Gönderen Konu: Yerli Otomobil Serüveni  (Okunma sayısı 24040 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
Ynt: Yerli Otomobil Serüveni
« Yanıtla #140 : Aralık 26, 2019, 17:33:23 »
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #140 : Aralık 26, 2019, 17:33:23 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
    • XenForo Destek Forumu
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '21
  • 763 kere teşekkür etti
  • 798 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #141 : Aralık 26, 2019, 17:38:33 »
Nerede üretildiğinden ziyade bize kaça satılacağı nekadar vergi uygulanacağı önemli gerisi hikaye eğer yerli üretim olupta ülke vatandaşına diğer rakipleri gibi vergi yüküyle satılırsa kimse bakmaz.

Vergisi ve fiyatından önce nerede üretildiği "Yerli otomobil " deniliyor ama yerli üretime dair birşey yok:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • metinnitem1
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 31000
  • Model Yılı: '15
  • 51 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #142 : Aralık 26, 2019, 19:11:38 »
 Buğdayı ve şekeri dışardan alırken, yerli ve milli diyerek dizaynı Pininfarina'ya yaptırınca insanı bi gülme alıyor.  :islik: :islik: :islik:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 58000
  • Model Yılı: '18
  • 67 kere teşekkür etti
  • 172 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #143 : Aralık 26, 2019, 19:18:53 »
Bana göre ülkemiz bu treni 1960 lı yıllarda ilk üretilen Devrimleri seri üretime geçirmeyerek, projeyi durdurarak çoktan kaçırdı, bu saatten sonra yıllar öncesinden kendini kanıtlamış dünya çapında üretim ve satış yapan diğer markalarla rekabete girmesi mümkün görünmüyor malesef

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Dört Dörtlük Şehir (44) MALATYALI
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '18
  • 217 kere teşekkür etti
  • 318 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #144 : Aralık 26, 2019, 19:55:38 »
Elektirikli denilmiş ama Toyota'nın hibrit sistemine benzemiyor mu ?

https://twitter.com/i/status/1210160951837831168

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 850
  • 4 kere teşekkür etti
  • 57 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #145 : Aralık 26, 2019, 20:07:07 »
Herkes muhabbette ülkemiz  üretmiyor herşeyi dışarıdan alıyoruz der ama devlet koçların sabancıların  yapamadığını yaptırmaya çalışıyor. Hemde geç kalmış birşey yok çünkü elektrikli arabalar daha yeni yeni kullanılabilir seviyeye gelmeye başladı. Şimdi kimisi prototipi tasarlayan italyan şirketten vuracak kimisi üretimdeki yerlilik oranından. Onlar tabiki bu işi istemeyen istemezükçü tayfa. Dünyada asırlık firmalar bile ortak tasarım yaparken, pek çoğu ortak parça hatta ortak motor kullanırken biz hoop bir anda herşeyi kendimiz yapacaz. Hatırlayın koreli araç üreticileri zamanında japon araçlarından aşırma araçlar yapıyorken şuan da dünyada söz sahibi oldular. Herşey bir anda olmaz. Ben bu projeden umutluyum. Hayırlısı olur inşallah.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #146 : Aralık 26, 2019, 21:31:27 »
abd'de üretilen modellerin neredeyse %95'inin ondan bundan kopyalandığını bilirmisiniz?

Avrupada, mercedes, bmw 6 kasayı kopyalamadı mı? renault'dan motor ve kangoo modelini almadı mı? meşhur vokswagen-audi-skoda-seat onlarca yıldır ne yapıyorlar?

Japonyada yeni Honda Civic kasası önce abisi Accord tarafından sonra en az 4 farklı meşhur marka tarafından kopyalanmadı mı?

abd sömürgesi olan Güney Kore başlangıçta japon ve avrupa modellerini kopyaladı şimdi kendileri çiziyorlar.

Rusya Ladayı önce Renault'dan kopyaladı şimdi kendileri çiziyorlar.

Çin, yine kopya ürünleri dünyaya pazarlıyor, bizde bile satıyor.

Tek tek saymaya kalkarsak sayfalarca kopya ürün çıkar, çünkü artık ekonomi çok zor.

Evet, kopya yerli otomobil üretilmelidir.

Başlangıçta kimin çizdiğinin, o çizeninde nereden kopyaladığının ne önemi var? Türk halkı ne talep ederse üzerinde o değişikliğin yapılması hakkı bizde olacağına göre, o otomobil %100 yerli olacak demektir.

Diğer taraftan dünyada %100 yerli herhangi bir ürün varmıdır?

Zenginler mercedesin çakma bmw 6'sına gururla binerken, bizler neden yerli otomobilimizi aşağılayalım?

İçten yanmalı motor devrini kaçırdık ama elektrikli çağını yakaladık. Pilleri dünyada en ucuza sadece çin üretiyor ve tüm diğer üreticiler gibi bizde onlardan alacağız. Belki sonra bizde pil üretiriz, kim bilir. Zaten elektrikli araçta teknoloji pildir, aracın kendisi değil.

Umarım bir an evvel fabrikasıda kurulur, hem bizler yeni teknolojiye ucuz erişiriz hemde ihracatı ile döviz girdimiz artar.

Belki boşa çıkacak Türkiye Honda fabrikasında yerli otomobilin bir modeli üretilir..?

Bu yola baş koymuş tüm girişimcilerimize ve bilim insanımıza başarılarının devamını diliyorum..

Ayrıca, "elektrikli çağı başladı" demek benzinli, dizel, hybrid çağı bitti demek anlamına gelmiyor. Sırada hidrojenli otomobiller var ve hızla gelecekler. Biz tüketiciler bu yakıt çeşitliliğinde, kullanım şartlarımıza en uygun olanını seçeceğiz demek oluyor.

Elektrik ve Hidrojenli otomobillerde, dünya çapında bir sayıya/doygunluğa ulaşmadan ucuz olacaklarını beklememek gerekiyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '13
  • 227 kere teşekkür etti
  • 187 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #147 : Aralık 26, 2019, 23:28:22 »

Şimdi hocam sizin görüşlerinize saygı duyuyorum ancak biraz yermek için yazmışsınız.
Buna nereden vardın dersen menzil konusunu eleştirerek apaçık ortaya çıkmış.
Jaguar İ Pace menzili ne kadar??

Yerli araç üretiminde geç kaldık ancak en azından yeni nesil bir teknolojiye geçilirken yakaladık.
Aslında yeni bir araba üretilirken bizde varız diyebiliyoruz.

Fabrika konusunda şöyle bir bilgim var.
Kocaeli-Gebze Honda fabrikası kapanıyor yerini alacak büyük ihtimalle diye duydum hazır kurulu fabrika.

1 aracın prototip modelinin üretilme süresini eleştiriyorsunuz.
Dünyanın en büyük ülkeleri bile ilk araçlarını üretirken ne kadar süre geçirmişler ?
Mercedes-Bmw elektrikli ilk araçlarını üretme kararını ne zaman almışlardır sanırım bilginiz yok.

Bütün bunlar 1-2 yılda yapılacak şeyler değil tabi ki 7-8 yıla yakın bir zaman alacağı aşikardı ancak tutup buralardan eleştirmek yiğidi öldürüp hakkını vermemektir.

2022 olmasında 2023'te olsun yeter ki şu arabayı üretelim.
Aynı savunma sanayinde olduğu gibi bir kırılma yaşanacak ve arkası hızlı bir biçimde gelecektir.
Ben çok hızlı bir sürede bölgemizde Afrika ve Asya kıtasında yayılacağını düşünüyorum.
Yazdıklarımı yanlış anlamışsınız veya ben tam anlatamamışım. Ben yermek için yorum yapmadım. Üretilecek araç piyasaya sürüldüğünde birçok marka ile rekabet içinde olacak. 350-400km menzil bugün bile yetersiz malesef ki. Haklısınız birçok marka 300km menzilli araç üretiyor. Ancak onlar o araçları yavaş yavaş geliştiriyorlar. Zaten içten yanmalı motorlu araçları piyasada ve adamların acelesi yok. Tesla piyasaya çıkıp elektrikli araçlarını satmasaydı, otomotiv firmaları hala elektrikli araç üretmezlerdi. Baktılar ki pazar o tarafa kayıyor, göstermelik araç üretiyorlar ki adları duyulsun.

Evet honda fabrikası 2021 de üretime son verecek. Benimde aklımdan geçen o yönde. Ancak o fabrika üretime devam kararı alırsa ne olacak. Yani oraya bel bağlamak yerine kendi fabrikasını biran önce kurmalı.

Eleştirilere yiğidi öldür hakkını ver demişsiniz. Eleştiri olmazsa ve herkes alkışlarsa yanlışlar nasıl düzelecek. Bizler körü körüne bağlı veya karşı mı olmalıyız. Doğrusuna eğri diyecek halimiz yok. Hayal dünyasına dalmak yerine gerçekleri görmek lazım.

Ben gene yazıyorum kamu alım desteği olmazsa yerli araç piyasada çok zorlanır. Bizim halkımızda Alman, Japon, Kore, Fransız aşığı olduğu için yüksek fiyattan piyasaya sürülecek yerli araca kimse yanaşmaz.

Yerli marka, yerli araçla ilgili olarak da, bugünlerde hiçbir marka yüzde yüz yerli olamaz. Yüzde yüz yerli üretim için sensörleri, chipleri çelik sacları kendimiz üretmemiz gerekir. Buda imkansızdır. Zaten aslolan yerli marka yaratmak ve pazarda yer almaktır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '14
  • 230 kere teşekkür etti
  • 234 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #148 : Aralık 27, 2019, 00:36:36 »
Pembe hayallerde yaşamamak lazım.Rekabet açısından güçlü olursa elbette tutulur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 36 kere teşekkür etti
  • 181 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #149 : Aralık 27, 2019, 16:50:38 »
Hayırlı olsun. Bugün  açıklandı. İnşallah yollarda bol bol görürüz.
İlla gitmek istiyorsan, hoşuma git mesela :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Kilometre: 38000
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #150 : Aralık 27, 2019, 16:52:15 »
Başta Pininfarina'ya tasarımının yaptırılmasını eleştirel yaklaşmıştım. Ama aracı görünce ve geniş bir piyasaya göz kırpmak için doğru bir karar olduğunu görmüş bulundum.
Suv ızgara olmadan kötü duruyor. Izgarayla harika. Sedan muhteşem. Özellikler muhteşem.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '13
  • 227 kere teşekkür etti
  • 187 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #151 : Aralık 27, 2019, 16:54:40 »
Tanıtım yapıldı. Test sürüşü olmadı ama tanıtım güzeldi. Araçlar göze hoş geldi. Suv'un ızgarası lale desenli güzel ama tanıtımda ki haliyle olmamış. Aynalar için içeri konan ekranlar eğrelti durmuş. Bataryalar Tesla'da olduğu gibi alt ortaya konumlanmış. Tesla'nın sahibi Elon Musk geldiğinde batarya teknolojisi anlaşması yapılmış olabilir. Kapı kolları da Tesla'da olduğu gibi gizli. Genel itibariyle uygun ulaşılabilir fiyatla çok satar. İleride daha detayı fotolar paylaşılacaktır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
    • XenForo Destek Forumu
  • 763 kere teşekkür etti
« Yanıtla #152 : Aralık 27, 2019, 17:02:26 »
Başta Pininfarina'ya tasarımının yaptırılmasını eleştirel yaklaşmıştım. Ama aracı görünce ve geniş bir piyasaya göz kırpmak için doğru bir karar olduğunu görmüş bulundum.
Suv ızgara olmadan kötü duruyor. Izgarayla harika. Sedan muhteşem. Özellikler muhteşem.
Bende ilk baştan aracın  " Yerli " kelimesinden dolayı ön yargılı düşünmüştüm fakat mantıklı düşününce insan daha olumlu yaklaşım sağlıyor misal alman otomobilleri ne kadarı yerli belirsiz misal amerikan mali teknolojik aletler ne kadar yerli gibi :)
Söz hakkı ve değişiklik hakkı bizde olduğu sürece herşey zaman ile olur şuan misal bataryası belirsiz ama hedefleri bataryayı kendi ülkemizde üretilmesi ve söylenenlere göre marka ismi değişebilirmiş.
Bu sefer gerçekten de oldu :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #153 : Aralık 27, 2019, 17:09:37 »
Bende ilk baştan aracın  " Yerli " kelimesinden dolayı ön yargılı düşünmüştüm fakat mantıklı düşününce insan daha olumlu yaklaşım sağlıyor misal alman otomobilleri ne kadarı yerli belirsiz misal amerikan mali teknolojik aletler ne kadar yerli gibi :)
Söz hakkı ve değişiklik hakkı bizde olduğu sürece herşey zaman ile olur şuan misal bataryası belirsiz ama hedefleri bataryayı kendi ülkemizde üretilmesi ve söylenenlere göre marka ismi değişebilirmiş.
Bu sefer gerçekten de oldu :)
Anıl daha önce yazdığım gibi nerede üretildiği önemli değil önemli olan iç piyasaya ne kadara verilecek,imtiyaz sağlanacakmı herşeyden önemlisi devlet kademesinin tamamı yerli araç ile değiştirilmeli ve reklamı pazarlaması çok iyi yapılmalı,ve selefinin başına gelen devrim araına bilerek yapılan yakıtı kasti olarak bitirilen ve arıza verdi diye rafa kaldırılan proje olmaz İNŞAALLAH.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Model Yılı: '15
  • 59 kere teşekkür etti
  • 86 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #154 : Aralık 27, 2019, 17:59:20 »
Dalga geçen arkadaşlar susup izlesinler şimdi.
Bu araç bugün ki haliyle Bmw, Mercedes ve Audinin pazarına göz kırpar resmen.

Hologram asistan dünyada ilk kez bir arabada.
Büyüklüğü sanırım Tiguan kadar ölçülerini paylaşmadılar.

Fiyatını 100-200 bin TL arasına konumlandırırlarsa efsane satar.
Burası basra değil izmit körfezi :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 180000
  • Model Yılı: '11
  • 27 kere teşekkür etti
  • 58 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #155 : Aralık 27, 2019, 18:02:15 »
Yarım saatlik şarj ile 500Km menzil çok iyi. Muhtemelen menzil aracı kullandıkça pillerin doğası gereği verimleri düşer ama yinede çok iyi değerler.
2011 Corolla D4D MMT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #156 : Aralık 27, 2019, 18:48:17 »
SUV model BMW X5'ten, Sedan ise Jaguar IPace'ten esinlenilmiş.

Yani çizgiler en popüler ve yeni nesil olarak çok iyi hazırlanmışlar.

Bu otomobiller konsept değil, çalışıyorlar-hareket ediyorlar, yani üretime hazırlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 93000
  • Model Yılı: '12
  • 563 kere teşekkür etti
  • 298 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #157 : Aralık 27, 2019, 19:05:51 »
Dalga geçen arkadaşlar susup izlesinler şimdi.
Bu araç bugün ki haliyle Bmw, Mercedes ve Audinin pazarına göz kırpar resmen.

Hologram asistan dünyada ilk kez bir arabada.
Büyüklüğü sanırım Tiguan kadar ölçülerini paylaşmadılar.

Fiyatını 100-200 bin TL arasına konumlandırırlarsa efsane satar.
olursa süper olur da 2 sene sonra döviz ve enflasyon oranını hesaplayınca hiç sanmıyorum,birde aracı üretmek için gerekli olan çeliğ`in ithal olacağını da hesaba katarsak.

Mesaj Birleştirildi: Aralık 27, 2019, 19:10:39
şöyle de yapılabilirmiş 22 milyar tl imiş yatırım maliyeti yani yaklaşık 4 milyar dolar.
opel 1.3 milyar dolara satıldı,hazır marka,imaj ve üretim.Keşke böyle bir marka alınıp üzerinden üretilip yola çıkılsaydı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #158 : Aralık 27, 2019, 19:32:12 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
    • XenForo Destek Forumu
  • 763 kere teşekkür etti
« Yanıtla #159 : Aralık 27, 2019, 20:08:47 »
Ilk sipariş konya belediyesinden geldi 100 adet sipariş edildiği haber edildi