Gönderen Konu: yeni ASTRA HB EDİTİON 1,3 95 HP  (Okunma sayısı 15917 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
yeni ASTRA HB EDİTİON 1,3 95 HP
« : Aralık 02, 2011, 00:26:16 »
   Renault sonrası Opel'e geçip Astra Hb Classic ve yeni Astra Hb Edition hakkında bilgi aldım.Benimle Resi Opel satış müdürü Ferhat bey ilgilendi.Kendisine buradan bir kez daha teşekkürlerimi sunmak istiyorum.
   Öncelikle Astra Classic 2004 yılında yeni yüzü ile piyasaya çıktı ve hala satışına devam edilen,yüzü artık eskiyen bir model.Bu aracın güzel bir özelliği tek donanımlı ve epey bir oyuncağa sahip.Konfort paketinde dijital tek bölge klima,far,park ve yağmur sensörüne sahip.4 hava yastığına mevcut.Cruie contorl gibi bir çok özellik var.Opel bu araca gayet cömert davranmış :)
   Bagaj hacmi 350 LT.Megane'dan birazcık küçük.Dizel modelinde Fiat'tan tanıdık olan 1,3 90 Hp güç üreten motor mevcut.Halk tabiri ile yakıtı koklayan bir motor.
      Bu araç için kasko ve MTV hariç 41.500 TL son fiyat aldım.Almaya karar verilirse 41 bine olur gibime geliyor.Olmasa bile belkide park sensörü ya da başka bir aksesuar koparılabilir :D
   Gelelim yeni Astra'ya.Bu aracın testini benzinli otomatik motora sahip Cosma donanım paketli ile yaptım.Yeni Astra'da ki motor artık 90 yerine 95 Hp bir güce sahip.Bu motorun performansını Fiat'ta çalıştığım dönemlerden bildiğim ve bu motor seçeneğine sahip düz vitesli Astra mevcut olmadığı için benzinli Astra ile test'e katıldım.asıl merak ettiğim aracın yol tutuşu ve yolculuk esnasında ki konfor.
   Bu test'te de yüzsüzlük yapıp güzergahı biraz uzattım.Test güzergahının daha ilk km'sinde hemen bozuk zemin buldum ve acımadan girdim bu yola.Aracın süspansiyon sistemi gayet mutlu ediciydi.Direksiyon kontrolü gayet başarılıydı.Bozuk zemin sonrası ilk "N" tipi virajda araca yüklendim ve yol tutuşunu denedim.Güven verici başarılı bir yol tutuşuna sahip.Bizdeki Leon gibi o virajların üstesinden gelmeyi bildi :alkis: Aracın iç trim mazlemeleri kaliteyi hissetiriyor.Bence gayet uygun düzeyde.
  Kullandığım araç tam otomatik tiptronic şanzımana (easytronic değil.Easytronic,M/M ile aynı sisteme sahip.Değişik bir sisteme sahip bu şanzımanda manuel kullanımda şanzımana verdiğiniz komut 2-3 saniye sonra algılanıyor.Alışınca sıkıntı olmuyor :)
- Bagaj hacmi Classic'te olduğu gibi 350 LT
- Küçük stepneye sahip ve bagaj içinde
- Elektrikli El Freni...
- Yeni Astra'da Edition donanımında manuel klima mevcut.Alaşım jant yok :(
- ESP-ABS ve TC standart
- 8 hava yastığı mevcut
- Çok rahat ve ergonomik sürücü koltuğu var (Corolla ile kıyaslayınca çok daha iyi)
- 48.000 TL'ye kasko ve MTV hariç,park sensörü hediyesi ile son olur fiyatı aldım.

Gelelim kullanım maliyetlerine (her iki Astra içinde aynı)
   Astra Classic ile ortak olarak her 15.000 km'de servis bakımı var.İlk bakımı Renault ve Uzakdoğulu rakiplerine göre biraz pahalı.500 TL civarı :(

Renault ile karşılaştırırsam eğer bence Megane'a göre alınabilirliği daha fazla.Biraz klişe olacak ama "o bir Alman :alkis:
   Şimdi en önemli noktaya gelecek olursam eğer... Hasan bey alabilirseniz eğer yeni Astra'yı Classic Astra'ya tercih etmeniz daha mantıklı.
   Astra Classic'in yeni Astra'ya göre avantajı ise hala güncel ve ikinci eli güçlü bir kasa.Rüşt'ünü ispatlamış bir model.En önemli artısı ise hava yastıkları hariç yeni Astra'ya nazaran oyuncağı daha fazla.Sizin yerinizde olsam Astra Classic'i tercih ederim.
   son olarak Astra'da hoşuma giden bir ayrıntı.2011 modellerde olan ama 2012 modellerde artık üst donanım'a sahip Astra'larda bulunan vites altı ışıklandırma...

Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • TRAFİĞE SAYGI = İNSANA SAYGI
    • www.mildan.net
  • Kan Grubu: 0+
  • 45 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
Ynt: yeni ASTRA HB EDİTİON 1,3 95 HP
« Yanıtla #1 : Aralık 02, 2011, 09:03:21 »
Teşekkürler Özcan Bey. Astra Classic ile yeni astra arasında 7.000.-TL fark var maalesef. Fiyat ve dodnanım olarak bakıldığında en mantıklısı Astra Classic gibi görünüyor. :) Gönül isterki Yeni Astra Enjoy Plus olsun o zaman fark 9.000 TL falan oluyor.
Trafik kuralları ve tabelalar İNSANLAR içindir, HAYVANLAR zaten ne tabeladan anlar ne de kuraldan...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 02, 2011, 09:36:40 »
Hasan Abi çok çok büyük fark yok bence mümkünse biraz sabret olmadı. Yeni astra çok güzel. Yalnız tek sıkıntı elektronik el freni. yanlamak çok zor olur yahu :D :D

Özcan Abi maşallah formundasın :) bildiğin otomobil test programı gibi anlattın yani :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Aralık 02, 2011, 09:40:28 »
   Hadan bey Leon'nun güncel fiyatları hakkında bilgim yok ama size Leon'u da öneririm.
Auris'ten dile getirdiğiniz yağ eksiltme sıkıntısını Dörtnal'dan Sadık ustaya sorduğumda bu sıkıntının Turbo ve adını simdi hatirlayamadim bir pompa'dan kaynaklanıyormuş.Ve bu parçalar servis tarafından garanti kapsamında değiştiriliyor.Sorun bitiyor böylece...
   Size önerim sırasıyla Leon,Astra ve Auris olabilir...
Hasan Abi çok çok büyük fark yok bence mümkünse biraz sabret olmadı. Yeni astra çok güzel. Yalnız tek sıkıntı elektronik el freni. yanlamak çok zor olur yahu :D :D
Özcan Abi maşallah formundasın :) bildiğin otomobil test programı gibi anlattın yani :)
   Eyvallah Oktay sagolasin.Bunu birde uygulamalı olarak yerine getirmek için avatarimda bulunan +alkis sekmesine basıyorsun :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • www.mildan.net
  • 45 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Aralık 02, 2011, 10:04:22 »

Oktayım yeni Astra çok güzel. 1-2 hafta daha bekleyeceğim belki yıl sonu kampanyası falan olur. :)
Trafik kuralları ve tabelalar İNSANLAR içindir, HAYVANLAR zaten ne tabeladan anlar ne de kuraldan...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Aralık 02, 2011, 10:16:27 »
Oktayım yeni Astra çok güzel. 1-2 hafta daha bekleyeceğim belki yıl sonu kampanyası falan olur. :)

Aynen Hasan Abi bence de bekle. Anladığım kadarıyla alıp uzun süre de kullanacaksın imkanlar dahilinde en iyisi olsun inşallah.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • www.mildan.net
  • 45 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Aralık 02, 2011, 10:19:18 »
   Hadan bey Leon'nun güncel fiyatları hakkında bilgim yok ama size Leon'u da öneririm.
Auris'ten dile getirdiğiniz yağ eksiltme sıkıntısını Dörtnal'dan Sadık ustaya sorduğumda bu sıkıntının Turbo ve adını simdi hatirlayamadim bir pompa'dan kaynaklanıyormuş.Ve bu parçalar servis tarafından garanti kapsamında değiştiriliyor.Sorun bitiyor böylece...
   Size önerim sırasıyla Leon,Astra ve Auris olabilir...   Eyvallah Oktay sagolasin.Bunu birde uygulamalı olarak yerine getirmek için avatarimda bulunan +alkis sekmesine basıyorsun :D

Özcan Bey, Leonu inceleme fırsatım olmadı, internetten baktığım kadarıyla Style donanımlı olan 50.900 diyor 49.000-50.000.- TL ye falan alınabilir herhalde. 1,6 TDI 105 bg motoru var. Bir seat bayisi bulursam ona da bakacağım aklımda zaten.

Auris, turbo vs değişerek yağ yakma düzeltiliyor ama iç konsol ve kapı kollarının kaplaması çok kötü, çok çabuk çiziliyor ve yıpranıyor. Sonkar daki test aracının kapı kolları ve konsol özellikle el freninin olduğu yerler çok kötüydü. Alttaki siyah plastikler çıkmıştı. Aurisi çok fazla düşünmememin en büyük nedenlerinden birisi bu konsol kaplamasının kötü olması. Yoksa Kasım fiyatlarına göre 44.900 TLye Aurisi hemen alabiliyorduk.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • www.mildan.net
  • 45 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Aralık 02, 2011, 10:21:58 »
Aynen Hasan Abi bence de bekle. Anladığım kadarıyla alıp uzun süre de kullanacaksın imkanlar dahilinde en iyisi olsun inşallah.
Allah ömür verirse 5-6 sene kullanmayı planlıyorum. İmkanlar dahilinde en iyisini almak istiyorum:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAMURAY artık yok.Yeni gözde 2006 e12 sol granit g
  • Araç: Corolla
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Aralık 02, 2011, 18:02:18 »

yani cosmo,olur inşallah ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Aralık 02, 2011, 19:33:38 »
   Hayirlisiyla inşallah :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • YB276
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 190 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Aralık 02, 2011, 20:08:45 »
Auris, turbo vs değişerek yağ yakma düzeltiliyor ama iç konsol ve kapı kollarının kaplaması çok kötü, çok çabuk çiziliyor ve yıpranıyor. Sonkar daki test aracının kapı kolları ve konsol özellikle el freninin olduğu yerler çok kötüydü. Alttaki siyah plastikler çıkmıştı. Aurisi çok fazla düşünmememin en büyük nedenlerinden birisi bu konsol kaplamasının kötü olması. Yoksa Kasım fiyatlarına göre 44.900 TLye Aurisi hemen alabiliyorduk.
Karbon kaplatırsın abi 50 liraya seninde kafan rahat olur bence mantıklı
2011 Toyota Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Special Edition
Beni en çok çeken şey mazotun köpürmesi,dizelin çalışırken yaptığı sesi Anlayamazsınız. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • www.mildan.net
  • 45 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Aralık 05, 2011, 08:57:09 »

Keşke Cosmo olsa ama 60.000.-TL olunca beni aşıyor. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • www.mildan.net
  • 45 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Aralık 05, 2011, 09:05:02 »
Karbon kaplatırsın abi 50 liraya seninde kafan rahat olur bence mantıklı

Mantıklı ama Auris 1 en geç 1,5 sene sonra kasa değiştirecek tercihi biraz o da etkiliyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • www.mildan.net
  • 45 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Aralık 05, 2011, 09:14:38 »
   Hayirlisiyla inşallah :)
Özcan Bey,
Haftasonu Odak Opel'e gittim Enjoy Plus olan için 49.600.-TL Kasko hariç anahtar teslim fiyat verdiler.
Oradan çıkınca Ataköy Opel'e gittim orada arkadaşım vardı. Oradana da 49.100.-TL fiyat aldım. Verdiğim fiyatta 680TL zararımız var diyor, 100 Tl'yi bile indiremedim. :) Ellerinde Nehir Grisi (Yeşil gri gibi bir renk)  da olan  ve Kırmızı var. Bugün araştıracak Gümüş gri veya beyaz bulursa işlemlere başlayacağız. İnşallah hayırlı olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Aralık 05, 2011, 10:02:19 »
Özcan Bey,
Haftasonu Odak Opel'e gittim Enjoy Plus olan için 49.600.-TL Kasko hariç anahtar teslim fiyat verdiler.
Oradan çıkınca Ataköy Opel'e gittim orada arkadaşım vardı. Oradana da 49.100.-TL fiyat aldım. Verdiğim fiyatta 680TL zararımız var diyor, 100 Tl'yi bile indiremedim. :) Ellerinde Nehir Grisi (Yeşil gri gibi bir renk)  da olan  ve Kırmızı var. Bugün araştıracak Gümüş gri veya beyaz bulursa işlemlere başlayacağız. İnşallah hayırlı olur.

oow bu kasaya rağbet coğalıyor,hayırlı olsun hasan bey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Aralık 05, 2011, 10:43:10 »
Özcan Bey,
   Astra olmasına gerçekten çok sevindim.Oturduğum sitede bir komşum da yeni Astra var.Aracından çok memnunmuş.Uzun yolda 100-110 km hızla gittiğimde benzinli aracıyla 1.000 ile 1.200 km arası yol gidiyorum dedi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • www.mildan.net
  • 45 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Aralık 05, 2011, 12:03:01 »
oow bu kasaya rağbet coğalıyor,hayırlı olsun hasan bey

Teşekkürler Hakkı bey. İnşallah daha iyileri sizin olur. Maalesef gri bulamamışlar ikinci tercihim olan beyazı alacağız. Hayırlısı olur İnşallah. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • www.mildan.net
  • 45 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Aralık 05, 2011, 12:06:05 »
   Astra olmasına gerçekten çok sevindim.Oturduğum sitede bir komşum da yeni Astra var.Aracından çok memnunmuş.Uzun yolda 100-110 km hızla gittiğimde benzinli aracıyla 1.000 ile 1.200 km arası yol gidiyorum dedi.
Yardımlarınızdan dolayı çok teşekkür ederim Özcan Bey, inşallah hayırlısı olur. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Aralık 05, 2011, 12:09:21 »
Teşekkürler Hakkı bey. İnşallah daha iyileri sizin olur. Maalesef gri bulamamışlar ikinci tercihim olan beyazı alacağız. Hayırlısı olur İnşallah. :)

açık tonda bi gri var cok güzel,ama benimde ilk tercihim beyaz olur ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • YB276
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 190 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Aralık 05, 2011, 13:37:31 »
Mantıklı ama Auris 1 en geç 1,5 sene sonra kasa değiştirecek tercihi biraz o da etkiliyor.
Haklısın abi oda var,karar senin.
2011 Toyota Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Special Edition
Beni en çok çeken şey mazotun köpürmesi,dizelin çalışırken yaptığı sesi Anlayamazsınız. :D