0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Selamlar dostlar. İlk aracım 2009 dizel yaristi. Sattım ve şimdi yeniden yaris bakıyorum. Fiyatlar malum almış başını gitmiş. 2007 model boyasız 240 binde buldum fakat km ile ilgili şüphelerim var.sattığımda 35 bindeydi ve haliyle motorla ilgili hiçbir sıkıntım yoktu. 200 bin civarı d-4d motor kullanan atkadaşlardan yorum alabilirsem çok mutlu olurum. Ekspere soksak %70-80 değerler iyi midir yada turbonun ayağı toprağa bakmaya başlamış mıdır lütfen yorumlarınızı yazınız
Buyrun biri bana mı seslendi Büyüklerimiz ve arkadaşlarımız nelere bakabileceğinizi yazmışlar zaten ama tecrübe etmiş biri olarak şunları söyleyebilirim;Aracı aralık ayında gümrükten çıkma aldığımda 318.000 deydi şu an 330,000 devirmek üzereyiz elhamdülillah Öncelikle aracım D4D ama 2.0 Maslak güvendiğiniz kişilerede gösterdik fikirlerde aldık. Evet turbomda bir üfleme söz konusu ama bizim araçtaki sulu turboymuş ve açılmamış yani revizyon vs görmemiş ustanında tavsiyesi ile gittiği yere kadar git dedi düzgün kullansan 500.000den fazla çok rahat gidebileceğini söyledi. Orjinal fiyatına girmiyorum bile ancak ortalama 1000-1500 civarına malolabilir tamamen sorun olması durumunda. Biz alır almaz garanti olsun triger setini ve devirdaim pompasınıda değiştirdim.6aydır keyifle ve düşünmeden biniyorum en fazla turbo gider yani.... Yani baktığınız aracın fiyatı emsallerinden uygunsa ve genel değerlendirmede düzgünse gönül rahatlığı ile alın derim ben....
Öncelikle cevap yazma nezaketi gösteren herkese tek tek teşekkür ederim. Araç maalesef filo aracı.seri plaka iki tane var galerinin elinde. Yani muhtemelen bütün km yi şehir içinde yapmış. Şahıs olsa ve istanbul dışı bir araç olsa bu yorumlardan sonra alabilirdim fakat vazgeçmiş durumdayım. 1.4 dizeller zincirli bu arada ve 200 bin civarı zincir de değişmesi gerekiyormuş.
şurda dizel araba için ne desek boş. çok hassas ve arabadan anlayan birisi kullandıysa dizel araba alınabilir.motor ömrü için birinci şart kaliteli yakıttır. Türkiyede temiz dediğiniz yakıt bile avrupadan kat kat fazla kükürt içerir. motor bakımı ağırdır. çünkü temiz tutmak sorunludur. yağı bile daha sanayiden eve gidene kadar motor içinde kararır.. özel dizel yağlarını kullanan biri bile bu şartlarda motorun sağlığını koruyamayabilir. diğer konu dizel kullanımıdır. dizel araba sabah rolantide bekletilir. kapatılırken rolantide bekletilir. tam gaz uzun süre gidilmez. düşük devirde tam gaz verilmez. bunlara dikkat eden kullanıcıdan dizel araba alınır. dizel motorlar tork avantajı nedeniyle genelde düşük devirde kullanılır. ne kadar az devir çevirirse motor ömrü okadar uzar çünkü aşınma azalır.. az yakacak diye aldığınız arabaya 4 tane enjektör alırsanız bütün ekonomi çöker. dedim ya burası Türkiye. bu memlekette bütün ikinci el arabalar 100 bin ile 200 bin arasındadır. eğer galerici eline düştüyse eyvah. çünkü onların km belirleme yöntemleri basittir. motor sağlamsa içi aşınmadıysa araba 100 bin i yeni geçmiş olarak ayarlanır. yok eğer artık aracın sonu gelmişse 200 bin e yakın ayarlanır.. genelde psikolojik sınır 2. elde 200 dir. üstü ölüdür... arabanın 300 500 bin yapması hiç önemli değil. bakımlıysa 200 bin hiç birşey.. dizel ise düşünmek lazım.. heleki fransızsa..