0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
hayırlı olsun. sorunun geçtiğine sevindim.zincir boşluğu nasıl tespit edildi? zincir boşluğunu alan yağ basıncıyla çalışan bir gergi var. bu gergide vazifesini yapmadığında zincir ses yapıyor.ben aracımda sibopları değiştirirken, bu bahsettiğim zincir gergisinden çok çok hafif yağ sızdırıyordu. ustaya sorduğumda birşey olmaz dedi. ama ben motor üstünde yağ görmek istemediğim için, fiyatını sordum (servise), 60-70 tl arası olduğunu öğrenince değiştirelim dedim. değiştirdik ve 1 ay sonra ses yapmayan zincir ses yapmaya başladı. ben siboplardan diye korktum. ustaya gidince gergiden dedi. gergiyi söktü, eskisini taktı ses kesildi. ben de parçayı servise götürdüm ve garantiden değiştirdim. yani sıfır parça arızalı çıktı. yeni geleni takınca ses vs. kalmadı. eğer zincir sesinden dolayı boşluk oluştuğuna karar verdilerse, bu gergide de sorun olabilirdi.
Sabah işe gitmek için aracın su seviyesini kontrol ettim normal düzeyde idi. Fakat araç o bahsedilen 3 bin devirden sonra şahlanma göstermiyor. acaba motor yeni toplandığı için olabilir mi.. bir nevi rodaj mı bekliyor yani.. yoksa bu performans düşüklüğü kalıcı mı olacak :/
Tamirat için akü bağlantısı söküldüyse bazı değerleri yakalamak için kullanmak ve zaman gerekir ama bu işin de çok uzun sürmemesi gerekir.Mesele ani hızlanmalardaki problemmi yoksa genelde bir güç kaybı da var mı acaba? Dik yokuşlu yerlere yüklü arabayla biraz zorlayarak denemeler yapılabilir.Buji falan değiştirdilermi? Ayrıca, toplarken hava çekiş yolu üzerindeki kelepçelerde kaçak falan olmamıştır inşallah. kapakta taşlama falan yapmışlar mı?
Merhaba Adem bey,Öncelikle geçmiş olsun. Aracınız bir ameliyat geçirdi, ilk haftalarda fazla sıkıştırmadan sürmenizde fayda var, bu canlı değil ama ilk aşınmalar sınırlar içinde olmalı. Aracınızın şanzıman yağı hiç değiştimi? değişmediyse mutlaka filtresiyle beraber değiştirin. Ve evet, bujilerinizi, hava filtresini, emiş boruları kelepçelerini kontrol ettirin. Geçen süreçte oluşan hararetler nedeniyle bazı sensörler kurum kaplamış olabileceğinden, yakıt deposuna kaliteli bir enjektör temizleyici katıp üzerini tekrar yakıt doldurup sürünüz.