Gönderen Konu: Arşivlenmiş Konu: Otomobil Tavsiyesi İsteyenler  (Okunma sayısı 616390 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kadınlar insandır, biz insanoğlu.
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 25 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
Ynt: Arşivlenmiş Konu: Otomobil Tavsiyesi İsteyenler
« Yanıtla #200 : Aralık 26, 2013, 11:39:22 »
Neden Arif Bey , daha once ben Corolla 1.6 benzinli kullandım, malum benzin fiyatları...

Mesaj Birleştirildi: Aralık 26, 2013, 11:41:11
fiyat olarak yüksek geldi bana sis farının omadığını ve 4 hava yastığı var diye biliyorum

Bana da fiyat yüksek geldi, 32000'e verse alınırmı acaba?  :D
Peki class tutulmayan bir modelmi acaba merakım bu sadece? sağlamlığı konusunda şüphem yok... donanım olarak ilerde elden çıkarırken cok zorlanrmıyım..
Sizi sabah namazına kaldıracağına söz veren birisiyle evlenin!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 102201
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 317 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #201 : Aralık 26, 2013, 22:02:43 »
Hyibrit ve benzinli atmosferik motorda toyota en iyisi. honda da oyle. uzak dogu basarili
 is dizele gelince almanlar daha iyi.  bu motor icin gecerli.
Arac icin diyecek soz yok.  sahsen dizel sevmeyen biriyim. dizel alacak olsam toyota tercih disi kalirdi.
Dizelde acemi olduklarini dusunuyorum. ben degil bir cok kisi oyle dusunuyor. toyota ile ilgili sorunlari biraz inceleyin hep dizelden kaynakli cikar.
yaris fun multidriveS 2013  beyaz lpg-brc + cruise control + speed limiter + android multimedya + geri görüş + ....

Güya kibar olabilmek icin Giresun u Kiresun yapanlar var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #202 : Aralık 26, 2013, 22:38:00 »
bence class almak yerine e12 kasa alın sol donanımlı. motor aynı neticede. bence rağbet ve malzeme kalitesi açısından daha olumlu bir etkisi var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #203 : Aralık 26, 2013, 22:41:22 »
35 2006-2008 arası avensis elagant alırsınız.TÜplüdürde .tadından yenmez..ne o dört tekere 35 vereceksiniz.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 25 kere teşekkür etti
« Yanıtla #204 : Aralık 27, 2013, 09:15:53 »
35 2006-2008 arası avensis elagant alırsınız.TÜplüdürde .tadından yenmez..ne o dört tekere 35 vereceksiniz.

avensis ler 2.0 motor fazla yakıyor hocam, benzin istasyonu lazım... :D
LPG dersen buyuk uzun vadede buyuk sıkıntı, motoru olduruyor, masrafı cok...

Mesaj Birleştirildi: Aralık 27, 2013, 09:22:19
bence class almak yerine e12 kasa alın sol donanımlı. motor aynı neticede. bence rağbet ve malzeme kalitesi açısından daha olumlu bir etkisi var.
E120 kasaları biliyorum bir kaç araçda baktım ancak kasa olarak E140'ı beğeniyorum... class donanım olarak can sıkıcı, ya 96 model tipo vardı bende (5 sene once) arabanın 4 camı  elektrikli idi, 34-35bin tl class modele para ver, arka camlar manuel  :D

Mesaj Birleştirildi: Aralık 27, 2013, 09:25:16
Hyibrit ve benzinli atmosferik motorda toyota en iyisi. honda da oyle. uzak dogu basarili
 is dizele gelince almanlar daha iyi.  bu motor icin gecerli.
Arac icin diyecek soz yok.  sahsen dizel sevmeyen biriyim. dizel alacak olsam toyota tercih disi kalirdi.
Dizelde acemi olduklarini dusunuyorum. ben degil bir cok kisi oyle dusunuyor. toyota ile ilgili sorunlari biraz inceleyin hep dizelden kaynakli cikar.
Dizel tecrübem olmadı, daha önce kullandığım araçlar hep benzinli idi, ancak dizel motorda multijet motor iyi biliyorum,  fakat Toyota dizel motor hakkında bilgim yok, sadece daha once Toyota benzinli kullanan ve toyotaya güvenen biri olarak dizel Corolla bakıyorum, siz alman olarak dizel ne oneriyosunuz, tecrübeniz varmı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 102201
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 317 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #205 : Aralık 27, 2013, 11:27:27 »
Ben kendi fikirlerimi soyluyorum. beni dizelcilerle kavga ettireceksiniz. ben dizelden yana degilim. lpg ciyim. :)
 dizeller soylendigi gibi az yakmazlar. sik sik vites degistirmeyi sevmezler devirsiz baygin kullanmayi sevmezler bakimlari pahalidir. yakitlarina su yag her turlu pislik karistirilir. ikinci elde alicilari nazli olur.
Tek iyi yonleri kaplan gibi guclu olmalari. esnafsaniz. kalabaliksaniz rampaniz coksa dizel alin. oteki turlu ben hic bi zaman dizel tavsiye etmem
Ayrica 1.5 dci reno motorunun ariza cikarmadigi ve az yaktigi bilinir. araclarina bi sey diyemem iyidir yani. 36,000 tl ye illaki dizel araba alacaksaniz konfor onemli degilse dacia alabilirsiniz
yaris fun multidriveS 2013  beyaz lpg-brc + cruise control + speed limiter + android multimedya + geri görüş + ....

Güya kibar olabilmek icin Giresun u Kiresun yapanlar var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 25 kere teşekkür etti
« Yanıtla #206 : Aralık 27, 2013, 13:53:17 »
fiyat olarak yüksek geldi bana sis farının omadığını ve 4 hava yastığı var diye biliyorum
Vatandaş sis farını kendisi taktırmış, ancak 32000 e verse alcam vermiyor...

Mesaj Birleştirildi: Aralık 27, 2013, 13:55:49
Ben kendi fikirlerimi soyluyorum. beni dizelcilerle kavga ettireceksiniz. ben dizelden yana degilim. lpg ciyim. :)
 dizeller soylendigi gibi az yakmazlar. sik sik vites degistirmeyi sevmezler devirsiz baygin kullanmayi sevmezler bakimlari pahalidir. yakitlarina su yag her turlu pislik karistirilir. ikinci elde alicilari nazli olur.
Tek iyi yonleri kaplan gibi guclu olmalari. esnafsaniz. kalabaliksaniz rampaniz coksa dizel alin. oteki turlu ben hic bi zaman dizel tavsiye etmem
Ayrica 1.5 dci reno motorunun ariza cikarmadigi ve az yaktigi bilinir. araclarina bi sey diyemem iyidir yani. 36,000 tl ye illaki dizel araba alacaksaniz konfor onemli degilse dacia alabilirsiniz
Estagfirullah Arif Bey, dizelcilerle falan kavga edecek değiliz sadece benzin olmu 5tlküsür, LPG desen aracı bozuyor ki artık ,lpgli araçlar artık sıkıntı yani, şartlar bizi dizele itti ama alman dizellere de bakıcam artık(skoda,polo vs.)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 45 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #207 : Aralık 27, 2013, 15:02:08 »

Dizel ile ilgili açıklamalara birşey diyemem ancak konfor önemli değilse dacia alabilirsiniz açıklamanıza şiddetle karşıyım. 38,500 TL'ye 2013 model Dacia Sandero Stepway modelini sıfır km olarak aldım ve konfor olarak çok memnunum. Ama derseniz ki efsane kasanın konforu yok ona şiddetle katılırım .

Bu arada aracımı 10 aralıkta aldım ve şuanda 700 KM'deyim. Hafta sonu çıkacağım yol ile birlikte 1300 km'yi geçeceğim. 3 haftalık bir süreç içerisinde çekiş, güç, yakıt tasarrufu konusunda katkı sağladığını gördüm. Efsane ile yapamadığım hareketleri bu araba ile güvenle yapabiliyorum. ASR , ESP gibi güvenlik sistemlerinin de bir araçta neden olması gerektiğini de özellikle virajlara sert girdiğimde görebiliyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 25 kere teşekkür etti
« Yanıtla #208 : Aralık 27, 2013, 16:47:12 »
Dizel ile ilgili açıklamalara birşey diyemem ancak konfor önemli değilse dacia alabilirsiniz açıklamanıza şiddetle karşıyım. 38,500 TL'ye 2013 model Dacia Sandero Stepway modelini sıfır km olarak aldım ve konfor olarak çok memnunum. Ama derseniz ki efsane kasanın konforu yok ona şiddetle katılırım .

Bu arada aracımı 10 aralıkta aldım ve şuanda 700 KM'deyim. Hafta sonu çıkacağım yol ile birlikte 1300 km'yi geçeceğim. 3 haftalık bir süreç içerisinde çekiş, güç, yakıt tasarrufu konusunda katkı sağladığını gördüm. Efsane ile yapamadığım hareketleri bu araba ile güvenle yapabiliyorum. ASR , ESP gibi güvenlik sistemlerinin de bir araçta neden olması gerektiğini de özellikle virajlara sert girdiğimde görebiliyorum.
Siz sanderoyu sıfır almışsınız, bence yorum yapmak için henüz erken nede olsa sıfır araç kısa vadede sorun çıkarmaz, 2 sene sonra aynı şeyleri söyleyebilirmisiniz, yada 2-3 senedir sandero kullanan ve memnun olan biri varsa bende alabilirim. neden olmasın, sonuçta aynı paraya sıfır araba  :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 45 kere teşekkür etti
« Yanıtla #209 : Aralık 27, 2013, 17:19:06 »
Siz sanderoyu sıfır almışsınız, bence yorum yapmak için henüz erken nede olsa sıfır araç kısa vadede sorun çıkarmaz, 2 sene sonra aynı şeyleri söyleyebilirmisiniz, yada 2-3 senedir sandero kullanan ve memnun olan biri varsa bende alabilirim. neden olmasın, sonuçta aynı paraya sıfır araba  :D

Geçmişi çok yeni olan bir otomobil ve özellikle her yıl üzerine katarak gelişmektedir. Mesela 2012 ile 2013 arasında dağlar kadar fark var.

Ama tabii ki haklısınız araç çok yeni. 2-3 yıl sonra eğer aracımı sürmeye devam edersem tabi ki yorumu güncellerim :)

Tabi ben 2-3 yıl içinde bu arabaya ilaveten 1998 model 1,6 GLI Special model toyota corollaya binmezsem :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 25 kere teşekkür etti
« Yanıtla #210 : Aralık 28, 2013, 12:05:39 »
Geçmişi çok yeni olan bir otomobil ve özellikle her yıl üzerine katarak gelişmektedir. Mesela 2012 ile 2013 arasında dağlar kadar fark var.

Ama tabii ki haklısınız araç çok yeni. 2-3 yıl sonra eğer aracımı sürmeye devam edersem tabi ki yorumu güncellerim :)

Tabi ben 2-3 yıl içinde bu arabaya ilaveten 1998 model 1,6 GLI Special model toyota corollaya binmezsem :)
Güle Güle kullanın, allah kaza bela vermesin...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 84000
  • 1 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #211 : Ocak 03, 2014, 19:36:16 »
Bu aracı 2012 de arkadaşım sıfır almıştı baya dolaştık ve biz bu aracı motorsiklet niyetine kullanıyorduk ben daha yakıtı bu kadar düşük bi araba görmedim. Konfor derseniz de efsane kasadan çok daha yumuşak süspansiyona sahip olduğunu düşünüyorum çünkü yumuşacık ama bu yüksek süratlarda nasıl olur bilmem.

Bazı saçma özellikleri de var tabi ki en basit örneği far indirme kaldırmanın elekt. değil de bir vana ucunda halat yardımıyla olduğunu gördüm ve beni gerçekten güldürdü :)
2004 Ford Mondeo 2.0i Ghia X, G. Gri OV.
2011 Toyota Yaris 1,4 D4D Manuel...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #212 : Ocak 05, 2014, 21:38:59 »
herkese merhabalar ;

uzun süredir ilk arabamı almak için araştırma yapmaktayım. bugün bir tanıdığın aracılığıyla bir corolla buldum.özelliklerini size yazmak istiyorum. araba alımı için el sıkıştık. ama ilk arabam olacağı için özellikle kullanan arkadaşların yorumunu almak istedim.

1999 model , otomatik şanzıman,klimalı, corolla terra ( malum farları olanlardan) , sıralı sistem lpgli, 200 bin km de, gümüş gri renkte, bel altı boyalı, 2 parça değişeni var( sol ön çamurluk , sol arka çamurluk). onun dışında bir sıkıntısı yok.fiyat ise 15500

daha devrini yapmadık aracın.

sorularım ise şunlardır:
1-) fiyatı normal midir?
2-) yaptığım araştırmalarda sırf farından dolayı tutulmadığını öğrendim ki ben çok sevdim ön farlarını.  lunadan farklarını okudum bu arada.
3-) değişenleri ve boyaları çok büyük sıkıntı mıdır?
4-) bu aracın kronik bir sıkıntısı var mı?
5-) onun dışında aklınıza gelecek yorum ve önerilerinize de açığım

herkese şimdiden teşekkür ederim, saygılarımla.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 36000
  • Model Yılı: '10
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #213 : Ocak 05, 2014, 21:45:30 »
Fiyatı normal. Zaten o kusurlar olmasa 18 bin eder. Boya biraz fazla sanki. Direklerde şaside bir şey olmadığından emin olun. Birde yağ eksiltme problemi olmamasına dikkat edin.
Toyota Corolla 2001 1.6 Terra Special
Toyota Corolla 2010 1.6 Elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Emniyet Kemeri Hayat Kurtarır
  • Kan Grubu: 0+
  • 8 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #214 : Ocak 05, 2014, 22:05:21 »
o kasayı satarken zorlanıyor millet zaten birde değişeni var son sahibi olmazsın ama baya uğraşırsın. km 200 bin ve o zaman çıkan benzinli toyotalarda aşırı yağ eksiltme görülmüştü. sabancı geri çağırıp halletmişti ama siz bilirsiniz yine ben illa toyota demezseniz başka araçlara falanda bakın derim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '04
  • 7 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #215 : Ocak 05, 2014, 23:28:10 »
15 yaşında araba değişeni olur çamurluksa hiç kafaya takmaya gerek yok, tek olumsuz yanı km'si olur başka bir sıkıntısı yoksa, güzel araba kardeşimde var parasını sonuna kadar hakeden bir araba, 96 model corollam vardı 240.000 km deydi 2 günde satmıştım sizinki de bir hafta sürsün önemli değil, içinize sinerse alınabilir. Motor 1.6 mı bu arada ?
1996 Corolla gli-2001 Peugeot 206-2005 Corolla terra- 2004  Chevrolet Lacetti

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 14 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #216 : Ocak 05, 2014, 23:35:06 »
arkadaşlar bu kasalardada ae101 lerde bulunan 4afe motor bulunuyor bu motorlarda hiçbir sorun yok arkadaşım bu araba 99 model sonuçda boyada olabilir değişenide önemli olan aracın yürüyeni iç temizliği araç zamanında yağı suyu değişmişmi sen onlara bak km çok önemli değil bu dediğim şartları taşıyan bir araçsa ve en önemlisi sizin içiniz ısındıysa alın bence satmaya gelince mal müşteriye satılır nasibi olan gelir alır şu zamanda satılır diye kavram yok binin güle güle kullanın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #217 : Ocak 05, 2014, 23:40:00 »
arkadaşlar bu kasalardada ae101 lerde bulunan 4afe motor bulunuyor bu motorlarda hiçbir sorun yok arkadaşım bu araba 99 model sonuçda boyada olabilir değişenide önemli olan aracın yürüyeni iç temizliği araç zamanında yağı suyu değişmişmi sen onlara bak km çok önemli değil bu dediğim şartları taşıyan bir araçsa ve en önemlisi sizin içiniz ısındıysa alın bence satmaya gelince mal müşteriye satılır nasibi olan gelir alır şu zamanda satılır diye kavram yok binin güle güle kullanın
vallahi 199 luan mı neyse  arkadastada vardı 4afe 1,3  yag yakıyordu.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • herşey buvatan evlatlarının eğitimi için...
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 119000
  • 38 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #218 : Ocak 05, 2014, 23:42:28 »
temizse alınır
bildiğim kadarıyla kronik sorunu yoktur hele anormal kullanılmamışsa yağ yakması çok zor
taş gibi arabadır
şimdiden iyi günlerde kullanınız
Ataşehir Final Anadolu Lisesi ; Kurucu & Müdür _ Fizik  & Fen Bilimleri öğretmeni Eğitim Yönetimi Uzmanı
2001 corolla vvti-Milano sıralı lpg
2011 avensis 1.8 multidrıve s - brc comfort lpg

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #219 : Ocak 05, 2014, 23:57:53 »
Yanlis bilgi vermeyelim. Yag yakma olayi vvti motora gecince oldu yani cift farlida bunlarda en ufak sikinti yok merak etmeyin. Arafi alin ciddi anlamda keyifli araclar bende 2001 var makyajlisi kullanim yakit ekononisi ve atiklik konusunda guzeldir en azindan vvti konusunda oyle. Otomatik vitesten dolayi dogal olarak yakit artisi olacak mutlaka hayirli olsun kazasiz belasiz simdiden
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)