Gönderen Konu: Arşivlenmiş Konu: Otomobil Tavsiyesi İsteyenler  (Okunma sayısı 617558 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
Ynt: Arşivlenmiş Konu: Otomobil Tavsiyesi İsteyenler
« Yanıtla #740 : Temmuz 13, 2014, 00:30:01 »
Merhaba arkadaşlar avensis 2004 1.6 comfort almayı düşünüyorum. Km si 173 binde. Herhangi bir kazası değişeni yok. Km ve aracın bakım, parça masrafı konusunda tereddütlerim var. Bu konuda beni aydınlatırsanız çok memnun olurum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 14 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #741 : Temmuz 13, 2014, 15:34:20 »
arkadaşlar uzun aramalarım sonucu 2012 model ford grand c-max titanıum x paket beyaz 24 binde hatasız kusursuz 1.elden bandırmadan buldum aldım ben özellikle dizel arıyordum versolarda dizel 2014 modellerde olduğu için fiyatıda 90 binler seviyesinde vede 2014 sıfırını inceledim araç 7 kişilik ama çok dar geldi bana kısacası beğenmedim bu mpv araçlarda çok inceledim benim en çok hoşume giden uzun araştırmalar sonunda ford grand c-max de karar kıldım 1 aydır kullanıyorum ve 1000 km yaptım aşağı yukarı çok memnunum geniş ve ferah bir araç yol tutuşu mükemmel çok sessiz bir araba motor sesi içeride yok denecek kadar az özellik yönündende dolu dolu bir araba ne ararsanız var ben şimdilik memnunum ama ileride ne çıkar bilemem ford bu kasayı çıkarırken baya biz özen göstererek üretmiş hissi veriyor bana elektronik aksamı çok bir araç ama arıza oranları düşük servisde çok yakın bir arkadaşım arkadaşım var abi çok nadir arıza yapan bir araba focus lar gibi değil güvene güvene bin dedi bende bu arabada karar kıldım bilemem iyimi ettim kötümü ettim göreceğiz bakalım genelde sorunlu araba diyorlar ama öyle yaygın bir kanı var ama türkiyede ve avrupada sınıfında en çok satan araba bende sorunsuzluk örneği 1997 model ae101 kasa 1.6 gli vardı onu isteyip duran bir arkadaşa pazarlıksız 19.250 ye verdim çok temiz ve memnundum ama aile ye yeni birey eklenince 3 çocukla dar gelmeye başladı esas değişmemin sebebide bu bu 7 kişil arabaya çok rahata sığabiliyoruz toyota son zamanlarda eski sorunsuzluk ibaresini delecek baya hatalar yaprı 2009 2011 arasında çıkan dizel araçlarındaki sorunların arkasında durmadı şikayet sitelerine baktığınızda toyota artık sayfalarca şikayet lere konu oluyor bunları hepimiz biliyoruz bu olaylar birazda beni toyotadan soğuttu neyse lafı uzatmayayım forda geçtim ama hala sizlerde beraber olmaya devam edeceğim c-maxla ile ilgili yorumlarımıda arada bir eklerim hepinize hayırlı günler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #742 : Temmuz 13, 2014, 15:57:31 »
hayırlı olsun iyi günlerde kullanın bence de sınıfında en mantıklı araçların başında geliyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 277 kere teşekkür etti
  • 406 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #743 : Temmuz 13, 2014, 16:06:56 »
Hayırlı olsun yeni aracınız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • -_-
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 300000
  • Model Yılı: '95
  • 117 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #744 : Temmuz 13, 2014, 16:19:57 »
arkadaşlar uzun aramalarım sonucu 2012 model ford grand c-max titanıum x paket beyaz 24 binde hatasız kusursuz 1.elden bandırmadan buldum aldım ben özellikle dizel arıyordum versolarda dizel 2014 modellerde olduğu için fiyatıda 90 binler seviyesinde vede 2014 sıfırını inceledim araç 7 kişilik ama çok dar geldi bana kısacası beğenmedim bu mpv araçlarda çok inceledim benim en çok hoşume giden uzun araştırmalar sonunda ford grand c-max de karar kıldım 1 aydır kullanıyorum ve 1000 km yaptım aşağı yukarı çok memnunum geniş ve ferah bir araç yol tutuşu mükemmel çok sessiz bir araba motor sesi içeride yok denecek kadar az özellik yönündende dolu dolu bir araba ne ararsanız var ben şimdilik memnunum ama ileride ne çıkar bilemem ford bu kasayı çıkarırken baya biz özen göstererek üretmiş hissi veriyor bana elektronik aksamı çok bir araç ama arıza oranları düşük servisde çok yakın bir arkadaşım arkadaşım var abi çok nadir arıza yapan bir araba focus lar gibi değil güvene güvene bin dedi bende bu arabada karar kıldım bilemem iyimi ettim kötümü ettim göreceğiz bakalım genelde sorunlu araba diyorlar ama öyle yaygın bir kanı var ama türkiyede ve avrupada sınıfında en çok satan araba bende sorunsuzluk örneği 1997 model ae101 kasa 1.6 gli vardı onu isteyip duran bir arkadaşa pazarlıksız 19.250 ye verdim çok temiz ve memnundum ama aile ye yeni birey eklenince 3 çocukla dar gelmeye başladı esas değişmemin sebebide bu bu 7 kişil arabaya çok rahata sığabiliyoruz toyota son zamanlarda eski sorunsuzluk ibaresini delecek baya hatalar yaprı 2009 2011 arasında çıkan dizel araçlarındaki sorunların arkasında durmadı şikayet sitelerine baktığınızda toyota artık sayfalarca şikayet lere konu oluyor bunları hepimiz biliyoruz bu olaylar birazda beni toyotadan soğuttu neyse lafı uzatmayayım forda geçtim ama hala sizlerde beraber olmaya devam edeceğim c-maxla ile ilgili yorumlarımıda arada bir eklerim hepinize hayırlı günler

Hayırlı olsun. Aracınızı ne kadara aldınız, bir de otomatik vites mi?
Toyota Corolla 1.6 GLI AT '95
Volkswagen Jetta 1.6 Tour Tiptronic '09

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #745 : Temmuz 13, 2014, 16:50:55 »
Hayırlı olsun. Aracınızı ne kadara aldınız, bir de otomatik vites mi?

yeni ford focus ve c-max dizel motorlu araçlarda otomatik şanzıman seçeneği yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #746 : Temmuz 14, 2014, 02:08:23 »
Oldukça şık bir tercih yapmışsınız, hayırlı olsun...
Yakıt tüketimi dışında sizi pek üzeceğini sanmıyorum...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '04
  • 205 kere teşekkür etti
  • 374 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #747 : Temmuz 14, 2014, 03:29:36 »
Toyotacılar kayıyor diğer markalara:-) çok sağlıklı karar vermişssiniz. Versoyunun dizel performansını öyle göklere çıkarttığı yok.fordun ve cmaxin 1.6 tdi performans ve yol tutuş olarak hiçbirinin yakalayacağına inanmiyorum. Tasarım çok hoş olmuş özellikle kapılar geniş arabanın kapısı sürgülü olması alandan da tasarruf olmuş.fordun büyük bir kronik sorunu yok focustaki donanım parmak ısıtıyor. Üstelik 81 vilayet servis ağı ve parçası renaulttan bile ucuz tek marka.. sorunsuz meselesi kalmadı toyotanın mmt şamzuman meselesini okuyoruz. Zaten forumda  toyotanın arabanın hayranlığından çok diğer markaların attıkları farkları konuşıyoruz...
1)ToyotaCorolla 1996gliAC 181000- 225000km (2013- 2016  )satıldı
2)ToyotaCorolla 2004SOL 57.500km(2015-   )
İnsan, kınadığı yaşamadıkça ölmezmiş. (Hadis-işerif)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 14 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #748 : Temmuz 14, 2014, 10:19:35 »
herkese teşekkür ederim yorumlarından dolayı aracı 60 bine aldım ama bu c-maxlarda türkiye gelenlerde otomatik vites yok 6 ileri şanzıman var yakıt konusuna gelinde tam ölçemedim ama basmazsanız 90 ile 110 arası uygun viteste 4.8 litre yakıyor şehir içi ortalamsı ise 6.9 ile 7.6 arası yakıyor bilmiyorum yakıt nasıl biraz fazla yakıyor deniliyor ama ilk defa dizel araç kullandığım için diğer araçlarla kıyaslama yapamadım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #749 : Temmuz 14, 2014, 10:22:52 »
herkese teşekkür ederim yorumlarından dolayı aracı 60 bine aldım ama bu c-maxlarda türkiye gelenlerde otomatik vites yok 6 ileri şanzıman var yakıt konusuna gelinde tam ölçemedim ama basmazsanız 90 ile 110 arası uygun viteste 4.8 litre yakıyor şehir içi ortalamsı ise 6.9 ile 7.6 arası yakıyor bilmiyorum yakıt nasıl biraz fazla yakıyor deniliyor ama ilk defa dizel araç kullandığım için diğer araçlarla kıyaslama yapamadım

6.9-7.6 Ş.içinde dizel için fazla gibi.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kilometre: 29000
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #750 : Temmuz 15, 2014, 00:24:55 »
6.9-7.6 Ş.içinde dizel için fazla gibi.
Aracın cüssesi ve Ford'un genelde biraz daha fazla yakması düşünüldüğünde normal bence...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #751 : Temmuz 15, 2014, 21:14:49 »
Ahh ahh hayatta allah'a binlerce şükür istediğim tüm araçlara bindim en byük hayalimde c-max'ti Ford bayisinde çalışmama rağmen bir türlü sahip olamadım bu araca hem de sıfırı 66 bin lira iken koç ve personel indirimi ile 55 bine bıraktılar bana geçen sene ama param çıkışmadı alamadım hayatta sürüpte en çok zevk aldığım araç c-max'ti. Allah kaza bela vermesin çok güzel bir tercih yapmışsınız C-max Ford'un en kaliteli aracıdır bunu Ford kendi ağzıyla söylüyor.

Cidden kendim almış gibi sevindim :)
2004 Ford Mondeo 2.0i Ghia X, G. Gri OV.
2011 Toyota Yaris 1,4 D4D Manuel...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • 44 kere teşekkür etti
  • 45 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #752 : Temmuz 16, 2014, 03:57:03 »
arkadaşlar 20 bin (+- 3 bin) tl ye alınabilecek c sınıfı öncelikli dizel tavsiyesi istiyorum. bulabildiklerimden bazıları c4 linea modellerine aitti. sizce bunlara bulaşmayıp alman yada japon mu olsa. ama o zaman sınıf düşürmek zorunda kalıyorum polo vs gibi. sizce nasıl hareket etmeli ?
94' reno broadway :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #753 : Temmuz 16, 2014, 04:18:32 »
Bence maksimum 23 bin Tl bütce ile doğru düzgün bir dizel arac bulmak çok zor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 44 kere teşekkür etti
« Yanıtla #754 : Temmuz 16, 2014, 04:24:08 »
Bence maksimum 23 bin Tl bütce ile doğru düzgün bir dizel arac bulmak çok zor.

kaça çıkarılmalı sizce. gerçekten de bu fiyatlara yüz bini geçmemiş sadece linea denk geldi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #755 : Temmuz 16, 2014, 04:33:06 »
kaça çıkarılmalı sizce. gerçekten de bu fiyatlara yüz bini geçmemiş sadece linea denk geldi
Gerçekten alıp binilmeye değecek bir dizel araç istiyorsanız 30 bin Tl'yi gözden çıkarmalısınız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '12
  • 106 kere teşekkür etti
  • 142 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #756 : Temmuz 16, 2014, 04:42:05 »
Megane 2 sedan dizellere bakabilirsiniz. 82 bg olanlar hem çok az yakıyor hemde performansı çok güzel. 100 lükler bunlara göre biraz fazla yakıyor fakat aldığınız performansın yanında hiçbişey. Bizde 2005 1.5 dci dynamique modeli vardı 3.7 - 4.3 hava şartlarına göre şehir içi yakıtı vardı

En boşunda bile 6 hava yastığı ( sürücü yolcu yan ve ön arka perde) abs standarttır. Ve kasası çok sağlam. Çamurlukları plastik tek dezavantajı o.

2005 ve üzeri modellilere bakın. 2004 ve alt modellerinde kronik açı kaydırıcı sorunu var. Yaptırsanızda tekrar arıza çıkartıyor. 2005 ve üzerinde bu sorunu çözmüşler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '11
  • 92 kere teşekkür etti
  • 86 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #757 : Temmuz 16, 2014, 08:47:48 »
arkadaşlar 20 bin (+- 3 bin) tl ye alınabilecek c sınıfı öncelikli dizel tavsiyesi istiyorum. bulabildiklerimden bazıları c4 linea modellerine aitti. sizce bunlara bulaşmayıp alman yada japon mu olsa. ama o zaman sınıf düşürmek zorunda kalıyorum polo vs gibi. sizce nasıl hareket etmeli ?

Emrah bey, öncelikle sizin için neyin önemli olduğunu öğrenebilirsek daha çok yardımcı olabiliriz. Araçda olmassa olmazınız nedir? Yani yakıtta ekonomikliğimi, sorunsuzluğumu, donanımımı, kazalı olup olmamasımı, vergi dilimimi, illede c segmentimi? bunun gibi tam olarak ne istedğinizi netleştirebilirseniz 23bin tl yede güzel araçlar bence mevcut.

<3 Sen Benim Her Gece Efkarım.... <3
             ÇoK SeVDiK Be ABİ!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 52000
  • 281 kere teşekkür etti
  • 530 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #758 : Temmuz 16, 2014, 08:55:52 »
Linea ya yeşil ışık yaktığınıza göre c sınıfı bir dizel aile aracı aradığınızı anlıyorum. Linea iyi bir seçim olabilir, o aralıkta yine albea ya bakabilirsiniz. Yine bakımlı bir kia cerato gayet mantıklı bir tercih olacaktır. Sınıfı daha küçük bir araç derseniz fiesta mantıklıdır. Artık araçların fiyatları o kadar artmış durumdaki belki 30.000tl bile temiz c sınıfı bir dizel için yetersizdir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 44 kere teşekkür etti
« Yanıtla #759 : Temmuz 16, 2014, 17:29:09 »
arkadaşlar aracı abime alacaz. fiyat olarak bunun üstüne çıkabilirmiş. model olarak ele almaktan ziyade istekleri göz önüne almak istedim ben. donanım konusunda çok zayıf olmasın diyoruz linea yı elemek zorunda kalıyoruz. temiz olması öncelikli isteğimiz olduğıunda c4 ün temizini bulamadım yada bana denk gelmedi. en mantıklısı sanırım polo almak olacak. primeline donanımlısında sunroof dahil her bişe var. fiyatı 30 bin civarına çıkarıp megane 2 vs bakmak en mantıklısı mı oluyor ? hatta biraz daha çıkıp focus mu aramalıyız sizce ?

beklenti çok değil

- donanımı çok zayıf olmasın
- ekonomik olsun
- sürekli arıza çıkarmasın

hasılı ortalama ve mutlu  edecek bir araba bakmak istiyoruz.