Gönderen Konu: Avensis hararet sorunu...... :/  (Okunma sayısı 13808 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 36 kere teşekkür etti
  • 181 kere teşekkür edildi
Ynt: Avensis hararet sorunu...... :/
« Yanıtla #60 : Aralık 26, 2011, 22:49:03 »
Gözünüz aydın olsun adem kardeş baştan sona okudum baya bir sıkıntılar yaşasanda toyotadan vazgeçmediğin için sevindim :) daha nice sorunsuz sürüşler dilerim...
İlla gitmek istiyorsan, hoşuma git mesela :)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #60 : Aralık 26, 2011, 22:49:03 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kimi zaman mutlulukta taraf tutar.
  • Kilometre: 62000
  • Model Yılı: '10
  • 6 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #61 : Aralık 26, 2011, 23:02:01 »
çok teşekkür ederim kardeşim. aracı bir süre kullandıktan sonra satacağım. uygun bişey düşürebilirsem kmsi daha düşük belki 1 yaş daha genç bir avensis bakıcam(aynı donanımda olmak şartıyla) hayırlısı.. toyota'dan vazgeçilir mi yahu :))
Mercedes-Benz C180 BlueEffc. AMG - 1.6cc Komp. 156HP | 250 Tork..
Kia Sorento X-Force EX Premium     - 2.5cc CRDI   170HP | 400 Tork..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #62 : Aralık 26, 2011, 23:07:44 »
Adem çok geçmiş olsun.. hadi satmadan güzel günlerde binmen dileğiyle..

zinciri servisten alıp kendinmi taktırdın? onu bi anlatsana malum ..:)
bide fazla zorlamıyacaksınn unutma otomatik vites... aman haa
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #63 : Aralık 27, 2011, 01:05:09 »
haklısın abi,  çok zorlamamak gerek. abi bosch'dan istettik. öyle ucuz mal getirmeyeceklerini düşünerek.. tanıdık yer sonucta. herhangi bir sıkıntı cıkarsa yaptığımız işten dolayı ne gerekiyorsa onu yapacaklarını söyledikleri için parçanın markasına osuna busuna bakmadım yalan yok..  fiyatı dediğim gibi 650 tl idi zincir setinin.. içinde ne var ne yoktur onuda bilmiyorum ama öğrenirim isterseniz.  şu an için araçta bi sıkıntı yok gibi görünüyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: '14
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #64 : Aralık 27, 2011, 07:47:27 »
hayırlı olsun. sorunun geçtiğine sevindim.

zincir boşluğu nasıl tespit edildi? zincir boşluğunu alan yağ basıncıyla çalışan bir gergi var. bu gergide vazifesini yapmadığında zincir ses yapıyor.
ben aracımda sibopları değiştirirken, bu bahsettiğim zincir gergisinden çok çok hafif yağ sızdırıyordu. ustaya sorduğumda birşey olmaz dedi. ama ben motor üstünde yağ görmek istemediğim için, fiyatını sordum (servise), 60-70 tl arası olduğunu öğrenince değiştirelim dedim. değiştirdik ve 1 ay sonra ses yapmayan zincir ses yapmaya başladı. ben siboplardan diye korktum. ustaya gidince gergiden dedi. gergiyi söktü, eskisini taktı ses kesildi. ben de parçayı servise götürdüm ve garantiden değiştirdim. yani sıfır parça arızalı çıktı. yeni geleni takınca ses vs. kalmadı.

eğer zincir sesinden dolayı boşluk oluştuğuna karar verdilerse, bu gergide de sorun olabilirdi.
2015 vw golf 7 1.4 comfortline (2018- ...)
2014 honda crv 1.6 elegant (2016- ... )
2011 toyota yaris 1.33 terra sporty (2012- 2018), 2011 toyota corolla comfort extra 1.6 d-vvti (2011- 2016), 2004 toyota corolla terra sedan 1.4 vvti (2007-2011)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #65 : Aralık 27, 2011, 08:50:37 »
hayırlı olsun. sorunun geçtiğine sevindim.

zincir boşluğu nasıl tespit edildi? zincir boşluğunu alan yağ basıncıyla çalışan bir gergi var. bu gergide vazifesini yapmadığında zincir ses yapıyor.
ben aracımda sibopları değiştirirken, bu bahsettiğim zincir gergisinden çok çok hafif yağ sızdırıyordu. ustaya sorduğumda birşey olmaz dedi. ama ben motor üstünde yağ görmek istemediğim için, fiyatını sordum (servise), 60-70 tl arası olduğunu öğrenince değiştirelim dedim. değiştirdik ve 1 ay sonra ses yapmayan zincir ses yapmaya başladı. ben siboplardan diye korktum. ustaya gidince gergiden dedi. gergiyi söktü, eskisini taktı ses kesildi. ben de parçayı servise götürdüm ve garantiden değiştirdim. yani sıfır parça arızalı çıktı. yeni geleni takınca ses vs. kalmadı.

eğer zincir sesinden dolayı boşluk oluştuğuna karar verdilerse, bu gergide de sorun olabilirdi.

zincir konusunda bir bilgi alıp yazacağım buraya detayları ..

Sabah işe gitmek için aracın su seviyesini kontrol ettim normal düzeyde idi. Fakat araç o bahsedilen 3 bin devirden sonra şahlanma göstermiyor. acaba motor yeni toplandığı için olabilir mi.. bir nevi rodaj mı bekliyor yani.. yoksa bu performans düşüklüğü kalıcı mı olacak   :/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 26 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #66 : Aralık 27, 2011, 09:54:26 »
Neyse gelmiş,geçmiş olsun daha büyük bir sorun olmadığına sevindim.
VW Golf 7 1.4 TSI Highline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: <'90
  • 9 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #67 : Aralık 27, 2011, 10:18:01 »
Sabah işe gitmek için aracın su seviyesini kontrol ettim normal düzeyde idi. Fakat araç o bahsedilen 3 bin devirden sonra şahlanma göstermiyor. acaba motor yeni toplandığı için olabilir mi.. bir nevi rodaj mı bekliyor yani.. yoksa bu performans düşüklüğü kalıcı mı olacak   :/

bende 3000 devir sonrası ileri atıyor kendini araç ama başka birinde olmuyormuş. bende anlamadım bu olayı belki normaldir.
???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #68 : Aralık 27, 2011, 10:25:58 »
bu conta olayı öncesinde benim ki de inanılmaz ataktı.. 3 bin devir sonrası turbolu araç gibiydi.. şimdi işlem gördükten sonra bu performans tamamen yitirildi ... ve hakikaten 2.0 araç kullanıyormuşum hissi tamamen gitti. ne anladım ben bu işten............. 1.6 gibi gidecek araç isteseydim 1.6 arabaya binerdim bu nedir ya çıldırtacak bu araba beni  :olu:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: <'90
  • 9 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #69 : Aralık 27, 2011, 15:06:01 »
valla geçmiş olsun, tekrar bi göster istersen yaptırdığın yere
???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #70 : Aralık 27, 2011, 15:15:50 »
telefonlaştık .. cumartesi gününe kontrol amaçlı çağırıyordu zaten. bi alışma dönemi yapabilir diyor bosch servisi .

1.vites te 3 bini geçtiği an koltuğa yapışıyordum. şimdi de hissettirmiyor değil ama ilk zamanki gibi değil tabi.
2. viteste ise cok belirgin bir şekilde hızlanıyordu. şu an 2. vitesten sonra kesinlikle bu torku hissedemiyorum. herneyse artık cumartesi bakacağz... buna şükür gerçi.. daha büyüğüne denk gelmedik allahtan.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2009 Corolla 1.4 D4D Comfort
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #71 : Aralık 28, 2011, 18:51:44 »
Tamirat için akü bağlantısı söküldüyse bazı değerleri yakalamak için kullanmak ve zaman gerekir ama bu işin de çok uzun sürmemesi gerekir.
Mesele ani hızlanmalardaki problemmi yoksa genelde bir güç kaybı da var mı acaba? Dik yokuşlu yerlere yüklü arabayla biraz zorlayarak  denemeler yapılabilir.

Buji falan değiştirdilermi? Ayrıca, toplarken hava çekiş  yolu üzerindeki kelepçelerde kaçak falan olmamıştır inşallah. kapakta taşlama falan yapmışlar mı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #72 : Aralık 28, 2011, 19:15:33 »
Merhaba Adem bey,

Öncelikle geçmiş olsun. Aracınız bir ameliyat geçirdi, ilk haftalarda fazla sıkıştırmadan sürmenizde fayda var, bu canlı değil ama ilk aşınmalar sınırlar içinde olmalı. Aracınızın şanzıman yağı hiç değiştimi? değişmediyse mutlaka filtresiyle beraber değiştirin. Ve evet, bujilerinizi, hava filtresini, emiş boruları kelepçelerini kontrol ettirin. Geçen süreçte oluşan hararetler nedeniyle bazı sensörler kurum kaplamış olabileceğinden, yakıt deposuna kaliteli bir enjektör temizleyici katıp üzerini tekrar yakıt doldurup sürünüz.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #73 : Aralık 28, 2011, 19:57:32 »
Tamirat için akü bağlantısı söküldüyse bazı değerleri yakalamak için kullanmak ve zaman gerekir ama bu işin de çok uzun sürmemesi gerekir.
Mesele ani hızlanmalardaki problemmi yoksa genelde bir güç kaybı da var mı acaba? Dik yokuşlu yerlere yüklü arabayla biraz zorlayarak  denemeler yapılabilir.

Buji falan değiştirdilermi? Ayrıca, toplarken hava çekiş  yolu üzerindeki kelepçelerde kaçak falan olmamıştır inşallah. kapakta taşlama falan yapmışlar mı?

şanzıman yağı 133 bin km'de yetkili serviste değişti. . akü söküldü.. Conta değişimlerinde normal olarak kapak taşlama yapılıyor. ve şöyle söyleyebilirim;

araç ilk çalıştırmadan ilk 10 dak.'ya kadar çekişte ciddi anlamda bir düşme var. motor normal ısısına geldiğinde ise çekiş aşağı yukarı eski performansında olmasa da ona yakın bi performansı yakalıyor. ilginiz için teşekkürler eftal bey.

Merhaba Adem bey,

Öncelikle geçmiş olsun. Aracınız bir ameliyat geçirdi, ilk haftalarda fazla sıkıştırmadan sürmenizde fayda var, bu canlı değil ama ilk aşınmalar sınırlar içinde olmalı. Aracınızın şanzıman yağı hiç değiştimi? değişmediyse mutlaka filtresiyle beraber değiştirin. Ve evet, bujilerinizi, hava filtresini, emiş boruları kelepçelerini kontrol ettirin. Geçen süreçte oluşan hararetler nedeniyle bazı sensörler kurum kaplamış olabileceğinden, yakıt deposuna kaliteli bir enjektör temizleyici katıp üzerini tekrar yakıt doldurup sürünüz.

hava filtresi ve boruları kontrol ettireceğim tekin bey teşekkür ederim.