Gönderen Konu: Avensis hararet sorunu...... :/  (Okunma sayısı 13808 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kimi zaman mutlulukta taraf tutar.
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 62000
  • Model Yılı: '10
  • 6 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
Ynt: Avensis hararet sorunu...... :/
« Yanıtla #40 : Aralık 20, 2011, 15:41:53 »
herkese tekrardan merhabalar.

bugun aracı bosch car service'e teslim ettim. arızanın tespitini ve çözüm için gereken işlemlerin neler olduğunu bunların ne kadara mâl olacağını sordum.  öncelikle araçla bir test sürüşü yapıldı. güç kaybı yaşanmadığı için contadan olma ihtimalinin düşüklüğünden bahsedildi. fakat suyun tam olmasına rağmen 30 km lik test sürüşünde 2 litreden fazla su eksiltti (ortalama 4000d/d 'de ...kimi zaman 5-6 bin devirlerde kullanıldı.) suyun basıncla daha da cok eksilttiği anlaşılınca tapalardan kaçırma ihtimalinin yüksekliğinden bahsedildi. manifoldun arkasında kalıyormuş, sökülüp bakılmasını rica ettim. manifold sökülünce o acı gerçekle yüzleştik malesef :)

su kacağı tapalardan değil malesef contadan..  conta yanmasını gösteren tek bir belirti bile olmamasına rağmen (çabuk hararetin yükselmesi haricinde) teşhis olarak bunda karar kılındı. 1400 tl masraf listesi cıkartıldı. mitsubishi'nin bakımlarını ve kücük sıkıntılarını da orada yaptırdığım için %10 iskonto uygulanacak.  işçilikten de biraz düşeceklerini söylediler,saolsunlar.  böylece motorun sökümüne başlandı bugün..

gerçekten cok uğraştırdı.. sizleri de cok yorduk. bıkmadan usanmadan yardımcı olmak için mesajlar attınız cok teşekkür ederim. umarım conta değişimi sonunda sıkıntımız çözülür ..  eğer bu işlemle de düzelmez ise ne yaparım ne ederim hiç bilmiyorum. bu işlem sanırım bana 1000tl civarına mal olacak. zaten yaptırdıktan hemen sonra satmayı kafama koydum. nasip olursa şu dertlerden bir kurtulup nihai neticeye bir ulaşalım km 'si daha düşük  modelide mümkünse 1 yaş daha gençleştirip arayış içine gireceğiz. aracı en geç cumartesi teslim edeceklerini (extradan bir sıkıntı cıkmazsa) söylediler.  nihai neticeye ulaşır ulaşmaz burada yapılan işlemleri sırasıyla açıklayıp aynı sıkıntıyı yaşamış ve yaşayabilecek olan arkadaşlara bilgisini vereceğim. umarım kimsenin başına böyle bir durum gelmez ama neticede kul yapısı.. mutlaka her an risk mevcut.

inşallah bir daha ki iletim daha hayırlı haberler verecek ve sorunumuzun çözüldüğünü müjdeleyecek.
Mercedes-Benz C180 BlueEffc. AMG - 1.6cc Komp. 156HP | 250 Tork..
Kia Sorento X-Force EX Premium     - 2.5cc CRDI   170HP | 400 Tork..

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Aralık 20, 2011, 15:41:53 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: <'90
  • 9 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Aralık 20, 2011, 17:36:09 »
şimdiden gözünüz aydın, inşallah sorun çözülür.
???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 76000
  • Model Yılı: '04
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Aralık 20, 2011, 17:55:11 »
inşallah sorununuz çözülür. hayırlı haberlerinizi bekliyoruz.  bu arada sahibindendeki ilanına baktım aracın gayet temiz ve diri duruyor... satmayı düşünüyorsan fiyatını 1000 lira arttır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #43 : Aralık 20, 2011, 18:36:52 »
şimdiden gözünüz aydın, inşallah sorun çözülür.

teşekkür ederim sefa bey saolun iyi dilekleriniz için.. umarım hiç birimiz böyle sıkıntılar yaşamayız bir kez daha..

inşallah sorununuz çözülür. hayırlı haberlerinizi bekliyoruz.  bu arada sahibindendeki ilanına baktım aracın gayet temiz ve diri duruyor... satmayı düşünüyorsan fiyatını 1000 lira arttır.

aracın motorundaki sıkıntıyı çözdükten sonra fiyatımı 26750'ye çekeceğim.. sanırım 26.000-26.250 civarı bi fiyata alıcısı cıkar..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #44 : Aralık 20, 2011, 23:47:13 »
Adem bey merhaba..
bu gün kendi tüp takan ustamla görüştüm sizin sorununuzu kendı sorunum gibi anlattım hareret ve su eksiltme gibi..

Elini motorun üstüne koydu kapağın arkasını gösterdi burda dedi conta var onu değiştirsin dedi..

şimdi geldim anca yazabiliyorum.. ama zaten siz sorunu çözmüşsünüz..
tekrar geçmiş olsun..

hem taksit ödeyip hem tamir masrafı çekmek ne demek bilirim kolay gelsin..
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #45 : Aralık 20, 2011, 23:53:19 »
kerem bey;

ilginiz için cok teşekkür ederim. gerçekten en başından beri yardımlarınızı diğer arkadaşlarımız gibi eksik etmediniz. minnettarım.
sorunu çözdük mü bilemiyorum. yapıldıktan sonra göreceğiz. ben hala tereddüt ediyorum. acabalarım kafamda dolanıyor. acaba olacak mı acaba başka biyerde mi sorun gibi..

umarım başka bir sıkıntı cıkarmaz.  yine burada paylaşacağım konunun devamını.. ya da inşallah çözümünü...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: '14
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #46 : Aralık 21, 2011, 09:51:40 »
geçmiş olsun adem,
manifoldun altında olduğu için hemen buharlaşıyor ve farkedilmiyor. su kaçağını göremememiz bundan.
contayı mutlaka orjinal al. kendin al ya da onlar alsın (faturasını görmek istediğini söyle).
bir conta değşiimi için 1400 tl bana halen fazla gözüküyor (1000 tl civarına düşse bile).
2015 vw golf 7 1.4 comfortline (2018- ...)
2014 honda crv 1.6 elegant (2016- ... )
2011 toyota yaris 1.33 terra sporty (2012- 2018), 2011 toyota corolla comfort extra 1.6 d-vvti (2011- 2016), 2004 toyota corolla terra sedan 1.4 vvti (2007-2011)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 26 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #47 : Aralık 21, 2011, 10:08:19 »
Çok geçmiş olsun,umarım hallolur binbir hevele alınan araçta bu tip olay çıkması sinir bozucu:(
VW Golf 7 1.4 TSI Highline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #48 : Aralık 21, 2011, 11:02:02 »
geçmiş olsun adem,
manifoldun altında olduğu için hemen buharlaşıyor ve farkedilmiyor. su kaçağını göremememiz bundan.
contayı mutlaka orjinal al. kendin al ya da onlar alsın (faturasını görmek istediğini söyle).
bir conta değşiimi için 1400 tl bana halen fazla gözüküyor (1000 tl civarına düşse bile).

abi haklısın . şimdi arayıp söylüyorum hatta bi kaç fotoğrafını da çekeyim de motorda ne var ne yok kapağın altında görelim..

Çok geçmiş olsun,umarım hallolur binbir hevele alınan araçta bu tip olay çıkması sinir bozucu:(

Can bey,
cok teşekkür ederim.. evet ciddi anlamda sinir bozucu bir durum. Allah kimsenin başına vermesin..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Hayat paylaşınca güzel
  • Araç: Carina
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #49 : Aralık 21, 2011, 11:03:04 »
geçmiş olsun Adem bey ,Bu olay toyota sorunsuzdur imajını siliyor artık, muğlada yaşıyorsan aldığın arabanın ustası olacak yoksa  arabayı satmak zorunda kalırsın ,  başka problemin olursa muğladaki Tahdem ( toyota özel servisi) ile görüşmeni tavsiye ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #50 : Aralık 21, 2011, 11:38:17 »
yusuf bey; yakınmışız. tahdem'i tavsiye etmedi nedense marmarisdeki toyotacı arkadaşlar. aracım su an marmaris bosch car service'de..  bir de bu üst kapak contasıyla değişecek başka parçalar varmı. sadece üst kapak contasını mı isteteceğim yetkili servisten

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Hayat paylaşınca güzel
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #51 : Aralık 21, 2011, 23:28:32 »
Evet yakınız benim Carina da marmaristen plakası 48 N 1601 idi Toyota Yatudan aldım memnun olarak devam ediyorum.Marmarise ortodontist'e gelip gidiyorum oğlum Emrehanın diş tedavisi için ... Avensisler güzel  araba  beğeniyorum ve forumdan yakından takip ediyorum avensis konularının hemen hemen hepsini , bosh car da sizin sorunuza çözüm olacaktır.  Ustalar üst  kapağı  sökünce size tam bilgi verirler mutlaka.. Ben 1998 yılında 1995 model  renault 19 arabamda yaşamıştım. fethiyede yetkili serviste arabanın bakımını yaptrdıktan sonra dalamana dönerken göcek  civarında conta yaktı ve servisi aradım gelip benim arabayı geriye sevise çekiciyle götürmüşlerdi, yaptırıp satacağım dedim ve sonra sattım soğumuştum bu olayla birlikte arabadan...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Hayat paylaşınca güzel
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #52 : Aralık 21, 2011, 23:34:37 »
Adem bey , orjinal yedek parça temini için parça numaralarını kolayca bulacağınız website http://www.toyodiy.com/parts/q.html   option 1 deki boşluğa arabanızın  şase numaranızı girip ve arabanızın tüm yedek parçalarını ve numaralarını tanıyabilirisiniz. umarım sizin için faydalı olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #53 : Aralık 22, 2011, 00:45:36 »
Adem bey , orjinal yedek parça temini için parça numaralarını kolayca bulacağınız website http://www.toyodiy.com/parts/q.html   option 1 deki boşluğa arabanızın  şase numaranızı girip ve arabanızın tüm yedek parçalarını ve numaralarını tanıyabilirisiniz. umarım sizin için faydalı olur.

yusuf bey; cok teşekkür ederim. marmarise geldiğinizde görüşmek tanışmak isterim müsait olursanız .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Hayat paylaşınca güzel
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #54 : Aralık 22, 2011, 09:00:42 »
en son 8-9 ekimde Turunç a giderken ,unionpalacehotel var orada kalmıştım ,2  gün terapi yapmıştım , marmarisin en güzel zamanı Nisan ve Mayıs  sonra ekim ve kasım.gelmeden önce yazarım mutlaka hem sizin arabayıda  görmüş olurum. sahibinden.com da ki ilanda güzel gözüküyordu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #55 : Aralık 22, 2011, 10:10:57 »
Kardeş çok geçmiş olsun inşallah bundan sonra bir sorun çıkartmaz . Gönül rahatlıgı ile binersin
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #56 : Aralık 22, 2011, 17:57:01 »
en son 8-9 ekimde Turunç a giderken ,unionpalacehotel var orada kalmıştım ,2  gün terapi yapmıştım , marmarisin en güzel zamanı Nisan ve Mayıs  sonra ekim ve kasım.gelmeden önce yazarım mutlaka hem sizin arabayıda  görmüş olurum. sahibinden.com da ki ilanda güzel gözüküyordu

teşekkür ederim. fena değil araç.. öyle ufak tefek çizikleri var sürtme değil de anahtarla bazı haysityetsizlerin yaptığı çizikler. onun dışında vuruğu eziği yok. kazası da yok. sağ çamurluğu boyalı yanlızca.

benim iş yerimde içmeler'de.. turunçtan önce. olurda haberleşemeden gelirsiniz, pazar hariç her gün oteldeyim. Sahilde Hotel Aqua 'dayım.
_____________________________________________________-
Kardeş çok geçmiş olsun inşallah bundan sonra bir sorun çıkartmaz . Gönül rahatlıgı ile binersin

teşekkür ederim kardeşim. inşallah dediğin gibi olur. cumartesi teslim alacaz aracı bi aksilik olmazsa..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #57 : Aralık 26, 2011, 21:42:52 »
Arkadaşlar, aracımızı 2gün  rötarlı olarak teslim aldık.

Araçta uygulanan işlemler..

*Devirdaim değişimi
*88C' termostat
*Conta değişimi (kapak taşlama vs.)

Buna ekstra olarak,

Zincirde hafif bir esneme ve cok cok az bir boşluk tespit ettik..
Hazır motor açılmışken, değiştirelim dedik fiyatı 650 tl :(

Araç Bosch Car service'de yapıldı..

Toplamda indirimli fiyattan yararlanılarak bana 1850TL'ye mal oldu :( ama ne yapalım .. Bugun zorlamadan aracı bi 70 km yol yaptık.. 90-110 km arası hızla 3-4 bin devir civarında test ettik.  gidişinde duruşunda sesinde herhangi bir sıkıntı yok.. hararet çakılı kalmış gibi ilk zamanlarında ki gibi normal seviyede. motor sıcak olduğundan su seviyesini kontrol edemedim. yarın sabah kontrolunu yapacağım. ama bi sıkıntı yok gibi görünüyor sanmıyorum artık başka bir durum cıkaracağını. bir seferde fazlasıyla masraf edip aracımıza kavuştuk çok şükür..

Yardımı dokunan, konuyla ilgilenen herkese sonsuz teşekkürler.. iyi ki sizlere danışmışım cok büyük tecrübeler kazandık bu işten.. dostluğunuza her zaman ihtiyacım var abilerim ,arkadaşlarım ,kardeşlerim..  herkese saygılar, selamlar.. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: <'90
  • 9 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #58 : Aralık 26, 2011, 21:58:44 »
gözünüz aydın, inşallah başka bir sorun yaşamazsınız.
???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #59 : Aralık 26, 2011, 22:11:31 »
gözünüz aydın, inşallah başka bir sorun yaşamazsınız.

çok teşekkür ederim. Allah hiç birimizin başına vermesin böyle sıkıntıları..saolun;)