Gönderen Konu: görünür kaza geldi...  (Okunma sayısı 10570 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A+
  • 4 kere teşekkür edildi
Ynt: görünür kaza geldi...
« Yanıtla #60 : Eylül 21, 2011, 12:43:51 »
çok geçmiş olsun..
Topraktan geldik toprağa gideceğiz.. Mühim olan çamurlaşmamak..!

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #60 : Eylül 21, 2011, 12:43:51 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #61 : Eylül 21, 2011, 12:45:47 »
Abi çok geçmiş olsun, gerçi biz konuyu görene kadar geçmiş zaten :)

bir zamanlar alkollü, kokoş bayanlar arardım ama denk gelmezdi, demek ki istemeyince denk getiriyorlarmış :P :D
bu arada hiç öyle kovalamaca yapacak birine de benzemiyorsun aslında ama helal olsun :)

çamurluğu iyi ki serviste yaptırmamışsın, güzel olmuş satarken de hiç bir problem olmaz. onu bahane eden adamın art niyeti vardır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #62 : Eylül 21, 2011, 13:28:25 »
   Passat'ın çamurluğuna geçen sene Ümraniye yolunda bir kamyonet çarpıp kaçmıştı.Çıkan masraf toplam da 5.000 TL civarındaydı.Arabayı satarken karşıma çıktı.Alan kişiye;
"aldıgın araba Passat.parça fiyatları elbette ki yüksek olacak.Bir çamurluk,dikiz aynası(iki ayrı parça olarak satılıyor) bu ayna ve çamurluğunda boya + işçiliği var.Bu kadar çıkması normaldir desem de zor bela anlatabilmiştim
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #63 : Eylül 21, 2011, 13:37:23 »
ozaman muhammed abi ve diğer abilerime bi sorum olacak bizimde aracımız bu resimdeki e12 http://imageshack.us/photo/my-images/716/img00179201108301427.jpg/  ve dikkatli bakarsanız sol arka tampon ve sol ön kapıda derin çizik var orayı boyattırsak sırıtırmı? babam orjinalliği bozulmasın diye boyatmıyor

baban iyi düşünmüş,kapıdaki göçük çekilebilir, tamponda çok sırıtmıyor,rutuş boyası alıp fırça ile titizlene titizlene ufak bir rutuş yaparsın olur biter... biri tampona dokundurana kadar böle takılmak en güzeli...

Kardeşim çok çok geçmiş olsun.Şimdi okudum.Şaşırdım kaldım inan ki.Neyse ki ucuz atlatmışsın.Bende Ramazan'ın 21 gününde kaza yapmıştım.Tek şeritli yolda bana yol verilmişken,sen yol veren arabanın sağından geç,benimle kaldırım arasında ki boşluktan geçeceğini düşünürken bana takıldı dangalak...Sonuç bende(Crafter'da) 400 TL'lik masraf,onda kapı göçtü ayna kırıldı vs... Dikkatsizlik ve acele etme sevdası yüzünden bunlar oluyor.Benim kaza da ben haklı görünüyorken kağıt üzerinde suçlu görünen maalesef benim.Sonucu bekliyorum artık bakalım Tramer ne verecek...

eyvallah özcan, olacağın önüne geçilemiyor ne yazık ki... sanada çok geçmiş olsun, tramer incelemesini bildiğim için genelde karşı taraf suçluysa tutanak çizimini ona göre yapıp beyanını o doğrultuda yazdırıyorum...

çok geçmiş olsun..

teşekkür ederim...

Abi çok geçmiş olsun, gerçi biz konuyu görene kadar geçmiş zaten :)

bir zamanlar alkollü, kokoş bayanlar arardım ama denk gelmezdi, demek ki istemeyince denk getiriyorlarmış :P :D
bu arada hiç öyle kovalamaca yapacak birine de benzemiyorsun aslında ama helal olsun :)

çamurluğu iyi ki serviste yaptırmamışsın, güzel olmuş satarken de hiç bir problem olmaz. onu bahane eden adamın art niyeti vardır.

sağol oktay, gözükmüyorsun zaten şu ara... satarken sıkıntı olmaz...

Passat'ın çamurluğuna geçen sene Ümraniye yolunda bir kamyonet çarpıp kaçmıştı.Çıkan masraf toplam da 5.000 TL civarındaydı.Arabayı satarken karşıma çıktı.Alan kişiye;
"aldıgın araba Passat.parça fiyatları elbette ki yüksek olacak.Bir çamurluk,dikiz aynası(iki ayrı parça olarak satılıyor) bu ayna ve çamurluğunda boya + işçiliği var.Bu kadar çıkması normaldir desem de zor bela anlatabilmiştim

gerçekden çok kötü bir durum özcan, adamlar söylenen hiçbirşeye inanmaz ve alacaı varsa da almıyor diyebilirim...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #64 : Eylül 21, 2011, 13:41:25 »
eyvallah özcan, olacağın önüne geçilemiyor ne yazık ki... sanada çok geçmiş olsun, tramer incelemesini bildiğim için genelde karşı taraf suçluysa tutanak çizimini ona göre yapıp beyanını o doğrultuda yazdırıyorum...
   ilk çektiğim fotoğrafta ben ve kaldırım arasında çok kısa bir mesafe oldugu ve o dar alandan aracın geçtiği her halikar da belli oluyor.Ayrıca aracın % 95'i yolda geriye kalan kısım kaldırım tarafında duruyor.İstediğim sonuç gelmezse itiraz,o da olmazsa mahkemeye kadar gidecek bu iş...
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #65 : Eylül 21, 2011, 13:42:34 »
abi çamurluk iyi olmuş.Arka tamponda çok masraf yok gibiydi.Tampon braketi kırılmış yerinden cıkmıs gibi birazda çizik.Yerine oturtur bırak öyle kalsınlar.nazarı olsun abi.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #66 : Eylül 21, 2011, 13:48:24 »
   ilk çektiğim fotoğrafta ben ve kaldırım arasında çok kısa bir mesafe oldugu ve o dar alandan aracın geçtiği her halikar da belli oluyor.Ayrıca aracın % 95'i yolda geriye kalan kısım kaldırım tarafında duruyor.İstediğim sonuç gelmezse itiraz,o da olmazsa mahkemeye kadar gidecek bu iş...

inşallah istediğin sonuçu alırsın... bundan dolayı tutanak çiziminin de çok önemi var...

abi çamurluk iyi olmuş.Arka tamponda çok masraf yok gibiydi.Tampon braketi kırılmış yerinden cıkmıs gibi birazda çizik.Yerine oturtur bırak öyle kalsınlar.nazarı olsun abi.

istediğimden de güzel olmuş boyama işlemi... tuncay o şerrolara tutanak üzerinde şey ettirmessem olmaz, sırf yanlarına kar kalmasın seneye trafik sigortası arttsın diye yapmam gerek...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #67 : Eylül 21, 2011, 13:50:57 »
inşallah istediğin sonuçu alırsın... bundan dolayı tutanak çiziminin de çok önemi var...

istediğimden de güzel olmuş boyama işlemi... tuncay o şerrolara tutanak üzerinde şey ettirmessem olmaz, sırf yanlarına kar kalmasın seneye trafik sigortası arttsın diye yapmam gerek...
abim o şerrolara iyi yapmışsın ozaman ben okadarını düşünmedim.Zehir hafiye gibisin maşallah. :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis:
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
« Yanıtla #68 : Eylül 21, 2011, 14:32:57 »
Muhammed Abicim Hani Sürtüğü Düzeltmek için, kullanılan bi sıva varya onu nerden temin edebilirim ucuzmudur. dükkanımızda çalışan ustalara çektiririm kendim boyanın kodunu bulabilrsem yaptırıp kendım boyayabilirim
Toyota Corolla 1.4 D4D 90 Hp Plus Line 2007 / Toyota Corolla 1.6 114 Hp GLİ 1993 Sercan TORUN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Kilometre: 55000
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #69 : Eylül 21, 2011, 14:36:47 »
muhammed abi bizim dükkanda çalışan abilerin eli yatkındır böle sıva işlerine hani önce turuncu bi sıva çekiyolarya ondan nerden alabilrim ucuzmudur bide boya kodunu öğrendikmi oto kingi bile geçerim :D

Emin degilim ama sanirim 6-7 tane cümle var bu yazida. Bir tane nokta göremedim. Yazilanin ne oldugunu anlamak icin ek bir efor sarfetmek gerekiyor. Biraz dikkat edelim.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #70 : Eylül 21, 2011, 14:40:27 »
muhammed abi bizim dükkanda çalışan abilerin eli yatkındır böle sıva işlerine hani önce turuncu bi sıva çekiyolarya ondan nerden alabilrim ucuzmudur bide boya kodunu öğrendikmi oto kingi bile geçerim :D

sercan bu gidişle sen betonu dökeceksin tampona... aracın şoför kapısının direğinde yazıyor olması gerekli, 100 gr mı 5-10 tl birşey... bununla alakalı konular var forumda bir araştır da bu ödev olsun sana... :))))

eyvallah tuncay...

murat küden hocam doğru tespit etmiş...  ilk başta sıva alçısı soruyor sandım :))))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #71 : Eylül 21, 2011, 14:44:34 »
sercan senin arabada muhammet abininkide gümüş gri.Ancak modelden farkediyor.babamın avensis ile benim verso aynı renk Gümüş gri ama   avensis biraaz daha koyu gibi.Bu rengin Boya kodunu 1CO (o harfi)diye biliyorum ben..
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #72 : Eylül 21, 2011, 14:52:02 »
Tamam abi teşekkür ederim. Ikinizede babamın bitane boyacısı vardı akzo nobel diye. Ondan yaptırabilir miyim? 
Toyota Corolla 1.4 D4D 90 Hp Plus Line 2007 / Toyota Corolla 1.6 114 Hp GLİ 1993 Sercan TORUN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • YB276
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 190 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #73 : Eylül 21, 2011, 14:58:45 »
Muhammet abi geçmiş olsun.
2011 Toyota Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Special Edition
Beni en çok çeken şey mazotun köpürmesi,dizelin çalışırken yaptığı sesi Anlayamazsınız. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Kilometre: 55000
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #74 : Eylül 21, 2011, 15:45:13 »
Bu arada konuyu yeni okudum. Cok gecmis olsun Muhammet.
Gene camurlukla kurtarmissin diye bakmak lazim olaya.

Bu yaz Türkiye'de tatildeyken kardesimin aracini kullaniyordum. Aksam cizmisler. Diyecek bir sey bulamiyorum.
Gecen haftasonu da Frankfurt'ta benim arabamin jant göbegindeki armalari calmislar. Yenisi 250 eur. Ebay'den 2.el bulup takacagim. Kesin calip ebay'de satiyorlar.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #75 : Eylül 21, 2011, 15:48:10 »
Yeni gördüm konuyu, çok geçmiş olsun Muhammet hocam.
Denizlerin deryaların benki taşkın delisi
Ehli gönül muhabbetin benki şaşkın delisi
Benki kelamın yolcusu benki aşkın delisi
Beni benden alan almış kula mihnet eylemem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Mehmet Kayhan İŞÇİ
« Yanıtla #76 : Eylül 21, 2011, 16:21:29 »
Yeni Gördüm Çok Geçmiş Olsun,

Sizin kaza anındaki durumunuzu bilemiyorum ama arkadaşlar kaza anında karşı tarafın alkollü olduğunu düşünüyorsanız hemen 155 i arayarak alkollü bir vatandaşla kaza yaptığınızı ve ekip istediğinizi söyleyin. durumu bildirin gelen ekibe alkollü olduğu tescillensin tutanak isteyin karşı tarafın trafik sigortası hasarınızı karşılamak zorunda, siz kaskoyu bozdurmak zorunda değilsiniz. ayrıca alkollü olduğu için karşı tarafın kaskosu kendisine ödeme yapmaz. (tam emin değilim ama size ödeme yaparak ücretini kasko sahibinden alıyor diye biliyorum.)
Saygılar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #77 : Eylül 21, 2011, 17:07:46 »
Tamam abi teşekkür ederim. Ikinizede babamın bitane boyacısı vardı akzo nobel diye. Ondan yaptırabilir miyim? 
sercan 1co koduyla bir sürü boya cıkar önemli olan boyacının bunun üzerinde ufak uygulamalarla  aracın üzerindeki boyaya en yakınını bulması.Yoksa herhangi bir boyacıdan 1co kodlu boya istesen 3 aşagı 5 yukarı  olur.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #78 : Eylül 21, 2011, 17:27:02 »
Muhammet abi geçmiş olsun.

sağol mustafa emre...

Bu arada konuyu yeni okudum. Cok gecmis olsun Muhammet.
Gene camurlukla kurtarmissin diye bakmak lazim olaya.

Bu yaz Türkiye'de tatildeyken kardesimin aracini kullaniyordum. Aksam cizmisler. Diyecek bir sey bulamiyorum.
Gecen haftasonu da Frankfurt'ta benim arabamin jant göbegindeki armalari calmislar. Yenisi 250 eur. Ebay'den 2.el bulup takacagim. Kesin calip ebay'de satiyorlar.

teşekkür ederim, sizede çok geçmiş olsun...

Yeni gördüm konuyu, çok geçmiş olsun Muhammet hocam.

sağolasın mehmey hocam...

Yeni Gördüm Çok Geçmiş Olsun,

Sizin kaza anındaki durumunuzu bilemiyorum ama arkadaşlar kaza anında karşı tarafın alkollü olduğunu düşünüyorsanız hemen 155 i arayarak alkollü bir vatandaşla kaza yaptığınızı ve ekip istediğinizi söyleyin. durumu bildirin gelen ekibe alkollü olduğu tescillensin tutanak isteyin karşı tarafın trafik sigortası hasarınızı karşılamak zorunda, siz kaskoyu bozdurmak zorunda değilsiniz. ayrıca alkollü olduğu için karşı tarafın kaskosu kendisine ödeme yapmaz. (tam emin değilim ama size ödeme yaparak ücretini kasko sahibinden alıyor diye biliyorum.)

teşekkür ederim mehmet hocam... alkollü olduğunu aracını parkedince anladım, peşinden giderken 155 ile görüşüyordum polis  bırakma o zaman peşini dedi... :)))

sercan 1co koduyla bir sürü boya cıkar önemli olan boyacının bunun üzerinde ufak uygulamalarla  aracın üzerindeki boyaya en yakınını bulması.Yoksa herhangi bir boyacıdan 1co kodlu boya istesen 3 aşagı 5 yukarı  olur.

metalik de rutuş tuttırmak sıkıntı...fırca ile sürüldüğünde metaller bir noktada toplandığı için renk tonu oluyor, devamında toplanan metalleri fırca ile ufak dokunuşlar yaparak yaymak gerek...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #79 : Eylül 21, 2011, 17:48:31 »
Neyse  :D ehliyeti alınca bitane güzel bayanın arabasına çarpıcam tampon yenilensin :D