Gönderen Konu: Arşivlenmiş Konu: Otomobil Tavsiyesi İsteyenler  (Okunma sayısı 616406 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
Ynt: Arşivlenmiş Konu: Otomobil Tavsiyesi İsteyenler
« Yanıtla #220 : Ocak 06, 2014, 00:29:19 »
Yanlis bilgi vermeyelim. Yag yakma olayi vvti motora gecince oldu yani cift farlida bunlarda en ufak sikinti yok merak etmeyin. Arafi alin ciddi anlamda keyifli araclar bende 2001 var makyajlisi kullanim yakit ekononisi ve atiklik konusunda guzeldir en azindan vvti konusunda oyle. Otomatik vitesten dolayi dogal olarak yakit artisi olacak mutlaka hayirli olsun kazasiz belasiz simdiden
ne yanlişi ercü yag yakıyordu araaba  5bin olmadan 1-1,5 ltr yag eklıyordu.....4 afe yag yakmaz diye bir hüküm mü var canım kardeşim...Dİkkat etsin.Bakımsız ve hor kullanılmıssa her haltı yakıyor.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 16000
  • 97 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #221 : Ocak 06, 2014, 09:13:37 »
Genel olarak bu modellerde (99-2000-yuvarlak farlılar) yağ yakma olayı yok. Ama kullanıcı hatalarından dolay( susuz bırakma ,devir daim pompası yada termostat ,fan müşürü arızası gibi) yağ eksilteme sorunu olabilir. o yüzden akırken mutlaka kontrol ettirin. :) 
5-6 yıl önce ben dahil 4 arkadaşımda (4 ü 1.6 motordu 1 tanesi 1.3 efi) vardı hıç bir yağ yokma sorunu ile karşılaşmamıştık.
((2017  COROLL@...ADVANCE MDS    * 2018-         ))
(( 2011 COROLL@...ELEGANT  A/T    * 2015-2017 ))
(( 2006 COROLL@...SOL                        * 2009-2015))
(( 2000 COROLL@...TERRA SPECIAL  * 2006-2009))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #222 : Ocak 06, 2014, 09:16:45 »
Önemli olan bu km'ye kadar bakımlarının düzenli yaptırılıp yaptırılmadığı. Bakımları düzenliyse fazla problem çıkarmaz.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Her dil, gönlün perdesidir.
  • Kilometre: 77777
  • Model Yılı: '09
  • 12 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #223 : Ocak 06, 2014, 09:19:53 »
arkadaşıma reno megan 2 2005 1,6 16 valf lpg li 153,000 km en full modeli olan sanrooflu  kazasız olan aracı 20,000 tl ya aldık ekspertizde ve götürdüğümüz ustalar hiç birşey bulamadı motor ölçümüde % 92 sağlam çıktı.
.....TOYOTA COROLLA 2009 1,6 ELEGANT VE SİYAH.....
İyi şoför, herhangi bir durumda, iki şoförden birinin durması, ya da yavaşlaması gerekiyorsa, 'Hak, kural' falan demeden, ilk davranan, arabasının kaderini başkasına bırakmayandır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Emniyet Kemeri Hayat Kurtarır
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: 0+
  • 8 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #224 : Ocak 08, 2014, 17:37:41 »
yağ eksiltir mi eksiltmez mi :D vvt-i motorlar zaten allahlık ilk serileri benzinli testere gibi yarı yağ yarı benzin yakıyor :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 75 kere teşekkür etti
  • 161 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #225 : Ocak 08, 2014, 18:20:30 »
arkadaşıma reno megan 2 2005 1,6 16 valf lpg li 153,000 km en full modeli olan sanrooflu  kazasız olan aracı 20,000 tl ya aldık ekspertizde ve götürdüğümüz ustalar hiç birşey bulamadı motor ölçümüde % 92 sağlam çıktı.

Çok uygun almışsınız, hayırlı olsun. Bu aralar bende kuzenim için 20.000 TL'ye kadar araba bakıyorum, aklımızdaki araçlardan biride Megane2, dediğiniz özelliklerde araçlar 23-24 Bin Lira'dan gidiyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • 12 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #226 : Ocak 08, 2014, 18:23:29 »
Çok uygun almışsınız, hayırlı olsun. Bu aralar bende kuzenim için 20.000 TL'ye kadar araba bakıyorum, aklımızdaki araçlardan biride Megane2, dediğiniz özelliklerde araçlar 23-24 Bin Lira'dan gidiyor.

4-5 sene Megane 2 ye binmiş biri olarak uzak durulması gereken bir araç diye düşünüyorum. Sağlamlık falan onları da geçtimde çok ama çok sıkıntılı bir araç. Fransız araçlarından uzak durmak gerek bence. O paraya 98 model Toyota falan al kafan rahat olsun.
2011 Toyota Auris 1.4 D-4D Comfort Extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • CARİNAe 2.0 GLİ
  • Araç: Carina
  • 21 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #227 : Ocak 08, 2014, 18:27:20 »
Can banada sorarsan 1,6 glı spesıyal alsın babalar gibi binsin

Mesaj Birleştirildi: Ocak 08, 2014, 18:29:37
Ben araba araken clio ve megane çok baktım alıcaktımda ama amcam da carina vardı, yeğen 5 tane megane 10 tane clio eder dedi ve bende aldım. :alkis:
Yiğitler kan döker Bayrak solmaya.Anadolu başlar Vatan olmaya.Kızılelma'ya heyy Kızılelma'ya.Engüzel marşını vurmadan mehter.Ya AllahBismillahAllahuekber.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 75 kere teşekkür etti
« Yanıtla #228 : Ocak 08, 2014, 18:34:22 »
4-5 sene Megane 2 ye binmiş biri olarak uzak durulması gereken bir araç diye düşünüyorum. Sağlamlık falan onları da geçtimde çok ama çok sıkıntılı bir araç. Fransız araçlarından uzak durmak gerek bence. O paraya 98 model Toyota falan al kafan rahat olsun.

Haklısınız Tuna Bey, bende Fransız araçlara pek olumlu bakamıyorum da kuzeni ikna etmek pek mümkün değil. Birkaç araç ismini verdi, bulabilirsen güzel olur dedi, bizde araştırıyoruz kendi çapımızda. Anlattım anlamadı, tecrübe etmek istiyor sanrım. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #229 : Ocak 09, 2014, 11:18:22 »
megane yerine 307 baksınlar ;) kitap gibii araba temizini bulmak zor işte...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Her dil, gönlün perdesidir.
  • Kilometre: 77777
  • 12 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #230 : Ocak 09, 2014, 12:52:46 »
Bende fransız araçlarına karşıyım ancak söyle birşey kaliteyi ucuza binmek hangimiz aracı sanruflu hız sabitleyici  sınırlayıcı kapılardaki ışık hem 2005 olacak hemde 20 000  tl bence düşünmekte fayda var aracı teste soktuk motor % 92  sağlam çıktı full servis bakımlı 154,000 km lpg li bu araçla kadranının sonunu gördük diyebilirim hızı yazamıyorum malum kuraldan dolayı  ;)
.....TOYOTA COROLLA 2009 1,6 ELEGANT VE SİYAH.....
İyi şoför, herhangi bir durumda, iki şoförden birinin durması, ya da yavaşlaması gerekiyorsa, 'Hak, kural' falan demeden, ilk davranan, arabasının kaderini başkasına bırakmayandır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #231 : Ocak 09, 2014, 12:59:45 »
Bende fransız araçlarına karşıyım ancak söyle birşey kaliteyi ucuza binmek hangimiz aracı sanruflu hız sabitleyici  sınırlayıcı kapılardaki ışık hem 2005 olacak hemde 20 000  tl bence düşünmekte fayda var aracı teste soktuk motor % 92  sağlam çıktı full servis bakımlı 154,000 km lpg li bu araçla kadranının sonunu gördük diyebilirim hızı yazamıyorum malum kuraldan dolayı  ;)

Son yıllarda fransız araçları da kalitelerini yükselttiler. Özellikle Citroen bayağı gelişim gösterdi. Ama daha alacak yolları var gibi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #232 : Ocak 09, 2014, 13:25:00 »
Son yıllarda fransız araçları da kalitelerini yükselttiler. Özellikle Citroen bayağı gelişim gösterdi. Ama daha alacak yolları var gibi.
pug citroen yahudi mercedesidir. elektrik aksamları sorun yaratır derler ama hor kullanılmış arabanın hangisi sorun çıkartmaz...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Ne mutlu Türküm diyene.
  • Araç: Verso
  • Kilometre: 138000
  • 30 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #233 : Ocak 11, 2014, 15:51:25 »
 Arkadaşlar merhaba ,kısmet olursa  eşime A sınıfı otomatik bi araç almak istiyorum ,birkaç marka arasında kaldım.citroen c1,hyundai i10,mitsubishi colt  arasından hangisini tavsiye edersiniz?Bütçem 17 bin civarı ,değerli görüşlerinize ihtiyacım var. 8-)

2009 corolla verso comfort extra.  2011 1.0 yaris terra sporty

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #234 : Ocak 11, 2014, 16:28:34 »
Arkadaşlar merhaba ,kısmet olursa  eşime A sınıfı otomatik bi araç almak istiyorum ,birkaç marka arasında kaldım.citroen c1,hyundai i10,mitsubishi colt  arasından hangisini tavsiye edersiniz?Bütçem 17 bin civarı ,değerli görüşlerinize ihtiyacım var. 8-)

Hyundaı Ayten derım ben. Cıtroenın elektrık arızaları cıkabılıyor, colt un da parcası pahalıdır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Ne mutlu Türküm diyene.
  • Araç: Verso
  • Kilometre: 138000
  • 30 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #235 : Ocak 11, 2014, 18:00:21 »
Hyundaı Ayten derım ben. Cıtroenın elektrık arızaları cıkabılıyor, colt un da parcası pahalıdır.
Aytaç bey teşekkürler.
2009 corolla verso comfort extra.  2011 1.0 yaris terra sporty

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #236 : Ocak 13, 2014, 11:00:01 »
Kısa kısa yazayım, detaylı olarak sorularınızın cevapları forumda mevcut çünkü. Üstteki arama kutusunu kullanabilirsiniz.

Verso genelde kullananları tarafından oldukça sevilen bir model.
Toyota'ların genel olarak yalıtımları Alman araçları gibi değil malesef.
Toyota servislerine karşı bir süredir biraz hoşnutsuzluk var. Toyota servisleri müşteri memnuniyeti yerine işin tüccarlığına soyunulmuşluk hissi veriyor bana şahsen. Birçok markada da durum böyle, birçok forum takip ediyorum.

Corsadan geçecek biri olarak Verso size dev gibi gelebilir, onu da ekleyeyim. Yaris bile iç hacim olarak Corsadan oldukça geniştir.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 20000
  • Model Yılı: '12
« Yanıtla #237 : Ocak 14, 2014, 16:32:46 »
Selamlar,

Foruma genel olarak baktım ama benim istediğim şekilde cevapları içeren bilgi göremedim, varsa da gözümden kaçmıştır.

2003-2005 arası Corolla HB kasa otomatik ve LPG li araçlarla ilgili bilgi rica ediyorum kullanıcılarından,

1) Üretim yerleriyle ilgili 2003 sonrası kasalar yerli üretim diye bir bilgi gördüm konunun aslı nedir? Hepsi İngilltere montajı mı?

2) Terra-Sport-SOL-Sol extra (ve/veya special) diye tanımlamalar var aralarındaki donanımsal farklar nelerdir?

3) Terra yerine üst donanım Sol tercih edilebilir peki, Sol düşük model, sport yüksek model iken, Sport ile SOL arasında tercih yapılması gerekirse, tercih nasıl olmalıdır?

4) şanzıman 4 ileri sanırım, yakıt tüketimi LPG, 10lt/100km ş.içi desek az mı söylemiş oluruz?

5) euro civic ile corolla hb tercihinde konfor hangisi daha iyidir ? (her 2 modeli bilenler için)

6) Son olarak, gerçek piyasa fiyatlarından bilgisi olan varsa söylerse sevinirim.

Şimdiden teşekkürler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 75 kere teşekkür etti
« Yanıtla #238 : Ocak 14, 2014, 16:41:29 »
Geçenlerde de yazmıştım, kuzenim için araba aradığımı, kendisi bulmuş bir araç. Opel Vectra 1.6 Comfort 2001 model ve ''68.000'' km'de. Tanıdık birinde olması sebebiyle 19,500 Lira'ya fiyatta sözleşmiş. Daha önce bu kasasını kullanmış değilim, hatta Vectra kullanmış değilim bile diyebilirim. Bilenlerden, kullananlardan bir yorum rica edeceğim, araç biraz yaşlı ama diri olması kafamızı karıştırdı. Üstelik bu fiyata çok çok uygun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #239 : Ocak 14, 2014, 17:02:58 »
Geçenlerde de yazmıştım, kuzenim için araba aradığımı, kendisi bulmuş bir araç. Opel Vectra 1.6 Comfort 2001 model ve ''68.000'' km'de. Tanıdık birinde olması sebebiyle 19,500 Lira'ya fiyatta sözleşmiş. Daha önce bu kasasını kullanmış değilim, hatta Vectra kullanmış değilim bile diyebilirim. Bilenlerden, kullananlardan bir yorum rica edeceğim, araç biraz yaşlı ama diri olması kafamızı karıştırdı. Üstelik bu fiyata çok çok uygun.
km'ye dikkat edin. o km zor bulunur ve fiyata satmazlar vectra b2 kasayı. çok süper bir araçtır. yol tutuşu konforu donanımı yeterlidir. 1.6 16v 101 hp motoruyla yeterli performansı vardır. d segmenti bir araç 1.6 motor öyle ışıktan ışığa kalkış yapmayacaksa tabiki. ben olsam araç diriyse km orjinalse ve kazasızsa ben bile alabilirim hatta. vectra b2 kasaya binmişliğimde vardır binen kolay kolay bırakmaz araba temizse.