Gönderen Konu: Arşivlenmiş Konu: Otomobil Tavsiyesi İsteyenler  (Okunma sayısı 617561 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: ---
  • 24 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
Ynt: Arşivlenmiş Konu: Otomobil Tavsiyesi İsteyenler
« Yanıtla #600 : Mayıs 20, 2014, 18:21:52 »
Selamlar dostlar.

İlk aracım 2009 dizel yaristi. Sattım ve şimdi yeniden yaris bakıyorum. Fiyatlar malum almış başını gitmiş.

2007 model boyasız 240 binde buldum fakat km ile ilgili şüphelerim var.sattığımda 35 bindeydi ve haliyle motorla ilgili hiçbir sıkıntım yoktu.

200 bin civarı d-4d motor kullanan atkadaşlardan yorum alabilirsem çok mutlu olurum. Ekspere soksak %70-80 değerler iyi midir yada turbonun ayağı toprağa bakmaya başlamış mıdır lütfen yorumlarınızı yazınız

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #601 : Mayıs 20, 2014, 19:14:02 »
Bakımları düzenli yapıldıysa, motor suyu ve antifrizi zamanında yenilendiyse, diesel motorlar 1 milyon km yapabilmektedir.

Turboda sorun çıkacağını sanmam, egzost manifoldunda çatlak olup olmadığına baktırın.

2. el araç alırken, gövdenin durumunun iyi olması daha önemlidir.

Amortisör testi muhakkak yaptırın.

Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #602 : Mayıs 20, 2014, 19:25:11 »
Turbo nun bir ayaği çukurda olabilir triger kaç kere degişmiştir allah bilir yine degişebilir sorunsuz bir araçta olabilir ama siz bu araçla kaç km yapcaksiniz 300 bin olursa nasil saticaksiniz bir de bu var bir arkadaşimda 260 binde megan var 25 sattilar hala kullaniyolar şirkete satillar şuan 20 bin ediyor
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • YB276
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 190 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #603 : Mayıs 20, 2014, 19:35:39 »
Zincir ses yapmıyorsa sıkıntı yok zaten.Turbo ise kapalı kutu bence.
2011 Toyota Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Special Edition
Beni en çok çeken şey mazotun köpürmesi,dizelin çalışırken yaptığı sesi Anlayamazsınız. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #604 : Mayıs 20, 2014, 19:39:03 »
Selamlar dostlar.

İlk aracım 2009 dizel yaristi. Sattım ve şimdi yeniden yaris bakıyorum. Fiyatlar malum almış başını gitmiş.

2007 model boyasız 240 binde buldum fakat km ile ilgili şüphelerim var.sattığımda 35 bindeydi ve haliyle motorla ilgili hiçbir sıkıntım yoktu.

200 bin civarı d-4d motor kullanan atkadaşlardan yorum alabilirsem çok mutlu olurum. Ekspere soksak %70-80 değerler iyi midir yada turbonun ayağı toprağa bakmaya başlamış mıdır lütfen yorumlarınızı yazınız

Tekin Bey'in dediği gibi bakımları düzenli yapılmışsa bu km sorun teşkil etmemeli. İyi bir ekspertizle ve kontrolle alınabilir.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #605 : Mayıs 20, 2014, 20:01:09 »
Toyota d4d ve fiat opel multijet bakımları iyi yapıldıysa 200-300 bin km çok değildir.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: '14
  • 48 kere teşekkür etti
  • 146 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #606 : Mayıs 20, 2014, 20:11:37 »
Dizel motor çok uzun km yapabilir düzenli bakım yapılmış ve titiz kullanılmış ise fakat ülkemizde bir gerçek var ki dizel bir araç yüksek km de çok zor alıcı bulabilir ve benimde şahsi fikrime göre dizel ve turbolu bir aracı bilhassa turbolu aracı nasıl kullanılacağını ne yazık ki çoğu kullanıcı bilmiyor ve dikkat etmiyor bu yüzden bende dizele döneyim diyorum fakat inanın 1000 km de bir dizele bile bu belki de ön yargı ama sıcak bakamıyorum. Aklımda Suzuki Grand Vitara 1.9 did var fiyatları uygun ama km yüksek genelde yüksek km dizel bir araç riskli bir seçim olacaktır diye düşünüyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '12
  • 106 kere teşekkür etti
  • 142 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #607 : Mayıs 20, 2014, 20:21:51 »
146.000km de Megane 2 1.5 dci aracımızı satalı 5 gün oluyor. Bursada expertiz merkezinde teste soktu alıcı. dyno testinde motor %120 civarı çıktı Ustanın söylediğine göre turbolu araçlarda biraz yüksek çıkabiliyormuş bilginiz olsun.

Birde expertiz merkezlerine pek güvenmeyin. Adamlar motoru açıp yağına vs bakmadılar. Mutlaka ustasına gösterin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #608 : Mayıs 20, 2014, 20:23:27 »
Buyrun biri bana mı seslendi ::)  Büyüklerimiz ve arkadaşlarımız nelere bakabileceğinizi yazmışlar zaten ama tecrübe etmiş biri olarak şunları söyleyebilirim;

Aracı aralık ayında gümrükten çıkma aldığımda 318.000 deydi şu an 330,000 devirmek üzereyiz elhamdülillah ::)

Öncelikle aracım D4D ama 2.0

Maslak güvendiğiniz kişilerede gösterdik fikirlerde aldık. Evet turbomda bir üfleme söz konusu ama bizim araçtaki sulu turboymuş ve açılmamış yani revizyon vs görmemiş ustanında tavsiyesi ile gittiği yere kadar git dedi düzgün kullansan 500.000den fazla çok rahat gidebileceğini söyledi. Orjinal fiyatına girmiyorum bile ancak ortalama 1000-1500 civarına malolabilir tamamen sorun olması durumunda. Biz alır almaz garanti olsun triger setini ve devirdaim pompasınıda değiştirdim.

6aydır keyifle ve düşünmeden biniyorum en fazla turbo gider yani....

Yani baktığınız aracın fiyatı emsallerinden uygunsa ve genel değerlendirmede düzgünse gönül rahatlığı ile alın derim ben....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 106 kere teşekkür etti
« Yanıtla #609 : Mayıs 20, 2014, 20:27:32 »
Buyrun biri bana mı seslendi ::)  Büyüklerimiz ve arkadaşlarımız nelere bakabileceğinizi yazmışlar zaten ama tecrübe etmiş biri olarak şunları söyleyebilirim;

Aracı aralık ayında gümrükten çıkma aldığımda 318.000 deydi şu an 330,000 devirmek üzereyiz elhamdülillah ::)

Öncelikle aracım D4D ama 2.0

Maslak güvendiğiniz kişilerede gösterdik fikirlerde aldık. Evet turbomda bir üfleme söz konusu ama bizim araçtaki sulu turboymuş ve açılmamış yani revizyon vs görmemiş ustanında tavsiyesi ile gittiği yere kadar git dedi düzgün kullansan 500.000den fazla çok rahat gidebileceğini söyledi. Orjinal fiyatına girmiyorum bile ancak ortalama 1000-1500 civarına malolabilir tamamen sorun olması durumunda. Biz alır almaz garanti olsun triger setini ve devirdaim pompasınıda değiştirdim.

6aydır keyifle ve düşünmeden biniyorum en fazla turbo gider yani....

Yani baktığınız aracın fiyatı emsallerinden uygunsa ve genel değerlendirmede düzgünse gönül rahatlığı ile alın derim ben....

Katılıyorum. Bunlara ek olarak alacağınız aracın ağır bakımı yapılmamışsa ona göre pazarlık yaparsınız kendiniz bakımını üstlenirsiniz sizin için daha iyi olur gönlünüz rahat binersiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #610 : Mayıs 20, 2014, 20:51:47 »
yeni nesil dizel otomobil motorları asla yüksek km yapamaz çünkü turbolu ve yüksek devirdir, ama eski nesil turbosuz motorlar ve kamyon otobüs motorları milyonlarca km yapabilir çünkü max devir 2000-2500 dür ve silindirleri aşındıramazsın. 15 gün önce istanbuldan temsa otobüsle geldim bütün yol boyunca 1000- 1500 devir aralığında geldik.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #611 : Mayıs 20, 2014, 22:28:56 »
Şirket aracı değil de şahıs aracı olarak kullanılmışsa çok problem olacağını sanmam...
Zaten uzun yolda yapılmıştır o km...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #612 : Mayıs 20, 2014, 23:03:50 »
eğer bu kadar yüksek kilometreler olacaksa yüksek hacimli motora yönelmekte fayda var bence. en az 1.9 lt gibi. uzun yolda kullanılmış ya da ihtimâli olan üst sınıf ama model yılı eski araçlar olabilir. a4-a6 1.9 lt ya da 2.5 lt tdi olabilir. zor tabi temiz bulmak.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • 24 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #613 : Mayıs 20, 2014, 23:21:32 »
Öncelikle cevap yazma nezaketi gösteren herkese tek tek teşekkür ederim.

Araç maalesef filo aracı.seri plaka iki tane var galerinin elinde. Yani muhtemelen bütün km yi şehir içinde yapmış. Şahıs olsa ve istanbul dışı bir araç olsa bu yorumlardan sonra alabilirdim fakat vazgeçmiş durumdayım.

1.4 dizeller zincirli bu arada ve 200 bin civarı zincir de değişmesi gerekiyormuş.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
« Yanıtla #614 : Mayıs 20, 2014, 23:26:59 »
Öncelikle cevap yazma nezaketi gösteren herkese tek tek teşekkür ederim.

Araç maalesef filo aracı.seri plaka iki tane var galerinin elinde. Yani muhtemelen bütün km yi şehir içinde yapmış. Şahıs olsa ve istanbul dışı bir araç olsa bu yorumlardan sonra alabilirdim fakat vazgeçmiş durumdayım.

1.4 dizeller zincirli bu arada ve 200 bin civarı zincir de değişmesi gerekiyormuş.
uzak durun bence şirket araci kullanan çok yakin arkadaşim var arabaya her turlu eziyet ediyor ki kendi arabasina kiyamayan insan durup dururken kaldirima çikariyo geçen hafta tira çarpti  o araba şehir içinde eziyet çekmiştir deyim yerindeyse

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 1410 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #615 : Mayıs 20, 2014, 23:42:06 »
Dizel araçlar için bir şey diyemem ama şirket araçlarınında artı bir yanı servis bakımlı olmaları diye düşünüyorum.
Sadece V-POWER - Anti LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 106 kere teşekkür etti
« Yanıtla #616 : Mayıs 20, 2014, 23:44:59 »

Eğer temiz kullanılmış şirket aracı bulablirseniz Ümit beyin de dediği gibi şahıs araçlarından daha bakımlı olabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 712 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #617 : Mayıs 21, 2014, 00:06:09 »
şurda dizel araba için ne desek boş. çok hassas ve arabadan anlayan birisi kullandıysa dizel araba alınabilir.

motor ömrü için birinci şart kaliteli yakıttır. Türkiyede temiz dediğiniz yakıt bile avrupadan kat kat fazla kükürt içerir. motor bakımı ağırdır. çünkü temiz tutmak sorunludur. yağı bile daha sanayiden eve gidene kadar motor içinde kararır.. özel dizel yağlarını kullanan biri bile bu şartlarda motorun sağlığını koruyamayabilir.
diğer konu dizel kullanımıdır. dizel araba sabah rolantide bekletilir. kapatılırken rolantide bekletilir. tam gaz uzun süre gidilmez. düşük devirde tam gaz verilmez. bunlara dikkat eden kullanıcıdan dizel araba alınır.
dizel motorlar tork avantajı nedeniyle genelde düşük devirde kullanılır. ne kadar az devir çevirirse motor ömrü okadar uzar çünkü aşınma azalır..
az yakacak diye aldığınız arabaya 4 tane enjektör alırsanız bütün ekonomi çöker.

dedim ya burası Türkiye. bu memlekette bütün ikinci el arabalar 100 bin ile 200 bin arasındadır. eğer galerici eline düştüyse eyvah. çünkü onların km belirleme yöntemleri basittir. motor sağlamsa içi aşınmadıysa araba 100 bin i yeni geçmiş olarak ayarlanır.
yok eğer artık aracın sonu gelmişse 200 bin e yakın ayarlanır.. genelde psikolojik sınır 2. elde 200 dir. üstü ölüdür...
arabanın 300 500 bin yapması hiç önemli değil. bakımlıysa 200 bin hiç birşey.. dizel ise düşünmek lazım.. heleki fransızsa..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
« Yanıtla #618 : Mayıs 21, 2014, 00:09:48 »
şurda dizel araba için ne desek boş. çok hassas ve arabadan anlayan birisi kullandıysa dizel araba alınabilir.

motor ömrü için birinci şart kaliteli yakıttır. Türkiyede temiz dediğiniz yakıt bile avrupadan kat kat fazla kükürt içerir. motor bakımı ağırdır. çünkü temiz tutmak sorunludur. yağı bile daha sanayiden eve gidene kadar motor içinde kararır.. özel dizel yağlarını kullanan biri bile bu şartlarda motorun sağlığını koruyamayabilir.
diğer konu dizel kullanımıdır. dizel araba sabah rolantide bekletilir. kapatılırken rolantide bekletilir. tam gaz uzun süre gidilmez. düşük devirde tam gaz verilmez. bunlara dikkat eden kullanıcıdan dizel araba alınır.
dizel motorlar tork avantajı nedeniyle genelde düşük devirde kullanılır. ne kadar az devir çevirirse motor ömrü okadar uzar çünkü aşınma azalır..
az yakacak diye aldığınız arabaya 4 tane enjektör alırsanız bütün ekonomi çöker.

dedim ya burası Türkiye. bu memlekette bütün ikinci el arabalar 100 bin ile 200 bin arasındadır. eğer galerici eline düştüyse eyvah. çünkü onların km belirleme yöntemleri basittir. motor sağlamsa içi aşınmadıysa araba 100 bin i yeni geçmiş olarak ayarlanır.
yok eğer artık aracın sonu gelmişse 200 bin e yakın ayarlanır.. genelde psikolojik sınır 2. elde 200 dir. üstü ölüdür...
arabanın 300 500 bin yapması hiç önemli değil. bakımlıysa 200 bin hiç birşey.. dizel ise düşünmek lazım.. heleki fransızsa..
araçlarimiza dünya üzerinde en pahali ve en dandik yakitlari koyuyoruz 95 oktan 97 oktan bu saydiklarinizi malesef yapildigini sanmiyorum...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 281 kere teşekkür etti
  • 530 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #619 : Mayıs 21, 2014, 08:48:45 »
Arkadaşlar zaten söylenmesi gerekenleri söylemiş ancak bir kaç parça da ben eklemek isterim.

1-Dizel motor kullanımı hassasiyet gerektirir. Şöförlüğü motor açısından farklıdır.
2-Özellikle yağ filtresi ve hava filtresi bakımı servisinde orjinal olarak değiştirilmiş araçlar çok daha güzeldir.
3-Turbo'ya çok dikkat edilmesi gerekir. Zira başınıza 1500-2000 tl civarında bir masraf çıkartabilir.
4-Enjektörlerinin sağlıklı olması gereklidir ki olası bir problemde binlerce lira masraf çıkartabilir.
5-Sabit yakıt kalitesi olan bir firmadan sürekli yakıt alınmış olması.
6-Uzun yollarda düzgün kullanılan 250 bin km deki özellikle bir alman dizeli için bu kilometre değildir. Gerekli tetkikler yapıldıktan sonra rahatlıkla alınabileceğini düşünüyorum. (Skoda Fabia 1.9tdi aracın 1.000.000 km. si  üretildiği fabrikada kutlandığını biliyorum.)

Bütün bunlara ilaveten ülkemiz yol koşulları, servislerin yanlış ve çok pahalı hizmet vermeleri ve bu nedenle insanların yan sanayi ve kalitesiz parçalara yönelmeleri ile dizel motor parçalarının pahalı olması sebebleri ve ikinciel dizel araçların çoğunlukla yanlış kullanılması ülkemizde dizel araç alırken bir kaç defa düşünmeye sebep olmaktadır.