Gönderen Konu: Arşivlenmiş Konu: Otomobil Tavsiyesi İsteyenler  (Okunma sayısı 617556 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: ---
  • 3 kere teşekkür edildi
Ynt: Arşivlenmiş Konu: Otomobil Tavsiyesi İsteyenler
« Yanıtla #660 : Haziran 14, 2014, 03:04:36 »
Öncelikle hepinize çok tesekkur ederim. Performans arardim eskiden hizli gitmeyi degil de ani hizlanmayi severdim ancak sanirim artik daha cok cebimdeki paraya bakiyorum o yuzden az yakan bi araba daha iyi olur diye dusunuyorum. Benim yarisi satma sebebim aracin motor sesinin cok rahatsiz edici olmasiydi. 100 km hizla giderken 3bin devir falan yapiyor yaklasik araba. Bu da uzun yolda cok basagrisi yapiyor. Eger e12 hb lerde de boyle bi sorun varsa benim icin caydirici bir sebep olabilir. Eskiden 2006 corolla sedanimiz vardi dizel. Onda ses olmuyodu diye hatirliyorum. Ancak tam emin degilim. Ailemizde bir de 2000 model passat var. Motoru bize her turlu sorunu cikartti o yuzden biraz korkuyorum vw den.
Butcem 30-32 bin tl ye kadar eger arabam satilirsa tabi.
Sizce yedek parca acisindan hangisi daha avantajli? Zamaninda yarisin kirik radyo anteni icin 600 lira gibi bi fiyat istemislerdi servisten. :/
2008 Yaris 1.3 Terra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #661 : Haziran 14, 2014, 08:13:57 »
Öncelikle hepinize çok tesekkur ederim. Performans arardim eskiden hizli gitmeyi degil de ani hizlanmayi severdim ancak sanirim artik daha cok cebimdeki paraya bakiyorum o yuzden az yakan bi araba daha iyi olur diye dusunuyorum. Benim yarisi satma sebebim aracin motor sesinin cok rahatsiz edici olmasiydi. 100 km hizla giderken 3bin devir falan yapiyor yaklasik araba. Bu da uzun yolda cok basagrisi yapiyor. Eger e12 hb lerde de boyle bi sorun varsa benim icin caydirici bir sebep olabilir. Eskiden 2006 corolla sedanimiz vardi dizel. Onda ses olmuyodu diye hatirliyorum. Ancak tam emin degilim. Ailemizde bir de 2000 model passat var. Motoru bize her turlu sorunu cikartti o yuzden biraz korkuyorum vw den.
Butcem 30-32 bin tl ye kadar eger arabam satilirsa tabi.
Sizce yedek parca acisindan hangisi daha avantajli? Zamaninda yarisin kirik radyo anteni icin 600 lira gibi bi fiyat istemislerdi servisten. :/
servis hep pahalidir wvde öyle corolla 2005 var bizde benzinli ses içeri geliyor özelikle hareket halinde devir seslerini duyuyorsunuz  ama ben bundan keyif aliyorum bilgi vermek istedim corolla da ses var yani
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #662 : Haziran 14, 2014, 11:05:48 »
peki uzun yolda rahatsız edicek seviyede mi? benim başımı çok ağrıtıyor bu yaris.
2008 Yaris 1.3 Terra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 712 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #663 : Haziran 14, 2014, 12:32:16 »
motor sesi az olsun derseniz bence toyota alın. toyotaların tamamında motor sesi azdır. elbette duyarsınız ama baş ağrıtmaz. yaris ile uzun yola gitmek kullanım amacını aşan bir durum zaten..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #664 : Haziran 14, 2014, 12:50:09 »
Bence ses olayına takılıyorsanız ben sizin yerinize olsam 1.6 AVENSİS düşünürdüm hem yalıtım çok iyi hem de bir alman kadar sağlam ve konforlu .Corolla e12 kullanıcısı olarak 120 den sonra resmen böğüren bir motor anlam veremiyorum ha şunu da deyim 140 dan sonra ses yok oluyor öyle de bir durum var .Ha şunu deyim 2 yıldır e12 ye biniyorum sanayiye 1 defa oda sol teker bilyasını değiştirmek için gittim oda köyde çukara düştüm ondan oldu onun dışında çok şükür sanayi yüzü görmedi aracım Allah göstermesinde .P atronun kardeşin golf ü var benimde hoşum gidiyor ama şöyle bir durum var abi araba lpg li sürekli motor arıza lambası yakıyor başka sorunlar veriyor rölanti bozuyor kelebek bagazı sorunu çıkarıyor daha 7 binde araba .Alman arbasını sağlamlığı ve yol tutuşu nedeniyle seviyorum ama motor ve yürüyen aksam sorunları beni korkutuyor .Size de bence dediğim gibi honda Toyota gurubunda çıkmayın gene
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #665 : Haziran 14, 2014, 13:40:04 »
E12 120 de bögürüyo 140 ta kesiliyor ses ama yine ses var bunu burda nasil anlatilir bilmiyorum ama çevrenizde e12 si olan varsa test edin böyle bir imkaniniz varsa uzun yol hakkinda bişey diyemem dinlemedim uzun yolda arabayi
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '12
  • 16 kere teşekkür etti
  • 259 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #666 : Haziran 14, 2014, 14:53:40 »
Arkadaşlar merhaba

Bir yakınıma corolla almayı düşünüyoruz. Limit 20.000-25.000 arası bu fiyatlara donanım olarak alabileceğimiz corolla hangiisi olur ben bu son kasalar öncesinin sıralamasını hıç bılmıyorum yanı hangısı boş hangısı dolu diye. (yakınım biraz donanımlı olsun istıyorda)

Ayrıca alırken dizel benzinli uzerinde durmalımıyız. ve bu fiyata aldığımız corolla bızi üzermi yani temız bulabılırmıyız.

Bu fiyata maksimum kaç model alabiliriz.

Şimdiden teşekkurler

Mesaj Birleştirildi: Haziran 13, 2014, 10:47:28
???

zikrettiginiz fiyata bir onceki kasa corolla alamazsiniz, alirsaniz da kazali felan olur herhalde. ondan bir onceki kasanin bosu terra dolusu sol diye biliyorum ama onun da dolusunun fiyati son zamlardan sonra baya yukseldi. Kazasiz dusuk km li olanlara 28-32 arasi fiyat istiyorlar. yuksek km li olanlardan bulursunuz ama.
2012 Mazda 3 1.6D (2016-....)
2006 Suzuki Grand Vitara (2015-2016)
2011 1.33 Auris (2014-2015)
1997 Renault Broadway (2008-2009)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • 63 kere teşekkür etti
  • 384 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #667 : Haziran 14, 2014, 15:06:48 »
golf 5 mi e12 hb mi dersek gözüm kapalı e12hb golf 5 benim gözüme çok hantal ve tipsiz geliyor. 30-32 bin bütçem var dedin abi 2005 1,6 avensis falan da alabilirsin ya da performans falan önemli değil diyosan 2010 civarı 1,33 auris de bulabilirsin hem daha yeni bir aracın olur hem de donanım açısından da hiç de boş olmayan bir araban. zira 1,33 auris full bi auruisten farklı far yağmur sensörü dijital klima ve jant farkı var
R1 35 
╚╬╬╬     Yolumuza Auris olmadan devam ediyoruz :(
  24 6   
Bu sene de şampiyon görelim sizi!! Beşiktaşk En Büyük Aşk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #668 : Haziran 14, 2014, 23:37:31 »
abi 30 bine temiz auris bulsam direk yapışıcam zaten arabaya ama yok ne yazıkki. en ağır kazalılar o fiyatta sadece. golf 5 gözümü korkuttu, corolla hb de doğru düzgün satılmıyor bi türlü bulamadım düzgün bişey. en sonunda bugün yarisin 40 bin bakımı ve fren balatalarının değiştirilmesine falan 400 lira verince satmayayım bari dedim. tertemiz araba, niye satıyosam. internete ilan koydum adamlar gelip yok abi memurum 22 bine olur mu diyolar. ben de memur diye 6 milyar indirim yapacam dimi. töbe töbee. artık karar verdim gelecek sene mezun olunca bunu ablama verip bi a180 çekecem kurtulcam. buna da şimdilik angel eye far takayım öyle kullanayım dedim.
2008 Yaris 1.3 Terra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Model Yılı: '07
  • 21 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #669 : Haziran 17, 2014, 00:46:15 »
2006 Golf 5 Fsi yi 1.5 yıl kullandım.Kalite ve işçilik olarak  kendi sınıfının üstünde gibidir bence.FSİ motora tüp pek olmuyor ama yakıt tüketimi çok düşüktür.Performans olarak orta halli fazla bir şey bekleme.Yalıtım açısından
motor sahiden çok sessiz çalışır yol sesi kötü asfaltta rahatsız eder ama Toyota dan daha iyidir kesinlikle.Golf sert ama oturaklı tok bir araç bunun yanında sağı solu pek oynamadığından konforu çok düşürmez.Arka kısmı çok tuhaf duruyor çirkin denilebilir.Kaporta taş gibi kapılar sağlam kapanır.
2007 Jetta Comfortline-Lpg

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '11
  • 120 kere teşekkür etti
  • 222 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #670 : Haziran 17, 2014, 01:07:48 »
e12 şuan altından hızlı prim yapıyor. bugün 2004 modeline 29 lira fiyat çekti galerici. bu araba en çok 24 bin e alınıyordu..

yani şuan çok tutulan , aranan bir kasa. gelir seviyesini bilmem, mantıklı düşünürsek belki bir sonraki kasa daha uygun olabilir.
ben 4 sene önce 2006 terra hb otomatiği 24.500 e sattım. hondayı almadan önce 130 binde 2005 terra budum tüp bile yoktu son 29 dedi. tavsiyem honda alın opelden indim hondaya bindim tamam alman arabasının yol tutuşu konforu daha iyi ama honda ayrı bi dünya
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #671 : Haziran 17, 2014, 09:04:48 »
Honda da Toyota da sağlam ve güzel araçlar ama şunu söyleyim ben son e12 imi almadan önce honda larada baktım hatta 2006 bir taneye anlaştık adam sonra caydı .Honda (2005-2006) kasa efsane kasası gerçekten çok oturaklı motoru gayet seri ve iç hacmi inanılmaz geniş bir araba ben genişliğini oturma rahatlığına hayran kaldım .Birde e12 olmayan yol tutuş keinlikle honda da var .Ha  benim usta ya sorduğumda Honda iyidir ama genede bi Toyota değil dedi ön takımları falan nazik dedi bilmiyorum ne kadar doğru.Gerçi bende usta Toyota iyide daha bir direksiyon tıkırtısını gideremedi dedim .Genel olrak naçizhane fikrimi söyleyim şu an e12 kasayı satarsam hedefim 2007-2010 arası beyaz donanımlı sanruflu  bir honda almak .
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '11
  • 120 kere teşekkür etti
  • 222 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #672 : Haziran 17, 2014, 17:27:58 »
Honda da Toyota da sağlam ve güzel araçlar ama şunu söyleyim ben son e12 imi almadan önce honda larada baktım hatta 2006 bir taneye anlaştık adam sonra caydı .Honda (2005-2006) kasa efsane kasası gerçekten çok oturaklı motoru gayet seri ve iç hacmi inanılmaz geniş bir araba ben genişliğini oturma rahatlığına hayran kaldım .Birde e12 olmayan yol tutuş keinlikle honda da var .Ha  benim usta ya sorduğumda Honda iyidir ama genede bi Toyota değil dedi ön takımları falan nazik dedi bilmiyorum ne kadar doğru.Gerçi bende usta Toyota iyide daha bir direksiyon tıkırtısını gideremedi dedim .Genel olrak naçizhane fikrimi söyleyim şu an e12 kasayı satarsam hedefim 2007-2010 arası beyaz donanımlı sanruflu  bir honda almak .
honda kolay kolay ön takımdan arıza vermez
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '02
  • 463 kere teşekkür etti
  • 674 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #673 : Haziran 17, 2014, 17:59:46 »
Sansi fikrim bir e12 den sonra enguzel aravat t27 olur bence.buda benim sahsi düşüncem
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 24 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #674 : Haziran 19, 2014, 17:59:10 »
Merhaba

Uzun zamandır araç bakıyorum eski bir yaris sahibi olarak toyota dışındaki araçlara pek ısınamadım.

Malum sitede e120 kasa bir corolla var.  Bu kasayı tavsiye eder misiniz, kronik önemli birşeyi var mıdır. Gidince özellikle nereye dikkatli bakıp kontrol edeyim.

Bi de ederi bu fiyatlar mıdır ?

Şimdiden Teşekkür ederim.

Malum numara. 167719421

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #675 : Haziran 19, 2014, 18:10:09 »
E120 şahsen benim en sevdiğim kasalardandır, Fiyatı pazarlıkla biraz aşağıya çekilebilir, plaka açık, ciddi iseniz şasi no alınarak sorgulama yapılmalı.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Vazgeçemeyeceğiniz bir ilişki; TOYOTA! -
  • Kilometre: 140000
  • 836 kere teşekkür etti
  • 836 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #676 : Haziran 19, 2014, 18:22:51 »
Araç TERRA da olsa, hiç bir galerici 115.000 KM'deki bir E12'ye o fiyatı çekeceğini zannetmiyorum.
Ha dıştan bakarsak araç gayet iyi duruyor.

Sağ 2 kapıda boya var. Ön sol far değişmiş gibi geldi.
Ustanızı alıp, incelemenizde fayda var.

Eğer araçta bir şey yoksa fiyat çok iyi.
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 24 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #677 : Haziran 19, 2014, 18:59:34 »
Evet bu zamandır satılmaması da şaşırttı zaten.

4-5 parça boya ve sol ön çamurluk değişmiş.

Galericinin yüzüme kapatması da cabası oldu.

Adam gibi yazmıyorlar arayınca da mıy mıy konuşuyorlar.

Bir favorinin daha sonuna geldik :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Vazgeçemeyeceğiniz bir ilişki; TOYOTA! -
  • Kilometre: 140000
  • 836 kere teşekkür etti
  • 836 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #678 : Haziran 19, 2014, 19:04:08 »

Daha durun, yolun başındasınız.  :)

Benim parayı cebime koymam 2 yıl, aradığım arabayı bulmam 1 yıl sürdü.

Masamda rakı bardağıyla sahibinden'deki E12 ilanlarına bakarak çok iç geçirdim.  :)

Herşeyin hayırlısı, hiç acele etmeyin.
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '12
  • 106 kere teşekkür etti
  • 142 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #679 : Haziran 19, 2014, 19:30:57 »

Binicisinden almaya çalışın Aratırken sahibinden şeklinde aratın. Galerilerin %90 ı sahtekar. Adam ilanda değişen yok yazmış... Boya konusundada birşey yazmamış. Allah bilir içlerde direklerde falanda boya vardır o araçta.