Gönderen Konu: 15 GÜNLÜK AVENSİS'İME LPG TAKTIRACAĞIM  (Okunma sayısı 24389 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • eskişehir
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0-
  • 6 kere teşekkür edildi
15 GÜNLÜK AVENSİS'İME LPG TAKTIRACAĞIM
« : Ağustos 29, 2011, 02:18:01 »
DAHA 15 GÜN ÖNCE ALDIĞIM SIFIR KM AVENSİSİME LPG TAKTIRACAĞIM ŞU ANKİ DÜŞÜNCEM BU, ALIRKENDE ZATEN BU NİYETTEYDİM. YALNIZ KAFAMDAKİ MARKA PRİNS BU ARACA YAKIŞIR DİYORUM. SEVGİLİ TOYOTA SEVERLER KIYMETLİ GÖRÜŞ VE ÖNERİLERİNİZİ PAYLAŞIRSANIZ SEVİNİRİM.
TOYOTA AVENSİS 1.8 MULTİDRİVE S ELEGANT EXTRA CVT

Toyota Club Türkiye

15 GÜNLÜK AVENSİS'İME LPG TAKTIRACAĞIM
« : Ağustos 29, 2011, 02:18:01 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
Ynt: 15 GÜNLÜK AVENSİS'İME LPG TAKTIRACAĞIM
« Yanıtla #1 : Eylül 01, 2011, 16:24:19 »
brc tak bence
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 01, 2011, 17:46:08 »
DAHA 15 GÜN ÖNCE ALDIĞIM SIFIR KM AVENSİSİME LPG TAKTIRACAĞIM ŞU ANKİ DÜŞÜNCEM BU, ALIRKENDE ZATEN BU NİYETTEYDİM. YALNIZ KAFAMDAKİ MARKA PRİNS BU ARACA YAKIŞIR DİYORUM. SEVGİLİ TOYOTA SEVERLER KIYMETLİ GÖRÜŞ VE ÖNERİLERİNİZİ PAYLAŞIRSANIZ SEVİNİRİM.
Öncelikle aracınız hayırlı olsun kazasız belasız güzel günlerde kullanın.

Bence lpg taktırmayın illa taktıracaksanızda 10.000 km den sonra taktırın .

Birde mesaj yazarken küçük harf kullanmaya özen gösterelim büyük harf bağırmak anlamına geldiğinden forumda kullanılması yasak mesajınızı düzelt linkine tıklayarak düzenleyebilirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • karakus11.blogcu.com/
  • Kan Grubu: B+
  • 16 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 01, 2011, 18:06:03 »
İlhan Bey,

Otohaber dergisinde aynen bu soruya Onno Ustanın verdiği cevap... Umarım faydası olur...
""" Okur Mektubu: Toyota Avensis’e LPG uygulatmalı mıyım?
Yaklaşık 4 ay önce 0 km 2011 model Toyota Avensis Sedan 1.6 Valvematic satın aldım. Yılda 40.000 k.m. yol yapıyorum ve bu aracı alırken LPG uygulaması yapılabildiğini bildiğim için tercih ettim.

LPG montajı için ise Prins markası öneriliyor. Bu montaj sonrasında ne kadar yakıt tasarrufu sağlanır? Aracımın bu işlemden uzun vadede zarar görür mü? Güvenlik açısından herhangi bir sakıncası var mı? Bu konuda beni yönlendirirseniz sevinirim. LPG uygulamaları konusunda Türkiye'de ne yazık ki en çok uzun vadeli ve ciddi bir araştırma yapmış kaynak bulmakta zorlanıyorum. Bu konuda bir kaynak varsa önerebilirseniz sevinirim. Ayrıca size ait bir kitap varsa bu kitabı nereden temin edebiliriz? Eğer henüz bir kitap yoksa böyle bir kitap çıkarmanızı diğer okuyucularınız rica ediyorum. Umut NEPTON/E-posta

Sayın Umut Nepton 2011 model olan Toyota Avensis 1.6 aracınızın motoruna LPG uygulaması bir çok kuruluş tarafından başarı ile uygulanıyor. Uygulanan ürün ne kadar kaliteli ve sorunsuz olursa olsun uygulayanın tecrübesi de bu konuda büyük önem taşır. Yakıt karışımı doğru yapılmayan, elektrik ve elektronik bağlantıların yanlış yerlerden yapılması gibi hatalar kullanım sorunları yaratır. Fakir karışım yapılmış bir LPG sistemi ise motorun kısa sürede fakir karışımın neden olduğu silindir içi yüksek hararet sonucunda segmanlar ve supaplara zarar verir. LPG yağlama özelliği olmayan bir yakıt türüdür ve bu da özel motor yağı kullanılmasını gerektirir. Buna rağmen yine de motor ömrünün kısalma ihtimali de olabilir. Yakıt tüketimini ortalamalarından oluşan kazançlar ise LPG'nin satış fiyatının ucuz olmasından kaynaklanır. LPG benzinden litre bazında yaklaşık yüzde 10-40 daha fazla tüketilir ancak ucuzluğu nedeni ile de yüzde 30-40 oranında yakıt tüketimini azaltır. Bu konuda benim ve internette bir çok forumda geniş yorum ve anlatımlar mevcut. Aracınıza uygulanacak LPG sistemleri sonucunda belli sürelerde motor arıza ışığı sorun algılayıp yanabilir. Bu sorun da genelde kaliteleri farklı olan LPG kullanımından oluşacaktır ancak yeni teknoloji işletim sistemlerinin aşırı hassas olması sonucu oluşan bu sorun herhangi bir arızaya neden olmaz. Prins veya Tartarini ise tüm dünyada kendini kanıtlamış markalardır."""
Linki de bu ....
http://www.otohaber.com.tr/OkurMektuplari/2011/04/01/okur-mektubu-toyota-avensise-lpg-uygulatmali-miyim
Acaba sırf dünya için mi yaratılmışsın ki, bütün vaktini ona sarfediyorsun!
" Zaman gösterdi ki, Cennet ucuz değil, Cehennem dahi lüzumsuz değil "
" İnsan bir yolcudur. Sabavetten (çocukluktan) gençliğe, gençlikten ihtiyarlığa, ihtiyarlıktan kabre, kabirden haşre, haşirden ebede kadar yolculuğu devam eder." (Mesnevi-i Nuriye)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • karakus11.blogcu.com/
  • 16 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Eylül 01, 2011, 18:10:25 »
Ama bence yinede taktırmamanız yönünde kanaatim...
Karar sizin 15 araç garantiden çıkacak, motor sorunu yaşayabilirsiniz... Ve artık çekiş ve ses değişecek....
Acaba sırf dünya için mi yaratılmışsın ki, bütün vaktini ona sarfediyorsun!
" Zaman gösterdi ki, Cennet ucuz değil, Cehennem dahi lüzumsuz değil "
" İnsan bir yolcudur. Sabavetten (çocukluktan) gençliğe, gençlikten ihtiyarlığa, ihtiyarlıktan kabre, kabirden haşre, haşirden ebede kadar yolculuğu devam eder." (Mesnevi-i Nuriye)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #5 : Eylül 01, 2011, 20:39:34 »
Merhaba bende aursime taktırdım konu basında bahsettiğiniz marka en iyilerinden ama lpg den önemli olan ustalık ben BRC nin MY11 denilen sessiz enjektörlü modelini tercih ettim ankarada Mocan otogaza 1500 yaptırdım lpg den sonra 5000 yakın yok oldu su ana kadar hissedebilinir bir fark yok garanti konusundada toyotaya yazdım gelen cevap ise sadece yakıt sistemi ilgili kısım garanti dısı kalıyor oda servisten belgenilirse onuda brc firması 25000 kadar karsılıyor umarım andınlatıcı olmustur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • değişmeyen tek şey değişimin kendisidir.
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Eylül 01, 2011, 20:44:05 »
maddiyatınız yetiyorsa prins veya teleflex yetmiyorsa brc öneririm.ancak montajı en iyi yerde yaptırtmanız da çok önemli.volvolular genelde teleflex ve prins kullanıyor.
2011 YARİS 1.0

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Kilometre: 33000
  • Model Yılı: '11
  • 93 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Eylül 01, 2011, 21:06:21 »
Yılda kaç km yaptığınız ve bu aracı ne kadar süre ile kullanmayı planladığınız önemli diye düşünüyorum
0 'dan 100 km 'ye 10 saniyede çıkabilirsin belki, ama önemli olan kaç saniyede durabildiğindir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 26 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Eylül 02, 2011, 00:22:34 »
Bende her zaman taktırmama taraftarıyım ama illa taktıracaksanız prins iyi diye biliyorum.BMW de prins öneriyor.
VW Golf 7 1.4 TSI Highline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • eskişehir
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Eylül 02, 2011, 01:06:08 »
arkadaşlar verdiğiniz tüm bilgilere teşekkür ederim.
prins ile ilgili bendeki  + kanaat oluşturan detayları belirtmek isterim.
1- arkadaşlarımın pozitif tavsiyeleri.
2- aracın performansını denildiği gibi düşürmediği- kesinlikle motor arıza ışığı yakmadığı- prince markasında keihn marka enjektör kullanıldığı buda honda nın kendi orjinal enjektörünün markasıymış - ve zırt pırt ayar gerektirmiyormuş
3-Prins Direct Liqui Max diye yepyeni bir tenoloji kullanıyormuş ve farlıymış teleflex önceki tenolojide bir adım öndeymiş ama bunla prins bir adım daha öne çıkmış ( mazur görün ben nasıl bir fark yarattığını tam bilmiyorum. )
4-alt segment araçlarda % 2 lerde gezerken honda ve daha pahalı modellerde % 20 leri geçiyormuş.
5-birde bu haberi gördüm ----   http://www.ntvmsnbc.com/id/25147201/

yorumlayan tüm arkadaşlara sonsuz teşekkürler.
benim için nerde ise bu fikir sabitlendi gibi 2600 tl lik maliyetine de çok ters bakmıyorum. daha çok istediğim bu ürünü taktıran varmı? bana deneyipte olumlu olumsuz birşeyler söyleyebilirmi. ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 182000
  • Model Yılı: '14
  • 58 kere teşekkür etti
  • 72 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Eylül 02, 2011, 02:14:22 »
İlhan bey daha 15 günlük bir araca lpg taktırmak üstelik 65000. TL verilip alınmış bir araca hiç mantıklı gelmiyor bana yanlış anlamayın ama madem lpg takılacak daha düşük bir model araç alınabilir ....bence yazıktır avensise dünyanın parasını döküyorsunuz aracınıza ama benzinden kısıyorsunuz ama son karar sizin saygılarımla....
"Türk Birliği`nin bir gün hakikat olacağına inancım vardır. Ben görmesem bile, gözlerimi dünyaya onun rüyaları içinde kapayacağım. Türk Birliği`ne inanıyorum, onu görüyorum. Yarının tarihi, yeni fasıllarını Türk Birliği`yle açacaktır. Dünya sükununu bu fasıllar içinde bulacaktır.Türk'ün varlığı bu köhne aleme yeni ufuklar açacak, güneş ne demek, ufuk ne demek, o zaman görülecek."   M.KEMAL ATATÜRK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • eskişehir
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Eylül 02, 2011, 03:15:10 »
İlhan bey daha 15 günlük bir araca lpg taktırmak üstelik 65000. TL verilip alınmış bir araca hiç mantıklı gelmiyor bana yanlış anlamayın ama madem lpg takılacak daha düşük bir model araç alınabilir ....bence yazıktır avensise dünyanın parasını döküyorsunuz aracınıza ama benzinden kısıyorsunuz ama son karar sizin saygılarımla....

Tolga bey bendende sonsuz saygılar...
ben arabaya verdiğim paraya yanmıyorum. ama bende kullanırken yakıt tüketimini santim santim hesaplayan ve bu doğrultuda sürüş zevkini yıpratan kullanıcıları anlamıyorum. devlet politikası vergilendirmedeki acımasızlık yüzünden arabalar iki katı para benzin beş katı para ne yapalım konfor- performans ve ekonomiyi başka nasıl birleştirelim.?
yada şöyle diyim aman masraf olmasın diye araba 0-100 kmsi 10 sn iken, 25 saniyeyemi çıkarayım. veya az yaksın diye otobanda 90 km ye kitleyip yanımdan geçip giden 1.3 multijetlerimi seyredeyim. lpg yi yakıştıramadığımız avensise buda yakışmaz. 2010 model sıfır otomatik benzinli  focus umu yakıt yüzünden. 2011 model d4-d corollamı gürültü ve confor eksileri yüzünden elimden çıkardım. bana focus benzinlideki sessizlik donanım artıları corolla m/m dizelimdeki ekonomim lazım. ben böyle çözmeye karar verdim . aşırı derecede memnun olduğum avensis imi dilediğim gibi kullanıyorum 0.44 krş tüketiyor bu kullanım keyfinden de vazgeçmeye hiç niyetim yok ama yine kullanmayı 4 yılda 20 bin lira ek yakıt masrafı açmasınada izin vermeyeceğim. ( bu farkı oturdum hesapladım. ) herkesin yorumuna saygılıyım.
amaç dediğim gibi farklı bakış açıları yakalamak yinede ben ona kıymazsam o bana kıyar. değerli görüşleriniz için teşekkürler ve saygılar tolga bey.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Eylül 02, 2011, 09:04:10 »
Bence ilk 10 bini bekleyin. Bakımdan sonra taktırın.
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A-
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Eylül 02, 2011, 09:43:09 »
İlhan Bey, Lpg ile 3000 devirin üstünde uzun süreli seyahat tavsiye edilmiyor. Yanma odasındaki aşırı sıcaklık, uzun vadede motora zarar veriyor.

Multijetler gitsin, siz de 120 yi geçmeyin lütfen :).
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • değişmeyen tek şey değişimin kendisidir.
  • Araç: Yaris
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Eylül 02, 2011, 11:14:51 »
düp taktıranın pişman olduğunu hiç duymadım.taktırın bence arabanın yarısı bedava gelmiş olur 100 binde.kazasız belasız  sürüşler.
2011 YARİS 1.0

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 58 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Eylül 02, 2011, 15:00:40 »
Tolga bey bendende sonsuz saygılar...
ben arabaya verdiğim paraya yanmıyorum. ama bende kullanırken yakıt tüketimini santim santim hesaplayan ve bu doğrultuda sürüş zevkini yıpratan kullanıcıları anlamıyorum. devlet politikası vergilendirmedeki acımasızlık yüzünden arabalar iki katı para benzin beş katı para ne yapalım konfor- performans ve ekonomiyi başka nasıl birleştirelim.?
yada şöyle diyim aman masraf olmasın diye araba 0-100 kmsi 10 sn iken, 25 saniyeyemi çıkarayım. veya az yaksın diye otobanda 90 km ye kitleyip yanımdan geçip giden 1.3 multijetlerimi seyredeyim. lpg yi yakıştıramadığımız avensise buda yakışmaz. 2010 model sıfır otomatik benzinli  focus umu yakıt yüzünden. 2011 model d4-d corollamı gürültü ve confor eksileri yüzünden elimden çıkardım. bana focus benzinlideki sessizlik donanım artıları corolla m/m dizelimdeki ekonomim lazım. ben böyle çözmeye karar verdim . aşırı derecede memnun olduğum avensis imi dilediğim gibi kullanıyorum 0.44 krş tüketiyor bu kullanım keyfinden de vazgeçmeye hiç niyetim yok ama yine kullanmayı 4 yılda 20 bin lira ek yakıt masrafı açmasınada izin vermeyeceğim. ( bu farkı oturdum hesapladım. ) herkesin yorumuna saygılıyım.
amaç dediğim gibi farklı bakış açıları yakalamak yinede ben ona kıymazsam o bana kıyar. değerli görüşleriniz için teşekkürler ve saygılar tolga bey.
Ben teşekkürederim İlhan bey..... açıklamalarınız tabiki ülkemizin şartları açısından doğru sizlerin bu düşünceleri okudukça acaba bendemi taktırsam diye kara kara düşünüyorum sonra hayır hayır kesinlikle hayır diyorum ailemi düşünüyorum Allah korusun bir kaza anında arkamda bomba taşımak istemiyorum sonuna kadar dayanabildiğim kadar tüpe hayır diyorum....İlhan bey merak ettim ikametinizi Muğla yazmışsınız acaba Marmaris mi ikamet? saygılarımla.
"Türk Birliği`nin bir gün hakikat olacağına inancım vardır. Ben görmesem bile, gözlerimi dünyaya onun rüyaları içinde kapayacağım. Türk Birliği`ne inanıyorum, onu görüyorum. Yarının tarihi, yeni fasıllarını Türk Birliği`yle açacaktır. Dünya sükununu bu fasıllar içinde bulacaktır.Türk'ün varlığı bu köhne aleme yeni ufuklar açacak, güneş ne demek, ufuk ne demek, o zaman görülecek."   M.KEMAL ATATÜRK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • eskişehir
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Eylül 02, 2011, 18:51:23 »
Ben teşekkürederim İlhan bey..... açıklamalarınız tabiki ülkemizin şartları açısından doğru sizlerin bu düşünceleri okudukça acaba bendemi taktırsam diye kara kara düşünüyorum sonra hayır hayır kesinlikle hayır diyorum ailemi düşünüyorum Allah korusun bir kaza anında arkamda bomba taşımak istemiyorum sonuna kadar dayanabildiğim kadar tüpe hayır diyorum....İlhan bey merak ettim ikametinizi Muğla yazmışsınız acaba Marmaris mi ikamet? saygılarımla.

marmarise araçlarım gidiyor ama ben muğla merkez ve bodrumda ikamet ediyorum.
kışın sürekli muğladayım. yazlarıda bodrum un akyarlar diye şirin bir beldesi var oraya yazlığımıza gidip geliyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • eskişehir
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Eylül 02, 2011, 18:58:12 »
düp taktıranın pişman olduğunu hiç duymadım.taktırın bence arabanın yarısı bedava gelmiş olur 100 binde.kazasız belasız  sürüşler.

katılıyrum eski negatif düşüncelerimi hükümetimiz ortadan kaldırdı benzin 5 tl yi geçtiği zaman ikna olmanın alemi yok bence. ben altı yedi yıl önceki benzin fiyatları ile binmek istiyorum bu merete.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 58 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Eylül 02, 2011, 19:22:30 »
marmarise araçlarım gidiyor ama ben muğla merkez ve bodrumda ikamet ediyorum.
kışın sürekli muğladayım. yazlarıda bodrum un akyarlar diye şirin bir beldesi var oraya yazlığımıza gidip geliyorum.
Marmariste çok arkadaşım varda sanayisinde ,otelinde ,vb.... ondan dolayı sormuştum zannedersem sizde esnafsınız belki ortak tanıdık çıkar diye sormuştum.....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • eskişehir
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Eylül 02, 2011, 20:03:31 »
Marmariste çok arkadaşım varda sanayisinde ,otelinde ,vb.... ondan dolayı sormuştum zannedersem sizde esnafsınız belki ortak tanıdık çıkar diye sormuştum.....

tolga bey..
benim çalıştığım esnaflar bakkal, büfe, market vb gibi tekel satan esnaflar sahaya personellerim çıktığı için kendim onlarıda şahsen tanımam onlarda beni. biz şarap bayisiyiz. kendim plasiyerlik yaptım ama 5 yıl sürekli muğla merkeze dağıtım yaptığım için buranın esnafı ile tanışıklığım var.