Gönderen Konu: Arşivlenmiş Konu: Otomobil Tavsiyesi İsteyenler  (Okunma sayısı 617555 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: ---
  • 24 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
Ynt: Arşivlenmiş Konu: Otomobil Tavsiyesi İsteyenler
« Yanıtla #700 : Haziran 20, 2014, 06:51:21 »

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-memurdan-degisensiz-temiz-corolla-162004275/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-2004-model-sifir-masrafsiz-biniciye-dort-dortluk-toyota-168518577/detay  (bir inceleyin isterseniz)

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-ihtiyactan-satiyorum-168156744/detay (istisnai donanım arkadaşlar sunroff)

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-shbndn-tam-otomatik_81.852-km-de-1.6-sol-hb-hatasiz-plussrvs-bakim-168736996/detay

bazen kontrol ederim sizede atıyım dedim işinize yararlarsa diye.

Ogün bey çok detaylı yazmışsınız teşekkür ederim.

Bir çok marka ve model baktım fakat toyota kadar yıllara inat sağlam kalan başka bir marka yok. 1993 corolla ile 2008 fiesta yanyana inanın efsane daha diri duruyor.

Favori aramalarda her gün kontrol ediyorum.

Hayırlısı bakalım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 24 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #701 : Haziran 20, 2014, 06:58:31 »
Bu arada fiyatlar beni bir miktar aşıyor. Biraz daha toplamam gerekecek :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '02
  • 463 kere teşekkür etti
  • 674 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #702 : Haziran 20, 2014, 07:05:44 »
Ricaederim nedemek bende bir piyasaya bakmış oldum gene.kendi dusumcelerimle gene sorucaginiz birsey olursa herzaman.maalesef suan gereksiz pahali bu araçlar.son gelismelerden dolayi.eger aceleniz yoksa buarada biraz daha biriktirir kışa doğru düşük kmli bulucaginiza inanıyorum.tabi buarada cevrenize haber salin derim 2002-2003 e12 duserse makyajlilara gore daha ucuz kapatılabilir piyasayi bilmeyenlerden.ama o fiyat ve o model araliginda gercekten tek araç bende.
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 24 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #703 : Haziran 20, 2014, 10:34:08 »
Kesinlikle katılıyorum. Yola en fazla 15 binlik alırız diye çıktık ama nerelerdeyiz şimdi :)

Hayırlısı artık

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 110
  • Model Yılı: '04
  • 20 kere teşekkür etti
  • 9 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #704 : Haziran 20, 2014, 11:28:22 »
araç benimkiyle aynı km bile aynı  :) benim aracımı satıyo bu galeri dedim bir an  :lol:
bence fiyatına göre iyi değerlendirin sonuçta çok temiz bulsanızda o paraya bulamayacaksınız sizde satarken o civarda satacaksınız..
elinizdeki bütçeyle çok temiz E12 bulmanız çok zor..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #705 : Haziran 20, 2014, 14:32:17 »
Bilgi olması açısından size alım satım durumlarımı ve araçlarını bilgilerini vereyim siz karar verin .

2005 Corolla sol hb granit gri  26 bine 2012 aralık ayında aldım = sol arka çamurluk ve bagaj kapağında lokal boya vardı başka hatası yoktu .124 bin de aldım ikinci çocuk olunca sedan araba zorunlu oldu  2013 kasım ayında 27.750 tl ye geri sattım .Bu süre zarfında 2 lastik ve yağ su bakımlarını yaptırdım haricen para harcamadım

2006 Corolla Terra Sedan gümüş gri : 29 bine satın aldım  kaza boya değişeni yok .82 binde satın aldım araç full toyan bakımlı .Ben almadan 1 ay önce  80 bin ağır bakımı yetkili serviste yapılmış. Alalı 8 ay kadar oluyor yakıt dışında daha para harcamadım .İlk aldığımda sanki pahalı aldım gibi oldum ama şimdi iyi ki almışım diyorum çok şükür hiç beni üzmedi .Ufak tefek şeylere de ben takılmıyorum .
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #706 : Haziran 21, 2014, 14:22:27 »
merhaba arkadaşlar 2012 model sıfır almış olduğum 1.33 toyota corolla sahibiyim 2 yıllık süreç içinde 27bin km yol yaptım aracıma bir kere arkadan ve bir kere yandan çarpıldı arka tamponla sol arka kapım değişti bugün kaskomu yaptırırken toyota bayiinde satış görevlisi arabanı değiştirelimmi dedi arabama 35bin teklif edip toyota yaris fun speciale 42bin teklif verip 7bin tl ödeme yaparsam alabileceğimi söyledi aracımdan memnunum mekanik olarak fakat istanbul şehir içinde büyük gibi ve park sıkıntısı var arabam kışın dahi 7.9 ltyi geçmedi yazın 7.4 lere kadar düşürüyorum sizce yaris almalımıyım yakıttan olacak tasaruf sıfırlanmış km yeni lastikler 3bin km sonra vereceğim bakım parasınıda düşünürsek yarise geçmelimiyim cevaplarınız için şimdiden çok teşekkürederim
1.33 kar beyazı toyota corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #707 : Haziran 21, 2014, 14:34:55 »
merhaba arkadaşlar 2012 model sıfır almış olduğum 1.33 toyota corolla sahibiyim 2 yıllık süreç içinde 27bin km yol yaptım aracıma bir kere arkadan ve bir kere yandan çarpıldı arka tamponla sol arka kapım değişti bugün kaskomu yaptırırken toyota bayiinde satış görevlisi arabanı değiştirelimmi dedi arabama 35bin teklif edip toyota yaris fun speciale 42bin teklif verip 7bin tl ödeme yaparsam alabileceğimi söyledi aracımdan memnunum mekanik olarak fakat istanbul şehir içinde büyük gibi ve park sıkıntısı var arabam kışın dahi 7.9 ltyi geçmedi yazın 7.4 lere kadar düşürüyorum sizce yaris almalımıyım yakıttan olacak tasaruf sıfırlanmış km yeni lastikler 3bin km sonra vereceğim bakım parasınıda düşünürsek yarise geçmelimiyim cevaplarınız için şimdiden çok teşekkürederim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 10000
  • Model Yılı: '20
  • 146 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #708 : Haziran 21, 2014, 15:07:05 »
Hıdır bey oncelikle sunu belirtmek isterim ki aracinizi degistirmek ihtiyaclariniz dogrultusunda olsun. Yani arac boyutlarini ve kapasitesini goz onunde tutun. 6 aydir Yaris kullaniyorum ve arabam beklentilerim dogrultusunda cikti. Yakit ekonomisi, s.ici kullanimda boyutlarinin avantaji konusunda kesinlikle pisman olmazsiniz.
SAFETY FIRST

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #709 : Haziran 21, 2014, 15:10:32 »
Corolla comfort mu life mı
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #710 : Haziran 21, 2014, 15:10:50 »
yüzde doksan şehir içi kullanımı yapılıyor bagaj faktörü olarak yaris yetecek diye düşünüyorum yakıt tüketimleriniz nasıl acaba yarisle?

Mesaj Birleştirildi: Haziran 21, 2014, 15:11:37
Corolla comfort mu life mı

corolla comfort

Mesaj Birleştirildi: Haziran 21, 2014, 15:12:21
Hıdır bey oncelikle sunu belirtmek isterim ki aracinizi degistirmek ihtiyaclariniz dogrultusunda olsun. Yani arac boyutlarini ve kapasitesini goz onunde tutun. 6 aydir Yaris kullaniyorum ve arabam beklentilerim dogrultusunda cikti. Yakit ekonomisi, s.ici kullanimda boyutlarinin avantaji konusunda kesinlikle pisman olmazsiniz.

yüzde doksan şehir içi kullanımı yapılıyor bagaj faktörü olarak yaris yetecek diye düşünüyorum yakıt tüketimleriniz nasıl acaba yarisle?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #711 : Haziran 21, 2014, 15:22:15 »
Sahibinden sitesine bakınca sizin araçlar 40bin tl civarı. Malesef kaza vb olaylardan dolayı zaten hemen ölü parasına almaya çalışıyorlar. 35bin normal fiyat gibi bu durumda satmak içinde uğraşmayacaksınız. Hazır alıcı var .yaris life modeli kaç lira bilmiyorum
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 146 kere teşekkür etti
« Yanıtla #712 : Haziran 21, 2014, 15:27:04 »
2013 - 1,33 CVT
Tamamiyle Istanbul ici agir trafik 7,5 lt civari
Agir trafik yoksa 5,8-6,1 lt
S.dısı 5 - 5,5 lt civari
SAFETY FIRST

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #713 : Haziran 21, 2014, 15:32:21 »
2013 - 1,33 CVT
Tamamiyle Istanbul ici agir trafik 7,5 lt civari
Agir trafik yoksa 5,8-6,1 lt
S.dısı 5 - 5,5 lt civari
içinde köprü trafiği varsa çok iyi ben sabah e5i kullanarak beşiktaşa gitmekteyim eyüpten sabit hız 70 trafik açık olmakta bu şekilde arabam az yakmakta sanırım sizin arabayla ağır trafik yok modu oluyor 6 .1 hatta 6.5 dahi olsa benim için makuldur

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 21000
  • Model Yılı: '15
  • 17 kere teşekkür etti
  • 40 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #714 : Haziran 21, 2014, 15:45:07 »
 DH de aynı soruyu sordunuz sanırım ben orada aracınızı 2012 yaris sanmıştım.. fun yerine cool alın alacaksanız, arada ciddi donanım farkı var. Ben çok memnunum, corolla dan sonra 1,33 ün yaris deki performansı sizi şaşırtır. Bagaj çok lazım olmuyor diyorsanız iç hacim olarak yaris de sıkıntı çekmezsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 146 kere teşekkür etti
« Yanıtla #715 : Haziran 21, 2014, 15:45:10 »
Bu rakamlari belirttiginiz sartlar altinda sorunsuz yakalarsiniz.
SAFETY FIRST

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #716 : Haziran 21, 2014, 15:52:52 »
DH de aynı soruyu sordunuz sanırım ben orada aracınızı 2012 yaris sanmıştım.. fun yerine cool alın alacaksanız, arada ciddi donanım farkı var. Ben çok memnunum, corolla dan sonra 1,33 ün yaris deki performansı sizi şaşırtır. Bagaj çok lazım olmuyor diyorsanız iç hacim olarak yaris de sıkıntı çekmezsiniz.

aradaki 200 250 kg daha hafif olacak yaris bende bir performans bekliyorum ama daha çok yakıt tasarrufu bekliyorum ama aklımda 10 yıl sonra 2 aracın durumunun ne olacağı kalıyor ikiside toyota da sanki biri daha sağlam olurmu yoksa ikiside sağlamlığını korurmu hem 7bin verip hemde pişmanlık yaşarmıyım coll paketle 10bine çıkıyor o paraya arabamı vermem fakat 7000 tl yeni lastik alacağıma o masraflarıda düşüyorum 5bin küsür para vereceğimi düşünüyorum arabaya sizce uygunmudur

Mesaj Birleştirildi: Haziran 21, 2014, 15:53:53
Bu rakamlari belirttiginiz sartlar altinda sorunsuz yakalarsiniz.

teşekkürederim ozaman ben bir deneme sürüşü yapayım bu arabayla:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 24 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #717 : Haziran 21, 2014, 18:31:41 »

Bilgi olması açısından size alım satım durumlarımı ve araçlarını bilgilerini vereyim siz karar verin .

2005 Corolla sol hb granit gri  26 bine 2012 aralık ayında aldım = sol arka çamurluk ve bagaj kapağında lokal boya vardı başka hatası yoktu .124 bin de aldım ikinci çocuk olunca sedan araba zorunlu oldu  2013 kasım ayında 27.750 tl ye geri sattım .Bu süre zarfında 2 lastik ve yağ su bakımlarını yaptırdım haricen para harcamadım

2006 Corolla Terra Sedan gümüş gri : 29 bine satın aldım  kaza boya değişeni yok .82 binde satın aldım araç full toyan bakımlı .Ben almadan 1 ay önce  80 bin ağır bakımı yetkili serviste yapılmış. Alalı 8 ay kadar oluyor yakıt dışında daha para harcamadım .İlk aldığımda sanki pahalı aldım gibi oldum ama şimdi iyi ki almışım diyorum çok şükür hiç beni üzmedi .Ufak tefek şeylere de ben takılmıyorum .

Ne mutlu size güzel ve zararsız alışverişleriniz olmuş.

Nasip bakalım artık tetikteyim bekliyorum :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • 125 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #718 : Haziran 21, 2014, 20:37:12 »
merhaba
sizin arabanız daha 2012 model ve 27.000 km çok yeni. 100.000 km ye kadar masraf çıkartmaz. debriyaj en erken 85.000 en fazla 120.000 km gider yani büyük masraflara daha var. bence değiştirmeyin.
ama illaki aklıma girdiler değiştireceğim diyorsanız;
kızımın 2006 model yaris vardı şehir içinde 4.8-5.7 arasında yakıt sarfiyatı değişiyordu. yakıt tasarrufu sağlayacağınız kesin. park problemini çözeceğinizde kesin. bakımları daha hesaplı. yenilerine baktığımda eski kasalar ile ilgili çok az bir genişlik var kalanlar hemen hemen görsel bazı yenileştirmeleri saymazsak aynı hatta geri dönüşümden malzeme kullanımının arttığı, çevreci yaklaşıma bağlı olarak malzeme kalitelerinin oldukça da düşürülmüş olduğunu ifade edebilirim.
bu durumda yaris alacaksanız 1.33 ve cvt şanzıman tercih ederseniz, değiştirdiğinize değer diyebilirim.
geçen hafta içinde bir bayan arkadaşımıza 2014 model 1,33 yaris cvt şanzıman aldık. 44.000 tl civarında bir rakkama almıştık. çelik jant+ karartılmış arka ve yan camlar vardı. arka camlar manuel on camlar otomatik idi. ama cvt şanzumanın keyfine diyecek olmaz. çok keyifli ve problemsiz binersiniz. ancak corollanın konforunu, genişliğini kesinlikle ararsınız. bunuda hatırınızdan çıkartmayınız.
bu arada, eğer değişterecekseniz bence d4d mmt corollaya devam edin derim. yakıtların devamlı yükseldiği bu devirde ne kadar az kullanırsanız kullanın yinede dizelden tasarrufludur vaz geçmeyin...
sağlıcakla kalın.
2010 MMT Dizel Corolla Elegance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #719 : Haziran 21, 2014, 21:03:26 »
Hıdır bey, aynı konu ile ilgili mesajlarınızı tek konuda toplarsanız takibi kolay olur.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler