eğer contadan sa termostat değişimi bi işe yaramaz eğer gözler görülür ibareler varsa ilk önce conta değğişimini öneririm .. konuyu tam okumadım ama teşhis ve onarım sırasını karıştırmayın..

conta gidikse..

su eksilir
hareret yapar
motor çalışması anormalleşir
egzozdan su atar
su ilave kabından hava üfler
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Aralık 19, 2011, 00:40:57 »

Eğer contadan sa termostat değişimi bi işe yaramaz eğer gözler görülür ibareler varsa ilk önce conta değğişimini öneririm .. konuyu tam okumadım ama teşhis ve onarım sırasını karıştırmayın..

conta gidikse..

su eksilir
hareret yapar
egzozdan su atar
ilginiz için teşekkür ederim öncelikle;

konuyu şöyle izah edeyim...

Aracımın çalışmasında herhangi bir anormallik yok. çekişten düşme söz konusu değil.. seste bir değişimde olmadı. egzoz olayına hiç bakmadım bişey diyemeyeceğim.. aracı zorlasam dahi, su kaynatmayı hemen yapmıyor.. epey eksiliyor su . (nerden eksildiğini bilemiyorum) denildiği gibi motorun içinden yani contada bi kayıp oluyorsa durum ciddi. fakat termostat gerekli zamanda açmıyorsa boşuna motoru söktrmek istemiyorum.   su ilave kabından hava mı üflüyor bilemiyorum ama eksildikçe haliyle motor ısındıkça kalan suyu oradan atıyor.. yarın ben termostatı değiştirerek işe başlayacğım. iyimserliğimin sebebi, motorun düzgün çalışması ilk marş hareketinde kavraması herhangi bir devir oynaması olmuyor. radyatöre su gidiyor mu gitmiyor mu vallahi tam olarak ne ben ne de usta çözmüş değil. yarın bu iyimserliğimle işe başlayacağım. eğer dediğiniz gibi conta yaktıysa epey masraf cıkıyor bana.. masrafı bi yana cok üzülürüm bu duruma. bir toyota da böyle bişeyi yaşamakta ayrıca hayal kırıklığı yaratır bende.  inşallah suyu motorda değil devirdaim ederken başka bi noktada eksiltiyordur.  yarın akşam üzeri umarım iyi haberlerle dönerim. yoksa epey bir süre daha sizin yardımlarınızı rica edicem .. :/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #14 : Aralık 19, 2011, 00:55:04 »
İyimserliğinize aynen devam edin, gece rahat uyuyun.

Termostatınızı öncelikle değiştirin. Eğer yine düzelmezse (ki ondan olma ihtimali yüksek görünüyor) aracınız otomatik olduğu için şanzıman yağını soğutan eşanjöre baktırmanız gerekir (ki bunuda yarın serviste kontrol ettirebilirsiniz). Zannedersem hortumlarda delik yok, V kayışınız kopuk değil ve radyatörünüz tıkalı değil.

Termostat söküldükten sonra yenisi takılırken sizde eskisinin testini yapabilirsiniz. Eski termostadı bir su bardağına koyunuz içine oradaki çaycıdan kaynar su koydurunuz. Kendini tam açıyorsa düzgün çalışıyor demektir. Ama ben sizinkinin artık bozuk olduğuna inanıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Aralık 19, 2011, 10:44:09 »
işlerim sebebiyle ben gidemedim. babam ilgileniyor. öğlen saatlerinde öğreneceğim ne olup bittiğini.. hayırlısı bakalım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Aralık 19, 2011, 14:35:20 »

conta gidikse..

su eksilir
hareret yapar
egzozdan su atar
İyimserliğinize aynen devam edin, gece rahat uyuyun.

Termostatınızı öncelikle değiştirin. Eğer yine düzelmezse (ki ondan olma ihtimali yüksek görünüyor) aracınız otomatik olduğu için şanzıman yağını soğutan eşanjöre baktırmanız gerekir (ki bunuda yarın serviste kontrol ettirebilirsiniz). Zannedersem hortumlarda delik yok, V kayışınız kopuk değil ve radyatörünüz tıkalı değil.

Termostat söküldükten sonra yenisi takılırken sizde eskisinin testini yapabilirsiniz. Eski termostadı bir su bardağına koyunuz içine oradaki çaycıdan kaynar su koydurunuz. Kendini tam açıyorsa düzgün çalışıyor demektir. Ama ben sizinkinin artık bozuk olduğuna inanıyorum.

Evet, haberler kötü...

termostatı değiştirdikten sonra araçla teste cıktık. 25 km'de performanslı kullanımda 2 litre su eksiltti.. Çözüme ulaştıramadık... nerden eksilttiğini çözemiyoruz. delirmek üzereyim..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #17 : Aralık 19, 2011, 15:10:18 »
Aracınızın motoru hala sağlam, üzülmeyin. Çözümlere en kolay ve ucuz yollardan başlamak gerekiyor.

Sanırım aracınız otomatik, sizin aracınıza özel, otomatik şanzıman yağını soğutmak için motorun yanlarında derinliklerde biryerlerde motor suyuyla yan yana geldiği bir parça vardır. Ben buna eşanjör diyorum. Ona ulaşıp gözle ve elle incelemek gerekiyor, yada sökmek gerekebilir. Bu başımıza geldiğinden biliyorum.

Bu arada radyatör fanınız devreye giriyormu? Radyatörün içindeki suyu gözlemlediniz mi? devir daim oluyormu? yani radyatör tıkalı mı değil mi? Bunları tek tek kontrol etmelisiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Aralık 19, 2011, 15:20:43 »
Arkadaşlar , hepiniz tamirci kesildiniz yaa,
bırakın oyalamayın adamı
git sat kardeşim o araba iflah olmaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Aralık 19, 2011, 15:31:33 »
Aracınızın motoru hala sağlam, üzülmeyin. Çözümlere en kolay ve ucuz yollardan başlamak gerekiyor.

Sanırım aracınız otomatik, sizin aracınıza özel, otomatik şanzıman yağını soğutmak için motorun yanlarında derinliklerde biryerlerde motor suyuyla yan yana geldiği bir parça vardır. Ben buna eşanjör diyorum. Ona ulaşıp gözle ve elle incelemek gerekiyor, yada sökmek gerekebilir. Bu başımıza geldiğinden biliyorum.

Bu arada radyatör fanınız devreye giriyormu? Radyatörün içindeki suyu gözlemlediniz mi? devir daim oluyormu? yani radyatör tıkalı mı değil mi? Bunları tek tek kontrol etmelisiniz.

söylediklerinizi yarın bi kontrol ettirecem. ama bu iş beni fena bunalttı..
Fan devreye giriyor. radyatördeki suyu tekrar inceleyeceğim. devir daim yptığından da emin değilim.