Gönderen Konu: görünür kaza geldi...  (Okunma sayısı 10437 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
görünür kaza geldi...
« : Eylül 17, 2011, 13:53:53 »
iş çıkışı durmuş trafikde aracim alkollü 3 bayanın içinde olduğu aracın tacizine uğradı... yazının devamında en sonda sorum olacak, düşüncelerinizi yazarsanız sevinirim...

araça vurdukdan sonra araçdan indiğimde çok birşey olmasada trafikde bekleyen 3-5 çapulcu bozması yok bişey devam et demelerinemi yanayım yada arkamdan vuran bayana ileride sağa geçip tutanak  tutalım dedikden sonra araçı ileri sağa parkederken bmw li bayanların trafikde kaybolmaya çalışır şeklinde kaçışına mı yanayım...

bayan ısrarla hastam var desede, kendisine hastaneye kadar sıkıntısız gideceğimi işlerini hallettikden sonra da tutanak tutabileceğimi belirtsemde  plakamı al şikayet et demelere maruz kaldıkdan sonra bayanlar trafikde durmadan yine topuk yaptılar.... bende depoyu neredeyse fullemişim onlar nere ben oraya derken bayanlar araçı kaza yapılan yere doğru  kaçarcasına sürüyor ben berkemal arkadan 4 lü yakıp takipdeyim, babam hep polis ol derdi nasip değilmiş :)))

kaçışın sonuna gelinen yer; meğersem kaza yapılan yerin 200 mt gerisinde oturuyormuş, hızlı şekilde garaj girişine girerken  bayan o panikle 3.20 bmw sinin önünü 60 cm lik setden aşağı düşürürken beter olsun demeyi atladığım anda bayan araçdan inerken ne dedi biliyormusunuz  "senin yüzünden oldu,nevar beni kovalıyorsun"... neyse terbiye bozup günaha girmektense  gayrettepe trafik şubenin 400 mt gerisinde olduğumuzu farkettim... polis çağırıcam deyince paniklediler,küçük çoçuğu yukardan ağlayarak gelmese beter ederdim ama Allahından bulsunlar diyerek tutanak tutup belge fotokopilerini alarak "bunun gibi alkollü kokoşlar kaç kişinin canını daha yakarı düşünemeyerek" olay yerinden ayrıldım...

soru: tramerde servislierin çıkarttığı hasar tutarı aracın çok büyük bir hasar almış düşüncesi oluşturduğundan bu işlemi servisdemi yaptırayım yoksa güvenilen bir kaportacım damı? servis tutarı ile kaportacı tutarı %50 %50 fark yapıyor...

bu fotoğraflarda geçen gün şirket otoparkında 50 cm daha yanaştırayım derken aracın önünü solumda kısa duran ve görüş alanımdan çıkan bir demire vurma yoluyla oldu...

soru: aracın önü için servise gitmeyeceğim,servis çamurluğundan farına tamponuna kadar birçok şeyi değiştirip tramerde büyük tutarlı kaza imajı yaratmasından dolayı, tanıdığım bir kaportacıya aracın çamurluk ve tamponun uç kısımlarına lokal boya yaptıracağım cepden olacak ama çok tutmayacak... öneriniz nedir?

Toyota Club Türkiye

görünür kaza geldi...
« : Eylül 17, 2011, 13:53:53 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
Ynt: görünür kaza geldi...
« Yanıtla #1 : Eylül 17, 2011, 14:04:20 »
öncelikle geçmiş olsun

bence tanıdık bir kaportacıya götürün yaparlar veya toyota özel servisleri var servisten ayrılanlar dükan açıyorlar . Japon oto var

boşu boşuna servise fazla para vermeyin
BHanKaRa

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 17, 2011, 14:35:30 »
abim öncelikle geçmiş olsun çok şey denilebilir karşı taraftaki insan müsvettesi için.Abi polis çagırsan  alkollü oldugunu ispat etseydin hasarsızlıgın veya kasko indirimin etkilenmezdi belkide sende sorunsuz bir şekilde yaptırablirdin.
aBi serviste yaptırırsan o çamurluğu kesin değişirler.Dışarda iyi bir kaportacıda çamurlugun ucunu yarım boyayıp kurtarırsın hiç değilse değişeni olmaz
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 17, 2011, 14:59:21 »
serviste yaptır, servis daha güvenli, boş ver tramer kayıtlarını, 5 cm tampon boyasına "darbeli-hasarlı" diyor, artık fazla kale alan yok o tramer denen salağı
seni taciz eden o alkollü karıları sende tecav..... pardon taciz etseydin ya... ben olsam harbi taciz ederdim yani, genede geç kalmış sayılmazsın bence polise bildir cezalarını çeksinler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 22 kere teşekkür etti
  • 83 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Eylül 17, 2011, 15:21:05 »
Öncelikle geçmiş olsun ama biraz daha inat edip yüzmüş kuyruğuna gelmişken poliside devreye soksaydınız tam olacakmış. Neticede 2 gün sonra birinin canınada kast edebilir bu dengesiz tipler.... Tamir konusuna gelirsek bencede kesinlikle serviste yaptırın. Servisler artık akıllanmışlar sanki... Eskisi gibi değil. Neticede fiyat alıp almadığınızı bilmiyorum ama benim 1 hafta önce başıma geldi orjinal arka sağ stop değişimi  ve tampon düzeltme için 450 TL servis istedi sanayide 3-4 yere sordum onlarda 400 - 500 dediler bende %30 kasko indirimimden vazgeçip kaskoyu deldim ve  kaskoda yaptırttım. hem garantili iş oldu hemde herşeyiyle orjinal oldu. Yapılan işte aklınız kalmasın serviste yaptırın. Bu arada 2011 corollanın yan sanayi aydınlatma parçaları daha piyasaya düşmemiş takılan parçanın orjinali dışarda 290 TL serviste 224 TL....BİLGİLERİNİZE.....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Eylül 17, 2011, 15:41:53 »
Okurken bile sinir oldum, allah sabır vermiş size, geçmiş olsun. Diğer taraftan onları takip etmeniz daha büyük bir kazaya neden olabilirmiy di diye düşünmedim değil. Madem niyetiniz polis çağırmaktı bence direk plakasını bildirip şikayetçi olsaydınız. Sorunuza gelince ben olsam iki tarafla da gider konuşurdum, iki tarafla da endişelerimi paylaşırdım ve ne diyeceklerini dinleyip kararımı verirdim. Tekrardan geçmiş olsun.
Honda Jazz / 2012

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Eylül 17, 2011, 15:49:54 »
Ya A.Güven kimi dinliyon, neyi konuşucan, bunların ne mal olduğu belli , zaten içkili araç kullanıyorlar, hangi yolun yolcusu oldukları belli, bunlarla anlayacakları dilden konuşacaksın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Eylül 17, 2011, 15:52:07 »
allahtan kemal abimize denk gelmemişler.Yoksa direk tec... pardon taciz
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Eylül 17, 2011, 16:00:19 »
Muhammet abi geçmiş olsun Allah beterinden saklasın .
Bencede dışarıya iyi bir ustaya aracı yaptırırsan daha iyi olur servis onarılacak parçaları bile değiştirdiğinden ilerde aracı satarken sıkıntı çekebilirsin .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • 22 kere teşekkür etti
  • 83 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Eylül 17, 2011, 16:56:07 »
allahtan kemal abimize denk gelmemişler.Yoksa direk tec... pardon taciz

Kemal abide onların tamponu çizerdi....:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Eylül 17, 2011, 17:23:44 »
Çok geçmiş olsun, durduk yere kaza ve de bela diye buna denir...

O bayan arkadaşları da ıssız bir adaya 20 tane zenciyle beraber 1 yıl kapatmak gerekir belkinormale döndürebilir çukulata renkli abiler onları >:( >:( >:(
1982 Land Rover Series III 88 inch SWB hobi aracı
2009 Peugeot 207 1.4 Trendy 90 hp hanımın aracı
2011 Citröen C4 1.6 e-Hdi 112 hp şirket aracı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Eylül 17, 2011, 19:18:07 »
öncelikle geçmiş olsun

bence tanıdık bir kaportacıya götürün yaparlar veya toyota özel servisleri var servisten ayrılanlar dükan açıyorlar . Japon oto var

boşu boşuna servise fazla para vermeyin

abim öncelikle geçmiş olsun çok şey denilebilir karşı taraftaki insan müsvettesi için.Abi polis çagırsan  alkollü oldugunu ispat etseydin hasarsızlıgın veya kasko indirimin etkilenmezdi belkide sende sorunsuz bir şekilde yaptırablirdin.
aBi serviste yaptırırsan o çamurluğu kesin değişirler.Dışarda iyi bir kaportacıda çamurlugun ucunu yarım boyayıp kurtarırsın hiç değilse değişeni olmaz

eyvallah tuncay, kaskomdan bi işlem yapmayacağım,tutanak tuttum... ön tarafın ücreti cebden çıkıcak...

Öncelikle geçmiş olsun ama biraz daha inat edip yüzmüş kuyruğuna gelmişken poliside devreye soksaydınız tam olacakmış. Neticede 2 gün sonra birinin canınada kast edebilir bu dengesiz tipler.... Tamir konusuna gelirsek bencede kesinlikle serviste yaptırın. Servisler artık akıllanmışlar sanki... Eskisi gibi değil. Neticede fiyat alıp almadığınızı bilmiyorum ama benim 1 hafta önce başıma geldi orjinal arka sağ stop değişimi  ve tampon düzeltme için 450 TL servis istedi sanayide 3-4 yere sordum onlarda 400 - 500 dediler bende %30 kasko indirimimden vazgeçip kaskoyu deldim ve  kaskoda yaptırttım. hem garantili iş oldu hemde herşeyiyle orjinal oldu. Yapılan işte aklınız kalmasın serviste yaptırın. Bu arada 2011 corollanın yan sanayi aydınlatma parçaları daha piyasaya düşmemiş takılan parçanın orjinali dışarda 290 TL serviste 224 TL....BİLGİLERİNİZE.....

kendi yaptığım ön çarpmada farı kırsaydım kaskoyu delecektim, servis fara çamurluğa değişim verip ücreti yüksek çıkarır diye çekindim...

Okurken bile sinir oldum, allah sabır vermiş size, geçmiş olsun. Diğer taraftan onları takip etmeniz daha büyük bir kazaya neden olabilirmiy di diye düşünmedim değil. Madem niyetiniz polis çağırmaktı bence direk plakasını bildirip şikayetçi olsaydınız. Sorunuza gelince ben olsam iki tarafla da gider konuşurdum, iki tarafla da endişelerimi paylaşırdım ve ne diyeceklerini dinleyip kararımı verirdim. Tekrardan geçmiş olsun.

o anki teleşa ile belge fotokopilerini alma telaşı vesaire ile uğraşırken detay aklıma gelmedi...

Ya A.Güven kimi dinliyon, neyi konuşucan, bunların ne mal olduğu belli , zaten içkili araç kullanıyorlar, hangi yolun yolcusu oldukları belli, bunlarla anlayacakları dilden konuşacaksın

kemal bey amca birde onları görseydin aracı bırakır alın araç sizin olsun derdin :))))),

Muhammet abi geçmiş olsun Allah beterinden saklasın .
Bencede dışarıya iyi bir ustaya aracı yaptırırsan daha iyi olur servis onarılacak parçaları bile değiştirdiğinden ilerde aracı satarken sıkıntı çekebilirsin .

eyvallah mahmut...

Çok geçmiş olsun, durduk yere kaza ve de bela diye buna denir...

O bayan arkadaşları da ıssız bir adaya 20 tane zenciyle beraber 1 yıl kapatmak gerekir belkinormale döndürebilir çukulata renkli abiler onları >:( >:( >:(

eyvallahumut abi, kaza sıkıntı değilde uğraşması alması götürmesi ayrı birdert...  bu arada seni hiç bu kadar kötü düşünürken görmemiştim, el insafmı desek :))))))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • karakus11.blogcu.com/
  • 16 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Eylül 17, 2011, 19:23:11 »
Muhammed bey ;
Çok çok geçmiş olsun. İnanın okurken çok sinirlendim. Allahtan korkmasam , ağzımdan kötü şeyler çıkacaktı...
Benim bu araçlar 10 yada 12 oldu , daha önce çok sanayide gezdiğim için servisin yerini  hiçbirşey tutmuyor.. Bu benim şahsi fikrim... Tabiki siz bilirsiniz...
Kastamonu Lahikasında bir söz var;
" Beşer zulmeder , kader adalet eder..."
Size bunu yapıp kaçan müsveddeler elbetteki misli ile bunun karşılığını mutlaka görürler...
Acaba sırf dünya için mi yaratılmışsın ki, bütün vaktini ona sarfediyorsun!
" Zaman gösterdi ki, Cennet ucuz değil, Cehennem dahi lüzumsuz değil "
" İnsan bir yolcudur. Sabavetten (çocukluktan) gençliğe, gençlikten ihtiyarlığa, ihtiyarlıktan kabre, kabirden haşre, haşirden ebede kadar yolculuğu devam eder." (Mesnevi-i Nuriye)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 26 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Eylül 17, 2011, 19:45:39 »
Bende gerçekten hem üzüldüm hem sinirlendim.Olay sonrası takip neyseki facia ile sonuçlanmamış.İşin peşini bırakmayın bence.Gelmiş geçmiş olsun.
VW Golf 7 1.4 TSI Highline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris 1.4 D-4D comfort extra MM
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Eylül 17, 2011, 19:54:53 »
geçmiş olsun

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 16100
  • Model Yılı: '13
  • 6 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Eylül 17, 2011, 19:57:06 »
gecmis olsun. :(
2013 Corolla 1.6 Premium MultiDrive S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Eylül 17, 2011, 20:04:16 »
Muhammed bey ;
Çok çok geçmiş olsun. İnanın okurken çok sinirlendim. Allahtan korkmasam , ağzımdan kötü şeyler çıkacaktı...
Benim bu araçlar 10 yada 12 oldu , daha önce çok sanayide gezdiğim için servisin yerini  hiçbirşey tutmuyor.. Bu benim şahsi fikrim... Tabiki siz bilirsiniz...
Kastamonu Lahikasında bir söz var;
" Beşer zulmeder , kader adalet eder..."
Size bunu yapıp kaçan müsveddeler elbetteki misli ile bunun karşılığını mutlaka görürler...

teşekkürler mustafa bey, aracın varsa arada bir atraksiyon kaçınılmaz oluyor..

Allahdan tutanak tuttum arka tampon için...

Bende gerçekten hem üzüldüm hem sinirlendim.Olay sonrası takip neyseki facia ile sonuçlanmamış.İşin peşini bırakmayın bence.Gelmiş geçmiş olsun.

sizde üzülmeyin şimdi... sağlık olsun olacağı varmış diyerek eve geldim...

geçmiş olsun

eyvallah abdurrahman,

gecmis olsun. :(

teşekkürler cevde bey,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2015 Honda Civic Beyaz :)
    • Online Matematik
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #17 : Eylül 17, 2011, 21:07:44 »
muhammet bey öncelikle geçmiş olsun. sonrasında da size çok kızdığımı ifade etmeliyim. onlara merhamet ederek bundan sonra başına iş açacakları insanların sorumluluğunu almış bulunmaktasınız. çağıracaktınız polisi alacaklardı ehliyetlerini arabayıda bir temiz bağlayacaklardı yumuşacık olup gideceklerdi. bu gibi şeref yoksunu insan topluluğu yüzünden zarar gören insanlarımızın sayısı hayli çok. değil merhamet etmek medeniyeti bir kenara bırakıp hava yastığı açılana kadar kafasını direksiyona vurmak geliyor içimden.

bugün şahit olduğum bir olayı anlatayım neden bu denli köpürdüğüm anlaşılacaktır. akşam üzeri ankamalle ufak tefek ihtiyaclarım için gittim kapalı otoparkına aracımı park edecekken bir kargaşa farkettim. trafik ilerlediğinde baktım ki bir mercedes parktan çıkmaya çalışıyor ama öyle bir çıkış ki fiziksel tüm kurallara aykırı. aracı 28 hamlede çıkardı park yerinden ( abartısız saydım bunu) ve 10 defa falan arkada ki araca çarptı. senin ne hakkın var lanet olası insan, insanların dişinden tırnağından artırarak aldığı arabasına çarparak araç çıkarıyorsun? allah insanların canına malına böylesine ihmalkarlıkla zarar veren ya da vermeye teşebbüs edenlerin bin türlü belasını versin.  :@
Matematik sever, öğretir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 158000
  • 5 kere teşekkür etti
  • 24 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Eylül 17, 2011, 21:39:20 »
Sen de bu kadar yakışıklı olmayaydın Muhammet abi yani :D Cam filmi şart en az 2 numarasından :-[

Şaka bir yana gerçekten çok geçmiş olsun, biraz kafanı dağıtmak niyetinde takıldım yanlış anlamazsın umarım. Sonuçta trafikte kimin kimi bulacağı hiç belli olmuyor malesef.
''Çocukları, yasaların ulaşamayacağı yerlerde saklayınız."

dissapointment=expectations/reality

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Eylül 17, 2011, 21:46:45 »
Sen de bu kadar yakışıklı olmayaydın Muhammet abi yani :D Cam filmi şart en az 2 numarasından :-[

Şaka bir yana gerçekten çok geçmiş olsun, biraz kafanı dağıtmak niyetinde takıldım yanlış anlamazsın umarım. Sonuçta trafikte kimin kimi bulacağı hiç belli olmuyor malesef.
tşkr ederim nagihancığım, araçta film vardı ama berberden yeni çıktığım için film yetersiz geldi sanırım...  benim anlamadığım nokta şudur ki; diğer araçla ve bununla toplamda 6-7 kez bana çarpılma yoluyla kaza yaptım, biride durup tutanak tutalım demedi hepsi kaçtı... ama hepsini yakaladım :)))))