Gönderen Konu: Yerli Otomobil Serüveni  (Okunma sayısı 24037 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 68000
  • Model Yılı: '12
  • 33 kere teşekkür etti
  • 79 kere teşekkür edildi
Ynt: Yerli Otomobil Serüveni
« Yanıtla #120 : Kasım 10, 2016, 13:23:38 »
Aldigi vergiler sayesinde hicbir caba harcamadan arabayi uretenden fazla para kazanan bir ulke niye araba uretsinki....

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Aynen katılıyorum, ve bir yerde okuduğum yazıyı dokunmadan aynen paylaşıyorum. Yorum sizin.

56.000 liralık arabaya 105.000 lira vergi biniyor.
Tüketiciye satış rakamı 165.000 lira
Devlet neden yerli araba üretimi yapsın ki.?
Yapıştır vergiyi.
BMW araba üretsin, 10.000 lira kar etsin, sen onun ürettiği arabadan 110.000lira vergi al.
Sonra arabaya binen vatandaş....
MTV ödesin
ÖTV ödesin
KDV ödesin
HGS ödesin
Ceza ödesin
1 liralık mazota 4 lira ödesin
3000 liraya kasko
2000 liraya sigorta yaptırsın
Köprüden geçsin 100 lira ödesin
Şehir içindeki radar tuzaklarına 412 lira ödesin
Ödesin de ödesin.
Bir kere yanlış trene bindiyseniz; koridordan ters tarafa yürümenin hiç bir faydası yoktur.
 Friedrich Nietzche

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #120 : Kasım 10, 2016, 13:23:38 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '15
  • 59 kere teşekkür etti
  • 86 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #121 : Aralık 24, 2019, 11:48:12 »
Yıllar önce ürettiğimiz Devrim aracını yürüttürmeyenler basın yoluyla büyük karalama yapanlara rağmen sanırım yarım asır kadar sonra bu sefer başarılacak.
Üretilecek araçla ilgili konuyu görmedim o yüzden açtım başlığı.

SUV olanı tanıtılacakmış 3 gün sonra.
Bazı özelliklerini duyduk onları paylaşalım.
-Tamamen elektrikli hybrid değil.
-Araçta aynalar yok kamera görüş var.
-Peugeot 3008 Range Rover Velar arası bir büyüklük.
-Otonom sürüş özelliği.
-300-550 km arası menzil
- Kaslı ve agresif hatlar(İtalyan tasarım)

Fiyatı bugünün parasıyla 150 bin bazdan başlayacakmış diye söyleniyor ancak araç 2022 de üretilecek şimdiden fiyat belirlemek saçma.

Ben çok büyük merak içerisindeyim ancak ülke içerisindeki hava sanki sıradan bir şey üretiliyormuş gibi geliyor bana haberlerde dahi yok gibi bir şey.
İnanmıyor muyuz acaba üretileceğine.
Burası basra değil izmit körfezi :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 30000
  • 48 kere teşekkür etti
  • 105 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #122 : Aralık 24, 2019, 16:18:27 »
Üretileceğine inananların, bu arabaları alacaklarına inanasım gelmiyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Rızkımı veren Hüdadır kula minnet eylemem...
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 3000
  • Model Yılı: '23
  • 13 kere teşekkür etti
  • 39 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #123 : Aralık 24, 2019, 18:38:19 »
İnanıyorum güzel olacak
2023 hibrit corolla flame x pack....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 90000
  • 7 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #124 : Aralık 25, 2019, 08:39:23 »
Fiyatı konuşulduğu gibi 150-200 bin civarında olursa pek tutulacağını sanmıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 140000
  • 65 kere teşekkür etti
  • 127 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #125 : Aralık 25, 2019, 09:58:45 »
Kimse inanmıyor o yüzden. 1-2 kişi havadan zengin olacak , sonra Siirt'teki gibi olacak. Neydi o ? "İmza"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '23
  • 278 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #126 : Aralık 25, 2019, 10:24:42 »
Yıllar önce ürettiğimiz Devrim aracını yürüttürmeyenler basın yoluyla büyük karalama yapanlara rağmen sanırım yarım asır kadar sonra bu sefer başarılacak.
Üretilecek araçla ilgili konuyu görmedim o yüzden açtım başlığı.

Ben çok büyük merak içerisindeyim ancak ülke içerisindeki hava sanki sıradan bir şey üretiliyormuş gibi geliyor bana haberlerde dahi yok gibi bir şey.
İnanmıyor muyuz acaba üretileceğine.

Bu tarz şeylere o kadar çok inandık ve hevesimiz o kadar çok kırıldı ki artık insanlar umutlanmak istemiyor. En azından ben öyle düşünüyorum artık. Seri üretime ne zaman geçerse yollarda ne zaman görmeye başlarsak o zaman inanacağım.

Onun dışında eğer seri üretim aşamasına geçilirse, aracın sadece elektrikli olmasını eleştiriyorum, bir kaç alternatif motorla üretilmesini isterdim. Sadece elektrikli olursa belirtilen menzil çok kısa, hızlı şarj üniteleri konulsa bile yarım saatin altında olmayacağı için uzun yolda özellikle kırsal kesimde çok sıkıntılı olacaktır. Ama bir üretilsin bakalım, daha hybrit olayını bile çözememiş bizler için tamamen elektrikli otomobil çok yabancı zamanla çözeriz artık.
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #127 : Aralık 25, 2019, 10:51:58 »
Kac yildir, secim zamani ısıtılıyor,
Sonra kayboluyor, ne bilim, artik inanasim gelmiyor.

Gercekten yapilacak isede direkt elektrikli model yapilmasini taktir ediyorum.
Kisa zamanda bitmeye mahkum teknolojiye yatirim yapilmamis oluyor.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 93000
  • 563 kere teşekkür etti
  • 298 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #128 : Aralık 25, 2019, 11:01:43 »
Üretilir üretilmesine de önemli olan devamlılık,Tüm türkiye de süperşarj yerleri şimdiden olmalı idi,her 5 yılda bilemedin 10 yılda model yenilemeyi kaldıracak talep oluşacak mı?bir sürü soru var kafamızda.
Bence en güzeli hali hazırda satılmak istenilen markalardan biri alınıp yine sadece elektrikli olarak üretilebilirdi en azından hazır bilgi,marka tanınırlığı vs olmuş olurdu ve pazar da daha büyük olmuş olurdu diye düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '13
  • 227 kere teşekkür etti
  • 187 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #129 : Aralık 25, 2019, 11:54:31 »
Yerli araç üretiminde geç bile kaldık. Yerli araç üretimini desteklerim. Hatta tanıtılacak araç çok güzel de olacaktır. Millet heveslenecek güzel araç diyecek. Hatta bugün olsa hemen alırım diyecekler.

Ancak devlet desteği ve ortaklığı olmayan, zorlama yöntemlerle bulunan beş babayiğit bu aracı üretmek için varını yoğunu ortaya koyar mı acaba. Fabrikası olmadan 5 yılda prototip üretildikten sonra 2 yılda fabrika kurup seri üretime geçmek zor görünüyor. Fabrikanın inşaatının şimdiden başlaması lazımdı. Üretim hattı oluşturulacak. Araç satışı yapılmadan önce servis ağı oluşturulacak. Personele eğitim verilecek. Bunlar uzun işler. Prototip yapmakla iş bitmiyor. Bu araçla ilgili bir sürü test yapılması lazım.

Ayrıca 400km menzil çok az. Kağıt üstünde 400km menzil gerçekte 300km menzil demektir ki buda her sene azalacak. Yukarıda yazıldığı gibi şarj istasyonlarının kurulumu gerekli. Ben aracı aldıktan sonra şarj ünitesi aramamalıyım. Yada 5. Kattaki evimden otoparka uzatma kablo çekerek aracı şarj etmeye çalışmamalıyım. Bu alt yapı hızlıca kurulmalı. Bu istasyonları kim kuracak. Buradan alınacak elektrik fiyatı ne olacak. Her şarjda 100tl elektrik ücreti ödersem bu bana koyar. Kaldı ki 10 yılda batarya değişimi de unutulmamalı. Bu bataryaları kim üretecek, kaça satacak, kim geri dönüşüm ve imhasını yapacak.

Fabrika kurulup üretim yapılmakla da iş bitmiyor. Satışta önemlidir. 100 yıllık firmalarla rekabet edileceğinden kamu alım desteği sağlanmalıdır. Alan vatandaşa indirimler yapılmalıdır.

Bunlar yapılmazsa, bu 27 aralıkta göz boyama tanıtımından ileri gitmez. Saab'ın prototipini alıp genera attık. Şimdiki aracın prototipini de tanıtımdan sonra çöpe atılmasın temennimiz.

Bu arada otonom sürüş, kamera ayna gibi teknolojileri kusura bakmayın da bugünün parasıyla 150-200 bine zor alınır. Günümüz şartlarında bu özellikte ki aracın en az fiyatı 350-400 bin aralığı olur ki. Bu durumda satışı da zor olur. Yerli diye kimse o fiyata bu araçları almaz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 99000
  • 1410 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #130 : Aralık 25, 2019, 14:53:15 »
Erhan bey teşekkürler düşüncelerime tercüman olmuşsunuz.
Sadece V-POWER - Anti LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Dört Dörtlük Şehir (44) MALATYALI
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '18
  • 217 kere teşekkür etti
  • 318 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #131 : Aralık 25, 2019, 17:09:15 »
Farların görünümü bence çok şık duruyor ama panjurdaki laleler olmamış. lale yerine hilal daha anlamlı güzel olurdu.

https://www.trthaber.com/haber/ekonomi/turkiyenin-otomobilinde-bir-detay-daha-belli-oldu-449375.html

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 190000
  • 227 kere teşekkür etti
  • 187 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #132 : Aralık 25, 2019, 23:36:23 »
Erhan bey teşekkürler düşüncelerime tercüman olmuşsunuz.
olumlu veya olumsuz fanatik olmayan her vatandaşın düşüncesi benzerdir muhtemelen. Körü körüne alkışlamak veya körü körüne reddetmekten ziyade olumlu ve olumsuz tarafları masaya yatırmakta fayda var. 

Ülkemizfe malesef ki marka fanatikliği var. Aracın bize sunduğu ve fiyat/performans durumuna bakılmadan o markaya bağlılık, ya da hor görmek had safhada.

Muhtemelen tanıtımdan sonra bu tip eleştiriler gelecektir. "Şunu olmamış", "şuna benzemiş", "O paraya alınmaz" . denecektir. Bunları söylemeden önce bakalım üretilsin, Kullanılsın. Geri dönüşler olduktan sonra övelim veya karalayalım.

Bu arada fotoda ayna yok, gerçekten kamera kullanmışlar. Muhtemelen üst donanım kameralı olacak demekki. Ancak dediğim gibi belki boşu 200 bin olsa da kamera aynası olan üst donanımı 400 binden aşağıya olmaz diye düşünüyorum.

İnşallah Fiat'ın düştüğü hatalara da düşmezler. Ha bire yeni donanım seviyesi çıkarıp. Önceki donanım seçeneğinde olan bir özelliği sonra ki donanımda kısmazlar.

Aslında birde şu var. Millete belirli donanım dayatmak yerine. Basit baz donanım sonrasını seçmeli yapsalar. Gene donanımlar olsun ancak özel sipariş verildiğinde Mesela koltuk ısıtma için illa üst donanım almak zorunda kalmamalıyız. Veya kameralı ayna, adaptif cc gb. Baz donanım sonrası özellikler ekleme çıkarma yapılarak gereksiz donanıma ekstra para verilmemiş olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: '14
  • 230 kere teşekkür etti
  • 234 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #133 : Aralık 26, 2019, 01:48:00 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #134 : Aralık 26, 2019, 09:17:16 »
Arkadaslar,
Beni sasirtan guncel bi kac bilgi paylasayim,

Sirketimizden bi kac istifa var,
Ve bu istifa eden kişilerin fotolarini yeri otonun onunde görmeye basladik.

Ortak firmalardan gelen bilgilere gore,
Farba ile aracin far sistemi calismalari baslamis.

Galiba bu sefer olma ihtimali var.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 59 kere teşekkür etti
  • 86 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #135 : Aralık 26, 2019, 09:26:06 »
Yerli araç üretiminde geç bile kaldık. Yerli araç üretimini desteklerim. Hatta tanıtılacak araç çok güzel de olacaktır. Millet heveslenecek güzel araç diyecek. Hatta bugün olsa hemen alırım diyecekler.

Ancak devlet desteği ve ortaklığı olmayan, zorlama yöntemlerle bulunan beş babayiğit bu aracı üretmek için varını yoğunu ortaya koyar mı acaba. Fabrikası olmadan 5 yılda prototip üretildikten sonra 2 yılda fabrika kurup seri üretime geçmek zor görünüyor. Fabrikanın inşaatının şimdiden başlaması lazımdı. Üretim hattı oluşturulacak. Araç satışı yapılmadan önce servis ağı oluşturulacak. Personele eğitim verilecek. Bunlar uzun işler. Prototip yapmakla iş bitmiyor. Bu araçla ilgili bir sürü test yapılması lazım.

Ayrıca 400km menzil çok az. Kağıt üstünde 400km menzil gerçekte 300km menzil demektir ki buda her sene azalacak. Yukarıda yazıldığı gibi şarj istasyonlarının kurulumu gerekli. Ben aracı aldıktan sonra şarj ünitesi aramamalıyım. Yada 5. Kattaki evimden otoparka uzatma kablo çekerek aracı şarj etmeye çalışmamalıyım. Bu alt yapı hızlıca kurulmalı. Bu istasyonları kim kuracak. Buradan alınacak elektrik fiyatı ne olacak. Her şarjda 100tl elektrik ücreti ödersem bu bana koyar. Kaldı ki 10 yılda batarya değişimi de unutulmamalı. Bu bataryaları kim üretecek, kaça satacak, kim geri dönüşüm ve imhasını yapacak.

Fabrika kurulup üretim yapılmakla da iş bitmiyor. Satışta önemlidir. 100 yıllık firmalarla rekabet edileceğinden kamu alım desteği sağlanmalıdır. Alan vatandaşa indirimler yapılmalıdır.

Bunlar yapılmazsa, bu 27 aralıkta göz boyama tanıtımından ileri gitmez. Saab'ın prototipini alıp genera attık. Şimdiki aracın prototipini de tanıtımdan sonra çöpe atılmasın temennimiz.

Bu arada otonom sürüş, kamera ayna gibi teknolojileri kusura bakmayın da bugünün parasıyla 150-200 bine zor alınır. Günümüz şartlarında bu özellikte ki aracın en az fiyatı 350-400 bin aralığı olur ki. Bu durumda satışı da zor olur. Yerli diye kimse o fiyata bu araçları almaz.

Şimdi hocam sizin görüşlerinize saygı duyuyorum ancak biraz yermek için yazmışsınız.
Buna nereden vardın dersen menzil konusunu eleştirerek apaçık ortaya çıkmış.
Jaguar İ Pace menzili ne kadar??

Yerli araç üretiminde geç kaldık ancak en azından yeni nesil bir teknolojiye geçilirken yakaladık.
Aslında yeni bir araba üretilirken bizde varız diyebiliyoruz.

Fabrika konusunda şöyle bir bilgim var.
Kocaeli-Gebze Honda fabrikası kapanıyor yerini alacak büyük ihtimalle diye duydum hazır kurulu fabrika.

1 aracın prototip modelinin üretilme süresini eleştiriyorsunuz.
Dünyanın en büyük ülkeleri bile ilk araçlarını üretirken ne kadar süre geçirmişler ?
Mercedes-Bmw elektrikli ilk araçlarını üretme kararını ne zaman almışlardır sanırım bilginiz yok.

Bütün bunlar 1-2 yılda yapılacak şeyler değil tabi ki 7-8 yıla yakın bir zaman alacağı aşikardı ancak tutup buralardan eleştirmek yiğidi öldürüp hakkını vermemektir.

2022 olmasında 2023'te olsun yeter ki şu arabayı üretelim.
Aynı savunma sanayinde olduğu gibi bir kırılma yaşanacak ve arkası hızlı bir biçimde gelecektir.
Ben çok hızlı bir sürede bölgemizde Afrika ve Asya kıtasında yayılacağını düşünüyorum.
Burası basra değil izmit körfezi :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 93000
  • 563 kere teşekkür etti
  • 298 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #136 : Aralık 26, 2019, 15:33:04 »

Şimdi hocam sizin görüşlerinize saygı duyuyorum ancak biraz yermek için yazmışsınız.
Buna nereden vardın dersen menzil konusunu eleştirerek apaçık ortaya çıkmış.
Jaguar İ Pace menzili ne kadar??

Yerli araç üretiminde geç kaldık ancak en azından yeni nesil bir teknolojiye geçilirken yakaladık.
Aslında yeni bir araba üretilirken bizde varız diyebiliyoruz.

Fabrika konusunda şöyle bir bilgim var.
Kocaeli-Gebze Honda fabrikası kapanıyor yerini alacak büyük ihtimalle diye duydum hazır kurulu fabrika.

1 aracın prototip modelinin üretilme süresini eleştiriyorsunuz.
Dünyanın en büyük ülkeleri bile ilk araçlarını üretirken ne kadar süre geçirmişler ?
Mercedes-Bmw elektrikli ilk araçlarını üretme kararını ne zaman almışlardır sanırım bilginiz yok.

Bütün bunlar 1-2 yılda yapılacak şeyler değil tabi ki 7-8 yıla yakın bir zaman alacağı aşikardı ancak tutup buralardan eleştirmek yiğidi öldürüp hakkını vermemektir.

2022 olmasında 2023'te olsun yeter ki şu arabayı üretelim.
Aynı savunma sanayinde olduğu gibi bir kırılma yaşanacak ve arkası hızlı bir biçimde gelecektir.
Ben çok hızlı bir sürede bölgemizde Afrika ve Asya kıtasında yayılacağını düşünüyorum.
jaguar ipace bugünün değerlerinde o menzili veriyor,ama burda konuşulan menzil 2 yıl sonra olacak menzil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Dört Dörtlük Şehir (44) MALATYALI
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '18
  • 217 kere teşekkür etti
  • 318 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #137 : Aralık 26, 2019, 16:51:55 »

Tasarımı ( eğer böyleyse)  japonlar ve almanlardan daha iyi diyebilirim. bence 10 numara olmuş.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
    • XenForo Destek Forumu
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '21
  • 763 kere teşekkür etti
  • 798 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #138 : Aralık 26, 2019, 16:59:05 »
Yerli otomobil ama italyada üretiliyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #139 : Aralık 26, 2019, 17:01:56 »
Yerli otomobil ama italyada üretiliyor.
Nerede üretildiğinden ziyade bize kaça satılacağı nekadar vergi uygulanacağı önemli gerisi hikaye eğer yerli üretim olupta ülke vatandaşına diğer rakipleri gibi vergi yüküyle satılırsa kimse bakmaz.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.