Gönderen Konu: Arşivlenmiş Konu: Otomobil Tavsiyesi İsteyenler  (Okunma sayısı 617560 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '11
  • 120 kere teşekkür etti
  • 222 kere teşekkür edildi
Ynt: Arşivlenmiş Konu: Otomobil Tavsiyesi İsteyenler
« Yanıtla #1260 : Ekim 23, 2014, 17:37:08 »
Yine bir arabamı değiştirme maceramla karşınızdayım :)
Bildiğiniz üzre 2005 civic kullanıyorum fiyatını biraz yüksekten satışa koyacağım 30.000 tl ye vermeyi düşünüyorum acelem olmadığı için bekleyeceğim.
Model yükselteceğim 35.000 tl civarı araç bakacağım. İlk sırada civic in bir üst kasası fd6 var. Ama düzgün bişey 38-40000 tl civarı o yüzden alternatif araç bakacağım.
Auris eskiden beri sevdiğim bir araç bana biraz küçük gelir ama civic olmazsa 2. Tercihinmde.
Corolla da civic ile hemen hemen aynı fiyat.
Avensis düşündüm ama model yükseltmek için satıyorum yine alacağım avensis o modellerde onu da eledim.
Siz olsanız hangi araca yönelirsiniz?
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 277 kere teşekkür etti
  • 406 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1261 : Ekim 23, 2014, 17:45:07 »
Konuya girmeden tahmin etmiştim kesin sizsiniz diye. [emoji4]

Ben olsam Avensis'e yönelirdim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • 120 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1262 : Ekim 23, 2014, 17:56:20 »
Konuya girmeden tahmin etmiştim kesin sizsiniz diye. [emoji4]

Ben olsam Avensis'e yönelirdim.

O fiyata 2005-06 model alabilcem zaten 2005 model satıyorum biraz modelli bir araba istiyorum avensis biraz alt tercihlerde kalıyor :)
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1263 : Ekim 23, 2014, 17:57:19 »
Dizel linea alin :D
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1264 : Ekim 23, 2014, 18:06:20 »
O fiyata 2005-06 model alabilcem zaten 2005 model satıyorum biraz modelli bir araba istiyorum avensis biraz alt tercihlerde kalıyor :)
O zaman FD6 diyorum.

Ama yalıtımı ve süspansiyonlari çok kötüydü bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • 120 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1265 : Ekim 23, 2014, 18:10:43 »
O zaman FD6 diyorum.

Ama yalıtımı ve süspansiyonlari çok kötüydü bence.
O da biraz zor gibi ama ona da bakacağız :)
2011 Auris Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1266 : Ekim 23, 2014, 18:13:10 »
O da biraz zor gibi ama ona da bakacağız :)
Hayırlısı neyse o olsun.

Eğer olur da FD6 alırsanız yapacağınız ilj modifikasyon ses yalıtımı olsun. Çünkü bizim E11'den farkli değil yol sesi olarak.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 712 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1267 : Ekim 23, 2014, 18:34:17 »
bişey rica edebilir miyim ?

araba değişştiren gönlüne göre ne isterse alsın olmaz mı ?

ne zaman birisi arabadan bahsetse o gün başım ağrıyor. parasızım sıkıntıdayım canım çok sıkkın.

nasıl toyota "toyota gibi adam  " reklamını kaldırdıysa , sizde benim için arabanızı yenilerken foruma yazmasanız olmaz mı ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • son aşkım VERSO MY LAST LOVE THE VERSO
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 7500
  • 19 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1268 : Ekim 23, 2014, 19:06:19 »
Sedan tutkunuz yoksa 2007-2008 corolla verso yakışır diye düşünüyorum.
Efe67

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • 120 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1269 : Ekim 23, 2014, 19:41:34 »
Hayırlısı neyse o olsun.

Eğer olur da FD6 alırsanız yapacağınız ilj modifikasyon ses yalıtımı olsun. Çünkü bizim E11'den farkli değil yol sesi olarak.
hele bi alalım da o iş kolay :)
bişey rica edebilir miyim ?

araba değişştiren gönlüne göre ne isterse alsın olmaz mı ?

ne zaman birisi arabadan bahsetse o gün başım ağrıyor. parasızım sıkıntıdayım canım çok sıkkın.

nasıl toyota "toyota gibi adam  " reklamını kaldırdıysa , sizde benim için arabanızı yenilerken foruma yazmasanız olmaz mı ?
abi Allah gönlüne göre versin de araştırma yapıyoruz burda alcağımız aracın artılarını eksilerini bilerek almak istiyorum. saygısızlık gibi olmazsa böyle başlıklara sen girmesen olur mu abi?
Sedan tutkunuz yoksa 2007-2008 corolla verso yakışır diye düşünüyorum.
verso güzel araç evimizde bi tane versomuz var zaten böyle biraz daha genç işi lazım :)
2011 Auris Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 84000
  • 1 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1270 : Ekim 23, 2014, 22:07:59 »
 Civic almam... Bisiklet bile ondan daha rahat (2007 ve sonrası) Model takıntın olduğu için Avensiste uymaz sana.

Bana kalırsa bu alternatifler arasından Corolla'yı tercih etmelisin... Amma velakin komfor takıntın yoksa tamamen civic derim...
2004 Ford Mondeo 2.0i Ghia X, G. Gri OV.
2011 Toyota Yaris 1,4 D4D Manuel...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1271 : Ekim 23, 2014, 22:19:59 »
Civic almam... Bisiklet bile ondan daha rahat (2007 ve sonrası) Model takıntın olduğu için Avensiste uymaz sana.

Bana kalırsa bu alternatifler arasından Corolla'yı tercih etmelisin... Amma velakin komfor takıntın yoksa tamamen civic derim...
Ben Civic'te öyle abartı bir sertlik hissetmedim. Mesela Golf Civic'ten daha sert. Ama Civic birazcık derin çukur gördü mü pat küt ediyor, ses yalıtımı da iyi değil ayrıca. Golf'te patır kütür bir çukura girdiğimizi hatırlamıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • 120 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1272 : Ekim 23, 2014, 22:22:32 »

şimdiki civicimden illaki daha konforludur bence. konfor takıntım olsa alman arabası alırdım ki astradan sonra çok şikayet ederdim konfor konusunda. corollanın fiyatı da civicle aynı hemen hemen. şu an auris çok ağır basıyor fiyat konusunda napcam bilmiyorum
2011 Auris Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1273 : Ekim 23, 2014, 22:32:44 »
Ben Civic'te öyle abartı bir sertlik hissetmedim. Mesela Golf Civic'ten daha sert. Ama Civic birazcık derin çukur gördü mü pat küt ediyor, ses yalıtımı da iyi değil ayrıca. Golf'te patır kütür bir çukura girdiğimizi hatırlamıyorum.

Enes bu söylediğin kelimeleri başka yerde söyleme bence :) Golf Civic'ten daha mı sert dedin sen ! Golf'te ki süspansiyon başka hangi C segmenti araçta var aşırı güzel bir süspansiyona sahip Golf. Tekrar denemeni önemle rica ederim senden.

şimdiki civicimden illaki daha konforludur bence. konfor takıntım olsa alman arabası alırdım ki astradan sonra çok şikayet ederdim konfor konusunda. corollanın fiyatı da civicle aynı hemen hemen. şu an auris çok ağır basıyor fiyat konusunda napcam bilmiyorum
Yanlış düşünüyorsun Seçkin tam tersine senin şimdi ki aracın yeni kasa Civic'ten çok daha konforlu. Senin araçtan bende de vardı 2004 modeli. Ben de bir ara heves ettim yeni kasaya hem de taa Antalya'ya gittim almaya bir çukura düştüm eyvahh sanki parçalandı araba süspansiyon deli gibi sert. Satıcı arkadaşa da açık açık söyledim ben bu aracı beğenmedim diye ve almadan geldim sonrasın da bi kaç denemem daha oldu ama nafile hepsi aynı.

Astra konusunda uykusuzluğum sebebiyle tam olarak ne dediğini anlamadım konforlu mu dedin konforsuz mu dedin ! :) Bana kalırsa Astra akranı Golf gibi konforda üstüne yok tatlı sert ve kullanıcıyı rahatsız etmeyen güzel bir süspansiyonu var. Bu iki aracın konforundan daha iyisi Avensis'te var...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1274 : Ekim 23, 2014, 22:38:20 »
öncelikle bu konunun "tüm araç tavsiyesi isteyenler buraya" başlığında dile getirilmesi gerekirdi.

gelelim mevzuya. seçenekler geniş ve herhangi bir araç olabilir gibi geldi bana. 1.6 lt golf 5 olabilir en hitlerinden. yine güncel astra'nın 1.6 lt 115 hp motorlusundan olabilir. bence en güzeli 1.6 lt lancer'a geçmek olabilir. daha sayabilirim ama ön plânda bunlar var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1275 : Ekim 23, 2014, 22:40:03 »

Enes bu söylediğin kelimeleri başka yerde söyleme bence :) Golf Civic'ten daha mı sert dedin sen ! Golf'te ki süspansiyon başka hangi C segmenti araçta var aşırı güzel bir süspansiyona sahip Golf. Tekrar denemeni önemle rica ederim senden.

Golf Civic'ten daha sert. Ama Golf'te bir çukurdan geçerken anam ne oluyor? falan demedim hiç. Civic daha yumuşak olmasına rağmen resmen süspansiyon konusunda 1999 model Corolla'mizi aratti. [emoji4] FD6 kasa Civic'lerin temiz olanları 40'tan başlayıp 50'ye kadar gidiyor. Ama bende bıraktığı intiba en fazla 35. Benim bindigim araba 2011 modeldi ve kondisyonu konusunda hiçbir şüphem yoktu. Ama ilk çukurda yayları kesilmiş Tofaş'ta gibi hissettim kendimi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1276 : Ekim 23, 2014, 22:46:24 »

Golf Civic'ten daha sert. Ama Golf'te bir çukurdan geçerken anam ne oluyor? falan demedim hiç. Civic daha yumuşak olmasına rağmen resmen süspansiyon konusunda 1999 model Corolla'mizi aratti. [emoji4] FD6 kasa Civic'lerin temiz olanları 40'tan başlayıp 50'ye kadar gidiyor. Ama bende bıraktığı intiba en fazla 35. Benim bindigim araba 2011 modeldi ve kondisyonu konusunda hiçbir şüphem yoktu. Ama ilk çukurda yayları kesilmiş Tofaş'ta gibi hissettim kendimi.
Senin bindiğin Civic'te muhtemelen özel bir kit vardı ve bindiğin Golf'te ise herhalde 4 amortisör de patlaktı :) Civic sana nasıl yumuşak geldi ya ciddi anlam veremedim o araçta kesin 70 yanak lastik vardır :P

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • 120 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1277 : Ekim 23, 2014, 22:52:29 »

enes vw konfor konusunda çoğu markadan üst düzey konfora sahip bir marka

Yanlış düşünüyorsun Seçkin tam tersine senin şimdi ki aracın yeni kasa Civic'ten çok daha konforlu. Senin araçtan bende de vardı 2004 modeli. Ben de bir ara heves ettim yeni kasaya hem de taa Antalya'ya gittim almaya bir çukura düştüm eyvahh sanki parçalandı araba süspansiyon deli gibi sert. Satıcı arkadaşa da açık açık söyledim ben bu aracı beğenmedim diye ve almadan geldim sonrasın da bi kaç denemem daha oldu ama nafile hepsi aynı.

Astra konusunda uykusuzluğum sebebiyle tam olarak ne dediğini anlamadım konforlu mu dedin konforsuz mu dedin ! :) Bana kalırsa Astra akranı Golf gibi konforda üstüne yok tatlı sert ve kullanıcıyı rahatsız etmeyen güzel bir süspansiyonu var. Bu iki aracın konforundan daha iyisi Avensis'te var...
durum o kadar vahim yani :) astraya konforlu dedim hakkaten konfor konusunda civice nal toplatır. avensis aklımı çok kurcalıyor bulabilirsem o fiyata 2007 makyajlı kasası mantıklı geliyor bana onun haricinde pek alacağımı düşünmüyorum :)
öncelikle bu konunun "tüm araç tavsiyesi isteyenler buraya" başlığında dile getirilmesi gerekirdi.

gelelim mevzuya. seçenekler geniş ve herhangi bir araç olabilir gibi geldi bana. 1.6 lt golf 5 olabilir en hitlerinden. yine güncel astra'nın 1.6 lt 115 hp motorlusundan olabilir. bence en güzeli 1.6 lt lancer'a geçmek olabilir. daha sayabilirim ama ön plânda bunlar var.
hocam benim özellikle vw ye karşıyım pejo alırım vw almam. astram vardı bi daha almam farklı bir araba düşünüyorum. aslında lancer düşünürüm 1.5 motoru bile dehşet bir motor ve az yakıt sarfiyatı var ama araç çok değiştiriyorum elimde kalır ve zarar bile edebilirim satarken yoksa gözüm kapalı alırım
2011 Auris Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1278 : Ekim 23, 2014, 22:54:45 »
Senin bindiğin Civic'te muhtemelen özel bir kit vardı ve bindiğin Golf'te ise herhalde 4 amortisör de patlaktı :) Civic sana nasıl yumuşak geldi ya ciddi anlam veremedim o araçta kesin 70 yanak lastik vardır :P
Hem Civic hem de Golf tamamen orijinal araçlardı. Golf daha sert fakat püf nokta şu: Civic'te rahatsız oluyorsunuz fakat Golf'te rahatsız olmuyorsunuz. Bu arada her iki araç da 2011 model. Golf güncel kasa değil. Golf'e de sert dedik ama öyle kazık gibi anlamk çıkmasın. Bizim eski 2000 Focus'tan daha yumuşak bir araba.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1279 : Ekim 23, 2014, 22:59:00 »
dizel ford focus olabilir, hem ekonomi olur hem de elden çıkarması kolay olur. 1.33 lt corolla olabilir.