0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Aldigi vergiler sayesinde hicbir caba harcamadan arabayi uretenden fazla para kazanan bir ulke niye araba uretsinki.... LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Yıllar önce ürettiğimiz Devrim aracını yürüttürmeyenler basın yoluyla büyük karalama yapanlara rağmen sanırım yarım asır kadar sonra bu sefer başarılacak.Üretilecek araçla ilgili konuyu görmedim o yüzden açtım başlığı.Ben çok büyük merak içerisindeyim ancak ülke içerisindeki hava sanki sıradan bir şey üretiliyormuş gibi geliyor bana haberlerde dahi yok gibi bir şey.İnanmıyor muyuz acaba üretileceğine.
Erhan bey teşekkürler düşüncelerime tercüman olmuşsunuz.
Yerli araç üretiminde geç bile kaldık. Yerli araç üretimini desteklerim. Hatta tanıtılacak araç çok güzel de olacaktır. Millet heveslenecek güzel araç diyecek. Hatta bugün olsa hemen alırım diyecekler.Ancak devlet desteği ve ortaklığı olmayan, zorlama yöntemlerle bulunan beş babayiğit bu aracı üretmek için varını yoğunu ortaya koyar mı acaba. Fabrikası olmadan 5 yılda prototip üretildikten sonra 2 yılda fabrika kurup seri üretime geçmek zor görünüyor. Fabrikanın inşaatının şimdiden başlaması lazımdı. Üretim hattı oluşturulacak. Araç satışı yapılmadan önce servis ağı oluşturulacak. Personele eğitim verilecek. Bunlar uzun işler. Prototip yapmakla iş bitmiyor. Bu araçla ilgili bir sürü test yapılması lazım. Ayrıca 400km menzil çok az. Kağıt üstünde 400km menzil gerçekte 300km menzil demektir ki buda her sene azalacak. Yukarıda yazıldığı gibi şarj istasyonlarının kurulumu gerekli. Ben aracı aldıktan sonra şarj ünitesi aramamalıyım. Yada 5. Kattaki evimden otoparka uzatma kablo çekerek aracı şarj etmeye çalışmamalıyım. Bu alt yapı hızlıca kurulmalı. Bu istasyonları kim kuracak. Buradan alınacak elektrik fiyatı ne olacak. Her şarjda 100tl elektrik ücreti ödersem bu bana koyar. Kaldı ki 10 yılda batarya değişimi de unutulmamalı. Bu bataryaları kim üretecek, kaça satacak, kim geri dönüşüm ve imhasını yapacak. Fabrika kurulup üretim yapılmakla da iş bitmiyor. Satışta önemlidir. 100 yıllık firmalarla rekabet edileceğinden kamu alım desteği sağlanmalıdır. Alan vatandaşa indirimler yapılmalıdır. Bunlar yapılmazsa, bu 27 aralıkta göz boyama tanıtımından ileri gitmez. Saab'ın prototipini alıp genera attık. Şimdiki aracın prototipini de tanıtımdan sonra çöpe atılmasın temennimiz. Bu arada otonom sürüş, kamera ayna gibi teknolojileri kusura bakmayın da bugünün parasıyla 150-200 bine zor alınır. Günümüz şartlarında bu özellikte ki aracın en az fiyatı 350-400 bin aralığı olur ki. Bu durumda satışı da zor olur. Yerli diye kimse o fiyata bu araçları almaz.
Şimdi hocam sizin görüşlerinize saygı duyuyorum ancak biraz yermek için yazmışsınız.Buna nereden vardın dersen menzil konusunu eleştirerek apaçık ortaya çıkmış.Jaguar İ Pace menzili ne kadar??Yerli araç üretiminde geç kaldık ancak en azından yeni nesil bir teknolojiye geçilirken yakaladık.Aslında yeni bir araba üretilirken bizde varız diyebiliyoruz.Fabrika konusunda şöyle bir bilgim var.Kocaeli-Gebze Honda fabrikası kapanıyor yerini alacak büyük ihtimalle diye duydum hazır kurulu fabrika.1 aracın prototip modelinin üretilme süresini eleştiriyorsunuz.Dünyanın en büyük ülkeleri bile ilk araçlarını üretirken ne kadar süre geçirmişler ?Mercedes-Bmw elektrikli ilk araçlarını üretme kararını ne zaman almışlardır sanırım bilginiz yok.Bütün bunlar 1-2 yılda yapılacak şeyler değil tabi ki 7-8 yıla yakın bir zaman alacağı aşikardı ancak tutup buralardan eleştirmek yiğidi öldürüp hakkını vermemektir.2022 olmasında 2023'te olsun yeter ki şu arabayı üretelim.Aynı savunma sanayinde olduğu gibi bir kırılma yaşanacak ve arkası hızlı bir biçimde gelecektir.Ben çok hızlı bir sürede bölgemizde Afrika ve Asya kıtasında yayılacağını düşünüyorum.
//www.youtube.com/watch?v=Ft6yyKP9Xl0
Yerli otomobil ama italyada üretiliyor.