0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Nerede üretildiğinden ziyade bize kaça satılacağı nekadar vergi uygulanacağı önemli gerisi hikaye eğer yerli üretim olupta ülke vatandaşına diğer rakipleri gibi vergi yüküyle satılırsa kimse bakmaz.
Şimdi hocam sizin görüşlerinize saygı duyuyorum ancak biraz yermek için yazmışsınız.Buna nereden vardın dersen menzil konusunu eleştirerek apaçık ortaya çıkmış.Jaguar İ Pace menzili ne kadar??Yerli araç üretiminde geç kaldık ancak en azından yeni nesil bir teknolojiye geçilirken yakaladık.Aslında yeni bir araba üretilirken bizde varız diyebiliyoruz.Fabrika konusunda şöyle bir bilgim var.Kocaeli-Gebze Honda fabrikası kapanıyor yerini alacak büyük ihtimalle diye duydum hazır kurulu fabrika.1 aracın prototip modelinin üretilme süresini eleştiriyorsunuz.Dünyanın en büyük ülkeleri bile ilk araçlarını üretirken ne kadar süre geçirmişler ?Mercedes-Bmw elektrikli ilk araçlarını üretme kararını ne zaman almışlardır sanırım bilginiz yok.Bütün bunlar 1-2 yılda yapılacak şeyler değil tabi ki 7-8 yıla yakın bir zaman alacağı aşikardı ancak tutup buralardan eleştirmek yiğidi öldürüp hakkını vermemektir.2022 olmasında 2023'te olsun yeter ki şu arabayı üretelim.Aynı savunma sanayinde olduğu gibi bir kırılma yaşanacak ve arkası hızlı bir biçimde gelecektir.Ben çok hızlı bir sürede bölgemizde Afrika ve Asya kıtasında yayılacağını düşünüyorum.
Başta Pininfarina'ya tasarımının yaptırılmasını eleştirel yaklaşmıştım. Ama aracı görünce ve geniş bir piyasaya göz kırpmak için doğru bir karar olduğunu görmüş bulundum.Suv ızgara olmadan kötü duruyor. Izgarayla harika. Sedan muhteşem. Özellikler muhteşem.
Bende ilk baştan aracın " Yerli " kelimesinden dolayı ön yargılı düşünmüştüm fakat mantıklı düşününce insan daha olumlu yaklaşım sağlıyor misal alman otomobilleri ne kadarı yerli belirsiz misal amerikan mali teknolojik aletler ne kadar yerli gibi Söz hakkı ve değişiklik hakkı bizde olduğu sürece herşey zaman ile olur şuan misal bataryası belirsiz ama hedefleri bataryayı kendi ülkemizde üretilmesi ve söylenenlere göre marka ismi değişebilirmiş.Bu sefer gerçekten de oldu
Dalga geçen arkadaşlar susup izlesinler şimdi.Bu araç bugün ki haliyle Bmw, Mercedes ve Audinin pazarına göz kırpar resmen.Hologram asistan dünyada ilk kez bir arabada.Büyüklüğü sanırım Tiguan kadar ölçülerini paylaşmadılar.Fiyatını 100-200 bin TL arasına konumlandırırlarsa efsane satar.